Šofera dienasgrāmata. - Forums - iAuto

Šofera dienasgrāmata.

gunbox Reģ.: 23.12.2016

Uzmeikošu vēl vienu spama vietu, kur padalīties par šofera dienu. Būtu forši, ja šeit nediskutētu bet vienkārši iemetam stāstu, cik "patīkama" Latvijā ir braukšanas kultūra.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja:

Ļoti atkaŗīgs no laika un vietas, un Waze es ļooooooti neuzticos un ir reizes kad speciāli slēdzu ārā - lai nerāda manu maršrutu. 

Kāpēc tā - nu tāds kluss aizdomu vilnis ir iezadzies pāris reizes, ka waze mēdz izslēgt no maršruta ielas kurās konkrētā bīdī nav braucis neviens weizeris un tas nespēj sarēķināt ceļā pavadīto laiku. Rīgu es esmu praktiski visu kājām izstaigājis un zinu to ko varbūt pat nevajadzētu zināt, un kur nu vēl braukt

Maršruts man ierastais Duntes ielas Lidl līdz gandrīz J-Mārupei nu jau pāris gadu.

Piem. braucu kad Ganību Dambis “aizdambējies” ieslēdzu waze jams  turpina mani dzīt pa Ganību Dambi - es paskatos ka pa Eskporta un Lugažu ielām nav neviena paša weizera piefiksēta un metu “pa labi” uz šīm ielām - tur reāli tā ka vispār var teikt neviena auto … ( waze es izslēdzu pirms tur braukt 🙄)

Tāpat es tam absolūti mēdzu neklausīt braucot pār Salu vai Akmens tiltu. Ir gadījies uz savu galvu protams arī pāris reizes iekrist, tiesa tad es jau sākotnēji vispār neesmu pat skatījies Waze. Bet nu savu maršrutu neatkaŗigi no Waze vai bez tā un vai jebkura no izvēltajiem tiltiem - tāpat ir apmēram 50 min. līdz stundai ilgs brauciens. Ja paveicas tad paveicas uz tā rēķina ka tieši tajā mirklī ir mazāk auto, kuri dodas līdzīgā virzienā, bet citādi “viens un tas pats” bez lielām izmaiņām.

Smagāku avariju gadijumā gan uzreiz ir 1h30 min un ilgāk.

Nevar jau zināt ka būtu bijis, ja brauktu tur kur Waze rāda. Man ir bijis dažas reizes, kad braucam reizē 2 mašīnas caur Rīgu. Nu pamēģinam pa 2 maršrutiem! Un parasti ~ vienāds tas rezultāts Waze vs kā pašam šķiet. 

bet protams, ir nianses…

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
2 0 Atbildēt

un kāpēc daudzi vienkārši brauc cauri lielveikala stāvvietai pa īsāko ceļu, šķērsojot nepārtrauktos CHA (ceļu horizontālos apzīmējumus)?

2 0 Atbildēt

uzsnieg plāns sniedziņš un pēkšņi izrādās, ka invalīdu stāvvietas pilnas ar parastiem auto bez invalīdu kartēm aiz stikla

2 0 Atbildēt

lidl stāvvietās ir gājēju zonas, kur cilvēki iet cauri stāvvietai, pietiek uzsnigt plānam sniedziņam un Tu pēkšņi vairs nevari iziet cauri stāvvietai pa šo gājējiem apzīmēto joslu, jo tur ir noparkoti auto

traģikomiski, viens kaimiņš arī nolicies šajā gājējiem domātajā zonā, kā ieraudzīja mani nākam, pēkšņi sāka cītīgi skatīties telefonā, jo nezin kāpēc sēdēja mašīnā, nevis iepirkās veikalā

Kaapeec Reģ.: 23.09.2003
0 1 Atbildēt

Chalenger rakstīja:

un kāpēc daudzi vienkārši brauc cauri lielveikala stāvvietai pa īsāko ceļu, šķērsojot nepārtrauktos CHA (ceļu horizontālos apzīmējumus)?

Tāpēc, ka stāvvietās tas ir atļauts.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Tad redz kā ir

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Jautājums Mārim - kas tie tādi “auto importieri”

1 0 Atbildēt

tāpat kā prostitūtas savos soctīklu kontos nevar rakstīt "prostitūta", tad rodās visādi "kouči" un "influenceri", arī kontrabandistiem kaut kas jāizdomā, lai neskan tik brutāli

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

influenceri = prostitūtas - tam pilnībā piekrītu.

"kouči" drīzāk klasificējami kā krāpnieki. Vismaz daļa no viņiem ir to indivīdu kategorijā, kuri pelna, aizlejot ausis un karinot makaronus citiem.

0 0 Atbildēt

topinamburs rakstīja:

WALA rakstīja:

Ļoti atkaŗīgs no laika un vietas, …  reiz ir 1h30 min un ilgāk.

Nevar jau zināt ka būtu bijis, ja brauktu tur kur Waze rāda. Man ir bijis dažas reizes, kad braucam reizē 2 mašīnas caur Rīgu. Nu pamēģinam pa 2 maršrutiem! Un parasti ~ vienāds tas rezultāts Waze vs kā pašam šķiet. 

bet protams, ir nianses…

Eta  taču tu redzi, praksē pat sekojot Waze tu galā nonāc līdz 5 min. ātrāk par sakotnējo ETA, ja izdodas ātrāk tad tas visticamāk nav Waze nopelns. 

0 0 Atbildēt

man praktiski nekad nav izdevies atbraukt galā būtiski ātrāk par Waze noteikto, parasti tās ir +- 2 minūtes. Ļoti pieļauju, ka sastrēgumstundās pasākums var būt citādāks, man parasti ir tāds luksuss, ka tajās es apkārt nebraukāju. 

1 0 Atbildēt

Nu DBS!!! Kur pamācība kā jāsagatavojās ziemas braukšanas apstākļiem! Kā braukt uz dullo 90 un+++ braucējiem, nē MAUCĒJIEM!!!??? 

Kā rīkoties šādā un līdzīgā notikušā CSN!!!???

nra.lv/latvija/kriminalzinas/507446-celu-satiksmes-negadijums-latgale-berna-nave-un-smagi-cietusi-mate.htm

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 1 Atbildēt

Kā rīkoties? Nenomest savu STĀVOŠO krāmu tumsā, kur pagadās. Gājējiem (izkāpušajai mātei un mērnam) uz braucamās daļas bez atstarojošām vestēm NAV NEKAS DARĀMS. 

Un VISIEM - atkārtot kaut vai PMP kursu. Ja nav palicis atmiņā, ka PIRMAIS un pat svarīgākais par palīdzību cietušajiem ir CSNg vietas DROŠĪBA - t.sk. trisjtūru izlikšana, ko praksē nedara NEVIENS. Un cik daudziem mašīnā (salonā!) ir atstarojošās vestes visiem pasažieriem, lai var tumsā droši izkāpt, kad piespiedu kārtā jākļūst par gājējiem? Tās nemaksā neko un daudz vietas neaizņem, bet labāk jau apraudāt mirušos un tupi muldēt par “MAUCĒJIEM”, vai ne?

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu re, Bradypus reizēm arī kaut ko sakarīgu uzraksta 👍

0 0 Atbildēt

Šādai iekārtai būtu jābūt, kā obligātai jebkurā transporta līdzeklī! Vai tas vecais belaruss  ar 1 sūda lampiņu tumsā vai tikko piespied kārtā, ārkārtā, apstājies ceļa malā. Īpaši tumšajā diennakts laikā! 

0 0 Atbildēt

ZZZZ rakstīja:

Šādai iekārtai būtu jābūt, kā obligātai jebkurā transporta līdzeklī! Vai tas vecais belaruss  ar 1 sūda lampiņu tumsā vai tikko piespied kārtā, ārkārtā, apstājies ceļa malā. Īpaši tumšajā diennakts laikā! 

Nu deputātu kungi! Nevar ārkārtas balsojumu izvirzīt, par šito sūdu, koĀ? Mūsu cilvēki iet bojā, aizbrauc…pēdējā gaitā! Tā jau maz to bērnu, un te vēl, un tikko atkal Ābuss un bērni, ne šis. Nedaudz dienu iepriekš! 😡

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

ZZZZ rakstīja:

Nu DBS!!! Kur pamācība kā jāsagatavojās ziemas braukšanas apstākļiem! Kā braukt uz dullo 90 un+++ braucējiem, nē MAUCĒJIEM!!!??? 

Kā rīkoties šādā un līdzīgā notikušā CSN!!!???

nra.lv/latvija/kriminalzinas/507446-celu-satiksmes-negadijums-latgale-berna-nave-un-smagi-cietusi-mate.htm

Kas liek domāt, ka ziemas apstākļi ir pie kādas vainas? No apraksta nenolasu, ka tur sniegs būtu ko nospēlējis. Nu varbūt vienīgi tas, ka ziemā ir tumšs, jo gaismā visdrīzak negadījums nebūtu noticis.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Manas šofera gaitas LV nu ir galā Gan jau kādreiz atbraukšu ciemos un paripināšos pa Latvijas "lielceļiem", bet emigrēju prom uz silto galu Turpmāk Iauto varēšu pastāstīt, kā lietas notiekas uz Itālijas ceļiem un neceļiem, kuri starp citu, galīgi nav tie gludākie un sakartotākie. 

Paldies par iespējām patestēt jaunākos auto un paripināt bumbas (kas gan bija baigi sen), kā saka turās tad te tie, kas palikuši

1 0 Atbildēt

Tā, tā uz kurieni tagad jābrauc ciemos pie “iAuto emigrācijā”

Pēc tam pastāsti kā Itālijā kurā vietā iet ar “ātruma ievērošanas tradīciju”

0 0 Atbildēt

WALA rakstīja:

Pagaidām tik esmu novērojis to, ka tur kur ir radars, netiek braukts ar +10, kā mums, bet tiešām nobremzē līdz 50 vai tik cik zīmē. Uz maksas ceļiem kur 130km/h, nav daudzi, kas skrien ātrāk, daudzi pat brauc lēnāk, jo ar viņu naz auto jau 130 ir pietiekami ekstrēmi  

PS. Vīnčiku izdzert un braukt, normāli, kaut sodi ir lieli. 

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Motorolers rakstīja:

Manas šofera gaitas LV nu ir galā Gan jau kādreiz atbraukšu ciemos un paripināšos pa Latvijas "lielceļiem", bet emigrēju prom uz silto galu Turpmāk Iauto varēšu pastāstīt, kā lietas notiekas uz Itālijas ceļiem un neceļiem, kuri starp citu, galīgi nav tie gludākie un sakartotākie. 

Paldies par iespējām patestēt jaunākos auto un paripināt bumbas (kas gan bija baigi sen), kā saka turās tad te tie, kas palikuši

Itālija ļoti👍

Ar braukšanu gan tur pēdējā laikā nu tā. Kameras saliktas visur un soda pa labi un pa kreisi. Tikko samaksāju divus sodus par tām režīma ielām, kur neitālis nekā nevar saprast, vietējie braukā, bet tev nedrīkst kautkādos laikos.

Daudz cilvēki reportē daudz sodus no Itālijas pēdējā laikā. Francijā daudz mierīgāk.

Bet itāļu virtuve, daba un tradīcijas ir vnk fantastiskas

0 0 Atbildēt

Nejauši uzdūros uz šo latviešu darinājumu “kārtīgi” braucam: 

www.youtube.com/shorts/6on5t6K8bsc

0 0 Atbildēt

Motorolers

Vai savus braucamrīkus pārreģistrēji, tur? Ir stāsts par palielu birokratiju un ilgu reģistrācijas procesu.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
3 0 Atbildēt

eidis rakstīja:

Motorolers rakstīja:

Itālija ļoti👍

Ar braukšanu gan tur pēdējā laikā nu tā. Kameras saliktas visur un soda pa labi un pa kreisi. Tikko samaksāju divus sodus par tām režīma ielām, kur neitālis nekā nevar saprast, vietējie braukā, bet tev nedrīkst kautkādos laikos.

Daudz cilvēki reportē daudz sodus no Itālijas pēdējā laikā. Francijā daudz mierīgāk.

pārsēdies uz Ferrari - tad neviens itāļu policis tevi neturēs, tikai atzinīgi noskatīsies, kā mauc 50-100 virs atļautā

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Itālijā jau jābrauc ar to kas nikā ierakstīts. 

0 0 Atbildēt

Conqueror rakstīja:

eidis rakstīja:

Motorolers rakstīja:

Itālija ļoti👍

pārsēdies uz Ferrari - tad neviens itāļu policis tevi neturēs, tikai atzinīgi noskatīsies, kā mauc 50-100 virs atļautā

Mani neapturēja. Anonīmi atsūtija kvītiņas. Arī pārējiem ir līdzīgi. Kkur aizbāzti radari, nokamerotas visas ceļazīmes, īpaši nesaprotamās. Un tik sūta. Blakus FR pilnīgi cita atieksme: ;son parkojies mierīgi - cilvēku maz, neviens nekontrolēs.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 1 Atbildēt

Motorolers rakstīja:

Kad lielāko daļu vasaras uz ielas būs 41+, vēl prasīsies atpakaļ 😀

0 0 Atbildēt

Vakar sanāca vakarā (ko sen nebiju darījis) braukt uz TA. Rindā iekļuvu 127. vietā. Jautājums CSDD dalbajobiem - kādēļ nevar kā civilizētā sistēmā parādīt aptuveno gaidīšanas laiku PIRMS iestāšānās rindā un ļaut tajā iestāties PIRMS iebraukšanas stāvlaukuma. Kās darās galvā tiem deģenerātiem, kam liekas nepieciešams visus sadzīt nīkšanai tajā placī, kurā visiem gaidītājiem nemaz vietas nepietiek.  

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Gada vidū bija līdzīga sajūta, vien numurs, šķiet, bija vēl niknāks.

0 0 Atbildēt

Kautkad errojos par šo pašu, bet tad laikam izdomāju, ka pirmajā mēģinājumā rindā sastājās daudz "moš sanāks aizbraukt" un skaits bija tik liels, ka sāka ietekmēt izvietojuma pa boksiem algoritmu. T.i. ja uz 3, 5 un 6 boksu neatbrauc 30 pēc kārtas, pārējo boksu rindas sāk nepaatoti uzmilzt. Tāpēc ieriktējuši nr nolasītāju un rindošanu pēc nolasīšanas.

Pastarpināti šāda sistēma samazina DDOS riskus rindošani.

0 0 Atbildēt

Rindošanu pie boksiem mierīgi var veikt tikai jau atverot vārtus - t.i. tikai tad, kad IR klātbūtnes fakts.

DDOS konteksts vispār ir nožēlojama atruna, ņemot vēra, ka rindā var iestāties tikai autorizētas, identificējamas personas.  

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja:

Varu pastāstīt - augustā biju (Toskānas reģiionā). Ātrumus ievēro reti kurš. Braukšanas kultūra - pī, taurē visos stūros, tāpat dr.čī kreisajās joslās utt.

0 0 Atbildēt

Sicīlijā vēl klāt nāk lekšana tieši priekšā no mazām ieliņām. Nu kā tu netaurēsi..... 

0 0 Atbildēt

Es pēdējo apmēram 10 gadu laikā esmu ļooooti daudz ar auto pa Eiropu braucis. Un tā tīri subjektīvi šķiet, ka Austrumeiropā (Latvija, Lietuva, Polija) braukšanas kultūra uzlabojas (lai ko arī neapgalvotu visādi latvijāvissirslikti.lv vaimanologi), bet, jo vairāk uz Rietumiem, jo tā paliek sliktāka. Tā pati Vācija - ar auto uz turieni pirmo reizi aizbraucu 2007. gadā. Toreiz biju sajūsmā par to, kā vācieši brauc - ātri, bet korekti. Tagad - šausmas, kas tur notiek uz tiem pašiem bāņiem. Par reģionālajiem ceļiem nerunāsim… Ja par Itāliju - esmu tur bijis 3 reizes, pirmo reizi 2014. gadā. Tur gan nekas diži mainījies nav. Bardaks bija tad, bardaks ir tagad…  

0 0 Atbildēt

Krotow rakstīja:

Motorolers rakstīja:

Es piedzīvoju 45… 

0 0 Atbildēt

Marokā bija 49...... pa nakti. Pa dienu nezinu. Sahāra augustā ir diezgan ekstrēms pasākums

0 0 Atbildēt

Tāpēc laikam Marokā tūrisma sezona ir no oktobra līdz februārim. Es biju janvārī - pa dienu bija 20-25 grādi, naktis gan aukstas - ap 5… 

1 0 Atbildēt

Krotow rakstīja:

Motorolers rakstīja:

Itālijas dienvidos ir tādas temperatūras, bet augšdaļā pie kalniem nav tik traki, var uznākt karstuma viļņi, (šovasar jūnijā bija), bet tā caurmērā no rītiem ir ap +25, diena +32/33, kas tur ir pilnīgi mierīgi panesami, man labāk silts nekā mūsu mūžīgais rudens.

0 0 Atbildēt

GB12 rakstīja:

Es pēdējo apmēram 10 gadu laikā esmu ļooooti daudz ar auto pa Eiropu braucis. Un tā tīri subjektīvi šķiet, ka Austrumeiropā (Latvija, Lietuva, Polija) braukšanas kultūra uzlabojas (lai ko arī neapgalvotu visādi latvijāvissirslikti.lv vaimanologi), bet, jo vairāk uz Rietumiem, jo tā paliek sliktāka. Tā pati Vācija - ar auto uz turieni pirmo reizi aizbraucu 2007. gadā. Toreiz biju sajūsmā par to, kā vācieši brauc - ātri, bet korekti. Tagad - šausmas, kas tur notiek uz tiem pašiem bāņiem. Par reģionālajiem ceļiem nerunāsim… Ja par Itāliju - esmu tur bijis 3 reizes, pirmo reizi 2014. gadā. Tur gan nekas diži mainījies nav. Bardaks bija tad, bardaks ir tagad…  

Nu nez. Par vāciju slikts priekšstats. Manuprāt viņiem slikti sanāk jau ļoti sen. Vilkties pa bāņa kreiso joslu uz 90, lekt priekšā neskatoties no labās (arī tad ja vienīgā ātrā palikusi ir kreisā), bezjēdzīgi pārbremzēt un izveidot korķi, ja bānis vnk pārkārtots remontam (nesamazinot joslu skaitu) ir slavenā vāču braukšanas māka. Skandināvijā brauc būtiski labāk.

Poļiemir noteikti redzams milzīgs progress. Pamatā iemesls ir sakārtoti ceļi un uzlabots autoparks. Resp palikuši bagātāki

0 0 Atbildēt

Ļoti daudz atkarīgs no tā, ko sagaidām. Saceroties uz dižu kārtību, trāpīt kaut kādā bardaciņā, un vissirslikti.

bet jā, mēs izlīdzināmies. 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti