WALA rakstīja:
Ļoti atkaŗīgs no laika un vietas, un Waze es ļooooooti neuzticos un ir reizes kad speciāli slēdzu ārā - lai nerāda manu maršrutu.
Kāpēc tā - nu tāds kluss aizdomu vilnis ir iezadzies pāris reizes, ka waze mēdz izslēgt no maršruta ielas kurās konkrētā bīdī nav braucis neviens weizeris un tas nespēj sarēķināt ceļā pavadīto laiku. Rīgu es esmu praktiski visu kājām izstaigājis un zinu to ko varbūt pat nevajadzētu zināt, un kur nu vēl braukt ![]()
![]()
![]()
Maršruts man ierastais Duntes ielas Lidl līdz gandrīz J-Mārupei nu jau pāris gadu.
Piem. braucu kad Ganību Dambis “aizdambējies” ieslēdzu waze jams turpina mani dzīt pa Ganību Dambi - es paskatos ka pa Eskporta un Lugažu ielām nav neviena paša weizera piefiksēta un metu “pa labi” uz šīm ielām - tur reāli tā ka vispār var teikt neviena auto … ( waze es izslēdzu pirms tur braukt 🙄)
Tāpat es tam absolūti mēdzu neklausīt braucot pār Salu vai Akmens tiltu. Ir gadījies uz savu galvu protams arī pāris reizes iekrist, tiesa tad es jau sākotnēji vispār neesmu pat skatījies Waze. Bet nu savu maršrutu neatkaŗigi no Waze vai bez tā un vai jebkura no izvēltajiem tiltiem - tāpat ir apmēram 50 min. līdz stundai ilgs brauciens. Ja paveicas tad paveicas uz tā rēķina ka tieši tajā mirklī ir mazāk auto, kuri dodas līdzīgā virzienā, bet citādi “viens un tas pats” bez lielām izmaiņām.
Smagāku avariju gadijumā gan uzreiz ir 1h30 min un ilgāk.
Nevar jau zināt ka būtu bijis, ja brauktu tur kur Waze rāda. Man ir bijis dažas reizes, kad braucam reizē 2 mašīnas caur Rīgu. Nu pamēģinam pa 2 maršrutiem! Un parasti ~ vienāds tas rezultāts Waze vs kā pašam šķiet.
bet protams, ir nianses…

Šofera dienasgrāmata.
Uzmeikošu vēl vienu spama vietu, kur padalīties par šofera dienu. Būtu forši, ja šeit nediskutētu bet vienkārši iemetam stāstu, cik "patīkama" Latvijā ir braukšanas kultūra.