Kādu mobilo telefonu jeb viedtālruni tu tagad lieto?

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Tīri intereses pēc nofiksēt, cik jaunus tālruņus mēs lietojam!

 
1 2 3 4
Motorolers Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Lietoju Samsung S9+, kkur ap 2 gadi, pagaidām viss iet, nekas nekaras, baterija tur normāli, moš biš mazāk kā jaunam. Kaut kad drīz jau būs jāmaina, apskrāpēts, stūris ieplaisājis (pa pālim nometu zemē), kameras stikliņš apbružāts, bet tā, lai teiktu kko sliktu, noteikti nē!

Parasti telefonu pērku, kad LMT izmet kādu ūber akciju, kad flagmani ir iepējams nopirkt kkur pa 500 naudiņām, pa 1K telefonu nepērku.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 2 Atbildēt

Lūk, kamēr ifone12 kavējas,nēsāšanai apakškrekla kabatā un naglu dzīšanai noderēs šis (ar lumīnija ķermeni,5galu5gorillu glāzēm,nerūsējošā Tērauda eņģēm un par videi sadraudzīgu cenu)) www.gsmarena.com/motorola_razr_5g-pictures-10410.php

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

650 rakstīja: Vai tad SSD nav drošāks par HDD ??

SSD ir ātrāks un nedrošāks, izņemot pret triecieniem. Toties dārgs un mazietilpīgs. SSD ir paredzēts ikdienas darbam, nevis datu glabāšanai. Man par portatīvajam ir SSD (OS, aplikācijas) + HDD (dati)

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

No lohviedokļa gan būtu jāpajautā,kādi ir tie HDD lohlietotāja vistuvākie apdraudējumi.Protams,vis1-mais ir globālā ātomkara sākums.Attiecīgi godpilnajā 2/3jā vietā liekama būtu HDD apstāšanās aiz nolietojuma un/vai tā izbeigšanās trieciena rezultātā.

Prottams, šaubu nav, ja "bērnam" kaut ko jādod rokās, hdd ir ir lētāks.Pojuh, kāds iekš viņa tas potenciāli apdraudētais saturs (iespējams, savureiz neizmērojams naudā kā tādā).

Interesanti vēl tas, ka appla entuziasti,jūsmodami par sava ios/osx brinumpilno ātrdarbību ,nav pacentušies publiski "atzīmēt" to faktu, ka tieši appla galdadatoros jau diezgan ilgu laiku tiek masveidā pielietoti SSD.Kuru dēļ ar mazjaudīgākiem "dzelžiem" var panākt lieliskāku rezultātu.

Līdzīgi kā uz "sava vecā" Win datora gļukainā 8gados savu jēgu sen "izrotējušā" hdd suuda vietā uzlikt šodien vairs neko nemaksājošo ssd un tad brīnīties- kā tas vecais hlams startējas 10sek laikā iepriekšējo 2min vietā..

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 4 Atbildēt

"neko nemaksājošie" par 1000 eur? www.1a.lv/p/samsung-860-pro-4tb-2-5-sataiii-mz-76p4t0b-eu/co5

Ir kāds saprātīgs iemesls izmest šādu naudu par bilžu uzglabāšanu ar iespēju pazaudēt visas uzreiz?

Droši vien savā sajūsmā par SSD un tehnoloģijas neizpratnē nezināsi arī kādēļ datu centru lielos disku masīvus tomēr būvē no HDD.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Da labi tev, sāksim tagad par šūnu nolietošanos un vēl hvz kādu kibernētiku.Cik tūkstošus reižu tās bildes pārrakstīsi?Runa taču bija par portatīvām lietām.Droši pārnēsāt,datus ātri dabūt iekšā/ārā.Datucentros lohi glabā lohbildes un tur pastaigājas bērni un visu to mētā pa grīdu? Es piem par tādu applu šo/to esmu spiests "zināt" jau kopš 91mā un visos savos win esmu jau labu laiku kā saspraudis pa ssd- pagaidām neesmu apdrirsies, atšķirībā no parastā hdd.Kā datora sastāvdaļa hdd viennozīmīgi ir vakardiena.Ok, labi, ir nianses ārējās iekārtas gadījumā.Negribās pusotrreiz vairāk maksāt- tad vnk nemet zemē un visumā būs ok.Nez arī kuram ir tādi megadati, kuru dēļ izskatīt piemēru ar 4TB.Un kāpēc tie tad būtu visi/vienā jāsabāž.Bet "regulārajam" lohlietotājam tāds 500gb-1tb ssd izmaksās +/- ap simtu eur. www.techradar.com/news/best-portable-ssd

Tikpatlabi jau var sākt iztirzāt cenu par 2tb flash,drošvien sanāks 1k eur par 1tb.Tas arī nav drošs- kāds lielāks lohs to var vienkārši norīt;))

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 3 Atbildēt

4TB ir normāls mūsdienu ārēja HDD izmers. Un tu vari stumt savas SSD pasaciņas, cik vien gribi, bet tas nemainīs faktu, ka SSD ir mazi operatīvie diski un HDD ir lieli datu glabāšanas diski. Un izmest naudu par datu glabāšanu SSD ir pilnīga bezjēdzība.

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Tas 4t varbut ir kāreiz priekš tiem "mūsdienīgajiem", kuri savā e-jēbismā tiktālu iegrimuši, ka ar viņiem nevar vairs neko cilvēciski parunāt.Normālam viduvējajam lietotājam pat ne kantora vajadzībām tas nafig nav vajadzīgs.Neko nekam netaisos stumt, bet personīgi es vairs neplānoju iegādāties jebkādu jaunu ierīci ar hdd, un arī ne visiem lietotājiem ir tāds datu apjoms un veids, lai viņiem būtu jāglabā visi šie dati uz vietas pie sevīm.Lai tak glabā kur kurš ko grib, lai met to suudu kaut no 5tā stāva un kaut lai slīcina podā ;p

msh Reģ.: 16.04.2007
0 9 Atbildēt

Par to apjomu, zinot modes tendences, varētu piekrist - galu galā, modes tendences ir - visu laiku cītīgi tiek dročīts plakanais telefons ar ierobežotu atmiņas apjomu, toties tam ir interneta pieslēgums un viss notiek mākonī, un tā nu datoram [ja tāds vispār ir] arī sevišķi nevajag no cietā diska, jo viss joprojām atrodas mākonī... Kaut kā tā man savulaik spēcīgi saoponēja daži modīgo tehnoloģiju piekritēji.

Attiecībā par to tavu SSD fanošanu - SSD ir priekš portatīvajiem datoriem, par cik tiem ir specifiska lietošanas niša kurā fiziski izturīgs datu nesējs ir ar nopietnu plusu Galddatoram tādu nah nevajag - vajag lai ieslēdzas ātrāk - datoru var arī aizmidzināt, nevis izslēgt, vajag lai darbojas ātrāk - vajag sakrāmēt vairāk operatīvās atmiņas un spiest uz to, nevis uz page file...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Telefonam ir interneta pieslēgums, bet bilžu glabāšanai nekādas tiešās mākoņfunkcijas netiek izmantotas. Ir ģimenes koplietošanas HDD, kas paredzēts tikai bildēm/video un tajā ar šķirošanu un saprotamu folderu struktūru tiek noglabātas saglabājamās bildes no visiem avotiem. Pats HDD pēc papildināšanas tiek backupots uz mākoni - nevis kaut kādu "fotoservisu", bet Linux VM uz kuras backupojas arī citas lietas, ne tikai fotokolekcija - piemēram, rotē arī mājas apsardzības videokameru video.

Un tavs viedoklis par SSD aiziet otrā galējībā - tas ir vienlīdz vajadzīgs OS diskam jebkurā datorā un tādam lohlietotājam, kurš te stumj SSD absolūto pārākumu, var būt arī vienīgais disks. Bet ja prot un piedomā pie vajadzībām, visjedzigāk ir SSD + HDD jebkurā datorā. Tai skaitā - piemēram, mainot datoru, nav nekāda datu kopēšana - tikai jāpārskruvē HDD uz jauno. SSD ātrumu nevar kompensēt ar RAM kā esi iedomājies - page file izmantošana mūsdienās vispār ir arhaisms, par kuru nevajadzētu domāt.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Nu jūs visi te ņematies...

Es arī piekrītu versijai - mājas kompim 1 SSD sistēmai un citiem softiem. Nevajag lielu, ka tik viss softs salien.

Datu glabāšanai parastie HDD - viens, divi, trīs - cik nu kuram vajag. Droši vien vidusmērā pietiktu ar 1.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Principā strīds atkal neparko.Sākās no vienkārša bezpersoniska lohjautājuma(bez reklāmas)- vai(?) ssd nebūtu gadījumā drošāks par hdd.Kādi apdraudējumi ir lohlietotājam, ja viņš glabā uz hdd un kas izmainās, aizstājot to ar ssd.Piem.,to iedod bērnam spēlēties,bērns nomet uz grīdas.Jeb met fāterim, sak, savāc to savu suudu,bet tas nolohojas un nenoķer ;p

Tas manuprāt nav noliedzams, ka vecajā win datorā,nomainot hdd ar ssd, šis dators tiek par kārtu "uzlabots" no ātrdarbības viedokļa.Itin jo īpaši startēšanas brīdī atšķirība ir dramatiska.Kaut arī operatīvo atmiņu atstāj veco.Lohlietotāja ssd šodien ir 256gb par akceptējamu cenu.Glabāt (ja ir ko) var citur, bet ikdienai un darbam tie loh256 ir pietiekoši.Un nav jau īsti korekti stādīt piemēru, kad mājas tīklu un glabāšanas veidus sev konfigurē datorzinošs personāžs,atšķirībā no lohlietotāja.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 4 Atbildēt

Katrā datorā noteikti nevajag HDD, piemēram porķikā labāk ka viņš nav...

"page file izmantošana mūsdienās vispār ir arhaisms, par kuru nevajadzētu domāt" - kā tas ir - linukšiem SWAP partīcija vairs netiek veidota? Kā ar jaunajiem windblouziem, noklusējumā tie PF neveido?

AD666 Reģ.: 20.12.2019
6 0 Atbildēt

Ko nu Tu te stāsti ssd nav vajadzīgs stacionārajos datoros?

Man teju ikdiena ir darbs Revits/magicad, tu pat nespēj iedomāties kāda atšķirība ir starp hdd un ssd, protams, ja apmeklē iauto portālu un kādu mājaslapu tad tas ssd stacionārajā datorā nav vajadzīgs, bet visi kuri izmanto daturu darbam ar cadu, vai grafiskajām programmām tā ir 100% vajadzīga lieta. Citādāk tas bezmazvai sanāk ferrari ar ar mk2 golfa bremzēm....

msh Reģ.: 16.04.2007
0 5 Atbildēt

Atslēgas vārdi "visi kuri izmanto daturu darbam ar cadu, vai grafiskajām programmām".

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Vairs jau ne - visi cenšas aizmukt no HDD, tikai pamatojums tam tāds nepārdomāts - dzenās pakaļ IOPS, kaut labi pārdomāta HDD sistēma neatpaliek un kur nu vēl gadījumos ar advencētākam failsistēmām kas māk iekšējo cache vai cache diskus izmantot.

Šobrīd baigi Huawei mēģina visus uzvilkt ar saviem NVMe diskiem iekš storage - bet nu redzēs kā tas ilgtermiņā ar to pašu Hitachi salīdzinās. Pagaidām jau vis smuki izskatās.

P.S. vēl viens aspekts kādēļ iet no HDD prom - dzesēšanas jaudas.

P.P.S. man ar vairs maz kur ir HDD, bet dati tiek spoguļoti, vai arī tieši tā dalīt - poh, ka zaudēšu, un tos ko gribu saglabāt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nav nekāds "vairsjaune". Lielās krātuves ir HDD. Tas, ka daudz kur mākonī var pirkt SSD vietu ir pieprasījuma ģenerēts piedāvājums - daudzi ir gatavi piemaksāt to starpību, kas mēdz būt 2-3x, bet neskaita, jo ikmēneša maksājums ir "sīkums" - t.i. baigi neiespringst, ja par viņu izdalīto mākoņa maliņu ir mēnesī jāsamaksā 9,99, nevis 3,99.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kaut kādā mērā tev joprojām ir taisnība, taču Enterprise datu glabašanas līmenī jau tur sākot no ~ 200K masīviem, tev jau būs stipri jāpameklē "galvas" aka kontrolieri, kuros vēl iekšā būtu HDD, jā disku kastes ir dobonamas ar HDD lai veidotu Tiered storage, bet galvas vairs ne, un LV visur kur sniedzas "mani pirksti" jau izskatās ka HDD tiek nīdēts ārā kā šķira, pamazām, bet tomēr ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Interesanti kaut ko esi meklējis - Enterprise līmenī kontrolieri un diski ir pilnīgi netakarīgas lietas, ko komplektē atbilstoši masīva prasībām. Iespējams, esi aizrāvies, skatoties uz EIS katalogiem, kuros stāv svešas naudas tērētāju "nokonkursēti" pusfabrikāti. Un vienmēr jautājums ir par to, ko uzskatam par datu glabāšanu un kāds saprāts ir datu plānotājiem - diemžēl esmu redzējis gan Exchange primāro stori uz 7200 HDD, gan logus uz SSD.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nekas nav jāmeklē iepriekšējās paaudzes Hitachi es varu ar kāju iespert no savas darba vietas

Bet te tev atkal zināma taisnība, top of range tā ari būs, iekša tikai daudz cache ;) Bet enterpraise nesastāv tikai no top modeļiem ;)

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

P.S. te vari arī pats palūrēt otram ražotājam ko pārzinu - vidusmēra storage, kas lācītim vēderā :

support-it.huawei.com/storage-3D/res/storage/dorado_6000v6_nvme/index.html?lang=en

People Reģ.: 28.09.2020
0 0 Atbildēt

Personīgi, manuprāt, Hitachi ir domāts tieši priekš tam, lai viņu ar kāju sistu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 8 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Nešaubīgi. "Lāpstas" pērk tikai lai zvanīt un fotografētu. Citu funkciju tām nav un īsti džeki izmanto telefonu ar ripu un Smenu ar filmiņu.

Ja tu lasītu arī ko citi raksta, tad tu būtu pamanījis ka tas arī bija icika variants... Un man ir nelaba aizdoma ka tas ir arī to dažu man pazīstamo vecākās paaudzes cilvēku, kuriem kaut kādā bezsakarā ir lāpstas, variants...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 7 Atbildēt

iciks rakstīja: Tas ir kas - kārtējais mēģinājums pierādīt, ka fotografēt ir glupi, jo kompis var nosvilt un viss kaķim zem astes? Jā, zinu ļautiņus, kas dzīvo pēc principa "īsti vīri bekapus netaisa" vai arī par to nedomā, tur savas bildes pārnēsājamā HDD, ko bērni vazā visur, kur pagadās un beigās - ai, kaut kas nestrādā un ir 3,14. Tā gadās, bet to nevajadzētu uztvert par paraugu.

Tā kā man visas šīs atmiņas un daļu citu failu pazaudēt galīgi nekārojas, kompim ir papildus HDD. Ikdienā atslēgts (vairāk šifrētājvīrusu dēļ), bet šad tad pieslēdzu un ar softu visu pārkopēju. Pirmsākumos bildes vēl rakstīju CD/DVD, bet nu vairs ne- tagad gan man ir parādījusies pieeja tam, ko mūsdienu ļautiņi sauc par mākoni. Tas man neko nemaksā un vietas ir dafiga, tur arī kopēju. Domāju, ka ja viens variants pieviļ, cits būs OK.

Nē, jautājums balstoties uz personīgo pieredzi - atbildi, kādu saņēmu, gan jau principā gaidīju. Man jau arī ir bijusi šitā fotografēšanas slimība, tikai atšķirībā no dažiem šeit esošajiem ļautiņiem, man tā pārgāja pati no sevis pirms mazpadsmit gadiem - vispirms kaut kādu 14 gadu vecumā sāku fočēt ar zenītu, pēc tam to gadu, ko mācījos videnes vienpadsmitajā klasē, nostaigāju ar lielu samsūda digitālo ziepjutrauku kabatā, viskautko fočēdams. Kas man ir palicis pāri no tā gada? Kādas 40 bildītes izšķirtspējā zem VGA izšķirtspējas, tolaik ielādētas trauku galerijā - cietais disks ar oriģināliem vispirms sāka gļukot, pēc tam, 10 gadus atpakaļ, kad pusotru gadu biju svešās zemēs, kaut kur pamanījās mistiskā kārtā pazust... No fočēšanas ar zenītu vismaz ir palikušas kaut kādas bildes un kaut kur kaut kādi negatīvi...

P.N. CD/DVD - es ceru ka tehnoloģijas, tb kvalitātes kontrole ir uzlabojušies; man kaut kādus 16 gadus atpakaļ bija smags aplauziens - sarakstīju kaut kādus 200 CD-R, un lielāko daļu no tiem piemeklēja laser rot...

iciks Reģ.: 29.05.2013
5 0 Atbildēt

Kāda sagadīšanās - arī es uzzināju to, ko jau biju gatavs uzzināt. Ka Tu esi padirsis visas savas bildes un tātad bildes glabāt ir glupi, jo var padirst.

Man kopš kāda 2006. gada, kad pašam sāka parādīties kaut kādas saglabājamas bildes, NEKAS nav zudis. Jebkurā brīdī var paskatīties, ja ir tāda vēlme.

Tev katrā ziņā vajag oponēt un pierādīt, ka tas nav pareizi un ka tas ir stulbi, nevis analizēt savu glupību un padomāt par rezerves HDD un uz ārzemēm braucot HDD ieslēgt atvikltnē, ja reiz viņi tik ļoti zūd.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 7 Atbildēt

Braucejucis rakstīja: Tas labi ka tu rubi, bet slikti ka nerubi ka sifons nav tikai pliki dzelzi, bet gan dzelzi + ios. Ko tad tu beigas esi izkodis - kuram kinas telefonam krutakie ciparini un burtini specifikacijai un mazakais ciparins pie cenas?

Precīzi - pašvaki dzelži un funkcionalitātē ierobežota programmatūra kuras vienīgais pluss ir tas ka tā kā dzelžu varianti, uz kuriem tā programmatūra var darboties, ir uz pirkstiem saskaitāmas, tad tai programmatūrai gļuki ir +/- izķerti, jo visus variantus var notestēt. Tu vēl piemirsi arī dizainu.

Ja aizkostā ābola dzelžos būtu kaut kas ūber, tad noteikti entuziasti jau būtu sākuši instalēt androīdu uz sifoniem...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
7 0 Atbildēt

“ Ja aizkostā ābola dzelžos būtu kaut kas ūber, tad noteikti entuziasti jau būtu sākuši instalēt androīdu uz sifoniem...”

Pastāstīsi, kāda suņa pēc būtu jāinstalē potenciāli gļukaina OS uz labi strādājoša dzelža speciāli tam optimizēta un salāgota OS vietā?

msh Reģ.: 16.04.2007
1 7 Atbildēt

Kāpēc? Lai izmantotu visas ierīces iespējas. Atgādināšu salīdzinājumu, ko pieminēju pirmajā lapā - aizkostā ābola ierīces - tās ir kā mašīna, kurai aizmetināts motora pārsegs, bet salonā ir tieši tik dažādu ierīču lai plānotā mērķauditorija neapjuktu - slēdzītis ar kuru ieslēgt lukturus, kloķītis ar kuru parādīt virzienrādītājus, slēdzītis ar kuru ieslēgt sildītāju, kloķītis ar kuru paregulēt gaisa temperatūru, un spidometrs ar spidometra pulksteni un pāris brīdinājuma lampiņām, tādām ka beidzas degviela vai kaut kas cits - jo plānotajai mērķauditorijai parasta mašīna ir par sarežģītu un tās vadības ierīces tikai sagādā neizpratni, apjukumu un galvassāpes...

Jāatgādina ka man ir šitādas divas ierīces - izmetot ārā aizkostā ābola filosofiju kopā ar dzimto programmatūru, izrādās ka ierīce spēj daudz vairāk... Sifons gan būs mazāk ierobežots nekā īpods; ja īOS būtu tik ierobežots mēsls kā īpoda programmatūra, tad sifonu maz kam izdotos iesmērēt...

Braucejucis Reģ.: 01.12.2019
6 0 Atbildēt

Ja kas tad sifonisti jau pasi sev ir sen izdomajusi sifona apzimejumu "golden cage" bet tas ir idealaks risinajums cilvekiem kuri grib vnk lietot telefonu (un maksat par to naudu+maksat par servisiem) nevis pisties ar vinu. Ta nu tas ir.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
7 0 Atbildēt

Ir cilvēki, kuri brauc ar mašīnu un ir cilvēki, kas nemitīgi gūst orgasmu pi&oties un skrūvējot to mašīnu, mēģinot, viņuprāt, tur kaut ko ulučšāizēt un satūnēt.

Pastāstīsi, kādi mega ieguvumi un kādas vitāli svarīgas un cilvēkam nepieciešamas pamatlietas "atbrīvoji" lietošanai un padarīji iespējamas, uzlaužot MP3 pleijeri?

Nu kas ir tas, bez kā parasts cilvēks nevar iztikt?

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 1 Atbildēt

Nu ja par iPodu, tad tas tak tiešām ir jālauž, lai normāls cilvēks spētu lietot. Tā oriģināli paredzētā bakstīšanās ar iTunes ir ārprāc. Bet nu atkal - katram savs, kas grib, lai bakstās.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
4 0 Atbildēt

Vai nav vienkāršāk pirkt ko citu?

Tas ir apmēram tas pats, kas nopirkt mašīnu ar lielu benzīna dzinēju, lai darītu divas lietas:

1. Lai Gaustos par degvielas cenām un auto uzturēšanas izmaksām;

2. Lai varētu uzstādīt gāzes iekārtu (pēc iespējas lētāku)...

darklight Reģ.: 29.10.2013
4 0 Atbildēt

Tur nu tev atkal ir taisnība

msh Reģ.: 16.04.2007
0 4 Atbildēt

Diezgan problemātiski ar to "citu". Īpodus savulaik, 10 gadus atpakaļ, nopirku, jo vajadzēja mūzikas atskaņotāju kurš atskaņo FLAC - "kaut kas" ar rockbox" to spēj, bez rocbox praktiski nekā nebija [nu šodien ir variants - telefons ar androīdu; kaut gan tas īpods tāpat ir pārāks par androīda standarta programmām] - tā kā no ierīču saraksta, uz kura griežas rockbox, es zināju tikai aizkosto ābolu, tad uz to arī izgāju. Ja būtu jāpērk vēlreiz - pirktu točības gigabea[s]tu.

Attiecībā par to, kāda starpība starp standarta īpodu un rockboxētu īpodu - standarta īpodam funkcionalitāte ir tik, cik aizkostais ābols ir paredzējis, priekš palīgskolu audzēkņiem - atskaņot mūziku kas tajā iekopēta ar ītjūni, atbalsts uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmiem audio formātiem, nu vēl kaut kādus divus video formātus var atskaņot, atkal, ja ar ītjūni iekopēti, un viss - ar rockbox tikmēr iespējas ierobežo tikai dzelzis, pati programmatūra atbalsta 25 audio kodekus, visādus īpatnējus atskaņošanas režīmus + vēl var darbināt visādus spraudņus - spēles, emulatori utt.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
7 0 Atbildēt

Pats galvanais - ka visam tam nav jēgas, ja to atskaņo uz kaut kāda salieķa.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 5 Atbildēt

Cilvēki kas vēlas braucot izmantot kādu sarežģītāku mašīnas funkciju, teiksim, iespēju novirzīt silto gaisu uz kājām, atskaņot mašīnā mūziku vai izmantot kruīza kontroli, kurai grupai pieder? Un kā ar tiem cilvēkiem, kuri izvēlas apkopes veikt paši un/vai kreisajā servisā, nevis obligāti dīlerservisā? Jo viņi visi ir vairākumā, pirmie smagi nospiedošā vairākumā, un otrie arī lielā vairākumā.

Braucejucis Reģ.: 01.12.2019
7 1 Atbildēt

Par siem dzelziem insteniba ir smiekligi. Kuram normalam cilvekam vispar interese tadi burtu savienojumi ka cpu, gpu, ram un kaut kadi ciparini pirms siem burtu savienojumiem? Tiem kam viss vnk strada un apmierina tocna neinterese tada huina android puikas laikam principa nevarat izteloties ka tas ir - vnk lietot telefonu. Varu iedomaties ka jums sajusma iepletisies acis kad pec 5 gadiem iznaks telefoni ar teiksim 128gb ram - jo jusu dzive tas laimam daudz ko maina, beidzot ta miskaste paliek lietojama vai kas tads? Sifonistu dzive nekas nemainisies, jo viss strada jau tagad un stradaja jau pirms tam taka novelu jums visiem jaudigus telefonus

Braucejucis Reģ.: 01.12.2019
7 0 Atbildēt

Un par pasvakajiem dzelziem runajot jus drusku nerubijat temu. Apple 2013 gada izlaida sifonu ar 64bit proci - 2 gadus pirms konkurentiem. Nav slikti ne?

Tagad bus 12ais sifons ar 5nm proci - atkal pirmais industrija. Cerams jums nebus atkal divus gadus jagaida, kamer tiksiet pie tada - bet nekas, varesiet tak sevi mierinat ar ghz un ram apjomu

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Lai būtu "kaut kas" ar 5nm mikročipu,jautājums vai vispār viņa esamība ir tādā pakāpē, ka to var sākt izmantot sērijveida ierīcēs.Vai vispār ir kas tāds, kas vieniem ir, bet citiem ilgi nebūs.Pagaidām daudzmaz reālā plānā ir 10,9" ipadAir (ne pro),kam jābūt oktobrī, bet iepriekš uz oktobri plānotais iph12 pagaidām tā arī palicis tikai baumās.Tā 5nm reklāma iet jau kopš 19tā gada.Kā arī samsungs neguļ.Drošvien "neguļ" arīdzan 20gab vadošie ķīniešu izcelsmes semikonduktoru jomas speciālisti, kuri 14tā gada 8martā aizdevās "atvaļinājumā" tālēs/zilajās...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 8 Atbildēt

Pirmais un jo sevišķi otrais pa lielam ir iedomāti plusi, nevis reāli. Aizkostais ābols pirmais izlaida sifonu ar 64 bitu procesoru - bet vai masveidā saradās 64 bitu progas? Ja nē, tad no tā sevišķas jēgas nebija, gluži tāpat kā es, kaut kādus 6 vai 7 gadus atpakaļ pārejot uz x64 datoru, ar sarūgtinājumu nokonstatēju ka lielākā daļa programmu joprojām ir 32 bitu un darbojas tieši tāpat kā uz x86 datora... Attiecībā par to 5nm ražošanas procesu - smalkāka tehnoloģija ir domāta lai uzražotu fiziski mazākus procesorus un/vai lai celtu taktsfrekvences/samazinātu siltuma izdalīšanos - cita lieta vai pēdējie divi maz tur realizēsies; PC procesoru vēsturē ir bijušas pietiekami daudzi gadījumi kad šāds gājiens nedod neko, jo galvenais ir tas, cik pareizs ir procesora dizains...

Braucejucis Reģ.: 01.12.2019
8 0 Atbildēt

Runa ir par to ka apple "pasvakie dzelzi" toreiz bija 2 gadus prieksa konkurentiem un izskatas ka joprojam ir prieksa, jautajums cik.

Protams saprotu ka ja apple kko izdoma pirmie tad ta ir nevajadziga pakazuha bet kad parejie pec 2 gadiem izdara tiesi to pasu tad ta jau ir jauna un vajadziga tehnologija

msh Reģ.: 16.04.2007
1 10 Atbildēt

Braucejucis rakstīja: Skaidrs. Un ar otro golfu var izdarit to pasu ko ar s klasi :msh: tikai 2 golfam vel pluss - mazak degvielas tere s klasei tikai minusi - liela, smaga, darga, var nozagt....

Jus esat ar msh esat lidzigi, tikai viens par telefoniem, otrs par masinam, un bezjedzigi runat, pareizi saki

Nē, ar otro golfu var izdarīt vairāk - iebrauc ar S klasi mežā, pagreiderē ceļa vidu ar pusrāmi un pēc tam izbrauc laukā no meža ar veselu, nesalauztu buferi... Mersis ir sūdīgs salīdzinājums, mašīna kas domāta gludam asfaltam - cik jau nu viņus man gadās redzēt, pa bedrainām/bruģētām ielām un pār gulošajiem policistiem no jaunu tačku braucējiem manā stilā brauc Range Rover braucēji, kamēr mersistiem bikses pilnas un kārbā ieslēgts Sēņošanas režīms. Merši vispār ir tās krutā gala mašīnas, no kurām ir gadījies piedzīvot vispārsteidzošākos sēņošānas gadījumus, vai tas būtu svaigs GLE ziemas laikā uz šosejas @ 70, vai dažus gadus vecs E klases AMG, kam nācās liepājas sienītī iet garām kā stāvošam, jo skaitīt bruģa akmeņus nav manā gaumē...

darklight Reģ.: 29.10.2013
4 0 Atbildēt

Bāc, te jo dziļāk mežā, jo vairāk skaidu.

Es sevi varu pieskaitīt pie Apple heiteriem, bet būtu stulbi noliegt, ka ābols ar daudz švakākiem dzelžiem uz Ios var izdarīt to pašu, ko daudz jaudīgāka Android iekārta. Arī strādā daudz stabilāk. Kā jau te teica - konkrētiem dzelžiem īpaši pielāgota sistēma - tas ir spēks, tas attiecas arī uz ābola datoriem. Cita lieta, ka Apple filozofija man nav pieņemama, es gribu ierīci, kura klausa man nevis otrādi, tādēļ man nekad neviena ābola produkta nebūs. Savus pirmos androīdus vispār pats pārflešoju, izmēģināju dažādus kreisos ROMus - bija jautri.

Tad te tālāk viens lohspeciālists, kurš citkārt runā diezgan prātīgas lietas, nes kaut kādu tuftu par to, ka datus vēsturei jāglabā vienā eksemplārā uz SSD, jo tas ir modernāks un ātrāks. Tā jādara, jo viņam nekas vēl nav pazudis. Arī metot zemē nē. Nu kamooon?!

Tad vēl viens te stāsta, ka normāls vecis ved līdzi otrajā Golfā taksofona būdu, Zenītu ar filmiņām, rakstāmmašīnu un kompasu. A topika nosaukums ta: Kādu mobilo telefonu jeb viedtālruni tu tagad lieto?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 7 Atbildēt

Par tiem švakākajiem dzelžiem - taisnība - īpaši pielāgotā sistēma ļauj dzelžus izmantot efektīvāk un nekļūdīgāk. Un cena par to ir vienkārša - slēgts "tirgus" un ierobežota funkcionalitāte. Labs komplekts pēlēkajai masai, kuru vajadzības iespējams standartizēt pēc viena modeļa - "another brick in the wall". Un vēl pievinojam klāt zīmola prestižu un labs slaucamais bizness gatavs.

Man tomēr labāk patīk, ka ar 160 Eur vērtu aparātu varu izdarīt lietas, ko nevarētu ar 1500 vērto. Par šo atšķirību esmu gatavs pieņemt, ka pa retam izlec kāds neliels gļuks.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
5 0 Atbildēt

Kuras ir tās tautas masām nepieciešamās un vitāli svarīgās lietas, ko tie dārgie dzelži nevar, bet tas lētais nodrošina?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 6 Atbildēt

Ko ar to gribēji pateikt? Ka ir vērts 10x pārmaksāt, ja tev nevajag tās lietas, ko dārgais nenodrošina?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
5 0 Atbildēt

Es tikai gribēju saprtat, ko tieši lētais var, bet dārgais nevar?

CItēju: "Man tomēr labāk patīk, ka ar 160 Eur vērtu aparātu varu izdarīt lietas, ko nevarētu ar 1500 vērto. "

Kas ir tās lietas?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 5 Atbildēt

Tad vispirms izlem, kas tevi interesē - ko ES varu, vai ko vajag "tautas masām".

Jebkurš androīds, neatkarīgi no cenas, spēj integrēties Microsoft korporatīvajās drošības politikās, nodalot privātās un darba lietas - varu, piemēram, lasīt darba e-pastu, vienlaikus nedalot ar darba devēju visus savus personīgos kontaktus.

Jebkurš androīds nodrošina developer režīmu bez "uzlaušanas", kas dod iespēju izmantot GPS emulatorus (privātām vajadzībām) un ātri un vienkārši patestēt aplikāciju izstrādes no apk, neejot garo, sarežģīto un obligāto Apple izstrādes politkas ceļu, kam piedevām vēl ir vajadzīga atseviķa fiziskā iekārta, ko šobrīd, pie attālinātā darba, ir grūti menedžēt, ja ir vairāki izstrādātāji - katram nopirkt papildus sifonu testiem ir ekskluzīvi dārgi.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
4 1 Atbildēt

Apmēram skaidrs! Bet vai tiešām ābols nevar nodalīt MS privātās un darba lietas? Kaut kā neticu.

Otrā daļa baigi nevelk uz lietotāju parasto.

Līdz ar to apgalvojums būs gluži individuāls.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 5 Atbildēt

"varu izdarīt lietas" ir diezgan individuāls apgalvojums. Nez vai bija nepieciešama īpaša "izmeklēšana" lai to noskaidrotu.

Ābols ne vien nevar nodalīt lietas, bet pie zināmām drošības prasībām vispār nav pievienojams korporatīvajai infrastuktūrai. Par kautkādu normāli lietojamu VPN izmantošanu vispār jāaizmirst.

Un tad atbildi uz pretējo jautājumu - pat jā šadas lietas nevajag, kādēļ ir vērts 10x pārmaksāt un par ko?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
3 1 Atbildēt

Atbildēšu vienkārši ar automašīnu piemēru.

Visas automašīnas dara apmēram to pašu, atšķiras tikai klase, cena, ērtības, patēriņš un jauda.

Kāpēc daži tomēr izlemj "krietni pārmaksāt" par kaut kādu ūberbiezā gala OOOO vai MB vai BMW, kura potenciālu pat nespēs izmantot?

Biezā, šosejai paredzētā merša kupeja diezvai iebrauks mežā, kur emeša sapņo nokļūt, toties to labāk par viņa salieķi vai golfu to izdarīs kaut kāds Suzuki Samurai vai Ņiva... Kāpēc "jāpārmāksā" par to merša kupeju fai Lambo vai Ferru? Vēl trakāk ir pirkt URUS, ja to trasē izkabina vairākkārt lētāks bobiks...

Atbilde vienkārša - katrs maksā par to, kas tam patīk. Viens uzskatīs ka nopircis par lētu, cits par dārgu, citam, neatkarīgi no cenu kategorijas - pašā laikā. Visu izšķir patiesā vajadzība, un patīk/nepatīk faktors. Cena un pārējās funkcijas ir pilnībā sekundāra padarīšana - katram savs un pajāt par cenu!

Nu protams ir arī tādi, kuri pērk cenu...

Gala beigās - katrs var darīt par savu naudu kā tam labpatīkās - no malas spriest - pārmaksājis vai noižņaudzies - ir patiess stulbums.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 5 Atbildēt

Ir liela atšķirība - maksāt par ekskluzīvām lietām, ja var to atļauties sava prieka pēc. Neesmu redzējis nevienu Ferrari īpašnieku, kas mēģinātu lauku onkam iestāstīt, ka tam arī jāvar pirkt Ferrari un tas vēl objektīvi un ekonomiski pamatoti. Bet ābolmīļi nez kādēļ cenšas visus pārliecināt, ka tā ir vienīgā pareizā izvēle.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
7 1 Atbildēt

Iestāstīt kādam ko pirkt vēlās tie, kuri paši nav droši par savu izvēli un vēlas apliecināties un gūt piekrišanu. Pilnīgi pajāt ko tie nopirkuši, ābolu, andrīti, bembi, mersi, žiguli, mehānisko gaļāsmašīnu, lustru, televizoru, datoru utt. utjpr.

Normālam cilvēkam ir pajāt ko pērk citi un tas pērk to ko pašam vajag, ko pats grib vai to, kas pašam patīk pie kam absolūti individuāli un citam nesaprotami nosakot prioritātes naudas atvēlēšanā mērķim un paša faktiskajai pirktspējai.

Parasti, jo mazāk naudas, un lielākos parādos ir ar savu pirkumu, jo vairāk grib apliecinājumu, ka nopircis "pareizo" mantu un vairāk kaunina citus par "nepareizo" izvēli. Nekāda sakara ar konkrētu lietu vai brendu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 5 Atbildēt

Nevarētu līdz galam piekrist par to "normālo cilvēku". Norma = vairākums. Un vairākums tieši skatās uz citiem un mēģina kaunināt citus par "nepareizo" izvēli. Un nav taisnība arī par sakaru ar konkrētu brendu - Apple brendam ir vistiešākais sakars ar šo fenomenu - visa Apple biznesa politika un veiksmes stāsts sakņojas tieši šajā pūļa modē un dārgu lietu pirkšanā, kuras patiesībā nevar atļauties.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
4 1 Atbildēt

Tad jau alus apinītis nevar būt slikts - to nopērk visvairāk Latvijā...

Ok ar normālu es saprotu kompleksu nenomāktu indivīdu. Palika labāk?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 5 Atbildēt

Nē. Nepalika - normāls ir kompleksu nomākts. Nenomāktie ir mazākumā.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
3 1 Atbildēt

Vārdam "vairākums" gluži par sinonīmu vārds "normāls" nederēs.

Ja sabiedrības lielākajai daļai ir problēmas ar putniem, tas nudien nav "normāli".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 5 Atbildēt

Derēs. Un jo ātrāk to aptversi, jo labāk. Vārds normāls apzīmē normu - t.i. sabiedrības vairākuma pieņemto status quo. Praids = norma, homofobija (hmm, tiešām bailes?) = nepieļaujama. Bet normāli ir tos, kam nepatīk praidi, saukt tieši par homofobiem.

MelnaPiektdiena Reģ.: 20.12.2016
0 2 Atbildēt

Palaidniex

28.09.2020 10:07

Es tikai gribēju saprtat, ko tieši lētais var, bet dārgais nevar?

CItēju: "Man tomēr labāk patīk, ka ar 160 Eur vērtu aparātu varu izdarīt lietas, ko nevarētu ar 1500 vērto. "

Kas ir tās lietas?

Nomainīt kartes "materiālās" bez atslēgas+ pārflešojot ROMu palikt inkognito.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 1 Atbildēt

Piem piedarbināt NFC failu apmaiņai vai tagiem. To var izdarīt uz jebkura andrīša ar NFC, ābols NFC kalpo tikai apple pay.

Braucejucis Reģ.: 01.12.2019
7 1 Atbildēt

"fleshot romus" ir huina kas svariga tikai diki sauram entuziastu lokam, paldies, nevajag.

Galvenais - cik dzirdets, to dara lai iedotu savam fantastiskajam telefonam otro elpu jo pa paris gadiem jau andritim prasibas atkal ta uzaugusas ka telefons nevelk, tad vajag likt kaut kadus kreisos romus lai paildzinatu trubas muzu

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 7 Atbildēt

Itkā jau pareizi, tikai kaut kā nav manīts, ka ābolfani tik dikti ilgus gadus to savu tehniku lietotu. Tieši otrādi - ar nicinājumu skatās uz katru, kam nav jaunākais. Un manā pieredzē - vismaz pusi no āboļlāpstas lietošanas laika staigā ar "zirneklīti", caur to "baudot" nenormāli kvalitatīvo ekrānu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 4 Atbildēt

Appla stacionāro tehniku diemžēl nesanāks "ilggadēji" lietot bez nemitīgas updatošanas.Normālais vienas osX mūžs ir 3-4 gadi.Kādu laiku to varēs updatot uz jaunākām osX.Pēc tam uzradīsies dažādas lohdilemmas.Lietojumprogrammas arī prasīs updatu.Pienāks brīdis, kad attiecīgi updatotā programma kļūs jau nesavietojama ar esošo osX versiju.Bet jaunu osX vairs nevarēs uzstādīt dēļ tā, ka esošā datora iekšējie dzelži to nespēs pavilkt.Ja arī sanāks uzstādīt- iespējams, ka dators kļūs lēns un praktiski nelietojams.Ja vien tas nav advancēts lietotājs un par meganaudu nav paņēmis visjaudīgāko datora versiju jau sākotnēji.Tad to cerības krānu būtu cerība pavilkt garumā.Jaunu apple datoru nopirkt var Tikai ar aktuālo/jaunāko osX.Tālāk atkal- ja tāds tiek iegādāts,tad nav zvanīts, ka lietotājam nebūs jāupdato kāda viņam svarīga lietojumprogramma uz jaunajam osX atbilstošu tās versiju.Apburtais loks.Ja grib oficiāli strādāt, risināmi jautājumi būs praktiski nemitīgi.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
4 0 Atbildēt

Tā kā tas nav noticis ar IBM compatible iekārtām, MS logiem, lietojum programmām un perifēriju.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 4 Atbildēt

Protams, ka ir.Bet pamattēma visur vijas cauri, ka appla lietotājs būtu it kā "pasargāts" no tamlīdzīgu novecošanās jautājumu risināšanas.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 1 Atbildēt

Protams, ka notiek, tikai tās pārejas tiek veiktas daudz lēnāk un pakāpeniskāk.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 8 Atbildēt

O jē. "nav jaunākais"... Beidzot arī šis būs zemapziņā atzinis, ka apļistu vairums savā būtībā ir tupi kā zābaks. Un ko gan citu varētu likt pretī kā zirneklīti. Piedod, subjektīvi - bet episks idiots.

People Reģ.: 28.09.2020
0 1 Atbildēt

Ej iegriez vēlreiz savai rudzu bisei stobrā vītni virsnieciņ. Tu gļēvs esi. Drosmīgi ir tikai Andri pirmie 15, un pēc fakta.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 6 Atbildēt

Pievienot līdz pat 256 GB papildus atmiņas par saprātīgu cenu - tā kā ķīnieši ir pasākuši sifoniem lodēt iekšā lielākas atmiņas mikrenes, tad aizkostais ābols nu jau programmatūriski cīnās pret šādu savu telefonu uzlabojumu...

AD666 Reģ.: 20.12.2019
11 1 Atbildēt

Es nesaprotu par ko Jūs visi šeit strīdaties?

Jums bija jāpasaka kādu telefonu/viedtālruni Jūs lietojiet, nevis jāsāk kaut kāds bezjēdzīgs karš, kas kuram tur labāks, vai izdevīgāks pirkums.

Es ikdienā lietoju gan android(samsung), gan apple, manā skatījumā katram ir savi plusi un mīnusi. Kāda atšķirība, ko kurš tur uzskata par labāku. Ja reiz Jums apkārt tādi cilvēki, kuri tur zīmējas, vai sāk plēsties dēļ telefoniem, nu tad man jūsu žēl. Jo starp maniem draugiem, paziņām tādu cilvēku nav. Esmu gan dzirdējis tādus strīdus, uzreiz nodomāju - dārzeņi, vaitad tiešām nav nekā cita par ko runāt?

iciks Reģ.: 29.05.2013
4 1 Atbildēt

Labrīt! Tu no kurienes?

Manuprāt, tā ir gauži parasta lieta, ka tēma "iesakiet ziemas riepas prastam auto" pakāpeniskā evolūcijas ceļā no nāk līdz elektronikas problēmām jauniem BMW vai jaunās izglītības sistēmas šaubīgo ietekmi uz jaunatni.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Pateicu - vienkārši uzrakstīju modeli un vecumu. Par to salika mīnusus...

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
6 1 Atbildēt

Ja tēma ir par telefoniem, tad tā 100 % garantija, ka nonāks līdz "Flame war" Android VS iOS.

Nākošo tēmu vajadzētu kādu datoru (kādu speceni) lieto. Es domāju tā būs vienlīdz laba.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 8 Atbildēt

Ir nenobrieduši, dezinformēti, savas taisnības pierādītāji ar viena tante teica pieredzi. Ja runājam par VS, tad neviens tik garu neuzdrošinās pastiept un Bradypus būs vinnējis. Tā teikt, ar sienu nav jēga diskutēt, viņai vienmēr būs taisnība.

Braucejucis Reģ.: 01.12.2019
6 1 Atbildēt

Labi ka nobriedusi ir telefonu drocitaji kuri flasho romus un salidzina kuram lielaks rams

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Žēl, ka šajā diskusijā neizlīda neviens ar Symbian vai vismaz Windows Phone. Būtu vēl jautrāk. Bet laikam jau Symbiāņi sen par nelietojamiem klučiem pārvērtušies. Windows Phone gan vēl daži kaut kā lieto. Un tad jau vēl ir Windows 10 Mobile.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 8 Atbildēt

Mūsdienās katram Šmarim vai Šmarai kas lieto internetbanku ir uzspiests Šmaru ID [kodu kalkulatoru neviens īpaši laikam lietot negrib; dabā esmu redzējis tikai vienu, sievasmātei] , kas arī laikam nosaka dabisku šo platformu aiziešanu. Viens pazīstams ne-gīkisks cilvēks uz šito uzrāvās - paņēma lāpstu ar WP, jo Šmaru ID reklāmisti nebija pietiekami skaļi izbazūnējuši ka tikai īOS vai andrītis - nu neko, kādu laiku atpakaļ viņam parādījās samsūda galaktika...

MikserisStraume Reģ.: 27.09.2020
7 1 Atbildēt

Interneta šmara ir runājusi

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

lineageos.org/

A uz šitā tak SmartID vajadzētu aiziet? Neesmu dzīvē taustījis, CyanogenMod gan reiz uz HTC Explorer uzliku - diez ko nepatikās.

People Reģ.: 28.09.2020
0 1 Atbildēt

Nezinu par SmartID un veikalu, man šķiet fascinējoši tas, ka bez jebkādas reģistrācijas iet internet browseris. Viss neskaidrais Chanel 48 youtubā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 1 Atbildēt

Noteikti iet. Cyanogen pēc būtības bija stock androids ar atvērtām visām iebūvētām fišķām. Android ir iebūvētas visas Samsung, LG, Huawei, etc fiškas, kas tiek atvērtas katram brandam pēc pieprasījuma. Cyanogen tās visas vnk atvēre. Bija kādreiz OnePlus ar šo. Strādāja ļoti labi

alfred0809 Reģ.: 22.09.2020
0 3 Atbildēt

alfred0809 rakstīja:

atrabotka rakstīja: iPhone SE

Realme 5 PRo

[url=https://teatvapk.win/]teatv[/url][url=https://shareitapp.me/]shareitapp.me[/url]

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

msh rakstīja: Atslēgas vārdi "visi kuri izmanto daturu darbam ar cadu, vai grafiskajām programmām".

Atslēgas vārdi - visi, kuri izmanto Chrome vai jebkuru citu mūsdienu pārlūku. OS ātruma atšķirību nejūt tik ļoti, kā tieši pārlūka un office darbības paātrinājumu - t.i. lietas, ko ikdienā lieto jebkurš parastais lietotājs.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Lai tā būtu. Man vienīgi nelīmējas kopā šis apgalvojums ar vienu citu tavu apgalvojumu - "page file vairs neizmanto", tātad viss jau atrodas operatīvajā atmiņā, tajā pašā laikā programmas, kura operē ar datiem, kas atrodas internetā, darbības ātrumu ietekmē HDD/SDD...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nelīmējas gan. Jo esi iedomājies, ka programma ir tāds viens klucis... Office instalācija ir 3Gb, kas sastāv no 7418 failiem. Chrome pats šķietami maziņš, bet pie AppData man šodien glabājas 2Gb ar 16665 failiem. Ja tev šķiet, ka šāda failu daudzuma izmantošana nebremzējas uz HDD, lai vai cik labi tas ir defragmentēts, tad ir saprotams, kādēļ tev "nelīmējas". Chrome NEKO neparāda pa tiešo no interneta, bet vispirms saglabā kā lokālu failu un tikai tad ģenerē attēlojumu. Papildus vēl manipulē ar visādiem cepumiem uzstādījumiem un spraudņiem.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 5 Atbildēt

Ja jau reiz ir tā, kā tu saki, tad kāpēc šitie procesi katrs ir norijis diezgan daudz operatīvo atmiņu - jābūt tak maziem procesiem un visu laiku tarkšķošam cietucim...

...realitātē gan tarkšķošs cietucis ir tikai divas reizes datora darbības ciklā - tad kad tā hrompera palaižas, un kad tiek aiztaisīta...

Sievas porķikam ir SSD, un, ups - tur nekas īpaši ātrāk kā uz mana datora nekustas - jo procesoru spējas abiem varētu būt diezgan līdzīgas [man te gan ir četri kodoli, bet tie ir vāji], bet tur tas SSD dara to, kam SSD ir paredzēts - lai kompensētu rijīgu OS [win 8.1] un relatīvi nelielu operatīvās atmiņas daudzumu...

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
3 0 Atbildēt

Varbūt tam portatīvajam nemaz nav SSD?

Manā pieredzē SSD pret HDD ir kā diena pret nakti uzreiz. Pats ilgi lietoju HDD, tad saliku jaunu PC ar SATA SSD, kas bija pilnīgi cita lieta. Tagad OS in primārie softi glabājas uz NVMe SSD. Viss startējas zibenīgi.

Vienam 10 gadus vecam PC iemetu SSD un uzreiz atdzīvojās.

HDD izmantoju aizvien kā mass storage, bet, kad man viņiem vajag piekļūt PC aizdomājas kamēr tos diskus iegriež un atrod man vajadzīgo vietu.

Ja tev ar SSD kaut kas notiek lēni, tad iespējams, ka tas ir lētucis bez integrēta DRAM čipa.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Tev nekad nekas neiet ātrāk un vissirslikti.

Man gan tīri labi SSD iepatikās, jo pēc ielikšanas uzreiz varēja sajust atšķirību. To pašu man ir teikuši daudzi cilvēki.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Runāsim līdzībās - tev ir 2 tonnu mašīna ar 100 zs motoru - tu paņem ieliec 200 zs motoru, jo čomi saka ka būs ahujeķ - tu tā izdari, un tiešām ir uzlabojums un ir ahujeķ. Pēc tam tu stāsti man, kam ir 1 tonnas mašīna ar 100 zs motoru, ka man arī vajag 200 zs motoru, jo tak visi kas brauc ar 2 tonnu mašīnām, ir salikuši 200 zs motorus un saka ka esot kā diena pret nakti...

Protams ka divas vienādas konfigurācijas, kuras atšķiras ar datu nesēju, ar SSD būs ātrāk - relatīvi ātrāk. Bet divas pilnīgi atšķirīgas konfigurācijas var salīdzināt tikai absolūtos ciparos, nevis tikai ar saukļiem "ja būtu tā, būtu ātrāk!". SSD pa lielam ir cīņa ar sekām - programmas paliek lielākas un rijīgākas, davai, izmantosim ātrākus datu nesējus, nevis optimizēsim programmas, un vuala, visi aiz sajūsmas čurā biksēs par SSD.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 1 Atbildēt

Nu XP windows atmiņu nelieto optimāli. Jaunais sauklis ir "Free RAM is wasted RAM". Un tā arī ir, RAM vienmēr jabūt pilnam ar kešu, lai pēc iespējas mazāk ir HDD jārausta. Win8 vēl lietot ir mazohisms, win10 uz sievas datora tur lidotu, bezmaksas upgrade joprojām strādā. Pats mokos ar Win7, bet pēc pēdējoem update tas ar sācis lidot un vairs neprasās citu, laikam MS atslēdza visus fona spiegu procesus, jo supports ta beidzas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

"SSD dara to, kam SSD ir paredzēts - lai kompensētu rijīgu OS [win 8.1] un relatīvi nelielu operatīvās atmiņas daudzumu"

Precīzi - SSD ir paredzēts tikai un vienīgi šādai vajadzībai!

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Būtu forši, ja par katru modeli šeit uztaisītu atsauksmi - forumā jaunu tēmu! Ja ir ko teikt

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Vakar laikam beidzās mana draudzība ar Huawei zīmolu - nopirku mammai P40, sāku stellēt augšā un izrādās, ka Huawei vairs neatbalsta Google Play. Kaut kāds kašķis tiem milžiem laikam bijis un viņiem tagad ir pašiem savs kaut kāds Huawei Store, bet tur nekā nav - pat Smart ID nevar dabūt iekš telefona vairs. Sviests kaut kāds! Pat nezinu, ko ņemt nākamo, kad atņirgsies mans nu jau gandrīz 3 gadus lietotais P20 Pro, kurš man tā patīk.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Tas ir ASV "embargo" pret Huawei, par to ka pārāk lielu 5G tigus daļu "nospēris" un pārāk tuvs Ķīnas valdībai, ko slēpj aiz formāliem iemesliem par iekārtu softa nedrošumu utml. "pareizi slēptām" ekonomiskām un ne tikai interesēm.

Nav jau arī Huawei bez vainas, bet nu viņi fiksi mācās un uzlabo lietas, bet nu šis tirdzniecības karš viņus atmeta par kādiem ~ 10 gadiem pagātnē.

P.S. programma minimums mūsu platuma grādos būtu palasīt vismaz kursors.lv par "jaunumiem nozarē".

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Šitas ir,jā, sazvērnieki,vaxētāji,lubrikātōri un pārējie visādi āksti jau divus gadus par to nabaga Ujaveju te runā- nav vērts viņos klausīties..

Varbūt šis var kko glābt: consumer.huawei.com/en/community/details/-APLIK%C4%80CIJAS-K%C4%81-jaunaj%C4%81-Huawei-telefon%C4%81-iel%C4%81d%C4%93t-SmartID-aplik%C4%81ciju-/topicId_113115/

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 0 Atbildēt

Ķīnieši agrāk ir iebūvējuši "backdoor čipus elektroniskās ierīcēs. Piem. 2015.gadā uz ASV firmas SuperMicro Computer Inc. servera mātesplates tika atrasta mikroshēma, kura nebija plates dizainā. Tā bija datortīkla backdoor ierīce, un attiecīgo plati bija ražojis apakšuzņēmējs Ķīnā. Mikroshēma tika atrasta nejauši, un, neapšaubāmi ,daudz tādu serveru jau bija tikuši pārdoti. Tā, ka "sazvērestības teorijām" pret jebkuru Ķīnā ražotu pietiekami sarežģītu elektronikas izstrādājumu ir pamats.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Es par TO, ka pastāv iespēja, ka cilvēks ŠOdien nopirks pustūkstoti vērtu ierīci, neizlasījis 2g garumā tepat blakus tēmē kladzināto info.Par pārējo nav vērts muti dzesināt- telefoins nav dators, zin/pierād joprojām nav nekam, tu/es kā nespec lohi nevaram komentēt datorzinātni...ujavejs vismaz perfekti strādā un liek lietotājam mieru.Arī appls zin par lohiem visu,ieskaitot kur lietotājs aizvakar bija un cik reiz stundā viņš atteju apmeklē.Ne uz viena ābola regulārais/garāmgājējs neko neizdarīs bez izstrādātāja ziņas..

Braucejucis Reģ.: 01.12.2019
1 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Ne nu skaidrs,ok, es vienk par TO, ka (vismaz man) nav itin nekā tāda, ko es vēlētos "noslēpt" no Usa vai Čaina valdības.Tik cik vienigi visadiem reklamas suudiem un personibas paradumu izsekojumiem vajadzetu pretoties.Vai par ko es būtu tik "interesants",lai mani tiešām kāda valdība izsekotu.Ja kādu reāli izsekos Asv, tatad uzreiz "draudzīgi" viss būs uz galda arī europas dienestiem.Tad jau drizak jadraudzejas ar čainu- no tiem sliktajiem tak fig ko lieku tagad izdabuusi.Tas Ujavejs savā būtībā darbojas perfekti.Pieaugušam cilvekam iespejams tads gogleplajs nebūtu tik svarīgs.Smatu ID ,kā noprotams,aridzan var darbinat- vienkaarši ja piem kads sadomā to Muterītei vai cilveekam gados to paņemt, varbut viņam būs sākumā pagrūti.Ja nu kads gļuks vai kāda system updata rezultātā tas smartID-a hakerējums tomeer uzkarās..

Braucejucis Reģ.: 01.12.2019
0 0 Atbildēt

Ja nav ko slēpt, tad jau aizkarus priekšā logiem arī nelieto un kakā pie atvērtām durvīm? Neesi taču nekāds noziedznieks, par ko tad satraukties?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Es tak teicu, ka jāatšķir personiskās dzīves izsekojamība no lietotņu un visādu tml lamatu puses, kurās lohi labprāt ielen.Pie kam, ielien abu vai jebkuru operētājsistēmu ierīces lietojot.Tas nav TAS, par ko izcēlies globālais valdību karš par pasaules pārraudzību.Feisbuks ir normālam cilvēkam kaitīgāks, nekā jebkura "valdība".Lietuvā reku nopiizdoti nezcik kāršāringa lohu dati,tikai tagad "nejauši" atklājies.Kāds tam sakars ar telefona marku un/vai ķīniešiem? Krievijā tas noticis jau sen un vairākkārt,tur jau nezcik sia esot nodibināti ar šiem datiem un figzin cik līzingi,mīzingi un kredīti paņemti. Puttainais nupatt aizvakar pavēlējis elektroniski "razabracca"- ko ar telefonos esošajiem elektoniskajiem datiem varot izdarīt un ko nē..

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Šitam urban story ir viena problēma, neviens šo stāsty nav apstiprinājis, un no loģikas viedokļa tam kurš to izveidoja bija jābūt absolūtam idiotam datortehnikā, pie tā ka "čipam" bija jābūt ļoti augsti tehnoloģiskam. Bet diemzēl ir sakritības fakts, ka viens no ražotajiem, tos lūžņus tika atsaucis vai izņēmis no tirgus, tiesa ar vēlāku komentāru, ka nekada sakara ar minēto tenku.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

tomēr,

" Noticeably, in May 2019 Supermicro moved its manufacturing operations from China to Taiwan and opened a brand-new $65 million factory."

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es tur drusku dziļāk tajā jokā biju ielīdis analizēt, teiksim palasi kaut vai šo :

www.zdnet.com/article/security-researcher-cited-in-supermicro-chip-hack-investigation-casts-doubt-on-story/

Un lielākā bēa ir ar faktu par čipa atrašanās vietu - tas atrodas vislabākajā vietā no sistēmas piekļuves viedokļa, tiktāl cik tā ir publiski pieejama, taču normāli nekad un e pie kādiem apstākļiem ārējai 3 pusei nav piekļuves šiem dzelžu resursiem, attiecīgi tas ka tev visas sistēma ir pieejama brīvai nolikšanai "uz ceļiem" nenozīmē ka tu vari tikt līdz šai komponentei, lai tālāk kaut ko ar to iesāktu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Pēdējais ar Googli un noteikti ņemams ir P30Pro. Ļoti labs aparāts + šie pavisam nesen izdeva P30Pro "atjauninātu" versiju, kas šīs mazās blēdības dēļ ir Google atbalstīts. Ja iespējams, samaini pret šo un viss būs lieliski

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tas ir par dārgu, nevajag mammai tik krutu. Budžets ir apmēram 250-300 euro.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

P30? Tam gan nav "atjaunotas" versijas

iAuto Reģ.: 17.07.2001
1 0 Atbildēt

Man tagad Samsung Galaxy Note 20 5G

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Man ir tikai galaxy A40 un es par to nemaz nekaunos ;)

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Samsung Galaxy S20

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Bet tad vispār perspektīvā jāsāk domāt, ko ņemšu, kad esošais izģērbsies pavisam. Prasības - 2 SIM atbalsts, laba kamera, labs procesors... kādas idejas?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Nav jēgas iespringt, pasākums ar viedtālruņiem mainās katru mēnesi. Kad izbeidzas, tad arī domāju, parasti.

Jau divus gadus lietoju Unihertz Atom

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tehniski cena / ieguvums šobrīd laikam labākais ir tādiem Realme (viens no BBK grupas, kur ietilpst One+ un Oppo).

Tāds sleek & simple laikam labākais būs Google Pixel 4a

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Trešo gadu iet Xiaomi Redmi S2. Ja nekas negadīsies, netaisos neko mainīt. Sievai paņēmu augstāk minēto Huavei P40. Lite gan. Perfekts aparāts, ja gūgli nevajag. Starp citu, pats neesmu mēģinājis, jo nevajag, bet daudz kur esmu lasījis, ka cilvēki bez problēmām darbina SmartId un banku aplikācijas uz šī aparāta. GB12 jāparok dziļāk.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Ja Huawei 40 Google nav, ko ar viņu var darīt? Esmu divās vietās apjautājies par Google, nevienā garantiju nedod, ka viņa darbosies ilgi.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Nu kā, zvanīt un zvanus saņemt var Fočēt, mūziku klausīties var. Wacaps strādā. E-pasts un interneta pārlūks (varot arī Chromi uzlikt, ja akurāt vajag) ir. Visas spēles un pārējos dajebkādus apus var dabūt Huaveja storē. Ja nav nepieciešama sinhronizācija ar citām iekārtām caur Gūgli, tad problēmu nav.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
1 0 Atbildēt

Principā parasts telefons ar spēlītēm ,kameru utt.Man Huawei darbnīcā pateica,ja uzstādīs Gugli,tad garantija garām.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Nav tai Storē nekā jēdzīga, es jau skatījos.

Priekš kam rakt dziļāk? Ja telefons nenodrošina ērtu lietošanu, tad nah... tāds nav vajadzīgs, 14 dienu atteikuma tiesības un ņem nākamo...

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
3 0 Atbildēt

jā riktīgie gāganu kari - par tiem ssd un hdd, nenosmieties

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Vislabāk man patīk vienā teikumā SATA SSD ... laikam HDD bijis ūber-bremze.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 0 Atbildēt

šitas labs, noskaties!

Bolzens Reģ.: 27.12.2006
1 0 Atbildēt

iPhone SE2020. Paņēmu tikai un vienīgi mazā izmēra dēļ. Bija jau aizdomas, ka nepatiks iPhone. Un tā arī ir. Nākošais atkal būs Androīds, visticamāk Samsung-s, ja neražos "lāpstas".

Braucejucis Reģ.: 01.12.2019
0 1 Atbildēt

A samsudam tagad var FB aplikaciju izdzest jeb joprojam tikai diseiblot? FB normalu summinu kadreiz samsudam samaksaja par tiesibam vienmer but uz telefona.

kontradmiral Reģ.: 07.12.2004
0 0 Atbildēt

Man arī ir SE2020. Kompakts, bildes OK, bet dažreiz kaut ko pagļuko, baterija ne visai labi tur. Zinot, ka jebkuru telefonu teorētiski viegli var sadauzīt, tad man jau sen ir pārgājis posms, ka obligāti vajag flagmaņus turēt kabatā.

aigi Reģ.: 01.08.2005
1 0 Atbildēt

Note 20 Ultra 5G. Otrā Note pēc kārtas, ļoti labs. Patīk irbulis. Pierakstus var viegli izdarīt. Kamera laba.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

2 SIM ir?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Ka jau aizgaja diskusija, tad ar pajautāšu vai ir kādam viedoklis par Ulefone Armor 9. Biju tadu pasutijis, bet norēķinu dēļ pasakums uz šo brīdi izjuka.

p.s. esmu rugged phone lietotājs jau ilgu laiku, šobrīd Cat S60, un šis ir vienigais kurš ir izturējis manus "naglu dzīšanas paradumus" (lasi lietošanas paradumus). ieprieks Samsungi mira "smertju hrabeyh" ar apskaužamu regularitati. Šim toties no regulāras ātrās lādēšanas baterija vairs netur, bet tā 2+ gadi stabili "naglas dzinis".

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tā kā savulaik Smaidīgā dēļ atklāju tādu "ražotāju" kā Unihertz, pirms kāda laika sāku skatīties uz Jelly, un pēc tam uz Jelly 2, tikai nebija iemesla nolocīt tos 200$. Bet tā kā pagājušonedēļ gadījās izšķaidīt manu LG E430 [telefons kas bija izturējis visu gandrīz 6 gadus, neizturēja šļūkšanu pa asfaltu ar manu svaru pa virsu], tad iemesls radās no amazon.de tika uzsūtīts Jelly 2. Pirmais iespaids ka ekrāns ir šausmīgi mazs, lai arī faktiski tas ekrāns augstumā ir 1:1 ar E430, vienkārši izšķirtspēja ir lielāka un tāpēc viss ir mazāks - pēc divu dienu lietošanas liekas normāls, vienīgi aķi varēja mazāk rīt...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Es arī tagad lietoju Jelly 2. Salīdzinājumā ar Atom, kas mierīgi turēja pat 3 dienas, šitais iet vienu. Pie ekrāna 'mazuma' pierod. Vismaz es pieradu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Un kas atomam notika?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Neveiksmīgi piezemējās ar stiklu uz leju.

Tagad kalpo kā WiFi hotspot vasarnīcā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Jaunu stiklu viņam dabūt nevar? Mani šitas joks uztrauc šitam, par cik diemžēl stikls nevis plastmasa...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

ķipa var no aliekspreša pasūtīt. Bet baidīja piegādes ilgums. Un iespēja pašam mainot kko safist.

Unihertz piedāvāja sūtīt pie viņiem (laikam honkonga?) uz remontu (nu, principā droši vien mainītu aparātu pret jaunu), bet arī ļoti ilgs aprites laiks.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Pasūti stiklu un aiznes uz remontdarbnīcu lai tev samaina. Tagad, kad tev ir cits telefons, tas ir vēl vairāk izdarāms nekā agrāk

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

kad / ja būs aktuāli, tā arī izdarīšu

1 2 3 4
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti