- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
wons rakstīja: Ko izvēlēties benzīnu, vai dīzeli jaunu pērkot? Nobraukums ap 40 000gadā. Pārsvarā braucieni tipa Ventspils-Rīga un kādi 20% nobraukuma grants, ne vienmēr labā stāvoklī. No jaunajiem dīzeļiem baida EGR,PDF, ADBLUE sistēmas un protams sprauslas. Benzīnam laikam vienīgā baile ir patēriņš. Lūkojos uz Skoda Superb Combi 4x4 diesel vs Subaru Outback 2.5 benzīns. Attiecīgi budžets 35k-40k e.
Salīdzinājumā ar benzīna motoriem šobrīd dīzeļa motori ir krietni ilgmūžīgi nekā benzīna motori. Pie šādas ekspluatācijas dīzelis būs tieši laikā. Un visiem VAG nāk viens un tas pats 2.0 TDI motors. Varētu teikt labākais dīzelis, kāds šobrīd ir nopērkams. izskatās, ka ar EURO 7 ienākšanu dīzeļus vairs nopirkt nevarēs, tā kā šobrīd ir lieliska iespēja nopirkt TDI un braukt ilgi.. Sprauslas, visticamāk, tam motoram ir parastās, ne-pjezo. problēmu ar viņām nav. EGR arī viņam vairs nav. Pie šādas ekspluatācijas nebūs problēmu ar DPF. Tagad arī visiem tiešās iesmidzes benzīna dzinējiem arī nāk daļiņu filtrs un te forumā viens jau rakstīja par problēmām garantijas laikā.. Subaru ir pārcenota un prasta mašīna, galīgi nekonkurētspējīgs piedāvājums Eiropas tirgum. Tā kā Superb būs ļoti labs variants. Pie šāda gada nobraukuma varbūt ir vērts piepirkt pagarināto garantiju.
ledzep rakstīja: Kas Outback ir labāks nekā Superb 4x4? Un gāzi tāpat viņam nevar/nedrīkst likt, līdz ar to pie tāda gada nobraukuma tas galīgi nav variants.
Šķiet, ka Superb klīrenss ir mazāks par 200 mm kāds ir Outback. LPG iekārtas jauniem Subaru lika ar oficiālā izplatītāja TCMotors ziņu Autonams. Garantijas saglabājās.
ledzep rakstīja: 1. Risinājumi ir jau sen, bet jēga nekāda- dārgi, un tapat lielu daļu no laika darbojas uz benzīnu un protams tie motori vienkārši nav tam domāti. 2. Te ir stāts par vispārējo motoru galvu izturību jaunajiem auto. 3. Lielākajai daļai benzīna motoru pēdējos desmit gados nav hidrokompensatori. Renault motori ir vieni no labākajiem uz gāzi.
Renault ir tikai viens motors ar gāzi - litrīgais, ko liek Dacia Sandero/Duster un Renault Clio/Captur. Turklāt Renault to var dabūt tikai visai bomzīgās komplektācijās.
mnm rakstīja: 2.5 gadi atpakaļ tieši pārsēdos no 12. gada Outbek uz jaunu Superb 1.5 tsi un ne mirkli nenožēloju - komforts, dinamika skaņas izolācija, kā uzvedas uzceļa viss ir par kārtu labāks. Jā 4x4 nav, bet tas arī viss kas Subāram bija. Un rūsēt viņš sāka jau 4 gadā...
Ok. Skoda un komforts ir nesavienojamas lietas. Tur ir tas pats līmenis kas subaru, man personīgi pat liekas sūdīgas i škodai, vismaz octavijai toč. Un vajag salīdzināt vienas paaudzes auto lai būtu objektīvi.
insekc rakstīja: Superb 4x4 tieši vieglos bezceļos un sniegā zaudēs Subaru, jo klīrenss ir 5 cm mazāks. Ir sniegā ar Subaru vilkts gan Volvo govs, gan X5. Variators uzvedas subjektīvi ļoti patīkami un manuālis reāli ir vajadzīgs tikai īstos bezceļos rāmja džipam ar liftu un M/T ripuļiem. Runājot par cenu, es nezinu pilnpiedziņas universālu, automātu ar klīrensu ne mazāku par 200 mm, kas būtu lētāks un mazāk degvielas patērējošs par Subaru Outback. Ja ziniet, uzrakstiet. Varbūt tad mans nākošais auto nebūs Outback.
superbam ir arī cross, jeb kā pareizi saucas ''Scout'' versija, tai klirenss biki augstāks, bet vienalga nebūs tik augsts ,kā pieminētam subaru, principā tās ir divas dažādu klašu mašīnas ,kuras grūti saplīdzināt. Subaru vairāk laucenieciskāks superb ''scout'' vairāk konfortablāks un piemērots pilsētniekiem ,kas grib pa retam aizbraukt uz mežu sēnēs.
insekc rakstīja: Superb 4x4 tieši vieglos bezceļos un sniegā zaudēs Subaru, jo klīrenss ir 5 cm mazāks. Ir sniegā ar Subaru vilkts gan Volvo govs, gan X5. Variators uzvedas subjektīvi ļoti patīkami un manuālis reāli ir vajadzīgs tikai īstos bezceļos rāmja džipam ar liftu un M/T ripuļiem. Runājot par cenu, es nezinu pilnpiedziņas universālu, automātu ar klīrensu ne mazāku par 200 mm, kas būtu lētāks un mazāk degvielas patērējošs par Subaru Outback. Ja ziniet, uzrakstiet. Varbūt tad mans nākošais auto nebūs Outback.
augstākminētais uzskaitījums vispār ierobežojas tikai uz subaru un varbūt kaut kādu allroad ar pneimopiekari. Paaugstinātas caurgājamības universāļi ir miruši, kam vajag - pērk SUV
anoagask rakstīja:
augstākminētais uzskaitījums vispār ierobežojas tikai uz subaru un varbūt kaut kādu allroad ar pneimopiekari. Paaugstinātas caurgājamības universāļi ir miruši, kam vajag - pērk SUV
Nav jau svarīgi, kādā krāsā kaķis, ka tik ķer peles. Varam to saukt par SUV. Var tas auto būt augsatāks vai garāks, tam nav politiskas nozīmes. Būtiski ir aptuveni salīdzināma ietilpība, pilnpiedziņa, automāts, ne-dīzelis, klīrenss, cena. Par pārējo var diskutēt. Pagaidām tādu pārliecinošu Outback "killeri" neredzu.