Iespējams, veiksmīgākā izvairīšanās no avārijas (+ video) 23

 
iAuto.lv | 27.maijs 2014 12:30

Kravas auto vadītājs apbrīnojamā kārtā sekmīgi izpraucās starp abiem vieglo auto vadītājiem, ietriecoties aizsargbarjerā un neielidojot pretējā ceļa pusē.

Bīstamā sadursme, iespējams, nebūtu notikusi, ja abi auto vadītāji ievērotu distanci pirms apstāšanās, kā rezultātā kravas auto vadītājs būtu ticis cauri sveikā, taču filmējošajam vadītājiem pamatīgi paveicās, jo kravas auto uztriekšanās beigtos letāli.

Par video iesūtīšanu pateicamies Mārim B.

Ja arī Tu pamani ko interesantu un vēlies to parādīt citiem, raksti uz e-pastu iauto@iauto.lv, vai spied pogu "Ziņo"! lapas augšā.

 
Visi komentāri
 
Vernons 27.maijs 2014 12:41
13 28 Atbildēt

Tikai pilnīgi idioti var pēkšņi apstāties uz ātrgaitas ceļa. Smagais izglāba neglābjamo! Kāds sakars ar distanci?

LMT 27.maijs 2014 12:57
1 2 Atbildēt

Gluži manas domas, protams, smagajam arī ir ieteicams braukt ar acīm vaļā.

Vernons 27.maijs 2014 14:34
2 13 Atbildēt

Un cik bieži Tu lieto mobīlo telefonu, meklē mūziku, "klabini" datoru, braucot?

Kāpēc mēs par katru cenu gribam izgudrot "jaunu fiziku"? Par smago, daudzi brauc bez normālām bremzēm un tad arī šādi pekstiņi tiek taisīti! Cēloni attaisnosim, bet sekas notiesāsim un cik ilgi tā vēl darīsim?

LMT 27.maijs 2014 15:34
1 1 Atbildēt

Reti, esmu apzinīgs braucējs.

Toms 27.maijs 2014 13:38
4 1 Atbildēt

noskatoties video liekaas, ka distance ir svariiga tajaa kontekstaa, ka ja auto, kurs so visu filmeeja buutu apstaajies veel tuvaak prieksaa braucosajam automobilim, tad smagais netiktu cauri un neakds smagais nevaretu izglabt neglabjamo!!!!!

es 27.maijs 2014 14:40
9 0 Atbildēt

Piedodiet, bet ja smaigais neredz avārijas situāciju (pat ne ekstrēmu) sev priekšā un nespēj laicīgi noreaģēt (varēja paspēt), tad viņš guļ pie stūres, runā pa telefonu vai dara ko citu. Tādam tiesības nost!

Vernons 27.maijs 2014 15:51
1 13 Atbildēt

Saistībā ar lielajiem un smagajiem, vieglie 99% gadījumos ir vainīgi!

Kanibaals 28.maijs 2014 0:27
6 0 Atbildēt

Vernon tu esi toč dīvains. Šinī situācijā vieglie visu izdarīja kā nākas, bremzēja nemainot joslu, jo priekšā bija šķērslis. Pie tam nebremzēja pa mēmajiem, tā kā smagais varēja pagūt. Šis būs tas tavs piesauktais 1%, kas izraisa avārijas.

Vernons 28.maijs 2014 9:50
0 11 Atbildēt

Es Tev nepiekrītu! Jo samazinot ātrumu jāskatās spogulī un jādomā par sekām, kādas var iestāties manis dēļ!

Kanibaals 29.maijs 2014 0:31
5 0 Atbildēt

nu tad turpini braukt kā slepkava. Tas cementavozs brauca lēnāk kā pārējie, tā kā laika un vietas apstāties bija vairāk kā pietiekami, bet neizskatījās, ka tas pat censtos samazināt ātrumu.

Vernons 29.maijs 2014 8:36
0 7 Atbildēt

Tādi kā Tu Ulmaņa gatvē arī ir sadalījuši lielos un mazos dažādas ātruma kategorijās!

zz 27.maijs 2014 15:41
13 3 Atbildēt

njaa - smagaa vadiitaajs totaals dārzenis - tur pa kilometru bija redzama avaarija, un redzams ka visi bremzē pēc avārijas (ārprāts - cik negadīti - ne? :D). pat ja tam smagajam bremzes atteica, vish vareetu ar retarderi nobremzeet to posmu (nu vismaz lai nebuutu veel 80kmh uz ripas izvairiishanaas briidii), ja vien shoferis dariitu to, kas pienaaktos - proti - tureetu accis uz celju

Vernons 27.maijs 2014 15:49
2 22 Atbildēt

Tu vispirms noskaties kārtīgi video! Vieglais apdzen smago un tad strauji bremzē, to sauc par "distances nozagšanu"!

Katram uz ceļa ir jārīkojas TĀ, lai nesaņemtu otru "pakaļā"!

Aigarcix 27.maijs 2014 22:47
8 0 Atbildēt

Nu tad noskaties kārtīgi,vieglais aiziet garām,lido k-kas,filmējošais samazina ātrumu ,bet smagais pēc īsa brīža izlido cauri neko nesamazinājis.Atvaino,smagais vispār nebremzēja.

Krotow 28.maijs 2014 2:02
3 6 Atbildēt

Ja busam nenorautos izpūtējs, viņi visi tā arī aizbrauktu, Ja buss brauktu tālāk vai vieglais ar reģistratoru, saņemot busa izpūtēju purnā, uzreiz apstātos, smagajam paliktu vieta manevram pa kreisi un viss beigtos labi. Ja reģistratora šoferis nebremzēja, jo tieši aizmugurē brauca vēl kāds, kas uz bāņa ir ļoti iespējams, tad viņam vajadzēja bremzēt lēnāk un mēģināt ielīst aiz smagā vai arī uzspļaut ātruma ierobežojumam un maksimāli ātri aizvākties uz priekšu, lai smagajam paliktu vieta manevram. Taču abi vieglie, kā egoisti vai vienkārši lēni no dzimšanas, no karmas dabūja pēc nopelniem. Uz ceļa līst priekšā smagajiem un vēl jo vairāk tiem priekšā strauji bremzēt ir aizliegts - to man braukšanas instruktors dzina galvā katru reizi jau no pirmās nodarbības. Par apstāšanos uz bāņa labs piemērs no dzīves - Vācijā paziņa 90-ajos tā apstājās bāņa malā - uzpīpēt. Pēc brīža viņu nonesa garām braucošs vieglais ar +/- 160 kmh. Palika sieva un 2 bērni.

Kanibaals 28.maijs 2014 0:28
11 0 Atbildēt

Iemācies vienreiz CSN, apsteigšana nav apdzīšana.

Krotow 28.maijs 2014 1:42
3 2 Atbildēt

zz, esi ārprātīgs vai nekad neesi bijis pie stūres? Kāds tam sakars ar distanci? Smagais betona vedējs sver 35 tonnas. Tonnas!!! Ar visu atļauto ātrumu to tā uzreiz nevar apturēt. Ja šādam smagajam tieši priekšā vieglais noliek pa mēmiem, nākamajā brīdī vieglais būs zem smagā ar visām attiecīgajām sekām. Abi vieglie šoreiz uzvedās kā pilnīgi idioti. Busa braucējs varēja aizmirst par savu izpūtēju - tas tāpat ir beigts un nav tur ko vaimanāt. Lai dodas uz servisu pēc jauna. Arī reģistratora braucējam bija jāapzinās, ka atrodas uz bāņa ar blīvu kustību. Pirms bremzēšanas kaut vai labās puses spogulī būtu ieskatījies. Šoreiz smagā braucējs izdarīja neiespējamo, par ko viņam paldies. Pretējā gadījumā tipu no melnā busa varētu apglabāt kopā ar viņa busu un pat zārku nevajadzētu.

es 28.maijs 2014 8:26
13 1 Atbildēt

Tātad smagais neievēroja distanci un negribēja bremzēt. Kā jau rakstīju iepriekš, vieglais nebremzēja ekstrēmi. Vienkārši smagais ekstrēmi brauca...

Vernons 28.maijs 2014 10:00
3 22 Atbildēt

Var būt tikai vienas zāles kā ārstēt vieglo vadītājus, tas ir piesiet pie aizmugurējā bufera, lai jebkurš nepārdomāts ātruma samazinājums, bez savlaicīgiem signāliem, būtu pēdējais viņa mūžā. Un tad arī CSN sāktu darboties tā kā tur stāv rakstīts!

Par "distances ievērošanas" piesaukšanu un apelēšanu tikai uz to iesaku izlasīt kas darāms "priekšā braucošam bremzējot"!

Katram ir jāgarantē drošība un noliekot smagajam pa sitienam savu auto ir pilnīgi nekorekti prasīt no smagā vadītāja, un ne tikai, "ievērot distanci"!

Par to ka no tavas mašīnas atdalās kāda detaļa vai izkrīt krava, jau esi vainīgs!

Kanibaals 29.maijs 2014 0:33
10 0 Atbildēt

Ko tad priekšā braucošie darīja ja ne bremzēja? Jāietur tādā distance, lai var nobremzēt, sevišķi paaugstinātas bīstamības transportam. Ja negribi ieturēt distanci, tad atbildi par sekām. Attaisnojums būtu vien tad, ja priekšā braucošais atdurtos pret šķērsli nebremzējot, tad jā.

Vernons 29.maijs 2014 8:34
0 19 Atbildēt

Noskaties vēlreiz video un izdari secinājumus. Vieglais apsteidz smago un ielien priekšā un nobremzē! Un to Tu sauc par korektu auto vadīšanu?

Smagajam priekšā pirms tam neviens nebija.

es 28.maijs 2014 8:30
8 0 Atbildēt

Smagajam manevra laikā aizmugurē nedega neviens stopsignāls, pat gabarīti nē. Tātad pat nebija mēģinājuma bremzēt.

Krotow 28.maijs 2014 18:18
3 0 Atbildēt

Rādās, ka ar fiziku te tiešām nedraudzējas. Vienkārši bremzējot un griežot pa kreisi, dēļ nobloķētiem riteņiem un augstu stāvošā smaguma centra (betona maisītāja bundulis kur atrodās?) inerce smago mestu pa labi un tad visas 35 tonnas betona plus dzelži sāniski uzgāztos melnajam busam. Atšķirībā no tiem abiem lejā smagā šoferis to noteikti apzinājās, tādēļ mina grīdā un rāva pa kreisi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti