Balta izmaksā 44 137 latu atlīdzību par smago avāriju pie Liepājas 1

 
Balta | 29.augusts 2013 11:46

Viens no pēdējā laika smagākajiem satiksmes negadījumiem, kurš turklāt Latvijā izraisīja plašu rezonansi, notika 14.augustā uz Liepājas šosejas pie Kalvenes, un tajā cieta 16 cilvēki.

Negadījuma smagumu apliecina arī fakts, ka iesaistītais „Nordeka” satiksmes autobuss bija cietis tik smagi, ka to vairs nebija iespējams atjaunot, taču, pateicoties KASKO apdrošināšanai, Latvijā lielākā apdrošināšanas sabiedrība BALTA (RSA Grupa) uzņēmumam par autobusu šodien, 29.augustā jau ir atlīdzinājusi zaudējumus 44 137 latu apmērā.

„Avārija bija nelaimes gadījums, kurā diemžēl zaudējām vienu no saviem transporta līdzekļiem. Šajā situācijā mums vajadzētu domāt, kā nosegt atlikušo līzinga maksājumu par autobusu un kā bojātā transportlīdzekļa vietā vēl iegādāties jaunu autobusu. Taču, pateicoties BALTA KASKO polisei un operatīvai atlīdzības izskatīšanai, mēs varam jau droši plānot savu tālāko ikdienas darbu, novērtējot sniegto atbalstu un profesionālo sadarbību,” skaidro „Nordeka” pasažieru pārvadājumu direktora vietnieks Oļegs Pugačovs.

„Apdrošināšanas atlīdzībā ietilpa izmaksas, kas aprēķinātas par autobusa bojājumiem. Precīzāk - autobuss vairs nebija labojams. Ņemot vērā ievērojamo atlīdzību, plānojam vērsties ar regresa prasību pret vainīgās puses apdrošinātāju, kas ir noslēdzis OCTA polisi kravas auto, kas izraisīja avāriju,” skaidro BALTA atlīdzību direktora pienākumu izpildītājs Valdis Krols.

Kā iepriekš ziņoja plašsaziņas līdzekļi, 14.augusta negadījumā uz Liepājas šosejas bija iesaistīti trīs transporta līdzekļi – pie luksofora apstājās vieglā automašīna un satiksmes autobuss, kurā savukārt ietriecās kravas automašīna. Inerces rezultātā satiksmes autobuss sadūrās ar priekšā stāvošo vieglo auto. Satiksmes negadījumā cieta 16 cilvēki.

iAuto iepriekš informēja par smago avāriju uz Liepājas šosejas šeit + Video

 

 
Visi komentāri
 
jocīgi 29.augusts 2013 21:54
0 0 Atbildēt

Vai tad policija jau beigusi izmeklēšanu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti