VAZ pret "Mercedes" (+ video) 31

 
iAuto | 6.februāris 2014 20:36

Ātrums, neuzmanība vai citi apstākļi? Kādēļ notika šī avārija un, kurš pie tās vainojams?

 
Visi komentāri
 
cru 6.februāris 2014 18:39
0 0 Atbildēt

Tas ir kaut kas līdzīgs eksāmena jautājumam?

Vernons 6.februāris 2014 20:10
1 8 Atbildēt

Ātruma pārsniegšana, apzagšana gan laikā, gan telpā! Tur iepriekš varēja būt zīme 60 km/h! Vainīgs skrējējs!

solaris 7.februāris 2014 0:07
14 0 Atbildēt

Tev nav taisnība. Vainīgs ir tas, kurš ielien citā joslā, nepārliecinoties, vai tā ir brīva. Sevišķi jau šādā situācijā.

Vernons 7.februāris 2014 9:07
0 9 Atbildēt

Tev taisnība! Kā pie ķīniešiem, sper to solīti, kuru Tev ļauj spert! Bet šo punktu izmeta no satiksmes Noteikumiem un vietā ielika, jāietur tāda distance, lai apdzenošais verētu nozagt! Mersis kādu brīdi vienkārši neredzēja Vazmašīnu. Bet atrašanās uz galvenā ceļa nedod tiesības pārkāpt ātrumu. 100% tur bija zīme ar mazāku ātruma limitu!

Ja mersis būtu ielaidis uguni trubās un aizlidojis, sadursme arī nenotiktu.

Palaidniex 7.februāris 2014 13:05
5 0 Atbildēt

vēljoprojām jautājums par to ārstu...

Kā tur bija ar priekšrtku?

Kā var braukt iekšā nepārredzamā joslā? Kā var uz aklo veikt dajebkuru manevru? Neredezi - nebrauc?

Un kas tā par zagšanu?

Ja nelien pakaļā priekšā braucošanai un tikai tavuprāt visu atbildību uzkraukot uz priekšā braucošo, tad pakaļā līdējie tāpat ieturot drošu diztanci sanāk atstāt pietiekamu vietu tiem, kas grib apdzīt...

Vernons 7.februāris 2014 13:37
0 6 Atbildēt

Nevēlies pastrādāt uz autobusa?

Palaidniex 7.februāris 2014 18:22
5 0 Atbildēt

Kur tu te autobusu redzi?

Un noteikti ne nordekā, citādi miera nebūs no tavas īpatnējās noteikumu traktēšanas...

Kanibaals 9.februāris 2014 20:17
1 0 Atbildēt

Tas ka kāds pārkāpj nedot tiesības tāpēc izraisīt avāriju, vēl jo vairāk nelielu ātruma pārsniegšanu uz aci nevar noteikt un pierādīt. Tā kā kur paliek drošības garantēšana? Tieši sarežģītākā manevra veicējam(tas kas griež pa kreisi) ir primāri jānodrošina drošība.

aansis 7.februāris 2014 13:42
1 0 Atbildēt

Painformēsi par veidu, kā tu notieci atļauto ātrumu un VAZ faktisko ātrumu? Es nespēju no šī videomateriāla gūt šādu informāciju.

Crankshaft 7.februāris 2014 7:54
1 2 Atbildēt

Drusku divdomīga situācija... Jā, Mercis ielīda pretējā joslā,

šķērsojot ceļu VAZnim, bet... Merča vadītājam IR TIESĪBAS

uzskatīt, ka pretī braucošie ievēro atļauto braukšanas ātrumu.

Viņš taču nogriežoties neapdraudēja filmētājam pa priekšu braucošo gaišo auto, kuram pa labo pusi krietnā ātrumā panesās garām "skrējējs"... Un, ja Merča vadītājs neskatījās 2x, 3x utt., viņam varēja būt sarežģīti novērtēt

VAŽņa ātrumu brīdī, kad tas vēl bija blakus gaišajam auto!

solaris 7.februāris 2014 9:12
3 0 Atbildēt

Kad mersis sāk kustību (8.sekunde), VAZ jau sen vairs nav blakus baltajam auto, tāpēc nav korekti salīdzināt, ka mersis taču paspēja baltajam pa priekšu izbraukt. Bez tam, tajā brīdī VAZ atrodas tikai kādu 50 m attālumā no merša un ir labi redzams (ja vien skatās tajā virzienā), tāpēc nav korekti runāt par 2x un 3x skatīšanās nepieciešamību. Treškārt, nemaz tik ārprātīgi liels ātrums VAZam nebija.

Man šķiet, ka mersis vienkārši nepamanīja viņu, nevis nepareizi novērtēja viņa ātrumu.

aansis 7.februāris 2014 13:40
2 0 Atbildēt

Diezgan tendenciozs viedoklis... Tikpat iespējams ir, ka VAZ vadītājs brauca ar atļauto ātrumu, bet auto otrajā joslā nepamatoti "vilkās". Vienīgais, kas ir redzams nepārprotami - MB vadītājs nogriezās, nedodot ceļu.

Man zināmā situācijā Latvijā, kurā ir zināma līdzība, par vainīgu atzina tieši to, kurš nogriezās un smagi cieta (ar motociklu), neskatoties uz to, ka taisni braucošais šķērsoja krustojumu jau pie sarkanās gaismas (video) un pārkāpjot ātrumu (ekspertīze).

Vernons 7.februāris 2014 9:14
1 7 Atbildēt

Šis CSN salikums nepatīk pat policijai! Saskaņā ar CSN 4., 6. un 10. punktiem, kas nosaka kārtību un secību, kā darbojas ceļu satiksmes Noteikumi, kā katram satiksmes dalībniekam ir jabūt aprīkotam un kā katram uz ceļa ir jarīkojas.

Ja krustojuma robežās ātrumu starpība blakus joslās atšķiras par 20 km/h, tad tas ir nāvējoši bīstami! Šis ir tam piemērs!

csn 7.februāris 2014 9:17
6 0 Atbildēt

1.14. dot ceļu — prasība, kas nosaka, ka ceļu satiksmes dalībnieks nedrīkst sākt braukt (iet), turpināt braukt (iet) vai izdarīt jebkādu manevru, ja tādējādi citiem ceļu satiksmes dalībniekiem tiek radīti traucējumi braukšanai (iešanai) vai viņi ir spiesti mainīt braukšanas (iešanas) virzienu vai ĀTRUMU.

1.37. priekšroka — tiesības braukt (iet) iecerētajā virzienā PIRMAJAM attiecībā pret citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

6. Katram ceļu satiksmes dalībniekam ir tiesības uzskatīt, ka arī citas personas ceļu satiksmes norisē izpildīs noteiktās prasības.

VAZ bija tiesības uzskatīt, ka MB to palaidīs brauk pirmajam, nemainot ātrumu. MB bija tiesības uzskatīt, ka VAZ brauc ar atļauto ātrumu un netraucēti dot tam ceļu.

Vernons 7.februāris 2014 9:25
0 5 Atbildēt

Kāpēc Tu ielliec CSN 6. punktu un uzskati ka "VAZ", drīkst pārkāpt ātruma limitu konkrētā ceļu posmā?

saproti 7.februāris 2014 10:08
7 0 Atbildēt

ātrumu var noteikt ar radaru, nevis ar aci, un tāpēc, lai izpildītu Tavu vienmēr deklarēto CSN 10.punktu - Ceļu satiksmes dalībniekiem un citām personām jārīkojas tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus - labāk jau tomēr ātrumpārkāpējam ceļu dot vēl dubultā, nekā tam pienākas, lai vienīgi dēļ savas paštaisnības "neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus", kā no katra satiksmes dalībnieka to prasa CSN 10.punkts, un pat ja arī ātrumpārkāpējs to neievēro, tāpēc vien ceļu nedot viņam nedrīkst

Vernons 7.februāris 2014 11:59
0 5 Atbildēt

Sadursmē cietuši cilvēki. Obligāti būs tiesa. Tiesā izskatīs vispusīgi un objektīvi. Un tici man no visa ko šeit redzam un manas pieredzes Krievijā, vainīgais būs VAZ. Bet tas 10. punkts ir ļoti universāls! Katram jārīkojas "TĀ"!!!, lai šādas ziepes nebūtu!

Palaidniex 7.februāris 2014 13:09
5 0 Atbildēt

°un, ko mersis izdarīja? kā tas nedodot ceļu ievēroja 10 punktu> A umņik?

Atklāti un tiešā redzamībā aizšķērsoja pretējās kustības kjoslu... Kā tur bija ar skabargas saskatīšanu svešā acī un pēcāk tik savu tiesību kačāšanu? A, gudriniek?

UN nosaki ar kādu tiešui ātrumu kustējās žigsis? nu tā pecīzi ar pierādījumiem un kas izraisīja avāriju - ātrums vai ceļa nedošana?

Vernons 7.februāris 2014 14:51
2 5 Atbildēt

10 sekundēs 400 metri!

Palaidniex 7.februāris 2014 18:23
5 0 Atbildēt

Tur bija lineāls?

Vernons 10.februāris 2014 14:42
0 0 Atbildēt

Bija un ir! Ar soli 5 metri!

seaman 7.februāris 2014 10:43
0 0 Atbildēt

vo ģibil mers! :D

LMT 7.februāris 2014 10:48
1 0 Atbildēt

Tiešām eksperti te nolasījušies! Nav ko d... pasūtīt.

rt 7.februāris 2014 12:22
1 0 Atbildēt

Necitējiet mūsu CSN punktus, tie nav spēkā Krievijas teritorijā!

Vernons 7.februāris 2014 12:58
0 5 Atbildēt

1.3. Участники дорожного движения обязаны знать и соблюдать относящиеся к ним требования Правил дорожного движения, сигналов светофоров, знаков и разметки, а также выполнять распоряжения регулировщиков, действующих в пределах предоставленных им прав и регулирующих дорожное движение установленными сигналами.

1.5. Участники дорожного движения должны действовать таким образом, чтобы не создавать опасности для движения и не причинять вреда.

10.1. Водитель должен вести транспортное средство со скоростью, не превышающей установленного ограничения, учитывая при этом интенсивность движения, особенности и состояние транспортного средства и груза, дорожные и метеорологические условия, в частности видимость в направлении движения. Скорость должна обеспечивать водителю возможность постоянного контроля за движением транспортного средства для выполнения требований Правил.

При возникновении опасности для движения, которую водитель в состоянии обнаружить, он должен принять возможные меры к снижению скорости вплоть до остановки транспортного средства.

Pļurkt 7.februāris 2014 12:59
4 0 Atbildēt

Tur tie noteikumi ir analoģiski!!

Pļurkt 7.februāris 2014 13:01
6 0 Atbildēt

70. Pirms jebkura manevra — braukšanas sākšanas, pārkārtošanās, nogriešanās, apgriešanās braukšanai pretējā virzienā, apdzīšanas, transportlīdzekļa apturēšanas u.tml. — transportlīdzekļa vadītājam jāpārliecinās par ceļu satiksmes drošību un par to, vai netiks traucēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, un laikus jādod brīdinājuma signāls ar gaismas virzienrādītājiem. Ja gaismas virzienrādītāju nav vai tie nedarbojas, brīdinājuma signāls jādod ar roku atbilstoši manevram.

------------------

Šajā punktā nav neviena vārda par ātrumu vai tā ievērošanu!!

Nepārliecinājies - tātad vainīgs = viss!

Pļurkt 7.februāris 2014 13:07
3 0 Atbildēt

Правила дорожного движения РФ

8. Начало движения, маневрирование

8.1. Перед началом движения, перестроением, поворотом (разворотом) и остановкой водитель обязан подавать сигналы световыми указателями поворота соответствующего направления, а если они отсутствуют или неисправны - рукой. При выполнении маневра не должны создаваться опасность для движения, а также помехи другим участникам дорожного движения.

--------------------

Kas te ir tik ļoti savādāks???

Vārda ātrums arī et nav!

auto.mail.ru/info/pdd/

Spēkā esošie noteikumi Krievijas teritorijā.

Palaidniex 7.februāris 2014 13:11
4 0 Atbildēt

Šoto tak viszinis vernons nespēj izlasī un izprast...

Vernons 7.februāris 2014 13:35
2 7 Atbildēt

Vernons spēj lasīt un darīt! Man šķiet ka merša īpašniekam piemīt ļoti svarīgas personas sindroms! Savu iepēju nogriesties viņš nogulēja. Toties lepni un lēni aizbrauca priekšā Vazmašīnai! Kad "cepts gailis' Jums kādam pakaļā ieknābs, tad manis rakstītie komentāri būs pašā laikā.

Visas valstis ir parakstījušas "Vīnes Konvenciju par ceļa zīmēm un ceļu satiksmi".

nu 7.februāris 2014 15:03
4 0 Atbildēt

mersis neticēja, ka nav ātrāks par vazu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti