Rīgā nositas motociklists 7

 
Nozare.lv | 28.maijs 2014 7:50

Vakar Rīgā pēc sadursmes ar automašīnu nāvējošas traumas guvis kāds 22 gadus vecs motociklists.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka Dzirciema ielā sadūrās automašīna "Ford", kuru vadīja 1990.gadā dzimis jaunietis, un motocikls "Kawasaki", kuru vadīja 1992.gadā dzimis jaunietis. Avārijācieta motocikla vadītājs, kurš ar politraumu tika nogādāts slimnīcas reanimācijas nodaļā, taču mediķiem viņa dzīvību glābt neizdevās. Slimnīcā ar dažādām traumām nogādāts arī automašīnas vadītājs.

Tukumā, Talsu ielā, 1979.gadā dzimis vīrietis ar mikroautobusu "VW Transporter" notrieca 2006.gadā dzimušu meiteni, kura izskrēja no pagalma uz ceļa braucamās daļas. Bērns ar traumām nogādāts slimnīcā.

Savukārt Auces novada Bēnē, Jelgavas ielā, automašīna "Peugeot" notrieca 2003.gadā dzimušu meiteni, kura pēkšņi izgāja uz ceļa braucamās daļas. Meitene ar traumām nogādāta slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 63 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 14 cilvēki un viens cilvēks gāja bojā. Rīgas reģionā reģistrētas 34 avārijas, kurās cietuši seši cilvēki un viens cilvēks gāja bojā.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja desmit autovadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. Rīgas reģionā aizturēti pieci iereibuši autovadītāji.

 
Visi komentāri
 
Līga 28.maijs 2014 10:22
4 1 Atbildēt

Man šķiet, ka policijai vairāk vajadzētu kontrolēt Dzirciema ielu, pa kuru bieži vien gan motocikli, gan mašīnas iedomājušies, ka šī iela ir dragreisa trase. Dzīvoju mājā ielas malā un to vien tik redzu, ka moči te palēkdamies uz viena riteņa dragā, mašīnas riepām kaucot drāžas kā negudras gan dienā, gan pa nakti. Kur tajos brīžos ir policija? Viņa nez kāpēc uzrodas tikai tad, kad jānoštrāfē kādu sīku pārkāpēju, kurš uz nepareizo pusi pagriezies. Bet te apkārt skolas, bērnudārzi, ārstniecības iestādes.

LMT 28.maijs 2014 10:51
2 0 Atbildēt

Drošību mūsu valstī negarentē CSDD...

bijušais 28.maijs 2014 13:26
2 10 Atbildēt

Csdd ir s..ds ar lukstiņu priekšgalā un pārējiem pakaļā, zina tik kā naudu kāst, būt par starpniekirm naudas iekasēšanai, kā par soda naudu uzlikšanu, ceļu nodevas iekasēšanu, par piedalīšanos ceļu satiksmē arī atkārtoti utt utt, bet labuma no viņiem nekāda. ,,bezpeļņas uzņēmums valsts SIA" auzas....godmelis to izdomāja deviņdesmitajos un mainīts tur nav nekas, arī iesunojušais lukstiņš...

ak 28.maijs 2014 11:34
4 0 Atbildēt

Drošību toties garantē LMT. Visi droši brauc un droši skatās telefonos.

Vernons 28.maijs 2014 13:07
0 13 Atbildēt

Kā lai garantē drošību, ja šāds CSN salikums, 4., 6. un 10. ir tabū?

Tas kurš pārkapj ātrumu ir zaglis un slepkava ar iepriekšēju nodomu!

Priekšā esošam satiksmes dalībniekam ar savu rīcību, darbību vai bezdarbību ir jāgarantē drošība!

Katram vēl ir tiesiskā paļāvība, kad neviens neatkāpsies no Noteikumu prasībām ne tik cik melns aiz naga.

Un tad saliekam šo visu kopā un izdaram secinājumus.

asd 28.maijs 2014 17:04
9 0 Atbildēt

Priekšā braucošajam nekas nav jāgarantē! Paprasi jebkuram CP-istam. Pašam bija situācija, kad vienas strauji gājēju pāreju šķērsojošas jaunās mā'miņas dēļ nācās tik strauji bremzēt, ka aizmugurē braucošais ielika pakaļā. Un labi ka tā, tiku pie labas naudas un neiesēdos čokā.

Vernons 29.maijs 2014 9:56
0 20 Atbildēt

Tad sāc analizēt CSN šādā secībā:

1. Kas jādara gājējam, velosipēdistam un auto vadītājam CSN izpratnē?

2. Kāda rīcība ir aizliegta manis pieminētiem "priekšā esošiem"? Ko aizleidz Noteikumi?

3. Ko aizliedz horizontālās līnijas 920. un 921.?

Un šajā sakarā CSN jāsāk rakstīt ar 119. punktu, kas nosaka attiecības starp priekšā, aizmugurē un blakus esošo!

Tavā gadījumā jaunā māmiņa Tavas neattapības dēļ aizgāja "sausām kājām", kā pīle no ūdens! Bet patiesībā bija šīs sadursmes izraisītāja! Arī pats neesi bez vainas, jo reāli noliki sava auto aizmuguri pa sitienam ignorējot kaudzi CSN punktus, kaut vai šos 70., 73., 77. un 118.4.! Bet CSN 119. punktā Tu esi "priekšā braucošais bremzējot", tad izkop savas auto vadītāja prasmes un savu loģisko domāšanu atbilstoši CSN 10. punkta prasībām: - "Uz ceļa rīkojies TĀ, lai kāds neiebrauc Tev "pakaļā" "!

Un naudiņu Tev samaksāja nepamatoti, jo vainīgs esi Tu pats!

Ir pienācis laiks pajautāt prokuroriem, cik ilgi tiks piekopta noziedzīga politika ceļu satiksmē?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti