Apdrošinātājs: vienas nedēļas laikā divas smagas avārijas sadursmēs ar meža dzīvniekiem 5

 

Foto: Publicitātes foto

Gjensidige Baltic | 6.februāris 2015 9:27

AAS „Gjensidige Baltic” izmaksā divas lielākas apdrošināšanas atlīdzības 17 000EUR un 12 000EUR apmērā par sadursmē ar meža dzīvniekiem bojātiem auto. Negadījumi notikuši laikā no 4. līdz 7.janvārim. Jāpiebilst, ka tik lieli bojājumi kravas automašīnai pēc trieciena ar dzīvnieku ir samērā reta parādība.

2013. gada izlaiduma kravas auto sliktu laika apstākļu dēļ Krievijā, veicot darba pienākumus netālu no Samāras, sadūrās ar lielu meža dzīvnieku, iespējams alni. Autovadītājs nepaguva nobremzēt sliktas redzamības un apledojoša ceļa dēļ, kā rezultātā automašīna guva smagus bojājumus kabīnes priekšējā daļā, tika sabojāts arī vējstikls. Negadījums notika plkst. 10:30 no rīta un meža dzīvnieks no notikuma vietas aizbēga.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt tepat Latvijā 4. janvāra vakarā uz ceļa Liepāja – Rīga, netālu no Bikstiem, uz ceļa braucamās daļas pēkšņi izskrēja meža dzīvnieks, kur no sadursmes izvairīties nebija iespējams. Automašīnai, arī 2013.gada, smagi bojāta visa priekšējā daļa.

Aivars Vasaraudzis, AAS „Gjensidige Baltic” Transportlīdzekļu atlīdzību nodaļas vadītājs: „Šāda veida sadursmes ar dzīvniekiem parasti notiek naktīs un sliktos redzamības apstākļos, kur dzīvnieks šķērso ceļu tuvu braucošas automašīnas priekšā, nedodot iespēju vadītājam no tās izvairīties. Abos negadījumos trieciens nav bijis ar nelielu meža zvēru, bet gan ar kārtīgu, lielu buku, ko parasti redzam vien no attāluma. Arī laikapstākļi mūs šajā nedēļā nelutināja – migla, daudz nokrišņu, atkala un apledojis ceļš. Šādos laikapstākļos avāriju skaits mēdz būt lielāks, kā parasti. Par laimi, nevienā no šiem negadījumiem cilvēki smagas traumas nav guvuši.”

Bieži vien stresa situācijās aizmirstas, kā pareizi rīkoties, ja notikusi sadursme ar kādu no meža dzīvniekiem, tāpēc vēlreiz atgādinām: pēc notikuma jāzvana uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu 112, jāziņo par notikušo un jāņem vērā norādījumi. Ja būs nepieciešams, cietušais tiks savienos ar Valsts policiju. Jāatceras, ka mājas vest notriekto meža dzīvnieku nedrīkst, tas ir pretlikumīgi, par ko pienākas arī naudas sods. Protams, ja ir KASKO apdrošināšana, trīs dienu laikā jāsazinās ar savu apdrošinātāju, jāiesniedz iesniegums par negadījumu. Pēc ikviena satiksmes negadījuma, ja māc šaubas par lietu kārtību, jāsazinās ar savu apdrošināšanas sabiedrību, kas palīdzēs atrisināt situāciju. 

 
Visi komentāri
 
LMT 6.februāris 2015 17:12
0 1 Atbildēt

Žēl dzīvnieciņus!

Vernons 8.februāris 2015 14:30
0 1 Atbildēt

Satiksmes autobusi ar meža dzīvniekiem nonāk kontaktā regulāri.Vissmagākās sekas ir sadursmē ar alni.

Krish 9.februāris 2015 17:57
0 0 Atbildēt

Kāds īsti izskatās "kārtīgi, liels buks", ko parasti redzam vien no attāluma?:D

Tas gadijumā nav briedis?:D

laukis 9.februāris 2015 19:12
1 0 Atbildēt

Sadursmes notiek regulari,bet lielakai dalai nav kasko.Tapec sis sadursmes nav uzskaititas.Ja nemaldos tad ja zino celu policijai tad vel dabon samaksat par meza dzivnieka utilizaciju!Tapec vieglak nokluset par savu bedu!

Dace 9.februāris 2015 18:55
3 0 Atbildēt

Smiekligi jau tas kad Latvija par tādam lietām nedoma,lidz brīdim kad kads no "augsti sēdošam" personām ar to saskarsies! Latvija ir zināmas konkrētas vietas kur avārijas izraisītāji ir meža zveri(alni) ,avārijas notiek viena pec otras,bet neviens par to ne ausi nepakustina,tikai apdrošinātāju firmas kam jāizsniedz kompensācijas. Un par to netiek ne runāts ne domāts!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti