Pagriežoties, nesadala trajektorijas (+ video) 31

 
iAuto | 18.marts 2016 16:57

Vietas ir pietiekami, lai kreiso pagriezienu veiktu abi transportlīdzekļi, taču sadursme starp abiem notiek tik un tā.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 18.marts 2016 16:58
8 0 Atbildēt

Vai tik nebūs tā, ka žigulis grib krustojumā apgriezties, bet kāds "vernonveidīgais" ņēķerpila ar kravinieku jau ir izdomājis žiguļa vietā, ka būs vienkāršs kreisais pagrieziens...

solaris 18.marts 2016 17:48
0 8 Atbildēt

Ja neskaita tev tipisko provocēšanu uz strīdu ar ad hominem metodi, nevar saprast tavu domu gājienu.

Smagā šoferim bija jābūt telepātam, lai zinātu, ka žigulis nevis griež pa kreisi, bet riņķī? Vai tad nav tā, ka žigulis iebrauca acīmredzami aizņemtā joslā (kurā jau bija smagais, ko nesaskatīt nebija iespējams)? Citiem vērdiem, centās iesēsties krēslā, kurā jau kāds sēž?

Palaidniex 18.marts 2016 18:02
7 1 Atbildēt

Paskaidrošu.

Piekritīsi, ka tur visticamāk ir tikai josla no kuras var griezt pa kreisi? Vai tam, ka abi iesaistītie sākumā ir ieņēmuši vienu un to pašu joslu?

Otrkārt - ja tikai no tās VIENAS joslas visi griež pa kreisi un ievēro ielas dubulto marķējumu un pareizu krustojuma šķērsošanas tehniku, nevajadzētu nonākt situācijā, ka ir divas paralēlās pa kreisi nogriešanās trajektorijas, vai ne tā? Tām būtu jābūt aptiveni vienādām vai ne?

Treškārt, Tā ka tikko iedegās zaļais - žigulis gribēja pagūt apgriezties pirms pretīm braucēji un to darīja no manevram vispiemērotākās pozīcijas krustojumā un gribēja pabeigt manevru vai daļēji pabeigt to pirms brukšanu uzsāk un liedz droši izdarīt pretīm braucošie. To ka viennozīmīgi gribēja griezties apkārt - norāda ļoti pat sagrieztie priekšējie riteņi - krieni virs tā, cik nepieciešams vienkāršam pagriezienam pa kreisi. Piekrīti?

Ceturtkārt - ir ņeķerpila ar kravinieku, kurš grib nezkur ātrāk pagūt, šoreiz pirms pretīm braucošajiem un ne pa kam negrib stāties pie krustojuma tos laist, tāpēc riskē un domājot citu vietā - ka žigsis vienkārši grib griezties pa kreisi - pieņem NEPAREIZU un, kā izrādās NEATTAISNOTI RISKANTU lēmumu - ja veģ tože proskoču - un ir bums!

Secinājumi kļūdains situācijas novērtējums, ilggadīgas pieredezes notrulinātta spēja pamanīt un novērtēt risku, illgadīga veiksme un nu jau profesionāls nihilisms noved pie tā kā noved - ir bums!

P.s. Neeksistē itnekāds pagrieziena signāls, kas norādītu par vēlmi apgriezties braukšanai pretējā virzienā!

Palaidniex 18.marts 2016 18:05
0 0 Atbildēt

P.S.

Un atkal pa priekšu braucējs vainīgs, ka grib krustojumā veikt legālu manevru?

Vernons 19.marts 2016 16:56
0 18 Atbildēt

Tieši tā!

Viņi abi pārkāpa kārtību un secību krustojuma šķērsošanā!

Avāriju izraisīja Žigulis!

Un Tev "gudriniekam" jāizdomā kādu kļūdu viņš šādā situācijā vēl pieļāva?

Un kas notiktu, ja mocis uzrastos?

solaris 18.marts 2016 18:12
0 0 Atbildēt

ok

Palaidniex 18.marts 2016 18:18
9 0 Atbildēt

Atļāvos pagūglēt - tur ir 6 joslu iela, un streetview var redzēt - tikai no kreisās atļauts nogriezties pa kreisi - 516. zīme. Jā nogriešanās ir uz 4 joslu ceļu ar sadalošo, BET 516. zīme ļauj nogriezties pa kreisi un apgriezties braukšanai pretējā virzienā.

www.google.lv/maps/@53.5495...

kaspis 18.marts 2016 18:46
9 0 Atbildēt

nu lūk - normālam cilvēkam (kā solaris), kas spēj domāt, pietiek ar elementāru paskaidrojumu. bet dažiem nervoniem viena un tā pati plate lec uz riņķi jau no pirmās portālā reģistrēšanās dienas, un tas, diemžēl, nav ārstējams...

Vernons 19.marts 2016 17:01
0 9 Atbildēt

Abiem auto pie stūres bija Tev līdzīgie!

rt 18.marts 2016 17:58
10 2 Atbildēt

Smagais vainīgs! Klaja CSN neievērošana un agresīva braukšana.

Vernons 19.marts 2016 16:58
0 16 Atbildēt

Katram satiksmes dalībniekam uz ceļa ir jārīkojas Tā, lai neveidotu bīstamu situāciju!

Sākam ar - katram!

Palaidniex 19.marts 2016 19:04
11 0 Atbildēt

Jo smagāks auto, jo smagākas sekas, jo vairāk jādomā. Un nav ko domāt citu vietā. Tu toč esi neglābjami slims!

Vernons 19.marts 2016 20:56
0 12 Atbildēt

Nu, nu!

Palaidniex 19.marts 2016 21:35
13 0 Atbildēt

Vispār interesanti būtu uzzināt tos murgus, ko tieši pārkāpa žigulis. Lai visi var ierēkt!

... 20.marts 2016 11:33
0 8 Atbildēt

Žiguļa vaina ir tajā, ka pagriezienu neparādīja, vismaz lai nu kā centos saskatīt- neredzēju... abi vienlaicīgi griezās, acīmredzot smagais nosprieda, ka žigulis brauks taisni, nevis griezīsies. Stulba situācija jebkurā gadījumā no sērijas "shit happens"

Vernons 20.marts 2016 13:05
0 17 Atbildēt

Kārtību un secību šķērsot regulējamu krustojumu noteic CSN. Katram un citām personām uz ceļa ir jārīkojas tā, lai neveidotu pat bīstamu situāciju. Citas personas CSN jau ir ielikušas nejēdzību, apgriezties pretējā virzienā, nepaskaidrojot kā tas jādara.

Par Žiguli. Tam nebija jāiebrauc krustojumā un jāmaldina smagais, ka Žigulis var ieņemt, ejot pa kreisi, labo malējo joslu! Vispār abiem pa kreisi bija jāaizbrauc pēdējiem!

Es Žiguļa vietā aprautu rinķī vēl ātrāk!

Žigulis 100% vainīgs!

Un tad kad ikviens priekšā esošais satiksmes dalībnieks ar savu rīcību izpildīs CSN prasības burtiski tad arī šādas sadursmes nebūs!

Un vēl, pretī trijās joslās iespējama kustība, nav pārskatāmas starpas starp joslām, kur garantija ka motocikls nepacels ratā savu braucamo?!

Palaidniex nav par santīmu labāks par abiem sadursmē iesaistītiem! Vēlu veiksmi!

Kanibaals 20.marts 2016 15:26
12 0 Atbildēt

>Žigulis 100% vainīgs!

Tu pārrakstījies - Žigulis 100% nevainīgs!

Uzliekot video pa visu ekrānu redzams, ka Žigulis laicīgi rāda virzienrādītāju un smagais nedrīkstēja iebraukt krustojumā pirms tas ir pabeidzis manevru, tas nekas ka krustojums liels un smagais it kā to pārredz un it kā var pagūt. Tādi gudrinieki parasti iekuļas avārijās, jo spēlē vilcieniņus nevietā. Nebūtu video tad gan žigulim nepierādīt, ka nav vainīgs.

Mnde 20.marts 2016 18:28
12 0 Atbildēt

Ržu-ņemogu... Labo malējo joslu...

Tajā krustā katrā virzienā ir 3 joslas. Un tikai viena no visām griežas pa kreisi. 516. Zīme ļauj gan nogriezties pa kreisi, gan apgriezties. Ja kāds tur iebrauc gana dziļi krustojumā, ieņem joslas labo malu manevram pa kreisi un ir ieslēdzis pagriezienu - tas jau vien norāda par vēlmi apgriezties braukšanai pretējā virzienā...

Un kas tā par ņeķerpilu modi apdzīt nogriežoties pa kreisi citus, kuri arī veic manevru pa kreisi...

Vernon, Tev patiešām viss labi???

Un pri čom te kaut kāds mistisks mocis??? Visticamāk jau atkal mocis pārkāpējs! Nepietiek ar kravinieka kurinātāju, lidotāju-pārkāpēju-recidīvistu ar stāžu?

Mnde 20.marts 2016 18:33
8 0 Atbildēt

P.s.

Un ja tas apgriešanās manevrs ir iekļauts CSN, tad tev nu būs iemācīties to respektēt. Savus nerakstītos un neviena neatzītos CSN vari droši sadrukāt uz tualetes papīra un likt lietā pēc tā papīra pielietojuma. Pagaidām šeit ir spēkā mūsu MK noteikumi un citās valstīs tādi paši ne pēc tavas stabules veidoti noteikumi, kuri tev liek pašam sekot satiksmei un nest atbildību par paša bezrūpību un agresiju!

Vernons 20.marts 2016 19:28
0 23 Atbildēt

Pirmkār CSN vajag zināt, lai šad un tad varētu tos apzināti pārkāpt, tas veicina progresu!

Otrkārt, Žigulis aizbrauca 50 metrus par tālu. No STOP līnijas bija "jārauj ripā".

Treškārt, To sauc par maldināšanu!

Ceturtkārt, es ar smago nekad tā nedarītu!

Palaidniex sameklēja šo krustojumu, bet es un man līdzīgie šeit N-tās reizes esam braukuši!

Kādreiz regulāri vienā gājienā 1000 km tika nobraukti un mana izpratne par CSN un drošību, paša drošību, stingri atšķiras no Jūsējās.

Žigulis 100 vainīgs! Izpēti krustojumu! Vieta pietika atliektiem galiem apgriezties laicīgāk. Virzienrādītājus vari neslēgt ja uzskati, ka esi gudrāks par pārējiem, bet kā redzam Žigulis nebija gudrāks par smagā vadītāju, jo arī spogulī nepaskatījās!

Palaidniex 20.marts 2016 21:17
17 0 Atbildēt

CSN ir jāzina, lai ievērotu, nevis jāzina lai apzināti pārkāptu. Ar šo lūdzu nodod savu apliecību, jo pilnīgi nepareizi uztver vadītāja pliecību un CSN būtību.

Kurš teica, ka tieši nostoplīnijas jārauj ripā un kas aizliedz raut ripā ap krustojuma viduspunktu?

Kas tieši ir maldināšana? Atvainojos, mudaks ar kravinieku uzrīko avāriju, jo ir profesionāls kurinātājs un, atvainojos, mudaks ar lielo M!

Tev līdzīgie? Ak tu viens uz pasaules esi izbraucis kur tālāk, citi nav? Izklausies pēc veca pāva, kas dižojas ar izdomātiem varoņdarbiem! Un starp citu - 1000 km vienā piegājienā nedz ar autobusu, nedz ar kravinieku nav pieļaujams. Tas velk uz baisi rupju darba un atpūtas grafika pārkāpumu, par kuru būtu ar lauzni pa muti jādod! Jo aizmidzis/pārguris smagsvars ir lielākais pī, kas uz ceļa var notikt!

Pagaidām ir secinājums, ka tev izpratnes par drošību un paša atbildību jau nu ir teji krimināli bīstama.esi sadomājies no sevis lielceļa likumīgo slepkavu. Nav vēl galva sākusi spīdēt ieceļot sevi Dieva vietā ar pašizdomātiem CSN???

Un ko man bija darīt ar "tavu skolnieku", kurš pie ierobežotiem 30 bija neapmierināts un spieda mani pāri Salu tiltam, bet, kad saprata, ka nepakļaušos, midžināja uguņus un nepieklājīgi žestikulēja, jo mani 40 pēc spidometra,jeb 35 pēc GPS tika uzskatīti par traucējošiem, tāpēc bija jāsēž ne garākā distancē par 3 metriem?

Vernons 20.marts 2016 21:41
6 23 Atbildēt

20 gadnieki Tev elpo pakausī! Tava paaudze patreiz čakarē dzīvi.

Ja Žigulis iedomājās, ka viņš viens drīkst pārkāpt Noteikumus un citi nedrīkst, tad smagi kļūdījās!

Vēlreiz atkārtoju CSN ir jāzin perfekti, ne viss epizodiski!

Nepērc vecas nodilušas riepas un tad Tev arī spidometrs pareizi rādīs. Arī autobusus un smagos vada tādi kā Tu!

Palaidniex 20.marts 2016 22:24
12 0 Atbildēt

Vernon,izbeidz reiz blamēties. Ir speciāla regula, kura norāda, ka pat ar visjaunākajām riepām, kuras norādījis ražotājs spidometrs ne tikai nedrīkst rādīt mazāk kā patiesībā, net ir jārāda vairāk! Spidometra kļūda mēdz būt ļoti atšķirīga dažādiem auto, progresīva, vienāda, dilstoš, bet vienmēr esoša. Un par manām riepām neuztraucies, ej labāk saremontē savām lamatām bremzes un bremžuguņus, ka nav kādreiz par to jāsēž...

Kanibaals 20.marts 2016 21:40
14 0 Atbildēt

Jei bogu, kāda vēl maldināšana. Tāds manevrs kādu veica smagais nav pieļaujams, jo tiek iebraukts pretējā braukšanas joslā. Nogriešanās vai apgriešanās tikai 90 grādu leņķī, pie tam ne jau vienlaicīgi ar citu, tad arī nekādi pārpratumi nerodas.

Palaidniex 20.marts 2016 22:29
12 0 Atbildēt

Šizofrēnijai ir ļoti daudz un dažādas izpausmes...

Ir ļoti vērtīgi piemēri, teiksim, Džons Nešs (Nobela prēmija ekonomikā), bet šis,šķiet ne tuvu nebūs tāds gadījums

Vernons 21.marts 2016 9:13
0 11 Atbildēt

Izskatās ka daži komentētāji to vien dara, ka katru dienu katrā krustā apgriežas braukšanai pretēja virzienā.

Ja to atļauj CSN, tas nenozīmē ka man, apgriežoties braukšanai pretēja virzienā, nav jāgarantē drošība!

Ar vieglo to dara savādāk nekā ar smago un autobusu. Un tāpēc Jums ieteiktu pamācīties kā tas jādara ar puspiekabi.

Šaubos vai kāds no Jums parakstīsies uz "Bums", kuru izprovocēšu es.

Tu Palaidnieku Pēteri esi nulle un Tavi komentāri tam ir apliecinājums.

Ar steigu jāievieš apmācība braukšanai ar smago poligonā vieglo auto vadītājiem! Vismaz domāšana būs savādāka.

Kanibaals 21.marts 2016 9:47
2 0 Atbildēt

Tieši tāpēc aizmugurē braucošajam ir jāgarantē pašam sava drošība un jāpieņem, ka priekšā braucošais var apgriezties braukšanai pretējā virzienā nevis spēlēt vilcieniņus un braukt ar bamperi pie bampera. Nekādā veidā tur nevar sanākt bums, jo nedrīkst nogriežoties ņemt slaidāko trajektoriju tikai tāpēc ka pašam ērtāk, pie tam šādi braucot var būt kā šajā video, ka priekšā braucošais aizsedz skatu - youtu.be/glfozg504dU

Tā ir tipiska kļūda ko veic daudzi autovadītāji, ka veicot manevrus pat pie maziem ātrumiem nogriež līkumiem stūrus, lai tikai nebūtu lieku reizi jāgroza stūre. Pat stāvlaukumos brauc tā it kā asāk pagriežot stūri auto apmetīsies uz jumta, tas nekas ka kustības ātrumi zemi :)

Vernons 21.marts 2016 11:48
0 20 Atbildēt

Es par to pašu! Nepārredzi situāciju, neveic manevrus un iepauzē!

Bet vai Žiguļa vadītājam spogulī nav jāskatās? Izskatās ka nav un tam visam pamatā, "Ievēro distanci". Varbūt ir vērts paprasīt no katra garantēt arī drošību.

Velti izmeta no CSN 10. punktu, tas nemaisa piesaukt 19. pantu no "Ceļu satiksmes Likuma".

Mnde 21.marts 2016 12:01
16 0 Atbildēt

Interesanti kuru aizstāvētu tas vernons, ja žigsis un tas kravinieks būtu mainītās lomās. Minēšu - atkal vainīgs žigsis, jo ir kaut kādi vernons halucināciju CSN, kurus šim tikai viņš pats...

Vernons 21.marts 2016 13:17
0 20 Atbildēt

Atceries un iegaumē, ka Tev priekšā esošs satiksmes dalībnieks ar savu rīcību radīs tieši Tev neciešamus braukšanas apstākļus. Es to sapratu tikai tad kad sāku braukāt pa Vāciju un Beneluksa valstīm. Tad man bija 28!

Mainītās lomās smagais, pat neuzdrošinātos, mēģināt visiem gar priekšu veikt šādu apgriezšanās manevru.

Smagais apgrieztos braukšanai pretējā virzienā pēdējais, garantējot visiem un no visiem virzieniem drošību. Pie kam kamēr smagais krustā grieztos nevienam, ieslēdzoties zaļajam signālam nebūtu tiesības uzsākt kustību!

Nu negadās bieži redzēt šādu "priekšnesumu".

Vai atbilde apmierina?

Palaidniex 21.marts 2016 15:05
8 0 Atbildēt

Neapmierina!

Tāts kravinieks lidotājs kā video mierīgi varētu mēģināt izpildīt ko tik traku.

Un jā - man pa priekšu braucošie nezkāpēc nerada neciešamus apstākļus NEKAD!

Visu kas sanācis neciešams man priekšā ESMU SASTRĀDĀJIS PATS un nevienam citam atbildību par paša tumumu, steigu un līkrocību nekad nav ienācis prātā uzkraut!

Vēlreiz atkārtoju - katram pašam ir jāatbild par to, kam un kā tas seko. Tikai paša spēkos ir garantēt sev drošību un to nav tiesību paģērēt no citiem. Ievērojot vienādu kustības ātrumu un drošu distanci - pārsteigumu nebūs NEKAD!~

Tiklīdz sāc braukt ātrāk par plūsmu vai par priekšā brauvcēju -= tieši tu esi situācijas eskalētājs un tieši tev ir jāuzņemas atbildība par sekām, kuras tamdēļ var iestāties!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti