Autobusa avāriju uz Ventspils šosejas izraisīja kravas automašīna 9

 

Foto: iAuto

Nozare.lv | 20.marts 2016 7:04

Satiksmes autobusa avāriju uz Ventspils šosejas vakar izraisīja kravas automašīna, kura pēc saslīdēšanas iebrauca pretējā braukšanas joslā, aģentūrai LETA uzsvēra uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis.

Kā ziņots, vakar ap plkst.16 uz Ventspils šosejas, netālu no Pūres, avarēja "Ventspils reisa" autobuss, kas brauca maršrutā Jelgava - Ventspils.

Uzņēmums, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, norāda, ka negadījumu izraisījusi kravas automašīna, kas pēc saslīdēšanas iebraukusi pretējā braukšanas joslā. Autobusa vadītājs centies izvairīties no sadursmes, tomēr abi transporta līdzekļi pēc sadursmes noslīdējuši no ceļa braucamās daļas.

Valsts policijas pārstāvji uzņēmuma vadību informējuši, ka ceļu satiksmes negadījumu izraisījis kravas automašīnas vadītājs, ko viņš pats arī esot apliecinājis.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā aģentūru LETA vakar informēja, ka mediķi pēc avārijas slimnīcā nogādājuši sešus cilvēkus - četras sievietes un divus vīriešus, viens no kuriem bija guvis politraumu un viņa veselības stāvoklis tika vērtēts kā smags. Pārējie pieci cilvēki tikuši cauri ar vidēji smagām un vieglām traumām. Pārsvarā viņi guvuši galvas traumas.

Savukārt pēc uzņēmuma ziņām, Tukuma slimnīcā nogādātas piecas negadījumā cietušās personas. Divi cietušie tikuši stacionēti, bet pārējie pēc palīdzības saņemšanas palaisti mājās. Uzņēmuma vadība vakar pabijusi notikuma vietā, kā arī apmeklējusi Tukuma slimnīcu, kur pārliecinājusies, ka visiem cietušajiem tiek sniegta medicīniskā palīdzība.

To, ka sadursmi izraisīja kravas automašīnas vadītājs, apliecinājuši arī cietušie Tukuma slimnīcā. Precīzi notikušā apstākļi tiks noskaidroti izmeklēšanā.

Vakar Valsts policija Latvijā pieķērusi astoņus autovadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola vai narkotiku reibumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Valsts policija Rīgas reģionā un Vidzemē pieķērusi pa trim šādiem autovadītājiem, bet Zemgales un Kurzemes reģionā - pa vienam iedzērušam šoferim.

Vakar uz Latvijas autoceļiem par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 224 administratīvā pārkāpuma protokoli. Lielākā daļa - 139 - šādu pārkāpumu fiksēta Rīgas reģionā, 27 protokoli noformēti Vidzemē, 26 - Latgalē, bet 23 - Zemgales reģionā. Viens autovadītājs Rīgas apkārtnē vakar sodīts par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 800 administratīvo pārkāpumu protokolus par ceļu satiksmes neteikumu pārkāpšanu, 471 no tiem piemērojot autovadītājiem Rīgas apkārtnē, kamēr Kurzemes pusē bijis vairāk nekā desmit reizes mazāks sodīto skaits.

Vakar Latvijā reģistrēti 68 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 16 cilvēki, savukārt izdevies iztikt bez bojāgājušajiem, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Aizvadītajā diennaktī Ventspilī un Rīgā reģistrēti gadījumi, kad ar automašīnām notriekti gājēji, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Vakar ap plkst.12 Ventspilī, Kuldīgas ielā 20, 1984.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Volvo XC70" uzbrauca 1950.gadā dzimušai gājējai. Cietusī tika nogādāta ārstniecības iestādē.

Pēcpusdienā ap plkst.15 Rīgā, Malienas un Juglas ielu krustojumā, 1939.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Volkswagen" uzbrauca 1986.gadā dzimušai gājējai, kura pēc negadījuma tika nogādāta slimnīcā.

Savukārt ap plkst.14.30 Ādažos, Podnieku ielā, 1972.gadā dzimis vīrietis, būdams 1,8 promiļu alkohola reibumā, ar automašīnu "Honda" izraisīja sadursmi ar automašīnu "Hyundai", kuru vadīja 1976.gadā dzimis vīrietis. Pēc negadījuma "Hyundai" vadītājs tika hospitalizēts, bet "Honda" vadītājs no hospitalizācijas atteicās.

Ap plkst.13 Daugavpilī, Teātra un Saules ielu krustojumā, 1981.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Volkswagen Vento" neievēroja ceļa zīmes "Dodiet ceļu" prasību, nepalaida pa galveno ceļu braucošo motociklu "Aprilia RS 125", kura vadītājs, izvairoties no sadursmes ar auto, krita un sabojāja savu transportlīdzekli. Motocikla vadītājs guva smadzeņu satricinājumu, sasitumus un nobrāzumus, bet viņa pasažieris guva sasitumus un nobrāzumus.

Daugavpils novada Līksnas pagastā, uz Daugavpils šosejas, 1975.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu "VW Golf" sadūrās ar automašīnu "VW Passat", kuru vadīja 1985.gadā dzimusi sieviete, kura pēc negadījuma vērsās slimnīcā pēc medicīniskās palīdzības, un viņai tika konstatēti sasitumi. Savukārt Ilūkstes novada Viesturos 1982.gadā dzimis vīrietis netika galā ar automašīnas "VW Caddy" vadību, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās. Automašīnas vadītājs vēlāk vērsās pēc palīdzības ārstniecības iestādē.

 
Visi komentāri
 
rt 20.marts 2016 10:26
12 4 Atbildēt

Cerams, ka vainīgajam atņems tiesības uz mūžu (nu varbūt atstās tikai pliku B kategoriju) un iedos vismaz nosacītu sodu! Vienreiz taču vajag tiem "profesionālajiem" radīt precedentu. Ja izlaidīs sveikā tik ar sodu par avārijas izraisīšanu, tad tāpat arī turpinās braukt.

Labais 20.marts 2016 14:44
0 8 Atbildēt

Un,ja vainīgais izrādītos tavs tēvs,vīrs vai brālis?

rt 20.marts 2016 17:05
12 2 Atbildēt

Nu tad dabūtu iekšās arī no manis! Slepkavību un to mēģinājuma (kā šajā gadījumā) lietās par čomošanām un radinieku būšanām ir jāaizmirst. Sods ir jāsaņem pēc pilnas programmas. Dzīvības atņemšana nav miljonu fenderēšana no valsts budžeta, kas ir jāpiesedz.

Vernons 20.marts 2016 20:05
2 19 Atbildēt

Bija ļoti slidens. No Ventspils puses brauca fūre. Autobuss veica labo pagriezienu no Tukuma puses. Kaut kas nav saprotams. Jautājums, kāpēc.

Fūres vadītājam ir tikai 26 gadi un es neņemos nevienu tiesāt nezinot visus lietas apstākļus.

Lai busa vadītājam viss būtu labi, vēlu visiem veiksmi!

Vernons 20.marts 2016 20:06
0 0 Atbildēt
Pats 20.marts 2016 20:53
3 13 Atbildēt

Uzrakstīts ka avāriju izraisījis kravas auto vdītājs ,jo sasļīdējis .No tā jaizdara secinājums , ka ceļu uzturētāji ir attaisnoti. Bet cilvēks kuram ,šo slaistu dēļ kas laicīgi nekopj ceļus ir uzgrūsta visa vaina jo tā ir vieglāk ,tiek apsūdzēts pasaules plūdos .Tāds idiotisms notiek Latvijā .Ceļu uzturētāji iebāž kabatā nodokļu maksātāju naudu ,bet vainīgs ir kravas auto šoferis .

Kanibaals 21.marts 2016 9:50
6 0 Atbildēt

Ko tu tur samurgoji. Pavasarī nosnidzis sniegs, kurš tāpat tulīt nokusīs un tev ceļu uzturētāji vainīgi. Nebija jau nekas ne piesalis ne kā. To dienu varēja mierīgi pabraukt lēnāk un neko nenokavētu.

solaris 20.marts 2016 23:34
9 1 Atbildēt

Kaut kādā internetā izlasīju, ka smagajam pārsprāgusi riepa piekabei, tāpēc saslīdējis.

Ko tās riepas tā sprāgst?

imis 21.marts 2016 9:42
4 0 Atbildēt

protams kad spragst !!! 9 atmosveras tur ieksa,bliez labi un ja ar kravu tad savakt ir gruti, vel slidena laika !! ta ka nenosodiet nevienu kamer neziniet visus faktus !!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti