Viņam taisnība vai viņai? (+ video) 27

 
iAuto | 22.marts 2016 16:50

Neliela sadursme pie krustojuma. Filmētājs skaidro, ka "Suzuki Vitara" (pie stūres viņš) sākumā parādījis kreiso pagriezienu, tad, acīmredzot pārdomājis un sācis pārkārtoties "Mitsubishi ASX" (pie stūres viņa) priekšā. Sieviete visticamāk nodomājusi, ka iededzies zaļais signāls un arī sākusi kustību.

 
Visi komentāri
 
Vernons 22.marts 2016 17:24
3 19 Atbildēt

Katram uz ceļa ir jārīkojas TĀ, lai neveidotu bīstamu situāciju!

Gadās kad auni badās. Vispirms vajadzēja vienoties ar blakus esošo braucēju un tikai tad manevrēt!

Priekšā esošam, blakus esošam ar savu rīcību ir jāgarantē drošība!

Kur mūsu Rembo Palaidnieks?

Palaidniex 22.marts 2016 18:09
10 1 Atbildēt

Varbūt pastāstīsi, kā var vienoties ar blakus joslā esošo - ka tu tagad legāli pārkāpsi? :D :D :D

A ja nu tas milicis netrafarētā auto? Izkāpj ārā, un iezvana ar protokolu par kustības uzsākšanu - iebraukšanu krustojumā pie aizliedzošā luksofora signāla ar izcenojumu pēc APK un atbilstošiem soda punktie... :D

Palaidniex 22.marts 2016 18:10
13 1 Atbildēt

P.S.

149.5 pants. Ceļu satiksmes regulēšanas noteikumu pārkāpšana

13. Par braukšanu, ja luksoforā deg aizliedzošais signāls, vai par nepakļaušanos satiksmes regulētāja signālam, vai braukšanu virzienā, kas ir aizliegts ar satiksmes regulētāja signālu

4 soda punkti!

Vernons 22.marts 2016 21:26
1 19 Atbildēt

Paklau Rembo, logs, labais, Tavam auto neatveras, skaņas signāls nestrādā, sievieti uzrunāt neproti, tātad sarunāt par manevru nevari! Skumji.

Un kādas tiesības policistam būtu iejaukties, ja Jūs blakus esošie esat vienojušies un viens otru palaiž aizbraukt pirmajam?

Mnde 22.marts 2016 21:58
16 0 Atbildēt

Klau, ņeķerpila, laikus domāt, plānot maršrutu, ievērot distanci, rīkoties, lai ne ar vienu nav jāsarunā, neuzbāzties ar savu svarīgumu, vajadzību un tupumu, laikam no tādiem kā tu ir pārāk daudz prasīts?

Vernons 22.marts 2016 22:02
1 12 Atbildēt

Paklau Rembo! Cilvēki mēdz kļūdīties. Ar visu navigāciju iebraukt grāvī. Tādi kā Tu uz sāniem un spoguļos neskatās, jo Tu esi tas pareizais, visiem citiem "jāievēro distance"!

Mnde 22.marts 2016 22:09
18 1 Atbildēt

Reāli vernon, tavu šizofrēņiju saprast ir neiespējami...

Video norautais sākums ir pietiekams, lai redzētu, ka tas ģēnijs ar vitaru tur stāv ilgi, bet aiz ASX it rukšs. Tātad vai nu jau piebrauca par vēlu vai nu varēja pagūt pārkārtoties. Tik pat labi drīkstēja sarunāt ar nākamo, kurš redzēja viņa tupumu.

Bet vispār tevi nesaprotu - legālu manevru izpildīt esot slikti un traucējoši, bet te lūk var un vajag caur pakaļu sarunāt pilnīgu satiksmes mudacību. Braukt pēc noteikumiem noziegums, izpildīties caur pakaļu - piedodama kļūda...

Bet tā jau ir - ja cilvēks dzēris - izgulēsies, ja tups, tad uz ilgu laiku.

Vernons 22.marts 2016 23:00
1 22 Atbildēt

Vai Tu paskskaidrojošo tekstu lasīji? Cik saprotu krievu valodu arī nesaproti. Filmētājs vispār ieņirdz par šo muļķiti!

Ja par nekaunību kā tādu, tad ielīst kādam priekšā veicina tieši "Distances ievērošana"!

Tu izlasi mana pirmā komentāra pirmo teikumu!

Mnde 23.marts 2016 7:25
11 1 Atbildēt

Tu nudien esi tērēts - kāds sakars iebraukšanai krustā pie sarkanā ir ar distanci??? :D

Palaidniex 22.marts 2016 17:30
18 5 Atbildēt

:D :D :D

Tā iet ka nedomā laikus... Vai nedomā līdzi tam, kas notiek...

Vainīga avārijas izraisīšanā šajā konkrētajā gadījumā, protams un bez variantiem ASX vadītāja - nekas tai nelika/neļāva uzsākt kustību, bet nu Vitaras stūrētājam laba mācība par savu aizmāršību/bezkaunību... :D :D :D

Viņa pārkāpums šajā gadījumā ir stoplīnijas šķērsošana - kustības uzsākšana pie aizliedzoša signāla un nepareizi izvēlēta josla manevram pa labi. Tā teikt - pārkāpumi ir, bet bez kolosālas ASX palīdzības bums nebūu noticis. Arī ASX uzsāka kustību pie sarkanās gaismas un reāli bija tas, kas uzbrauca Vitarai - tātad otra pārkāpumu ar savu pārkāpumu pataisīja par avāriju. :D :D :D

Žēl ka nebija zaļās gaismas, vai notikumi nenotika gaitā, tad par vainu varētu pastrīdēties - vitarists godīgi atsmeltu savu - podrezal...

ABECEDE95 23.marts 2016 1:11
4 1 Atbildēt

Sarkanās miskastes vadītājas vaina ir diezgan diskutabla - jā, dega sarkanais, par to "teorētiski" viņu varētu sodīt, ja pārkāpums tiktu nofiksēts un attiecīgi tiktu noformēts. Bet ok - cilvēks ar perifēro redzi pamanīja izkustamies blakus joslā esošo un pats šoreiz reflektori izkustējies.

Būsim godīgi KATRAM mums, kas brauc ilgāk par mēnesi, tā ir gadījies. KATRAM! Kāds pakustas, tad arī pats sāc kustību, pēc tam pēkšņi - O JOHAIDĪ!!! - ir tak sarkanais! Labi, ja ir kāds blakus, kurš nokliedzas, vai arī pats nofiksē šaizi.

BET - viņai nudien nebija pienākuma laist to naglo mudozvōnu, kurš neievēro 1) nedz malējo stāvokli (ok - palūdz zolīdi, lai tevi ielaiž, KATRAM tā ir gadījies), 2) nedz ievēro pienākumu dot ceļu tam, kurš brauc blakus.

A varbūt vecene vienkārši nopsihoja kārtējā agresīvā pitara agresīvā izlēciena dēļ...

Ja es būtu LR apdrošinājs, es dotu 10 vai 20 procentu vainīgumu sarkanā vadītājai. Pārējo - vItarai.

P.S. Ienāca ziņas, ka pēc Vernona jau izbraukuši...

Palaidniex 23.marts 2016 8:36
6 1 Atbildēt

Mazliet pielabošu - ja abi auto noraustās un izkustās taisnvirzienā, paralēlās savstarpēji nekrustojošās trajektorijās - nekas traks. Bet te reāli ar acīm vaļā iebrauc TAISNI automašīnā, kura griež priekšā - reāli uzsāk braukšanu vai nu pilnībā neskatoties kur (piemēram telefona vai spoguļos (labākajās vernontradīcijās - lekšana uz galvas neskatoties kur) un tas nekādi nav attaisnoijams, tā ir reāla kļūda kas noved pie CSNg, vai ASX vadīāja tieši taisni speciāli uzrīkoja avāriju...

Mnde 22.marts 2016 17:57
7 1 Atbildēt

Skatos vernons jau salicis patīk/nepatīk...

Vernons 22.marts 2016 21:27
2 26 Atbildēt

Man ir pie kājas ja kādam kaut kas nepatīk! Pienāks laiks un patiks.

kaspis 23.marts 2016 11:58
0 0 Atbildēt

Kā vēsture rāda, praviešus savā zemē ierasti sāk atzīt tikai pēc to nāves...

Palaidniex 23.marts 2016 13:21
0 0 Atbildēt

interesanti, kurā zemē/pasaulē/realitātē šitamējo atzīst?

kaspis 23.marts 2016 15:51
0 0 Atbildēt

tāpēc jau saku - varbūt vēlāk. Jēzuliņu tak arī vispirms sita krustā...

Palaidniex 23.marts 2016 8:33
12 0 Atbildēt

Vernon, tev pašam nešķiet, ka ne jau distances ievērošana, bet agresīvu pārkāpēju vaktēšana un viņiem visa garantēšana lūrot spoguļos noved pie tā, ka tas kas bezkaunīgāks var justies droši? Ka visi vienmēr nogarantēs, ielaidīs, palaidīs! Var maukt kā pagadās, jo tevis sabiedētie spoguļos lūrētāji visu garantēs, nu vismaz nelaužami uzskati ka tas vir viņu pienākums un viņi to ir ņeķerpilām parādā, proti, izklās sarkanu paklāju, nobrauks gājēju uz pārejas, neapstāsies pie stop zīmes, raus pāri ielai pie sarkanā, liks kokā, leks grāvī, lai tik spoguļos samanāmais ņeķerpila-bezkauņa neaptaisās! Nešķiet reāli debli?

Tiklīdz visi sāk skatīties spoguļos, bet ne uz priekšu, tā ITINNEKĀDI droša un raita satiksme bez tehnisliem līdzekļiem - kā tempomāti un automātiskās bremzes nesanāk un nemaz nevar sanākt! Jo mazos stikla taisnstūrīšos lūrtot aizmirstot par milzīgo vitrīnu sev priekšā, var nogulēt lacīgu signālu, bremžuguņus, atlaistu akseleratora pedāli un viss tāpēc, lai nezinko garantētu aiz muguras braucējam ņeķerpilam-bezkauņam. Reāli šizofrēniski!

Un tad arī sanāk, ka, ņeķerpilu prāt, LEGĀLI CSN ATRUNĀTI manevri, kam nepieciešams ātruma samazinājums, skaitās satiksmi traucējoši un bīstami, kas saknē ir nepareizi! Bet nesatraucies, tas ir tikai tavuprāt - proti - tam nav juridiska spēka! Jebkurš, atkārtoju - pilnīgi jebkurš legāls CSN atrakstīs manevrs, kas atļauts CSN nedrīkt tikt uzskatīts par traucējošu nekad un nekādā gadījumā, ja tiek ievērotas atrunas, kuras nepārprotami katrai situācijai ir konkrēti atrakstītas attiecīgajos punktos! Atrunas saistītas ar priekšroku kustēties, iet/braukt pirmajam!!!!

Un nekā savādāk!

Pastāstīsi, kā var izmurgot ko savu, reāli tupu, avārijas veicinošu un bezjēdzīgu, uzskatot to par progresu?

ABECEDE95 23.marts 2016 12:35
6 0 Atbildēt

Būtu interesanti pavērot Vernonu, kad šamais iet kājām. Laikam visu laiku atskatās pār plecu, kā spiegs. Tiklīdz kāds viņam tuvojas no aizmugures, šis paceļ gaisā roku un apstājas, lai palaistu. Ja pats stāvējis nekustīgi, tad visiem pretīmnākošiem un aizmugurējiem griež ceļu...Nu, tādā garā. Kā vietējais ciema muļķītis, lai visiem ir ko noskatīties, hehehe!

ABECEDE95 23.marts 2016 12:27
0 0 Atbildēt

Ierodoties policijai, ja dāmīte paziņotu, ka darījusi visu, lai novērstu negadījumu, proti mazinājusi braukšanas ātrumu (latviski - "bremzējusi"), bet viņai gluži vienkārši pietrūka apstāšanās ceļš, lieta būtu izbeigta viņai par labu tūlīt pat. Nu, ja amatpersona nebūtu pacients Vernons.

Redz`, dāmītes kustība uz priekšu šoreiz diez vai būs tiešā cēloniskā sakarā ar negadījumu. Vitaras pārkārtošanās noteikumu neievērošana GAN. Just thoughts, Palaidniek. :)

Mnde 23.marts 2016 12:50
0 0 Atbildēt

Tas skaidrs, kas video nāk par labu vitaristam! Jo tam var ietest tikai par kustību pie sarkanā, joslas izvēli un maiņu.

ABECEDE95 23.marts 2016 12:56
1 0 Atbildēt

Latvijā tas varētu maksāt (ja borzijs) līdz 280 eiro un 6 sodapunkti (vairāku cits citam sekojošu pārkāpumu izdarīšana, kas saistīti ar satiksmei bīstamu un bla-bla-bla ir viena no agresīvās braukšanas pazīmēm).

Palaidniex 23.marts 2016 13:22
0 0 Atbildēt

toties tantei par kustību pie sarkanā, kustības uzsākšanu nepārliecinoties par drošību un avārijas izraisīšanu...

Raivo 23.marts 2016 17:18
0 0 Atbildēt

CSN 10.punkts, jādara viss, lai izvairītos no avārijas. Abpusēja vaina

as 29.marts 2016 14:34
0 0 Atbildēt

nepiekritīšu .. skaisti Jā , bet lai es kāda pido..sa deļ izvairoties no kontakta ielieku "puķēs" bet tas bez skrambiņas tinas projam ..NĒĒ kungi ..kontakts būūūs...

Dace 23.marts 2016 19:48
0 0 Atbildēt

Tādi bezkaunīgi šoferīši ir,kas grib tikt ātrāk un cer uz citu šoferu labsirdību,bet ir arī tādi kas par savu degunu tālāk neredz,tādēļ ir tik daudz avāriju.

andis 23.marts 2016 20:19
0 0 Atbildēt

kada virziena iela ta bija???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 22

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti