Pamatīga avārija ziņkārības dēļ (+ video) 29

 
iAuto | 12.augusts 2016 17:04

"VAZ" vadītājs novērš uzmanību, skatoties uz avāriju, kas notikusi brīdi iepriekš un pilnā sparā taranē priekšā apstājušos "Daewoo Matiz" (skatīt no 0:40).

 
Visi komentāri
 
brumburbaks 12.augusts 2016 19:42
7 0 Atbildēt

Jau taisījos bļaut,vai tukšo sākumu nogriezt nevarējāt,bet tad sapratu-labs ievads muļķibas ilustrācijai.

Pļurkt 13.augusts 2016 8:10
4 0 Atbildēt

Kārtējais aklais dīvānāpirdējs! Nu jau 3,5 KVADRATMETRI bleķa gubu savā priekšā vairs neredz!

Kanibaals 14.augusts 2016 0:30
0 0 Atbildēt

nu daži motociklisti neredz arī savus divriteņu brāļus.

ak 13.augusts 2016 12:38
8 15 Atbildēt

Bet kāda suņa pēc tam matizam ir jāapstājas 3 joslā? Avāriju nav redzējis? Viņš ir vismaz tikpat vainīgs kā tas kurš ielika pakaļā.

Mnde 13.augusts 2016 15:35
10 0 Atbildēt

Skaidrs, ka nevajag stāties kreisajā joslā bez iemesla...

Bet pirms tā matīsiņa kaut kāds gredzenu pavēlnieks stāvēja... Matīsiņam pietika prāta un uzmanības, kas pievērsta notiekošajam kustības virzienā, bet filmētājam - nepietika!

Janozaurs 14.augusts 2016 15:55
5 0 Atbildēt

Varbūt tāpēc, ka pirms viņa viens apstājās. Kad daewo aizlidoja, atklājās vēl viens stāvētājs

Vernons 15.augusts 2016 9:40
0 12 Atbildēt

Vainīgais aizbrauca sekas palika. Spoguļos jāskatās un uz ceļu arī!!!

mnde 15.augusts 2016 12:42
7 0 Atbildēt

Ko tieši Matiz būtu palīdzējusi skatīšanās spogulī???

Nu tā uz pirkstiem?

UZ CEĻU SEV PRIEKŠĀ ir jāskatās, ka tavu māti!

Tas filmētājam būtu ļoti pat palīdzējis!

aansis 15.augusts 2016 13:40
0 0 Atbildēt

Ko būtu palīdzējusi? Apmēram to pašu, ko man, tomēr paskatoties spoguļos, stāvot naktī tukšā krustojumā pie sarkanās gaismas. Pamanīju, ka aiz kalna parādās fūre, kura, ņemot vērā ceļa apstākļus, noteikti nespēs apstāties. Pamanīju un aizbraucu pie sarkanā. Spoguļos redzēju, kā fūre sagriežoties ieslīd līdz vidum krustojumā. Pieņemu, ka incidents rezultātā neradīja nekādas problēmas nevienam. Bet vismaz man - pavisam nekādas, arī sodu par braukšanu pie sarkanās gaismas nesaņēmu.

Vernons 15.augusts 2016 13:45
0 4 Atbildēt

Skaisti! Tu domā par sevi! Šeit daudzi vēlas, lai kāds domā viņu vietā!

Mnde 15.augusts 2016 13:55
5 0 Atbildēt

Matīsam priekšā šķērslis - nav kur aizbraukt. Kā skatīšanās spogulī novērsīs avāriju?

Ja bail ka kāds nesabrauc - nevajag no mājas iet ārā, jo visādi Vernoni, kam jālūr spoguļos uzbrauks virsū...

Vernons 15.augusts 2016 14:02
0 14 Atbildēt

Strunta auto vadītājs Tu esi! Trešā josla domāta ātrai braukšanai, ne viss stāvēšanai. Pēc konusa uz ceļā un sasistā auto labajā pusē paveras divas brīvas joslas, tālāk policijas auto. Vai tad vieta nepietika kur aizbraukt?

Neuzmanīgs un situāciju novērtēt nespējošs, bet ambīcijas Tev gana daudz!

Mnde 15.augusts 2016 14:05
3 0 Atbildēt

Slepkava aiz auna pārliecības Tu esi! Tik pat labi tur vēl viena tikko notikusi avārija. Normāli vadītāji nepiedalās vilcieniņā, bet Tu, traumējot savus pasažierus, esi gatavs visu pataisīt vēl sliktāk!

Cirvis ar nodomu!

aansis 15.augusts 2016 14:40
0 1 Atbildēt

Nav kur aizbraukt? Kas traucē to darīt pa joslu, kurā tagad netraucēti ieveļas uz jumta?

mnde 15.augusts 2016 14:52
10 0 Atbildēt

tīri teorētiski - "skladno pajoš", bet praktiski: lekt blakus joslā, raut pie sarkanā pāri, braukt uz trotuāra, raut vaļā durvis mašīnai un mukt, utt ikreiz, kad kāds tuvojās no aizmugures - nu, nu... Pasaule aizies bojā 15 minūtēs...

Kā arī to visu var tikai tad, ja patiešām to var laikus saprast un, pats galvenais - PIETIEK laika to realizēt!

Lielākoties nekas (izņemot ļoti retus gadījumus) gana savlaicīgi neliecina par to, ka bīstamība ir neizbēgama.

Ko man ikreiz, kad strtaujāk pie krustojuma piebrauc aizmugurē trolejbuss vai kāds džigits, jātriec nost gājēji? Jālec uz trotuāra?

Bet pašu galveno, teju vienīgo uzdevumu šajā situācijā - neuzstumties virsū ar savu lamatu - filmētājs kaut kā nespēja paveikt... Viselementārāko auto vadīšanas pamatprincipu - NEIETRIEKTIES ŠĶĒRSLĪ - nespēja paveikt...

Kādam cirvim jābūt, lai šādā situācijā filmētāja nespēju adekvāti skatīties savā braukšanas virzienā un SAVLAICĪGI koriģēt savu ātrumu, pat apstāties, ja rodas nepieciešamība - nespētu???

aansis 15.augusts 2016 15:07
0 4 Atbildēt

Kas slikts šajā situācijā iebraucot blakus joslā? Vai aizbraucot pie sarkanā, kad acīmredzami ielas ir tukšas (esi drošs, es paskatījos, vai neizlekšu kādam priekšā) un tas nevienam netraucē? Tu tagad centies sajaukt vienā putrā gadījumus, kad patiešām nav iespējams paredzēt, kas notiks ar tiem, kuros sekas ir visnotaļ paredzamas, lai attaisnotu nevērību uz ceļa. Un sliktākais ir tas, ka uzskati par ļoti retiem gadījumiem tos, kuros situācija ir paredzama. Un vēl sliktāk, ka tā dara daudzi.

Kāds labums tam vadītājam, kura auto tika izšķaidīts, jo pats izvēlējās apstāties trešajā joslā un pat neieslēgt avārijas signalizāciju, no tā, ka tu aizmugurē braucošo uzskati par idiotu? Nekāds. Un viņš tāds ir, piekrītu... Bet starpība ir tajā, ka manu auto tas idiots nebūtu izšķaidījis. Tik vienkārši.

mnde 15.augusts 2016 16:01
4 0 Atbildēt

Un vēl - Matiza vadītāju pārsteida priekšā esošā Volvo vai Suzuki baleno apstāšanās, nav gan skaidrs tā stāvēšanas iemesls...

Viņš pats pēdējā brīdī visticamāk pamanīja stāvošo šķērsli sev priekšā.

Arī ar ieslēgtām avārijas gaismām Matīsiņam, žigulis viņu būtu nošķaidījis, jo lielai daļai vadītāju pastāv noziedzīga tendence NESKATĪTIES, kurp tiek braukts, paļaušanās uz - nekas slikts nenotiks/"avosj proskoču" un pats treakākais, kas piemīt īpaši izciliem eksemplāriem - uzskatīt ka pa priekšu braucējs visiem visu garantēs, pašam nekas nav jādara, pa priekšu braucējs ies bojām, lai tik pakaļā skrējējs neaptaisītos un vēl - domās pa priekšu braucēja vietā un rīkosies pamatojoties uz savām iedomām, nevis uz reālo situācijas attīstību!

Šeit pieņēmums, ka 3. joslā nevar palēnināties satiksme noveda pie reāla bums. Kas lika šajā situācija dzelžaini un nelokāmi uzskatī, ka 3. joslā satiksme nevar būt ļoti lēna??? VIENMĒR, absolūti VIENMĒR braucot garām avārijas vietām esmu īpaši uzmanīgs, jo pa priekšu braucējs var izpildīies visneiedomājamākajos veidos pats, vai spiests tā rīkoties kāda cita dēļ. Tāpēc vēlvairāk nesaprotu to lidojošo filmētāju un neizprotu viņa bezrūpību un paļaušanos uz vēlamo situācijas attīstību pilnībā nepievēršot uzmanību faktiskajiem notikumiem izvēlētajā braukšanas joslā...

mnde 15.augusts 2016 15:43
8 0 Atbildēt

Vēlreiz atgādinu, ka nojaušams un PRAKTISKI realizējams ir 0,1% visu situāciju! Gluži kā palikt dzīvam, izlecot bez parašūta...

Pārējās reizēs būsi lieki nobraucis gājēju, palecis zem fūres pie sarkanā, ne tajā virzienā "meklējis izeju", nepietiks laika pavākties vai paātrinājuma vai gluži vienkārši nemaz nebūsi pamanījis (paredzējis) tuvojošās briesmas šķietami nevainīgā situācijā!

aansis 15.augusts 2016 15:59
0 4 Atbildēt

Vēlreiz atgādini vienīgi to, ka esi kārtējais auns uz ceļa, kas nespēj prognozēt situāciju. Tie procenti drīzāk varētu būt otrādi - 0,1% varētu būt avārijas no kurām patiešām nevarēja izvairīties. Ok, tas būtu pārspīlējums, bet neapšaubāmi lielākā daļa avāriju sastāv no divu vai vairāk idiotu tikšanās.

Kādu laiku atpakaļ sanāc būt aculieciniekam "vilcieniņam", kurā VW Amarok sastūma čupā 4 autiņus. Kad pajautāju Amarok vadītājam, kādēļ viņš nerāva sadalošajā joslā (zālīte divu braukšanas joslu platumā), atbilde bija - "baidījos pārsist riepu uz apmales". Tupums... Cilvēks modes pēc ir nopircis bezceļu pikapu, ar ko brauc kā ar pulētu limuzīnu. Paspēj izdomāt, ka tā varētu darīt. Bet beigās neizdara, jo baidās pārsist riepu, lai izvairītos no 4 auto sadursmes, kurā tikpat labi varēja būt arī cietušie... Nopietni?

mnde 15.augusts 2016 16:17
5 0 Atbildēt

un tātad - pats redzi atšķirību starp Matiza "vainu" par nelūrēšanu spoguļos un nepavākšanos nost un teorētisku slikti vadāma žiguļa trajektorijas maiņu, kad satiksmei pārāk vēlu pievērsta uzmanība un kaut kādu doģiku pie Amarok stūres???

Es vēlreiz prasu - kā tieši Matiz vadītāja lūrēšana spoguļos un avārijas gaismu ieslēgšana, kad faktiski beidzot ir apjaušams ka žigulis tuvojas par ātru, padarītu žiguli manevrētspējīgāku? Matizu teleportētu no žiguļa nevadāmās trajektorijas, vai kāds tam sakars ar apzinātu amarok nevēlēšanos pārsist riepu?

Nesaskati ka visu to vaino viens un tas pats - noziedzīga nolaidība vai pilnīgi nekritiska attieksme pret satiksmi no "pakaļā braucēju" puses. Kuru pa priekšu braucējam iespējas iespaidot ir visai maz...

Kādi tieši avārijas signāli (pacelta roka, ANO rezolūcija, rūtainais karogs) pa priekšu braucēja izpildījumā varētu padarīt abus kretīnus - žiguli vadāmāku vai amarok vadoni saprātīgāku lēmumu pieņemšanā, kas saistīti ar CSNg nepieļaušanu vai rīcību, kas samazinātu skādi?

mnde 15.augusts 2016 16:06
12 0 Atbildēt

aansi - kā tieši 8 mašīnām bija izvairīties no aptrakušā vernona pie trolejbusa stūres?

Pareizi - nodrošinot adekvātu trolejbusa vadīāju! Nekāda, pat izcila lūrēšana spoguļos tur neko nelīdzētu...

Tā vienīgā reize, kad paredzēji fūres nespēju stāties nav pat 1% no visām reizēm, kad kāds āpsis pietuvojās tev no aizmugures...

Ja nu vienīgi tas nav vernons, kam permanenti modificētas bremzes

aansis 15.augusts 2016 16:19
0 4 Atbildēt

Tādu Vernonu ir pilni ceļi, tādēļ arī es neaizmirstu skatīties spogulī vairāk, nekā to prasa CSN. Bet daudz mazāk satraucos par to, kas ieskries stāvošā mašīnā, kurā es nebūšu iekšā (kā tas notika tevis minētajā trolejbusa gadījumā).

Tikai vai tu pats saproti, ko tu tagad mēģini iestāstīt? Tavuprāt Matiz vadītājs ir ieguvējs, principiāli uzskatot, ka tam aklajam aizmugurē bija jāgarantē viņa drošība? Stāšanās trešajā joslā NAV situācija, kurā šādas sekas nevarētu paredzēt. Un arī manā gadījumā situācija bija visnotaļ paredzama - pirms krustojuma apledojis lejupceļš - tieši tādēļ arī stāvot pie luksofora nepārtraucu skatīties spogulī.

mnde 15.augusts 2016 16:30
7 0 Atbildēt

es lieliski saprotu, ko tu mēģini iestāstīt, BET

BET - situāciju, kad nav vairs kur sprukt kad esi apjautis, ka aizmugurē ieliks ka nočaukst ir čum biežāk!

1. ne vienmēr tev ir "pole position" pie krusta un ne vienmēr joslas pa labi un pa kreisi ir drošas mukšanai vai mēģinājumam izvairīties.

2. Mēdz gadīties, ka ieliks kāds, kuru pat neesi pamanījis spogulī kaut vai tikai tajos vien blenz, jo tas būs veicis idiotisku apdzīšanas manevru no starp jums braucoša auto aizsega - šādi paziņam iznīcināja mašīnu kāds džigits, ne laika ne vietas, kur sprukt nebija, kā arī savu m anevru pats paskaidrot nespēja...

3. Un labāk ir ar nospiestām bremzēm stāvēr pie gājēju pārejas un maksimāli pasargāt uz tās iznākušo gājēju, no vernona, kurš zīmi DOT CEĻU GĀJĒJIEM atsakās pazīt un izpildīt.

Tukšs krustojums un pārāk ātri klāt nākoša fūra uz ledus negadās bieži... Ja tā gadās bieži - ar karmu nav labi...

aansis 15.augusts 2016 16:38
0 1 Atbildēt

Neko tu nesaproti. Tavs jautājums bija par to, ko varēja darīt Matiz vadītājs. Atbildēju - izvairīties no avārijas - video ir skaidri redzams, ka to izdarīt bija viegli. Punkts.

Un tādēļ nav jāfilosofē par situācijām, kurās to nevar. Protams, ka tādas ir. Bet lielākais vairums - neapšaubāmi tās, kurās varēja, bet neizvairījās. Kā šī - nofilmētā. Un veido viņas tādi kā tu - kas ir iedomājušies, ka izvairīties no avārijas nevar, tādēļ nemaz nemēģina.

mnde 15.augusts 2016 16:50
9 0 Atbildēt

varēja, bet tikai uz papīra un teorētiski!

Un problēma, bija na jau Matiz vadīājā, bet tam pa priekšu nebraucošajā Volvo v40/Suzuki Baleno un FIlmētājā žigulī.

Matizam bija tikai teorētiskas iespējas kaut kur mukt, kā arī saprast, ka žigulis nebremzēs un liks pakaļā! Nu matiz būtu pamucis malā? Un? Avārijas nebūtu? Būu - Žigulis pbūtu ielicis pakaļā tam volvo/Suzuki

Vernons 15.augusts 2016 13:44
0 4 Atbildēt

Situācija ir jākontrolē apkārt savam auto nepārtraukti!

Diemžēl domāšanas veidi mums atšķiras. Es sen jau būtu labajā ceļa malā, lai skrējējs sit to kam nav galva uz pleciem!

100 punktu, pa vidu es nebūtu!

Nelaime slēpjas "distances vērošanā" vai ievērošanā. Tas nozīmē, ka galā ar visām manis pastrādātām muļķībām uz ceļa ir jātiek Tev galā.

Katram ir jārīkojas "TĀ", lai nebūtu "šitā"! Visi trīs sižeta beigās redzamie ir vainīgi, bet visvainīgākais "cēlonis", priekšā, aizbrauca!

Pokemoni jāķer! Kā redzi divi no trim satikās!

Mnde 15.augusts 2016 13:57
5 0 Atbildēt

Un pašam jābrauc pokujā, jo kustības virzienā esošo problēma ir palikt dzīvam dēļ Tava pokujia? Nešķiet, ka par tādu domāšanu aiz skrūvspīlēs iespiestiem riekstiem jākar?

Vernons 15.augusts 2016 14:03
0 5 Atbildēt

Atbildi, ko masveidā neizdarīja visi auto braucēji?

Mnde 15.augusts 2016 14:06
6 0 Atbildēt

Nepiezvanīja Tev un nepaprasīja kura pusē esi Tu, lai tavuprāt pareizi uzrīkotu skepkavības mēģinājumu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti