Rīgā jaunieši ar zagtām mašīnām bēg no policijas, taču tālu netiek (+ video) 3

 
Nozare.lv | 21.augusts 2016 14:33

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šonedēļ aizturējusi jauniešus, kuri ar zagtām automašīnām bēguši no likumsargiem.

Pašvaldības policisti Ziepniekkalnā pamanīja divas aizdomīgas automašīnas, kuras nolēma apturēt. Taču abu automašīnu vadītāji nevēlējās apstāties un metās bēgt.

Pēc pāris minūšu bēgšanas jaunietis, kurš brauca tieši priekšā policistiem nolēma turpināt bēgšanu kājām, tādēļ viņš izlēca no pilnībā neapstādinātas automašīnas un metās skriet. Dažas sekundes vēlāk policists jauno puisi panāca un aizturēja. Aizturētais izrādījās tikai 18 gadus vecs - šogad nosvinējis dzimšanas dienu. Jaunietis nogādāts Valsts policijā.

Vēlāk Valsts policijas darbinieki izmeklēšanas laikā aizturēja vēl divus jauniešus.

Latvijā pagājušā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietuši vairāki gājēji un kāds motociklists.

Daugavpilī,18.novembra ielā, 1933.gadā dzimuša vīrieša vadīta automašīna "Volkswagen" uz gājēju pārejas uzbrauca 1950.gadā dzimušai sievietei.

Savukārt Jelgavā pie pagrieziena uz Kārniņiem, automašīna uzbrauca 1978.gadā dzimušam gājējam, bet Talsu novadā, Laidzes pagastā automašīna "Mercedes Benz" uzbrauca 1990.gadā dzimušam gājējam. Visi cietušie ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā.

Vakar Talsu novadā, Balgales pagastā 1940.gadā dzimis vīrietis, vadot motociklu, nobrauca no ceļa un apgāzās. Vīrietis ar traumām nogādāts medicīnas iestādē.

Savukārt Rēzeknes novadā, Kaunatas pagastā krustojumā sadūrās automašīna "Volkswagen" un "Audi". Negadījumā cieta automašīnu - pasažieri 1978.gadā dzimusi sieviete, 1955.gadā dzimusi sieviete un 2007.gadā dzimis zēns. Cietušie ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 80 ceļu satiksmes negadījumi kuros cietuši astoņi cilvēki. Bojāgājušo nav.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu noformēti 275 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Par automašīnas vadīšanu alkohola un narkotiku reibumā pieķerti 15 šoferi, savukārt par automašīnas agresīvu vadīšanu apturēti septiņi šoferi.

 
Visi komentāri
 
Artūrs 21.augusts 2016 13:47
5 1 Atbildēt

Kopš kura laika skaņas signāla ieslēgšana nozīmē vēlmi apturēt konkrētu automašīnu? Man visu laiku šķita, ka policistiem ir reāli ruporā jāpasaka - Tāds un tāds auto apstājieties vai kaut kā tā. Varbūt es kā parastais mirstīgais domāju, ka viņi uz izsaukumu laiž.

aansis 21.augusts 2016 23:37
3 0 Atbildēt

Tieši tā - CSN to skaidri norāda.

25.7. apturēt transportlīdzekli, ja policijas darbinieks, robežsargs vai muitas amatpersona dod norādījumu:

25.7.1. ar skaļruņa palīdzību vai uz konkrēto transportlīdzekļa vadītāju vērstas rokas vai zižļa svārstveida kustību no policijas, Valsts robežsardzes vai Valsts ieņēmumu dienesta automobiļa vai motocikla, kam ir standartā LVS 63:2009 "Operatīvie transportlīdzekļi, krāsojums un aprīkojums" noteiktais operatīvā transportlīdzekļa krāsojums vai tā nav;

Savukārt "specsignāla ieslēgšana", neprasa neko vairāk, kā dot ceļu policijas automašīnai. Video nav redzams šādas prasības pārkāpums.

4diena 22.augusts 2016 8:49
1 1 Atbildēt

pēc likuma bēgšanu nevar piešūt, bet tas jau vairs arī nav nepieciešams. Te jau ir bargāks pants.

Mani tik izbrīna tie lašaras sīkie, kamēr muņi apgriezās, viņiem bija jābūt jau tālēs zilajās, ar vai bez auto, bet aizmukt varēja bez problēmām!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti