Vakar ceļu satiksmes negadījumos Latvijā cietuši pieci cilvēki 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.septembris 2016 8:57

Vakar ceļu satiksmes negadījumos Latvijā cietuši pieci cilvēki. No cietušajiem divi bijuši gājējs un velosipēdists.

Saldū, Rīgas ielā, braucot ar velosipēdu, kritis 2002.gadā dzimis puisis, kurš ar traumām nogādāts slimnīcā. Bet Rīgā, Ieriķu ielā, 1984.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Mitsubishi Space" uzbraucis 1999.gadā dzimušam jaunietim, kurš pēc sadursmes nogādāts slimnīcā.

Valmierā, Rīgas ielā, 1971.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu "Volvo" iebraukusi priekšā stāvošā automašīnā, kurā atradusies 1980.gadā dzimusi sieviete. Slimnīcā nogādāta "Opel" vadītāja.

Kopumā aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 113 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 76 Rīgas reģionā, 13 Zemgales reģionā, pa 10 Vidzemes un Kurzemes reģionā, bet četri - Latgales reģionā

Vakar par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu noformēti 243 protokoli.

No visiem protokoliem 120 noformēti Rīgas reģionā, 46 noformēti Zemgales reģionā, 32 Kurzemes reģionā, 30 Vidzemes reģionā un 15 Latgales reģionā.

Par sēšanos pie stūres alkohola reibumā noformēti pieci protokoli, no kuriem divi Zemgales reģionā un pa vienam Rīgas, Vidzemes un Latgales reģionā.

Savukārt par agresīvu braukšanu apturēti pieci šoferi Rīgas reģionā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 113 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši pieci cilvēki.

 
Visi komentāri
 
Vernons 28.septembris 2016 11:14
3 8 Atbildēt

Vakar 27. septembrī, Jelgavā, Rīgas ielas krustojumā, laikam ar Strazdu ielu, pa kreisi griezējs saņēma savā aizmugurē vēl divu vieglos. Rīgas iela ar divām kustības joslām katrā virzienā! Virzienrādītāja neslēgšana, strauja bremzēšana, spoguļos neskatīšanās, sava krustojuma nogulēšana izraisa sadursmi. Vainīga visa pasaule, visi citi, tikai ne pats. CSN jāpilda katram otram, katram trešajam, bet ne katram pirmajam! CSN 105. punkts attiecas uz visiem dalībniekiem.

Vernons 28.septembris 2016 12:26
0 11 Atbildēt

Ceļu satiksmes Likuma 19. pants noteic kārtību un secību, kā darbosies CSN un kā katrs ceļu satiksmes dalībnieks uz ceļa rīkosies, respektīvi tiesības un pienākumus.

Pēc CSN 105. punkta uzstādījuma: "ievērot distanci", "priekšā braucošam bremzējot", diviem satiksmes dalībniekiem katram savi pienākumi jāpilda. "Priekšā braucošam bremzējot" aizliegts strauji bremzēt, CSN 104.4.! "Distances vērotājam" nav izpildāms CSN 100, punkts: "samazināt ātrumu pirms šķēršļa, kuru spēja pamanīt", Jo "priekšā braucošais bremzējot" vienkārši ignorē CSN 57. punkta prasības ieslēgt savlaicīgu virziena rādītāju, vismaz 50 metrus pirms pagrieziena, vai vismaz 5 sekundes pirms manevra! Nav tādu normu CSN, bet to prasa loģika un CSL 19. panta uzstādījums. Un pat tad ja arī šis signāls parādījās pēdējā brīdī, tas "priekšā braucošo bremzējot" neatbrīvo no atbildības un pienākuma ievērot piesardzību, CSN 64. punkts!

Un tā "Priekšā braucošais bremzējot" ir pārkāpis ceļu satiksmes Noteikumu punktus šādā secībā: 105., 104.4., 57., 64., kas rada ķēdes reakciju aizmugurē braucošiem tādā pašā secībā, nav izpildāms CSN 100. punkts, ja kāds nerada apstākļus tā pildīšanai. CSL 19. pantā teikts, ka katrs šos Noteikumus ne tikai zinās un pildīs, bet katram vēl ir un būs tiesības paļauties, ka arī citi pildīs CSN prasības.

Tas Jums, pārdomām, par tēmu, kāpēc mēs nevēlamies braukt bez avārijām!

Varam ja gribam, bet vai gribam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti