Sieviete izbrauc no servisa un attopas dīķī (+ VIDEO) 35

 
iAuto | 14.maijs 2019 17:04

Sievietei dod komandu izbraukt no servisa, taču mehāniķi nav pārbaudījuši bremzes un automobilis ieripo dīķī.

 
Visi komentāri
 
DALJNOBOJS 14.maijs 2019 17:26
7 3 Atbildēt

A novilkt rokas bremzi un/vai ielikt robā un ja iespejams padot uz priekšu?

Pļurkt 14.maijs 2019 18:26
5 6 Atbildēt

Jo skaļāk bļaus, jo ātrāk apstāsies. Tā pat kā jaunai maukai - ja aizspiež acis, tad stāvoklī nepaliks!!

Kanibaals 14.maijs 2019 20:12
8 1 Atbildēt

Ir uz savas ādas izbaudīts, paiet divas sekundes pirms atjēdzies ručņiku noraut.

uupis 14.maijs 2019 21:33
1 1 Atbildēt

Un rocene bremzē daudz reiz lēnāk. Jap tā ir! Šoferus kritiskai situācijai negatavo.

Pļurkt 15.maijs 2019 7:50
1 0 Atbildēt

Mani mācīja!!

Jau teicu, ka ir milzīga atšķirība vai māca pēc eksāmena biļetēm, vai izskaidro noteikumus, vai māca izbraukt eksāmenos lietotos maršrutus vai māca braukt da jebkur, ieskaitot kā izlīst no ekstrēmām situācijām!!

Mācīja kā apstāties bez jebkādām bremzēm....

Mācīja kā apstāties ja pēkšņi pirms krustojuma ir pliks ledus un tu garantēti ieslīdēsi krustojumā...

Mācīja kā pārbraukt nelielu upīti...

Mācīja kā braukt pa ledu, utt, utjpr.

--------------

Ne manam dēlam, ne znotam pilnīgi neko no šādām tēmām nemācīja un pat NEPIEMINĒJA!!!

+++

Man it kā zinot kas būtu jādara paiet kādas 5 sekundes kamēr attopies un apjēdz kas jādara, bet ko var prasīt no bābieša kam autokursos šādi gadījumi nav pat pieminēti!!??

Kanibaals 15.maijs 2019 8:11
2 0 Atbildēt

Kad savulaik gāju kursos tad viens no kritērijiem autoskolas izvēlē bija tas, ka bija papildus apmācības ekstremālām situācijām un tas tiešām ir noderējis. Mūsdienās ar visām virtuālās realitātes iespējām nepiedavāt un nepieprasīt (no CSDD puses) šādas apmācības ir noziedzīgi. Nu nemaksā tas tik dārgi un ir jau gatavi risinājumi, pietiktu ka katram kursantam vienu dienu veltītu. Vispār ideāli būtu ja histēriķiem pēc ekstremālās braukšanas pārbaudes tiesības neizsniegtu, bet tā diemžēl ir utopija.

ES 14.maijs 2019 21:37
0 1 Atbildēt

servisniekiem pamatīgs kāviens prasās. Varēja jau vnk pagriezt stūri pa kreisi un nenonāktu upītē, par rokas bremzi vai 1o ātrumu nemaz nav ko runāt.....šoferīte krita panikā, žēl.

Kanibaals 14.maijs 2019 21:57
2 0 Atbildēt

Tur tā pieņemts, var vienmēr teikt kritu histērijā un tad viss tiek piedots.

650 14.maijs 2019 22:26
3 2 Atbildēt

Jauka attieksme- viņa jau sākumā tam papuasam saka, ka nav bremžu, bet tas tik runā pa telefonu.Kā var klientu vispār tā palaist pēc manipulācijas gar bremzēm un kur vēl ja no šāda pacēlāja.Normāls meistars būt pats braucis, vai vismaz pārliecinājies ko tā dāma prot.Fig vēl zin, kas pa auto un kāda tur tā rocene. Izskatās kkāds displejs priekšā un lietus sensors sajūt ka dīķis apmeklēts, tak neba jau II golfs ar štoku.

msh 15.maijs 2019 0:14
1 1 Atbildēt

Man patīk komentāri par rocenes raušanu - ja jau reiz piepeši nav bremžu, tad visdrīzāk tajā servisā samainīja visus klučus, bet neviens pēc tam nesapumpēja bremzes - tikai mašīnām ar atsevišķiem rocenes lokiem tādā situācijā rocenes raušana kaut ko līdzētu, visām pārējām vajadzētu pumpēt bremzes; lai aizmugurējās sāktu darboties, rocene arī būtu jārausta vairākas reizes.

DALJNOBOJS 15.maijs 2019 0:27
1 0 Atbildēt

Vai tad lielākais daļai vieglo rocene nav ar trosīti? Pat elektroniskā rocene reņiem ir ar trosīti.

msh 15.maijs 2019 1:05
1 1 Atbildēt

Nu un kas tad ir ka ar trosi? Piemēram, tiem girling/lucas aizmugures bremžu supportiem, kurus VAG lietoja astoņdesmitajos, deviņesmitajos gados, un ļoti iespējams vēl vēlāk, virzuli bīda ārā rocenes mehānisms - kas nozīmē to ka pēc aizmugures bremžu kluču maiņas vairākas reizes jānorauj rocene lai izbīdītu virzuļus; darba bremzes tos aizmugures virzuļus spēj bīdīt tikai rocenes mehānisma noteiktā diapazonā.

Pļurkt 15.maijs 2019 7:51
1 0 Atbildēt

Rocene ar trosīti sāk strādāt tikai tad kad ar pedāli ir izņemts suportu palielinātais brīvgājiens!

Kanibaals 15.maijs 2019 8:14
0 0 Atbildēt

Svaigiem klučiem jau nevajadzētu būt tik lielam gājienam, šeit jau drīzāk vispār neko nemainīja tik sačakarēja.

Nja 15.maijs 2019 8:39
1 0 Atbildēt

Mainot virzulis tiek iespiests līdz galam, gājiens ir pietiekami liels lai bremzes būtu jāpumpē (ja vēl diski padiluši gājiens lielāks), a ja nedaudz nospiež un krīt panikā ... Tāda sabiedrībā, ja iepriekš uzrakstītais scenārījas izmainās, nezina ko darīt. Pat veikala var abstulbt ja kasiere pajautā kaut ko ko nav gaidījis.

viencexperc 15.maijs 2019 9:55
3 1 Atbildēt

Tam bābietim bija maksimums 5 sekundes laika pieņemt lēmumu. Jo pēc 21.sekundes ( no apmēram 16.) auto jau gāzās lejā, un tur diez vai palīdzētu pat tad, ja bremzes sāktu darboties.

video sākumā bābietis apgalvo, ka tarmazov malo ( ticamāk viņa domā - bremžu šķīduma maz)

Nezinu ko taisīja servisā, bet domāju, ka ne bremzes - jo tad ko tādu ieraudzītu arī servisa darbinieki.

Un pat ja servisa darbinieki to neredzēja, tad tik un tā - to redz auto vadītāja, bet ignorē un sāk braukt.

100 procenti vainīga autovadītāja. Ir tāds seno latviešu teiciens - der retter rettet es, der räuber beraubt ihn

( ko taupa taupītājs, to laupa laupītājs)

imzz 15.maijs 2019 10:12
0 0 Atbildēt

Labi, pieņemsim, ka nekādas bremzes nestrādā. Ko darīt ar stūri šādā situācijā vai ar manuālo kārbu, viss skaidrs. Bet kā uzvedīsies automāts, ja atpakaļgaitā kustošu auto mēģinās ielikt drive vai parking ?

Bradypus 15.maijs 2019 10:41
0 0 Atbildēt

Manējais uzvedīsies vienkārši - pārslēgsies uz drive un brauks uz priekšu, par citiem nezinu. P var ielikt tikai ar nospiestu bramžu pedāli - attiecīgi nav komentāru, nezinot, kurā posmā tas auto palika bez bremzēm.

xx 15.maijs 2019 10:26
0 0 Atbildēt

vispār jau joki mazi - pašās beigās sieviešcilvēks saka, ka durvis nevar atvērt un ja mašīna grimst ātri, tad ar ārā izkļūsanu arī var rasties problēmas

imzz 15.maijs 2019 12:11
1 0 Atbildēt

Nu, durvis nevar atvērt, iespējams, tikai ūdens pretspiediena dēļ, jāatver logs, lai izlīdzinās.

Pļurkt 15.maijs 2019 12:35
1 0 Atbildēt

Nu bet ir vesels lērums autovadītāju kas roceni kā tādu nelieto!!! Atceras par tādas eksistenci tikai tehapskates laikā, kur kā izrādās šī nemaz nestrādā!!

Šādā variantā vispār pakļā.

Vēl jau ja mainīja kaut ko tur bremzēs neattaukoja un spied cik gribi ripo ka nemetas.

Bradypus 15.maijs 2019 13:41
0 0 Atbildēt

Nelietoju roceni, kopš sāku braukt ar auto, kam pagriezienos tā nav izmantojama. Atceros katrā apkopē pirms apskates pieregulēt, lai izietu apskati un pēc tam tā no nelietošanas tāpat ātri vien kļūst nelietojama. Ko man dzīvē vajadzētu darīt savādāk?

viencexperc 15.maijs 2019 14:13
0 0 Atbildēt

Varbūt varētu aiziet vēlreiz uz autoskolu. Tur māca kā vajag atstāt auto. Un kā nevajag atstāt.

Bradypus 15.maijs 2019 15:27
1 0 Atbildēt

Varbūt vajadzētu aizet vēlreiz uz bērnudārzu. Tur māca vārdiņu (kā, piemēram, "sarkasms") nozīmi. Un paskaidro, kā vajag un kā nevajag runāt.

650 15.maijs 2019 13:36
0 1 Atbildēt

Autovadītāja NAV vainīga pie tā, ka meistari izrādās pirdarasi.Un tādā situācijā jebkurš apjuktu.Sieviete nav jāvērtē pēc saviem pieredzes bagātajiem parametriem.Viņa var nezināt kā mēdz būt pēc bremžu aiztikšanas un viņai tas var būt pirmais gadījums ar pirmo servisu viņas biogrāfijā. Katra elektriskā rokasbremze strādā ar savām niansēm,ko varētu aptuveni pateikt tikai zinot mašīnas marku un modeli.Turklāt tā darbība ir atkarīga vai vadītājs ir/nav piesprādzējis dr.jostu. Ne visām el rocenēm ir troses kā 86tā gada II-mark-pasātam.Pie idiota iejaukšanās elektrisko rokasbremžu elektriski darbināmajos suportos var iznākt tā, ka tur vispār nestrādās nekas.Jo ne kuram katram papuasam ir aizmugurējo kluču nomainīšanas iemaņas šādas el.bremzes gadijumā (dators un drusciņ sajēga kā to lietot).

Bradypus 15.maijs 2019 13:49
0 0 Atbildēt

1) Autovadītāja IR vainīga servisa izvēlē, tātad pastarpināti tajā, kādi "izrādās" meistari - ir jāapzinās savas spējas un jābrauc uz servisu, kur auto tiek atdots un saņemts klientu stāvvietā, nevis pašam jābrauc boksā uz pacēlāja. Pa vidu vēl uzcienās ar kafiju. Dārgāk? Tikai tad ja nerēķina izmaksas, kas rodas šādā gadījumā - darot to, kam prasmes par mazu.

2) "Tādā situācijā jebkurš apjuktu"? Nekādi - bremžu pedāli pirms braukšanas nospiežu vienmēr, ne tikai tad kad kāds ir tās aizticis, tādēļ šādā situācijā gluži vienkārši nenonāktu. Vai katram mūsdienās ir jābūt šādai pieredzei un gatavībai? Nē. Bet jā neesi - izlasi 1)

650 15.maijs 2019 14:12
0 0 Atbildēt

Meistaru spējas tu vari arī nezināt- patiesību tu redzēsi tikai kad tev izjauks un sāks domāt kā to salikt atpakaļ.Es no "otras" puses arī esmu pārliecinājies- ne kuram katram pat daudzmaz moderna servisa meistaram būtu ieteicams savu auto dot uzbraukšanai uz/no pacēlāja.Iemesls apm tas pats ,skat.1mo teikumu- tapc ka pirdarasi,Ser.

Bremžu pedāli pirms braukšanas tu vari spaidīt cik lien, bet cits ir ja cilvēks nesaprot ko/kā viņš spaida un kad ieliek robā sāk nekontrolējami ripot no kalna lejā.Strīdēšanās te vienmēr ir par Gudrāko Formulējumu, nevis par lietas būtību.Būtu tā sieviete tavējā, gan jau tu būtu gatavs visu to servisu ar visiem tiem muddakiem tajā dīķi iestumt, nevis viņai kādu vēl vainu piemeklēt.

Bradypus 15.maijs 2019 15:25
0 0 Atbildēt

Atkal jau pie tā paša gala... Mudaki vainīgi... Sieviete tavējā... No nepareizā gala domā - tāda sieviete nebūtu manējā un manējā ne izvēlētos tādus mudakus, ne izpildītos šadā veidā, tādēl nevajag mēģināt mani piesaukt šādā situācijā.

Atšķirība dot moderna servisa meistaram - nav domstarpību par atbildības nodalīšanu. Atdevi servisa pieņēmējam atslēgas un atbildību nepārprotamā veidā, bez nepieciešamības pašam veikt manevrus, ko neproti. Šajā situācijā, savukārt, tagad tikai sāksies vainīgo meklēšana un atbildības dalīšana.

Nja 15.maijs 2019 14:04
0 0 Atbildēt

Tev šķiet, ka ja ir elektriskā rokasbremzē tad suports ir elektrisks un pēkšņi tur ir jauna Amerika? viss kas tur ir elektrisks ir mehānisms ko līdz tam ar trosīti kustināja un viss. Nevajag jaunākās tehnoloģijas uzskatīt par kaut kādu problēmu pēķšni.

Un nevajag dramatizēt. Serviss sūdīgs, ka nepārbaudītu auto dod klientam, nav divu domu. Autovadītājai tomēr arī būtu jāzina šis tas par auto uzbūvi, uz ceļa noteikti, ka riepu ar nenomainīs vai putas nepratīs pielietot.

Katrs pats izvēlas savu servisu, litkeni utt. Man autoskola ar daudz ko nemācija, bet tas neliedza zināšanas uzzināt citur.

650 15.maijs 2019 14:17
0 0 Atbildēt

Oi,atvaino, Proffesor, man nekas nešķiet.Nākamoreiz kad gribēsi par tēmu parunāt, vismaz izspied no sevis ko vairāk par Autoskolu un putu lietošanu.

Nja 15.maijs 2019 15:02
0 0 Atbildēt

Eh, kā maza meitene uzreiz ...

viencexperc 15.maijs 2019 14:17
0 0 Atbildēt

Paskaties video ar skaņu un no pirmās sekundes, ko viņa saka.

Un ja cilvēks atbrauc nomainīt eļļu, viņam nepārbauda bremzes.

Kā var vainot servisu, nezinot, ko taisīja. Sieviete no pirmās sekundes saka ka bremžu maz, bet tā vietā lai paprasītu apskatīties meistariem, sāka, kā vajag iešūpot un sāk braukt. Acīmredzot, gribēja ieekonomēt.

650 15.maijs 2019 14:38
0 0 Atbildēt

Pareizi, kā var vainot servisu ,kura tas tur darbinieks resnais papuass atļaujas runāt pa telefonu, kad Klients brauc nos no pacēlāja.Plet, jā, ar izbāztu Kāju viņa bremzēja kad uz tā suūda uzbrauca to eļļu mainīt.Pēkšņi nomainīja eļļu un izrādījās ka tas hlams nav tehniskā kārtībā.Jā.Tas servisa kosmonauts varbūt sajauca adreses un motora vietā to zampu bremžu šķidruma bačokā iefisa vai bremžudiskus ieeļļoja lai kluči labāk lubricējas.

Nja 15.maijs 2019 15:04
1 0 Atbildēt

Nu vispār neuzskatu ka labā servisā klients pats brauc iekšā un ārā ar mašīnu, tas ir jādara servisa darboņiem un viņiem ir jāpārliecinās par visu. Sanāk ja prasa mainīt eļļu un brauco arā bremžu nav, poh? Teica tikai eļļu mainīt? Paskaties, pilns youtube kur šādi noteiki negadījumi (fails) jo servis saka pašam klientam iebraukt vai izbraukt. Ne pirmais, ne pēdējais šāds gadījums.

Es gan zinu ka LV viens otrs mehāniķis ir arī sasitis mašīnu un vārtus, bet nu tas nebija dēļ mašīnas ķibelēm

650 15.maijs 2019 15:42
0 0 Atbildēt

Ļoti sensitīvs jautājums.Es personīgi uzskatu ,ka privātam servismenam visupirms būtu tomēr jāpaskatās uz to vadītāju un jāuzdod pāris kontroljautājmi.Piespiedu kārtā mehāniķim dot tomēr ir fufelis,tur es piekristu tikai ja autorizēts konkrētās markas serviss ar striktiem noteikumiem.Man nebūtu arī pienākums, ka jāapmāca servisa darbinieki manas mašīnas knifos un man būtu jabūt iespējai uz pacēlāja uzbraukt pašam un mašīnas elektroniku ieslēdzot pareizā režīmā.Lai man pēc tam nemet kādu kļūdu un lai man nav jāriskē ar specifiskiem elektronikas defektiem.Īpaši ar šo grēko dažādi bravūrīgi riepu servisu meistari.Jautājums līdzīgi kā/ja tu brauc uz servisu pie sava kāda sena čoma, bet viņš pats jau sen kā neko neremontē.Mašinu tev paņem pieņēmējs,savu biogrāfiju tu izstāsti servisa menedžerim, bet tava auto konkrēto remontu nepieejamā telpā reāli veic jau kaut kāds piektais/puslohs.Hvz, ko un kā viņš tur darīja.Apšaubīsi- visi apvainosies utt.Latviski tas saucas "krugovaja poruka"- beigās arī to konkrēto atbildību var prasīt hvz no kā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 54

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti