Rēzeknes novadā divās avārijās trīs bojāgājušie; glābējiem pārmet kavēšanos (papildināts 20.00) 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.jūnijs 2019 16:48

Rēzeknes novadā divās pirmdien un trešdien notikušajās avārijās gājuši bojā trīs cilvēki.

 Trešdienas rītā, avarējot un aizdegoties automašīnai, Rēzeknes novada Vērēmu pagastā gājuši bojā divi jaunieši, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Ap plkst.7 likumsargi saņēma informāciju, ka Vērēmu pagastā, iebraucot kokos, ir avarējusi "Volkswagen" markas automašīna. Pašlaik policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka automašīnas vadītājs, braucot pa lauku ceļu, nav ticis galā ar transportlīdzekļa vadību, nobraucis no ceļa un ietriecies kokā. Sadursmes rezultātā mašīna aizdegusies.

Notikuma vietā gājis bojā transportlīdzekļa vadītājs un viens no pasažieriem, savukārt vēl divi pasažieri ar dažādām traumām nogādāti medicīnas iestādē. Belova skaidroja, ka bojāgājušie ir pilngadīgi jaunieši.

Saistībā ar notikušo VP Rēzeknes iecirknī ir sākts kriminālprocess un tiek skaidroti visi notikuma apstākļi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), komentējot kādas vietējās iedzīvotājas pārmetumus par glābēju kavēšanos, aģentūrai LETA skaidroja, ka izsaukums VUGD saņemts plkst.7.08.

"Pirmais izsaukums VUGD tika saņemts no kāda vīrieša par to, ka viņu radiniece bija informējusi par avāriju un viņš pats zvanīja 112, lai gan notikušo nebija redzējis, tikai iepriekš manījis automašīnu, kura pārvietojusies lielā ātrumā. Lai gan iedzīvotājs nevarēja sniegt detalizētu informāciju par notikušo, informācija par ceļu satiksmes negadījumu tika fiksēta un izsūtītas divas autocisternas no Rēzeknes daļas," notikušo aprakstīja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

Iedzīvotājs, kurš bija veicis pirmo zvanu, bija devies uz avārijas vietu un pēc piecām minūtēm zvanīja atkārtoti uz 112 un informēja par to, ka viņš atrodas notikuma vietā, kur deg automašīna un cietuši cilvēki. Pēc Palkavnieces teiktā, dispečere uzklausīja un fiksēja papildu informāciju, kā arī informēja iedzīvotāju, ka ugunsdzēsēji glābēji ir jau ceļā. Vēl pēc četrām minūtēm VUGD saņēma iedzīvotāja zvanu par to, ka notikuma vietā automašīnai ir uzsprāgusi gāzes iekārta.

Ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradās desmit minūtes pēc izbraukšanas no daļas, apgalvoja VUGD pārstāve. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vieglā automašīna bija ietriekusies kokā, kā rezultātā aizdegusies un uz glābēju ierašanās brīdi dega pilnā platībā. Pirms VUGD ierašanās viens iedzīvotājs palīdzēja vienam cietušajam izkļūt no automašīnas, bet vēl viens cietušais bija izkļuvis saviem spēkiem un aizgājis prom no notikuma vietas. Pirms Neatliekamās medicīniskās palīdzība dienesta (NMPD) ierašanās ugunsdzēsēji glābēji cietušajam cilvēkam sniedza pirmo palīdzību. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas atbrīvoja divus cilvēkus, kuri bija gājuši bojā.

"Apzināmies, ka, esot notikuma vietā, aculieciniekiem var likties, ka laiks iet ļoti lēni, tomēr realitātē tā nav. Visas VUGD operatīvās darbības tiek fiksētas sistēmā gan ar konkrētiem laikiem, gan ar ierakstiem, tāpēc VUGD ir skaidri zināms, cikos saņemts zvans, cikos ugunsdzēsēji glābēji iebraukuši," pārmetumus noraidīja Palkavniece.

Vienlaikus VUGD pateicas iedzīvotājam, kurš nebija vienaldzīgs, devās uz notikuma vietu un sniedza detalizētāku informāciju VUGD, tāpēc uz notikuma vietu nekavējoties tika izsūtīta arī NMPD. Dienesta aicina iedzīvotājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus, lai izvairītos no ceļu satiksmes negadījumiem un automašīnā novietot ugunsdzēsības aparātu, ar kuru cilvēki var ātri aizdegšanos likvidēt vai vismaz ierobežot.

VUGD statistika liecina, ka ik gadu ugunsdzēsēji glābēji dodas uz vidēji 800 glābšanas darbiem, kas saistīti ar ceļu satiksmes negadījumiem un palīdzības sniegšanu pēc tiem - gan iespiestu cilvēku glābšanu, gan ceļa braucamās daļas sakārtošanu pēc negadījumiem vai, piemēram, degvielas noplūdes likvidēšanu.

Vēl viena traģiska avārija Rēzeknes novadā, kas notika tādēļ, ka vadītājs pie stūres sēdās pamatīgā žvingulī, notika pirmdien

Vīrietis, kura vadītajā auto pirmdien Rēzeknes novadā dzīvību zaudējis pusaudzis, bet vēl trīs bērni turpina ārstēšanos, bijis teju trīs promiļu reibumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Saņemot alkohola koncentrācijas analīzes rezultātus, konstatēts, ka 1979.gadā dzimušais vīrietis pie stūres bija sēdies 2,99 promiļu stiprā alkohola reibumā.

"Šīs neapdomīgās, bezatbildīgās un pārgalvīgās pieaugušo rīcības rezultātā negadījuma notikuma vietā gāja bojā viens no bērniem, savukārt vēl trīs, no kuriem divi ir mazgadīgie, turpina ārstēties medicīnas iestādē," pauda Belova, atgādinot, ka transportlīdzeklī kopumā bijuši astoņi cilvēki, kas arī ir ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums.

Saistībā ar notikušo VP Rēzeknes iecirknī sākts kriminālprocess un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

VP atkāroti uzsver, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļu vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt šīs negadījums kārtējo reizi apstiprina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Jau vēstīts, ka pirmdien Rēzeknes novada Kaunatas pagastā, pārpildītai mašīnai ietriecoties kokā un iebraucot ezerā, dzīvību zaudējis nepilngadīgais. Negadījums noticis pirms plkst.18 uz kāda grants ceļa, kad autovadītājs nav spējis savaldīt "Volvo" un automašīna ietriekusies kokā un iebraukusi ezerā.

Belova stāstīja, ka braucējam nav bijis autovadītāja apliecības. Tāpat automašīnai bija piestiprinātas cita transportlīdzekļa numurzīmes, vadītājs arī nebija apdrošinājis civiltiesisko atbildību.

Transportlīdzeklī atradušies astoņi cilvēki - četri pieaugušie un četri bērni. Dzīvību negadījumā zaudējis kāds nepilngadīgais, vēl sešiem cilvēkiem bija nepieciešama mediķu palīdzība.

 
Visi komentāri
 
... 12.jūnijs 2019 17:09
4 0 Atbildēt

Kārtējās smagās avārijas pāķos, kur uz ceļiem notiek pilnīgs bardaks, poličiem uz to nospļauties. Vienīgais, kas interesē, uzlikt pierīgā ik pa pāris km fotoradaru...

tas gan 12.jūnijs 2019 17:26
2 0 Atbildēt

žēl, tauta laukos un it īpaši Latgalē nodzeras - tāds iespaids, ka policija tiešām neko nekontrolē

atrabotka 12.jūnijs 2019 19:40
5 1 Atbildēt

Ko tev kaut kādā lauku nomalē nokontrolēs? Katram dziļos laukos dzīvojošam policijas ekipāžu nozīmēt, lai uzmana? Avārijās, kur paši sadzerās vai neaprēķina savas/tehnikas spējas un nositas vienmēr vainīgi polcisti, ugunsdzēsēji, ceļu uzturētāji, valsts utt. tikai ne paši!

darklight 13.jūnijs 2019 8:43
2 1 Atbildēt

Tas, ka pa tukšiem lauku ceļiem vālē visādi, ir fakts. Ja viens pats brauc un nosities pret koku - pofig. Bet nesaprotu, kādiem atsaldētiem kretīniem jābūt, lai sēdinātu bērnus autiņā, kura šoferis redzami ir totālā lopā (3 promiles!!!)?

LMT 13.jūnijs 2019 9:55
0 0 Atbildēt

Krapsi!

650 13.jūnijs 2019 10:49
2 0 Atbildēt

Veltīgi runāt.Bērnus pie dzēruša sēdina vnk "ikdienas" režīmā,jo tas ir ierasts un izbrīnu neizsauc. Jo biežāk ir dzēris,nekā skaidrā.Tāpat ar ātru braukšanu dzērumā vai bez TA un octa un vispār.Nav šaubu,ka to jebko var īstenot tikai tāds,kam tas ir pirmo un vienīgoreiz "sagadījies" dēļ pilnīgas nejaušības.Vēl citus piespieda un vēl dažiem nebija izejas un utt.

Sabiedrībai ir maz info par patieso stāvokli laukos.Turklāt,jebkurā miestā iedzīvotāji zin visu- kurš kramā brauc ikdienā,kurš bez Ta un kurš bandīts un utt.Bet reti kurš grib ar to sasieties vai vnk pa purnu dabūt Policija tur nekad ne tuvumā nav bijusi,kur nu vēl Cp.Jo bezcerīgāki "laiki",jo vairāk šādu piemēru.Tā ka gaidām karstu vasaru,līgotāju un peld3tāju pieplūdumu.un utttt.

Vai mašīnai ar uzsprāgušo gāzesiekārtu bija TA?? Kas,kad un kur uzstādīja un apkalpoja (?) šo iekārtu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti