Brīvdienās daudz negadījumu sadursmēs ar dzīvniekiem 15

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 14.oktobris 2019 13:04

Pagājušās nedēļas nogalē Vidzemē 12 ceļu satiksmes negadījumus izraisījuši meža dzīvnieki, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Gandrīz visi negadījumi notikuši diennakts tumšajā laikā - vai nu agrā rīta stundā vai arī vēlu vakarā un naktī. Pašlaik sadursmju skaits ar meža dzīvniekiem pieaug, tādēļ autovadītājiem jābūt īpaši vērīgiem uz ceļa, jo dzīvnieku uzvedība nav paredzama.

Iespēja, ka jebkurā diennakts laikā uz braucamās daļas var izskriet dzīvnieks, pastāv visā valsts teritorijā, it īpaši mežainos apvidos un ceļa posmos, kur ir neliels attālums starp ceļa nomali un kokiem, piebilda Vaskāne.

Viņa atgādināja, ka pēc sadursmes ar dzīvnieku automašīnas vadītājs nedrīkst pamest notikuma vietu, par sadursmi obligāti jāinformē VP, kas norādīs, kā rīkoties tālāk, un informēs Valsts meža dienestu.

Latvijas administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par notikuma vietas atstāšanu un neziņošanu atbildīgajām institūcijām auto vadītājam var piemērot naudas sodu no 70 līdz pat 700 eiro, kā arī atņemt autovadītāja apliecību uz laiku no trim mēnešiem līdz diviem gadiem.

Autovadītājs drīkst pamest negadījuma vietu tikai tādā gadījumā, ja dzīvnieks pēc sadursmes nav nopietni cietis, ir aizskrējis un ja transportlīdzeklim sadursmes rezultātā nav radīti bojājumi, kuri liedz transportlīdzeklim piedalīties ceļu satiksmē, uzsvēra VP pārstāve.

Tāpat nav atļauta arī traumētā vai mirušā dzīvnieka piesavināšanās - tas ir Medību likuma pārkāpums, par ko var tikt piemērots naudas sods līdz pat 350 eiro.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ZZZZ 14.oktobris 2019 13:51
91 0 Atbildēt

Pag noķersit vienu ragaino, būs vēļme pšašam tur to sietu uzrullēt. Neadekvātas cenas? Nemaz nerunājot par cilvēka dzīvību. Kur tie dzīvnieku tiesību aizstāvji, kas kaķa dēļ gatavi nolinčot citu cilvēku vai ietupināt aiz restēm uz gadiem 15.

iR tak konkrētas vietas kur tie lopi sit tos auto ar apbrīnojamu regularitāti! Kur LV ir dzīvnieku sētas?

anonimikis 15.oktobris 2019 12:10
30 1 Atbildēt

Polijā gar bāni ir sēta un turpat blakus zīme, ka jāuzmanās no dzīvniekiem

Vernons 15.oktobris 2019 9:27
10 0 Atbildēt

Bauskas ceļam ir sēta!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti