Nepārvērtējiet savas un auto spējas ziemīgos ceļos, it īpaši, ja ir ap 0 grādiem #Avārija uz A5 (+ VIDEO) 15

 
iAuto | 25.janvāris 2021 9:48

Tuvākajās dienās stipru snigšanu sola visā Latvijas teritorijā. Autovadītājiem būtu jāņem vērā, ka šādi apstākļi ievērojami apgrūtina braukšanu, tādēļ pareizā ātruma izvēle kļūst sevišķi svarīga.

 
Visi komentāri
 
650 25.janvāris 2021 10:47
0 0 Atbildēt

Gaidām vadošo,pavadošo und izvadošo Speciālistu paziņojumus,ieteikumus un novēlējumus.

JO- var sagadīties,ka tomēr sagadīsies izbraukt (izpeldēt,izslīdēt,attapties)ĀRPUS iebrauktajām sliedēm.Ko tad darīt.Vai nedarīt.Vai ko.Jā.

WALA 25.janvāris 2021 11:06
11 2 Atbildēt

Galvenais jau pamācīt ka tavs ātrums ir tas piemērotākais konkrētiem apstākļiem, tas nekas ka katram savādākas riepas, braukšanas iemaņas un 10-tiem citu nesalīdzināmu iemeslu, kas ļauj braukt ātrāk vai pat izteikti lēnāk. Lēni braucot (nu tā ap 10 km/h) ar būt neatbilstošs ātrums, jo sievas sencis tieši tā uz ceļa ar dziļugrāvi, neveiksmīgu slīpumu, slidenu slapju apledojušu ceļu, un Ņivu nolika to uz jumta un norakstīja, būtu lielāks ātrumspie tā ka auto cenšas saglbāt taisnvirziena kustību, iespējams būtu auto sasitis, bet ne uz jumta nolicis.

P.S. šī gan nav norāde ka ir jābrauc ātrāk - ir jābrauc tik ātri "cik ātri" spēj "lidot tavs sargenģelis", jo skaidrs ka pie maza ātruma cietīs tikai bleķi, izņemot gadijumus ja neveiksme tevi noķers un izmetīs tieši kraviniekam "pa ķērienam".

eidis 25.janvāris 2021 14:50
0 1 Atbildēt

Šis manuprāt ir nekorekti:

tas nekas ka katram savādākas riepas, braukšanas iemaņas un 10-tiem citu nesalīdzināmu iemeslu, kas ļauj braukt ātrāk vai pat izteikti lēnāk

Tieši šo viņiem samāca autoskolā un tad tās blondīnes velkās uz 20 kā sākas jebkāds nokrisnis.

Manuprāt, ja seko trajektorijai, jebkurš var braukt tieši tikpat ātri kā priekšā braucošais.

Savukārt nenormāla vilkšanās rada avārijas situācijas

WALA 25.janvāris 2021 19:14
1 1 Atbildēt

Ja piekritu ka varbūt isti korekti nav, bet tad atkal ja tāds nezinu ko darit un kā ieslīdēs pretimbraucosam busam vai kraviniekam, vai pa tev virsū - ziepes būs stipri lielākas kā viņa relatīvi neadekvātā vilkšanās utml.

Pļurkt 25.janvāris 2021 11:27
2 1 Atbildēt

Eu.... šajā video sniega tīrītājam bija lāpsta nolaista!!

Nu piseC - laikam kaut kas ir noticis, ka sāk lāpstas laist zemē!

Eu tu 25.janvāris 2021 11:48
0 0 Atbildēt

parasti tu māci citus, tagad es tevi - lāpsta tev dārzā var kaut kur citur var cilāties, šim nosaukums ir vērstuve

Pļurkt 25.janvāris 2021 15:17
0 0 Atbildēt

Sev pakaļā vari iespraust visus savus spriedelējumus!

ZZZZ 25.janvāris 2021 12:33
2 0 Atbildēt

Kā wala komentēja, ne vienmēr arī paglābj mazais ātrums. Pats šogad piedzīvoju situāciju uz lauku ceļā ar piebrauktu sniegu. Pa priekšu ļoti lēni brauca uzmanīga auto vadītāja, tad viņa nedaudz pa daudz pietuvojās malējam nelielajam sniega valnītim, aiz kura atspiedās/aizķērās priekšējais labais ritenis un automobīlis tā lēnām sagriezās šķērsām braucamajai daļai...

Jā distance, ātrums attiecīgs palīdzēs, taču nedrīkst aizmirst arī stūri stūrēt, īpaši ja tas ātrums neliels, saķere ļaujot ritenim ripot ir nedaudz lielāka. Ja izdodās pārvarēt bailes un izvēlēties pareizo pārnesumu/meh transmisija/ vai pat nedaudz piedodot ,,gāzi,, ir lielākas iespējas pagriezties, iegriezties krustojumā nevis ar nospiestām bremzēm aizslīdēt taisnā trajektorijā.

anoagask 25.janvāris 2021 12:40
1 0 Atbildēt

būtu braukusi ātrāk, būtu sagriezusies 3x vai grāvī ievilkta

Latvietis 25.janvāris 2021 19:24
2 1 Atbildēt

Lohiem Lohu Problēmas. Nemāki braukt sēdi mājās.

650 25.janvāris 2021 19:54
0 0 Atbildēt

Vajadzēt pievērst uzmanību savām AIZMUGURES riepām!! Vai vispār riepām kā tādām, ja tur sieviete vai mazdrošāks braucējs.Īpaši, ja zin, ka BŪS jābrauc neatkarīgi no laika un diennakts apstākļiem.

Kur vissezonas suuuudu tirgotāji un citkārt te dikti muttīgie to ieteicēji? Ko, kā parasti janvārī tas pļerkstamaiss caurums aizsala, vai ar pļuru aizrijās? ??

ZZZZ 25.janvāris 2021 21:55
0 0 Atbildēt

Ok mēs te visi tādi gudrinieki Bet pie šādiem laika apstākļiem, kad pilni grāvji un ceļi ar csn gan iesācējiem gan profiņiem kam nesanāca un tomēr misējās. Nekur neredz ieteikumus kā rīkoties uz šādiem slideniem ceļiem avārijas gadījumā! Sēdēt savā tačkā? Kāpt ārā un staigāt viņai apkārt, pētot sadauzītos bleķus? Vai paņemt trjstūri un paiet pretim un to novietot ceļā malā par brīdinājumu citiem?

Diemžēl bēdīgs negadījums no dzīves. Kad kāds autovadītājs uz apledojuša ceļa saslīdēja, nobrauca no ceļa apmeta kūleni un it kā tikai neliels šoks. Kad izgāja uz ceļa lai palūgtu palīdzību, nākošā auto vadītājs nespēja tikt galā ar slideno ceļu un auto vadību, rezultātā uzbrauca virsū avarējušā auto vadītājam kurš notikuma vietā zaudēja dzīvību.

650 25.janvāris 2021 22:34
0 0 Atbildēt

1kārt,mazāk kalkulēt un labas riepas nopirkt.Jo labāks auto, jo labākas.Jo vērtīgāks braucējs- jo vēl labākas.Un striķi (ne to, kurā kaut/kas Karājās)..Lukturīti,sērkociņus un mazu lāpstiņu.Tādam komplektam piemīt maģisks spēks- 99% gadījumu tas tur mierīgi guļ, bet atlikušajos ir iespēja izvilkt kādu citu.Vēl noderīgāk,ja sanāk apzināties,ka pa to ceļu tajā vietā un laikā diez vai vispār kāds brauks "garām".Ar laiku pazūd Kauns,šur/tur var lietas labad arī uz maģiskajiem 20 pabraukt.

WALA 26.janvāris 2021 8:35
0 0 Atbildēt

No tavas mutes, Dieva ausī! Vienigi bled kan kaut kā vienmer izgajis pilnīgi pretēji- nebija auto striķa, izdomaju kaut kā N-taja to nopirkt, un uz Liepajas šosejas prakriski nakamaja diena iznāc to pielietot. Nebija sniega lāpstas - arī nekad tik drosi neku nelīdu, ka nopirku, ilgi nebija jagaida...

Un bledbjaunajam CR-V izdomājām, ka vajag tomēr KASKO (ieprieks nevienam auto nebija) un bled nepagaja ne 3 mēneši sieva stirnu piebeidza ...

Tāda jopcik tā "mana veiksme".

ES 26.janvāris 2021 9:01
0 0 Atbildēt

diemžēl CSDD reidi parāda ļoti spilgti ar kādām riepām cilvēki ziemā brauc! un jo glaunāks auto, jo lielāka iespēja ka riepas ir ap 1/2mm! Lielākus sodus, un bargus sodus tādiem(līdzīgi kā dzērāj šoferiem), es neesmu lidotājs uz apsniguša ceļa bet ja ar vieglo pa sniegotu ceļu nevar pabraukt 70/80 kaut 60 tad ir problēma visticamāk riepās. Protams netiek izslēgta iespēja, ka vnk baidās un nebrauc, diemžēl tā kā auto ir palicis vieglie pieejams, sēņu uz ceļiem arī savairojies, agrāk vismaz sēnes pazuda pa ziemu, varēja mieŗīgāk pabraukt.....BET! riepas ir ļoti svarīga lieta, pie 5mm jau jūtu ka mašīna neturās kā vajag, tāpēc braucu max 2/3 sezonas atkarīgs no nobraukuma. Lai visiem veiksmīgs mājupceļš!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti