No nākamā gada stingrāk uzraudzīs ceļu būvniecību Latvijā 1

 
Satiksmes Ministrija | 23.decembris 2013 0:08

Lai paaugstinātu ceļu būves kvalitāti, no nākamā, 2014., gada Satiksmes ministrija (SM) kopā ar VAS „Latvijas Valsts ceļi” (LVC) veiks vairākus pasākumus ceļu būves kontroles un iepirkumu procesa sakārtošanā.

Tā, piemēram, tiks paaugstināta projektētāju atbildība par kļūdaini veiktu būvprojektu. Proti, ja pašlaik projektētājam jāsedz 30% no būvdarbu, kas veikti būvprojektu kļūdas dēļ, izmaksām, tad no nākamā gada šādas izmaksas nāksies segt pilnā apmērā.

Foto: iAuto.lv

Savukārt nākamo trīs gadu laikā būvuzraudzības līgumos tiks palielināta būvuzraugu materiālā atbildība par saistību neizpildi vai būvdarbu atkāpēm, kas nav savlaicīgi konstatētas. Tādā veidā, palielinot atbildību, tiek veicināta arī iesaistīto pušu motivācija darbus veikt kvalitatīvi un atbildīgi.

Būvuzraudzības līgumā tiks ieviestas arī papildus prasības būvdarbu ražošanas procesu kontrolei, lai tie atbilstu ne tikai būvdarbu līgumā noteiktajām prasībām, bet arī būvmateriālu ražotāja kvalitātes sistēmas prasībām. Tā, piemēram, 2014.gadā būvuzraudzības līgumos tiks iekļauta prasība būvuzraugam veikt paraugu testēšanu ar būvdarbu līguma izpildi nesaistītā, akreditētā laboratorijā.

Tāpat no nākamā gada neplānotās pārbaudes ceļu būvobjektos tiks veiktas biežāk, un tajās tiks veiktas specifiskākas analīzes.

Līdz ar to tiks paplašinātas pašreizējās LVC ceļu laboratorijas funkcijas, un tā no nākamā gada darbosies kā Autoceļu kompetences centrs. Tās uzdevumos, papildus jau esošajiem, tiks iekļauts autoceļu tehniskais audits, tehnisko normatīvu pilnveidošana u.c.

Lai pilnvērtīgi izmantotu būvsezonu, savlaicīgi noslēgtu līgumus un iepirktu materiālus, SM jau ir saņēmusi valdības atbalstu iecerei ceļu būvniecības iepirkumu procedūru uzsākt trīs mēnešus pirms valsts budžeta pieņemšanas, pamatojoties uz iepriekšējā gadā pieņemto vidējā termiņa budžeta ietvaru. Tādā veidā tiks nodrošināts, ka līdz ar būvniecības sezonas sākumu būs iespējams uzsākt reālus ceļu izbūves darbus.

Šie un citi pasākumi iekļauti SM izstrādātajā informatīvajā ziņojumā Par pasākumiem autoceļu būvniecības kvalitātes nodrošināšanai.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Conqueror 23.decembris 2013 14:51
3 0 Atbildēt

cerīgi, lai izdodas ieviest reāli šos priekšlikumus dzīvē

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti