Autoceļu padome ir kārtējā domātava vai reāls instruments? 1

 
LAMB | 11.jūnijs 2014 15:50

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas iniciētā Autoceļu padome, kura uz savu dibināšanas sēdi sanāca 10. jūnijā, varētu kļut par nozīmīgu instrumentu, lai gari un plaši izrunātās ceļu rekonstrukciju un jaunbūvju vīzijas iegūtu arī acīmredzamu, nepārtrauktu un starp dažādām iesaistītajām institūcijām saskaņotu virzību.

Autoceļu padomes dibināšanas sēdē jau  iezīmējās dalībnieku dažādie  viedokļi un pozīcijas, kā arī to jautājumu loks, kas izraisa viskarstākās diskusijas. Izskanēja viedoklis, ka 11 gadu laikā, kopš likvidēts Autoceļu fonds, uz ceļiem neesot padarīti darbi par 4,5 miljardiem eiro, 62% valsts ceļu esot sliktā stāvoklī, 148 tilti Latvijā esot ļoti sliktā stāvoklī. LAMB, kā autovadītājus pārstāvoša sabiedriska organizācija uzskata, ka Latvijā ir nepieciešams stabils un prognozējams autoceļu finansēšanas modelis, lai ceļu būvnieki savlaicīgi zinātu, kādi konkrēti darbi būs veicami un ar kādu finansējumu var rēķināties. Tas dotu iespēju savlaicīgi plānot finanšu plūsmu, un jau ziemā, kad cenas ir par 25-30% zemākas, veikt nepieciešamo materiāli iegādi. 

Kritiķi un smīnētāji, protams, nesen izveidoto Autoceļu padomi var nosaukt par kārtējo augsta līmeņa domātavu, lai „aizmālētu” autovadītāju acis un radītu darbības ilūziju. Tomēr augstais padomes pārstāvniecības līmenis ar pašu valdības vadītāju kā padomes izveides iniciatoru un ceļamaizes devēju priekšgalā, piedaloties gan par nozares attīstību atbildīgajiem ministriem, valsts sekretāriem, uzņēmumu un sabiedrisko organizāciju vadītājiem, vieš cerību, ka šoreiz autoceļu būves jautājumi tiktu ne tikai profesionāli izvērtēti, bet ieteiktie lēmumi tiktu arī īstenoti. Katrā ziņā iesaistīto dalībnieku kapacitāte to pieļauj.

Juris Zvirbulis, Autokluba LAMB prezidents un Autoceļu padomes loceklis. Foto: iAuto.lv

Pesimisti var prognozēt tādu negatīvo scenāriju, kurā nozares pārstāvji ierosina konkrētus uzlabojumus, bet Finanšu ministrija atbild cieti: „Naudas nav!” Tomēr Finanšu ministrijas uzdevums ir ne tikai saskaitīt, bet arī meklēt iespējamos avotus, piemēram, beidzot atbalstīt vismaz 50% no degvielas akcīzes nodokļa novirzīšanu ceļiem, lai līdz 2020. gadam sasniegtu jau 80% no degvielas akcīzes ceļiem.  

Nedaudz satrauc plašais padomes nolikumā pieminēto uzdevumu klāsts, jo grūti iedomāties, kas nav pieminēts, tomēr tas vēl nav pamats, lai apšaubītu Autoceļu padomes iespējas. LAMB kā sabiedriskā organizācija kā svarīgu uzskata vienu no nolikumā minētajiem uzdevumiem: informēt sabiedrību (tātad arī autovadītājus) un plašsaziņas līdzekļus par padomē izskatāmajiem jautājumiem un pieņemtajiem lēmumiem ne tikai tad, kad mediji jautā vai beigusies kārtējā sēde, bet arī to starplaikā, stāstot par lēmumu izpildes gaitu.

Autoklubam LAMB kā sabiedriskai organizācijai ir 20 gadu pieredze satiksmes drošības procesu analīzē. Dalība Starptautiskajā automobiļu federācijā (FIA), kurā ir miljoniem biedru 132 pasaules valstīs, sniedz zināšanas par satiksmes drošības aktualitātēm piecos kontinentos, tādējādi paverot iespēju salīdzinājumiem un labākās prakses meklējumiem Latvijas satiksmes drošībai.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
KillerMiller 13.jūnijs 2014 10:34
2 0 Atbildēt

Ceru, ka par darbību šajā padomē alga netiks maksāta. Esmu pārliecināts, ka vairums autovadītāju būtu ar mieru tajā darboties bez maksas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti