Uzmanību – pirmais sniegs 6

 
Latvijas Valsts Ceļi | 20.novembris 2014 9:58

Meteoroloģiskā prognoze liecina par to, ka naktī uz piektdienu iespējams pirmais sniegs. Turpmāk laika apstākļi arvien biežāk atgādinās par ziemas tuvošanos, iespējama ceļu brauktuves apledošana. Turklāt šajā laikā aktīva satiksme notiek diennakts tumšajā laikā, rīta un vakara stundās, tāpēc īpaša vērība jāpievērš gan ceļa stāvoklim, gan gājējiem.

Foto: iAuto

Lai veiksmīgi pielāgotos braukšanai ziemas apstākļos un nepakļautu sevi un citus paaugstinātam riskam, ir jāmaina savi vasaras braukšanas paradumi un jāpielāgojas ziemas apstākļiem. Tāpēc aicinām autovadītājus pārliecināties par to, ka automašīna ir atbilstošā tehniskajā stāvoklī, īpaši pievēršot uzmanību riepu stāvoklim un gaismu regulējumam. Atgādinām, ka no 1.decembra līdz 1.martam automašīnām ir jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.

Drošas braukšanas pamatprincipu ievērošanai ir īpaša nozīme. Auto vadīšanas manierei jābūt tādai, kas ļauj laicīgi saskatīt potenciāli bīstamu satiksmes situāciju, paredzēt tās attīstību un pieņemt pareizu lēmumu tās novēršanai. Jāizvairās no straujas manevrēšanas un jāizvēlas ceļa un laika apstākļiem atbilstošs braukšanas ātrums.

Darbiem valsts autoceļu tīklā 2014./2015.g. ziemas sezonā Va/s ”Latvijas autoceļu uzturētājs” sagatavojis nepieciešamo spectehniku un ceļu apstrādes materiālu krājumus. Kopumā valsts autoceļu uzturēšanas līmenis šoziem plānots līdzvērtīgs pēdējos gados nodrošinātajam.

Jāatceras to, ka ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ceļu apledošanu, bet gan vērsta uz pēc iespējas ātrāku braukšanas apstākļu uzlabošanu, tāpēc jārēķinās ar to kā faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 20.novembris 2014 10:27
1 1 Atbildēt

jāmeklē būs foruma dzīlēs un jāceļ augšā topiks "bmw pa grāvjiem vien " :)

IkdienasViesis 20.novembris 2014 13:23
1 1 Atbildēt

Es arī neesmu ziemas fans. Cerams, ka sniega nebūs tik daudz kā 2009-2010 gados. Arī sals virs -15 grādiem jau daudziem auto veido problemas. Kopumā - rodas daudz lieku un nevajadzīgu problēmu ikdienā braucošajiem autovadītājiem. Plus vēl sāls nodarītais kaitējums automašinām. Lai nu par ziemu priecājas romantiķi un slēpotāji. Es sākšu priecāties tikai martā, kad sniegs pazudīs. Starp citu, šogad jau 10.martā no sniega nebija ne miņas. kaut līdzīgi būtu arī nākamgad.

GB12 20.novembris 2014 13:45
1 0 Atbildēt

Es gan ceru, ka būs... un daudz... :)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti