"Latvijas Valsts ceļi" šogad veikuši vairāk kā 20 000 ceļu kvalitātes testus 3

 

Foto: iAuto.lv

Latvijas Valsts Ceļi | 30.decembris 2015 7:51

VAS „Latvijas Valsts ceļi” (LVC) šogad līdz 18. decembrim veikusi jau 21 761 dažādas autoceļu būvdarbos izmantojamo materiālu un izbūvētā seguma paraugu kvalitātes pārbaudes.

Kopumā šogad testēts 4491 paraugs. Mērījumi veikti 7288 kilometros.

LVC šogad veikuši viskozo un šķidro bitumenu, minerālmateriālu paraugu, karstā asfaltbetona maisījuma paraugu, kā arī bitumena emulsiju testēšanu. Ar lāzerprofilogrāfu mērīts seguma līdzenums 97,58 joslas/km.

Autoceļu remontdarbu sezonas laikā nepārtraukti notiek gan plānotās, gan neplānotās autoceļu objektu apsekošanas.

Būvdarbu noslēguma kompleksajās pārbaudēs tiek veikti asfaltbetona seguma līdzenuma un saķeres mērījumi, kā arī izdarīti urbumi, kas ļauj novērtēt asfalta kārtu biezumu. Nosaka arī ar gaisu pildīto poru saturu un izturību pret paliekošajām deformācijām.

Testu rezultāti tiek nosūtīti attiecīgo būvdarbu projektu vadītājiem, kuri salīdzina tos ar projektā paredzētajām prasībām un parametriem. Neatbilstību gadījumos būvniekiem ir pienākums veikt labojumus par saviem līdzekļiem.

Visas kvalitātes pārbaudes veic LVC Autoceļu kompetences centra sertificēti speciālisti. Visas pārbaudes tiek veiktas anonīmi, speciālistiem nezinot par to, no kādiem objektiem nākuši konkrēti paraugi. Tādā veidā tiek nodrošināta neatkarīga kvalitātes kontrole.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
guntis 30.decembris 2015 19:29
4 1 Atbildēt

Tāda ir mūsu valdība un likumi ,ka ceļus testē tie paši ceļu būvētāji .Naudu izlieto savās vasarnīcās .Ja uzbūvē kilometru asfaltēto ceļu iznāk viena vasarnīca .Zinu jo esmu strādājis uz mašīnas ceļu būvē .

Bedre 30.decembris 2015 23:33
3 0 Atbildēt

Dīvainākais, ka tie rezultāti parāda, ka ceļu stāvoklis ir ideāls, tādēļ ceļus neremontēs!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti