Uz Vidzemes šosejas aiz Siguldas sākas būvdarbi

 

Foto: Latvijas Valsts ceļi

Latvijas Valsts ceļi | 9.augusts 2016 15:12

Šonedēļ uzsākti būvdarbi uz Vidzemes šosejas posmā no Siguldas līdz līkumam ap Sudas purvu (53,65.-60,22. km). Tie paredz ceļa seguma un ūdens novades sistēmas atjaunošanu.

Darbu iesākumā ir paredzēta asfalta izlīdzinošā frēzēšana līdz 1000 m garos posmos, kuros satiksmi regulēs luksofori un satiksmes regulētāji. Šie darbi sāksies virzienā no Siguldas puses.

Projekta ietvaros paredzēts nocirst 146 kokus. Kopumā būvdarbu posmā gar autoceļu aug gandrīz 800 bērzi, tos visus izvērtēja sertificēti dendrologi - arboristi un cirsti tiek tikai tie koki, kurus speciālisti atzina par bīstamiem un bojātiem. Autoceļa A2 Rīga – Sigulda – Igaunijas robeža (Veclaicene) zemes nodalījuma joslā no 53,60 līdz 60,22 km apskatīti un novērtēti 778 bērzu ģints (betula sp.) koki.

Dendrologi ir secinājuši, ka no apsekotajiem kokiem:
- 34 gab. jeb 4% ir beigti;
- 56 gab. jeb 7% ir akūti bīstami un tie ir jānozāģē nekavējoties;
- 56 gab. jeb 7% ir potenciāli bīstami un tie jānozāģē gada laikā. Šie 146 bojātie koki arī tiks izcirsti remontdarbu laikā.

Būvdarbus šajā posmā veiks AS Ceļu pārvalde, tos finansē valsts budžets un to līgumcena ir 1 053 222 eiro (ar PVN). Darbi jāpaveic 105 kalendārās dienas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti