Rīgas pašvaldības pārstāvis: Lielākie ielu remontdarbi sāksies "burtiski nākamnedēļ" 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 11.maijs 2018 8:32

Rīgā "burtiski nākamnedēļ" sāksies Brīvības ielas remonts starp Bruņinieku ielu un VEF tiltu, līdz ar to iedzīvotājiem jārēķinās ar krietni lēnāku satiksmi, šorīt Latvijas Radio pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Kā citus lielākos šovasar plānotos remontdarbus Jakrins nosauca darbus Merķeļa ielā, Kalpaka bulvārī un Salu tilta rekonstrukcijas otro kārtu.

Jakrins uzsvēra, ka remontdarbi tiks organizēti tā, lai maksimāli nodrošinātu kustību sabiedriskajam transportam, bet arī privātā transporta lietotājiem ielas būšot izbraucamas.

Ierēdnis cer, ka darbi tiks paveikti kvalitatīvi un noteiktajos termiņos, turklāt būvnieki arī spēs nodrošināt jēdzīgu darbu organizāciju. Konkursi par darbu veikšanu ir noslēgušies, "cipari ir fiksēti" un sadārdzinājumiem nevajadzētu būt, piebilda Jakrins.

Tikmēr opozīcijā esošās "Vienotības" Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis ir vērsies pie Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja Vadima Baraņņika ar prasību nekavējoties sasaukt ārkārtas sēdi par apjomīgajiem ielu remontdarbiem Rīgā.

"Rīgas domes plānotie ielu remontdarbi šovasar būšot vēl apjomīgāki nekā pērn, un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) publiski pauda, ka šajā vasarā galvaspilsētā būs jārēķinās ar krietni lielākiem sastrēgumiem, prognozējot, ka nākamajos gados būšot vēl sliktāk. Pamatojoties uz šo informāciju un ņemot vērā iepriekšējo negatīvo ielu remontdarbu organizēšanas pieredzi iepriekšējos gados, aicinu sasaukt Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēdi par šovasar plānotajiem ielu remontdarbiem. Vēlamies pārliecināties, ka remontdarbu organizatoriskā puse nekaitēs visu satiksmes dalībnieku drošībai un ērtībai," paziņojis Ķirsis.

Opozīcijas politiķis lūdz uz sēdi sagatavot detalizētu informāciju par plānotajiem ielu remontdarbiem, plānotajiem darbu izpildes termiņiem un iecerētajām darbībām, lai nepieļautu iepriekšējo gadu kļūdas remonta darbu organizēšanā. Kā ziņotāju par šiem jautājumiem Ķirsis lūdz uzaicināt Jakrinu. Ķirsis atzīmējis, - ja ārkārtas sēde netiks sasaukta saprātīgā termiņā, viņš aicinās opozīcijas deputātus sasaukt Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēdi.

Savukārt runājot par Rīgas tiltu stāvokli, Jakrins atzina, ka tiltos pēdējo gadu laikā nav pietiekami investēts. Pēc ierēdņa vārdiem, Vanšu un Zemitānu tiltu sakopšana ir starp departamenta prioritātēm.

 
Visi komentāri
 
iciks 11.maijs 2018 10:01
5 1 Atbildēt

Tā jau allaž. Neko nedara - slikti. Dara - arī tad nav labi. Lielā pilsētā pat ļoti pārdomāti remontējot nozīmīgas ielas, jārēķinās ar gana lielām neērtībām.

WONDERWHY 11.maijs 2018 11:25
1 1 Atbildēt

Dziesmu svētki, ielu remonti, viss no tā izrietošais bardaks. Ušakovu apēdīs bez sāls.

Bils 11.maijs 2018 13:56
1 0 Atbildēt

Nebūtu slikti, pēc visam šīs nedēļas šmucēm, ko redzēju TV viņam pašam piedaloties. Varēs atkal ieņirgties un ķert pie ūdens glāzes..., kad uzdod neērtus jautājumus par īpašumiem ārzemēs!

Nerīdzinieks 11.maijs 2018 17:31
0 1 Atbildēt

Bet kā tur ar Barona ielu un arī citām, ir nodotas ekspluatācijā? Tā Rīga pārsvētīsies mūžīgo ielu remontu pilsētā!

rīdzenieks 12.maijs 2018 14:33
3 1 Atbildēt

Sastrēgumus nerada remonti, bet ikrīta lauķu migrācija. Nodokļus maksāt Rīgai negrib, bet iebraukt un noparkoties grib kā kungi.

Meemaizzz 13.maijs 2018 9:38
0 1 Atbildēt

Eu tu Rīgas durak ,tu uz laukiem nebrauc???? Gribētu redzēt kā tev būtu laukos noparkoties????

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti