Uz Latvijas ceļiem darbosies 72 stacionārie fotoradari 12

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 27.jūnijs 2018 13:20

Uz Latvijas ceļiem darbu uzsāks vairāki jauni stacionārie fotoradari, kuri atradīsies Piņķos, Vitrupē, Vecstropos, Grenctālē, Lapmežciemā, Klidziņā, kā arī Šķibē. Līdz ar to uz ceļiem kopumā darbosies 72 stacionārie fotoradari.

Arī šoreiz pirms visām radaru atrašanās vietām ir izvietotas informatīvas ceļa zīmes, kas informē autovadītājus par atļauto braukšanas ātrumu un uzstādīto fotoradaru. Radaru mērķis šajās vietās ir samazināt ātruma pārkāpēju, kā arī ceļu satiksmes negadījumu skaitu. To jau ir izdevies panākt - stacionāro fotoradaru vietās nav bojāgājušo negadījumos, kas saistīti ar ātruma pārsniegšanu.

Valdības apstiprinātais stacionāro fotoradaru uzstādīšanas plāns paredz, ka līdz šā gada beigām uz Latvijas ceļiem kopumā jābūt uzstādītām 100 ātruma mērierīcēm, kas ievērojami paplašinātu atļautā braukšanas ātruma pārkāpēju kontroli.

Vietas izvēlētas un saskaņotas, sadarbojoties CSDD un satiksmes drošībā un satiksmes organizācijā iesaistītajām atbildīgajām institūcijām - Valsts policijai, VAS „Latvijas Valsts ceļi” un pašvaldībām. Vairāk par stacionārajiem fotoradariem iespējams uzzināt šeit, savukārt atrašanās vietu karte atrodama šeit.

 

 
Visi komentāri
 
JanJan 27.jūnijs 2018 14:13
4 1 Atbildēt

Vangažos un Garkalnē uz A2 arī drīzumā būs - stabi radariem jau ir uzstādīti.

WONDERWHY 27.jūnijs 2018 17:40
0 20 Atbildēt

Reāli besī. Pat zīmes pirms jaunajiem radariem nav. PS, nav neviena soda un īpaši netraucē tie mēsli. Bet tomēr, gribētos tās zīmes.

Esss 27.jūnijs 2018 17:47
9 1 Atbildēt

Muļķības Tu stāsti par zīmēm. Nezinu, kādēļ tā, bet parasti ierok stabus, tad pēc nedēļas vai ilgāk (īsti dienu skaitu nezinu) uzliek zīmes un tad pēc dažām dienām uzliek radarus.

Velēna 27.jūnijs 2018 21:09
0 0 Atbildēt

Gulbenes-Smiltenes šoseja, pie Velēnas stabs jau mēnesi - radara vēl nav

ojaars 27.jūnijs 2018 22:37
0 0 Atbildēt

Jautājums zinātājiem - kas tas ir par stabu uz D-pils šosejas kādus 400m pirms Saulkalnes fotoradara. Atrodas ceļa malā, taisnajā posmā starp Rīgas apvedceļu un fotoradaru?

Vernons 28.jūnijs 2018 8:12
3 2 Atbildēt

Smagajiem kontrolē vinjetes! Maksa par ceļu.

ak 28.jūnijs 2018 8:40
3 9 Atbildēt

Īsti nesaprotu, kāpēc tādā tempā tik ļoti rūpējas par drošību, ieviešot šo radaru daudzumu, lai būtu kā eiropā, lai sasniegtu eiropas drošības līmeni, utt. Bet par ceļu kvalitāti eiropas līmenī pilnīgi pofi* . Nē, saprotu gan: lai salabotu ceļus eiropas līmenī, ir jāiztērē miljardi, un nekas atpakaļ nenāk. Toties šeit, gandrīz nekas nav jāiztērē, toties visu laiku nāk atpakaļ. Veikals. Saprotu, ātrums ir jāievēro. Tapat, arī bez radariem. Bet vidējais ātrums jau tapāt ir ļoti nokrities, uz Ventspils šosejas vispār ātrāk par 80 km neiet. Un smagie iet rindās pa3 , pa 4 gab, apdzīt var tikai ļoti pieredzējuši vadītāji. Šī arī ir drošība, izbūvēt labas kvalitātes ceļu ar 4 joslām, visi brauktu ātrāk un drošāk, bet nē, jauni fotoradari, un ceļš tas pats vecais.

Palaidniex 28.jūnijs 2018 10:55
4 2 Atbildēt

ja jau visi tik ļoti masveidā pārkāpj, tad jau vai nu ceļi ir gana labi, vai nu ar galvām cilvēkiem nemaz nav labi...

ak 28.jūnijs 2018 12:39
6 1 Atbildēt

Kāpēc pārkāpj, un ar galvām nav labi? Viss ir labi ar cilvēkiem, labi nav ar biznesu uz drošības rēķina.

Vernons 28.jūnijs 2018 11:40
0 4 Atbildēt

Latvijā maksimālais braukšanas ātrums ir 80 km/h! un pilnīgi pareizi Tu to atzīmēji. Ceļš gan tas pats vecais, bez ātruma samazināšanas un ieskrējiena joslām! CSN bez sadaļas "Brīdinājuma signāli un to lietošana"! STOP signāls no trieciena priekšā braucošam auto pa pakaļu! Nu tā kaut kā 31 neatkarības gadu dzīvojam.

Lēnie Igauņi domā citādi!

ec.europa.eu/transport/roa..._limits_lv.htm

Kanibaals 30.jūnijs 2018 11:20
1 0 Atbildēt

Nav nekādas korelācijas starp radaru skaitu un drošību uz ceļiem. Pie tam nu jau vairs arī pantiņš par to ka radaru vietās nav avāriju nestrādā, ir bijušas vairākas. Tagad CSDD maļ, ka neesot redz mirušo, piesauks tik nelaimi.

xxx 2.jūlijs 2018 17:25
0 0 Atbildēt

Ir jau bijušas arī ar mirušajiem, kaut vai tas pats A1 pie Lilastes, uz E22 arī šķiet vēl nesen bija..

Tā kā tai kastei ar drošību nekāda sakara, tikai bizness

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 11

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti