Tīnūžu šosejā kontrolēs braukšanas vidējo ātrumu (+ VIDEO) 7

 
iAuto | 2.marts 2019 9:51

Drīzumā autovadītājiem uz Tīnūžu šosejas būs jābrauc prātīgāk. Šodien testa režīmā septiņu kilometru posmā darbību sākusi Latvijā pirmā vidējā ātruma braukšanas kontroles sistēma.

Eksperti uzsver – kaut arī pēdējos gados līdz ar fotoradaru skaita palielināšanu uz ceļiem braucēju disciplīna uzlabojas, līdzko radaram pabraukts garām, ātrums tiek palielināts.

 
Visi komentāri
 
Rexx 2.marts 2019 21:53
1 2 Atbildēt

7 km uz 90 km/h ir 4 min 40 sek. brauciens. Uz 120 3 min 30 sek. Tad pielaidei būtu jābūt 4 min. Ja jau reiz par nebūtisku ātruma pārsniegšanu pienākas brīdinājums. Un mērierīču kļūda arī vēl.

ES 2.marts 2019 23:32
3 4 Atbildēt

Būvējot sačakarēja ceļu, un tagad sačakarēs vēl vairāk sakarinot visādus štruntus....tas neko nedos, avārijas tik un tā būs....

Pļurkt 3.marts 2019 8:59
2 0 Atbildēt

Jau tā līdz nejēdzībai sačakarētais ceļš tiek vēl vairāk sačakarēts, jo ļoti garajos laidenajos līkumos praktiski nevar apdzīt, bet ja ir kāds taisns posms, tad tur ir uzstutēts fotoradars.

Tad jau visā ceļa garumā lai uzliek apdzīt aizliegts un būs miers!! Tā pat civilizēti smago virteni tai ceļā nav iespējams apdzīt!

650 3.marts 2019 15:21
4 0 Atbildēt

Tas ir sabiedriskās domas "veidotāju" demagogu nopelns.Ka jo tālāk ,jo pilnāks ceļš nespējnieku.Liels būs izbrīns, kad tajā vidējā ātruma kontroles zonā kāds viņiem pabrauks garām uz 120 (un tā būs!).Jo viņi savu rīcību nekontrolē un pats tas jēdziens "v/vid" viņu prātam nav aptverams.

No otras puses- kāpēc daudziem ir grūti apdzīt fūri- da tapc, ka viņa brauc nevis uz saviem likumīgajiem 80, bet gan 86-87km/h.Kas dažam labam pajoliņa spidometram jau izskatās virs 90.Un pilnīgi visiem "pārbaudītājiem" tas ir vnk pie drirsas.Kāpēc neievēro 80- tāda jautājuma mums vispār nav, tas nekad nav ticis uzstādīts nedz atbildēts.Resnie uzraugtēviņi ir nonstopā aizņemti par apgūšanu un iekasēšanu, kur nu viņiem līdz praktiskākām lietām..

Matemātika 4.marts 2019 10:13
4 0 Atbildēt

Ja fūre brauc uz 80km/h, tad braucot ar 90km/h apdzīsanai vajag ~18s, nobrauktais attālums ~450m. Lai droši izmainītos ar pretīmbraucošo mašīnu, manevra sākumā vajag vismaz 1km brīvu un pārskatāmu ceļa gabalu. Ja pretīm braucošais pārkāpj ātrumu, tad nepieciešams vēl lielāks brīva ceļa gabals...

Ja apdzinējs brauc ar 100 km/h, tad vajag ~9s un attālums ~250m, tātad drošai apdzīšanai vajag ~600m brīva ceļa.

Attiecīgi pie 110 km/h vajag ~6s un tai laikā nobrauc ~185m

Rēķiniet paši, kura apdzīšana ir drošākā. Kamēr kultivēs mītu, ka pie visa vainīgs tikai ātrums un 100km/h pielīdzināms neprātam, tikmēr būs cilvēki, kas nespēs (baidīsies) normāli apdzīt...

Freijers 3.marts 2019 17:18
1 0 Atbildēt

Kā jau domāju ielika to sūdu starp Ķeguma/Sigulda krustu - kur vispār kāda suņa pēc radaru pie viena no retajiem 2 līmeņu krustojumiem LV iebāza, ar Tīnūžu - Koknese ceļu līdz Ogresgala krustam...praktiski taisnā posmā, kur līdz šim visdrošāk varēja apdzīt, nu neko tagad dzīs pēc vai pirms, saturieties, kā jau minēju arī pārpīpētāji/atlējēji uzradīsies.

P.S.No grantenēm izbraucot arī netīri numuri mēdz būt....

Walacc 10.marts 2019 18:54
0 0 Atbildēt

ne tur risinajums vienkarss - radara darbibas zona jabrauc pa pretejo joslu, un tad lai rekina uz nebedu to videjo atrumu ????

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti