Nav jaunu vilcienu, nav “Pasažieru vilciena”? (+ VIDEO) 14

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 22.maijs 2019 8:45

Jau trešo reizi izvērtēti jauno elektrovilcienu iepirkuma konkursa rezultāti. Un šoreiz “Pasažieru vilciens” par uzvarētāju atzinis Čehijas uzņēmumu "Škoda Vagonka". "Škoda" piedāvājusi piegādāt 32 jaunus elektrovilcienus un to uzturēšanai nepieciešamo aprīkojumu par 241,8 miljoniem eiro

 
Visi komentāri
 
Vernons 22.maijs 2019 9:08
0 4 Atbildēt

Vai neliekas dīvaini, Latvijā ir sava vagonu rūpnīca, lokomotīvju remonta rūpnīca un rīko konkursus ārzemniekiem!

Lukošenko noslēdza ar " Štādler" līgumu, ka viņi ar savām tehnoloģijām Baltkrievijā izgatavos vilcienus! Baltkrieviem ir visas nepieciešamās rūpnīcas! Neviens pat neiepīkstējās! Tas ir tālredzīgs gājiens.

Palaidniex 22.maijs 2019 9:26
5 0 Atbildēt

Baigās jau nu rūpnīcas... Kas ir tehnoloģiski pēdējais ko tās ir radījušas? "Specialistu" kvalifikācija un pieejamība? Strādnieku kvalifikācija un pieejamība? Cik ir zināšanas un pieredze ar ko modernāku kā mūsu 50-to gadu beigu eļektričkas un tik pat senu dīzeļvilcienu "eiroremonts" ar nespēju tiem nodrošināt garantijas apkalpošanu...

Kā man patīk šādu "specialistu" domas par to, kas citiem būtu jādara, ja tie citi to paši reāli nespēj un tāpēc, apzinoties to, arī negrib...

Pļurkt 22.maijs 2019 12:45
1 4 Atbildēt

Pats precīzi tāds pat "zinātājs"!!!

Ir bijis darīšanas ar Rīgas vagonrūpnīcas un Daugavpils lokomotīvju remontrūpnīcas bijušajiem darbiniekiem.

Reālā augstākā pilotāža. Tā ka droši vari ierullēt savu mēli atpakaļ.

Bija gan speciālisti, gan kvalilificēti darbinieki, kurus vienkārši sakot IZDIRSA, iekārtas nopārdeva metālļūžņos, mūrus nojauca un zemi iznomāja kārtējam targašam!! Toties dažam labam ir tornīšmājas pie ūdeņiem un regulāri ar kauķelēm var ilgstoši atpūsties dienvidu salās!!

Palaidniex 22.maijs 2019 14:52
3 1 Atbildēt

Tātad nav nekādu dpeciāliztu, ne arī strādnieku. Nesatraucies arī man ir zināms sakars ar RVR, un Daugavpils dīzeļlokomotīvju remota rūpnīcu.

Pofig par mājiņām ar tornīšiem - jo nav tā, ka inženieri un strādnieki gadiem ražoja un atražoja pa stobru ladējamus lielgabalus un tie paši speci, 10 gadus pasēžot bez darba, ir nu tik talantīgi, ka pēkšņi spēj radīt īzenītartilērijas "Gatlingu" ar automātisko vadību un >90% precizitāti.

Speci ta speci, bet neko jaunāku par eļektričkām radījuši nebija.

Pļurkt 23.maijs 2019 9:55
0 1 Atbildēt

Šķiet ka Tu vēl nebiji dzimis, kad RVR izstrādāja pirmo elektrisko pasažieru ātrvilcienu PSRS. Nu jau vairs neatceros precīzi, bet šķiet ka 280 šis varēja paņemt. Pārbūvēja Maskava - Ļeņingrada dzelzceļu un krietnu laiku šie RVR ražojumi pa to ripinājās.

Nevar??? Nevarēja??? Vai ja precīzāk, tad NEĻĀVA!!!

Turpretī Latvijā vēl šodien nav neviena dzelzceļa posma pa kuru varētu braukt kaut vai 120 km/st!!!

Palaidniex 23.maijs 2019 14:46
0 0 Atbildēt

Ieliekot vecos ratos jaudīgāku dzinēju nekāds tehnoloģiskais lēciens nenotiek. Tam betķim tehnoloģisk jaunu risinājumu teju nebija nemaz, salīdzinot ar parasto eļektričku.

Tam bija baisa energoNEefektivitāte, un drausmīga aerodinamika. Lika apkārt sētu, jo zem ratiem rāva par tuvu pienākušās govis...

PSRS bija vēl murgaināki projekti arī:

www.dailymail.co.uk/travel/articl...mq331AQCKAE%3D

DALJNOBOJS 22.maijs 2019 11:05
3 0 Atbildēt

Tu jaunu MAZ vai Belarusu esi redzējis? Totāli novecojuši mēsli ar šausmīgu komponenšu un ražošanas kvalitāti. Tie paši Baltkrievu šradler stipri atpaliek no oriģināla. Un katik oriģināls nesanāk pat lētāk.

Pat ja ar savām tehnoloģijām varu pateikt uz 100% ka Krievijā savākts Volvo FH ļoti stipri montāžas kvalitātē atpaliek( jaunai mašīnai viegli neverās ciet durvis- jācēr, vadiņu un trubiņas piestiprināts kā pagadās) no Zviedrijā ražota.

Kad nebūs Batjkas un parādīsies atvērts tirgus lielākā daļa to rūpnīcu nosprāgs

Linkaits 22.maijs 2019 13:25
1 2 Atbildēt

Linkaits un visa tā partija šķiet ir pamatīgi sagājusi šreijā. Visus atlaist, viss ir slikti, bet nevis kaut ko reāla dara, tikai turpina kā tāds dīvāna eksperts uzvesties, kaut tagad tā ir tieši viņa atbildība. Nu aiztaisīs ciet PV, kas notiks tālāk? Tikko tak vēl solīja, ka vilcieni būšot mugurkauls, tagad klopēs ciet.

Idi oti

rudens68 22.maijs 2019 14:03
0 0 Atbildēt

Latvijā no skandināvijas ieved remontēt vilcienu bremžu sistēmas . Lētāk un acīm redzami ar labu kvalitāti

Domāju te saliktie vilcienieni nebūtu sliktāki par "orģinālu"

Palaidniex 22.maijs 2019 16:48
0 0 Atbildēt

Apkopt un remontēt atsecvišķi kāda cita ražotāja radīto mezglu, nav tas pats kas ražot visu vilcienu sastāvu

Tam vajag gan gana daudz pietiekami kvalificētu dažādu darbu speciālistu, gan telpas, gan iekārtas. Tātad vajadzīgs kvalitatīvs cilvēkresurrs un gana lielas investīcijas ēkās un iekārtās. Ja naudu varētu atrast - kur dzemdēt darba rokas?

Kur nu vēl radīt pašiem savu moderno vilcienu, kas būtu gana moderns un reizē gana kvalitatīvs...

Pēdējo RVR tramvaju, kuram regulāri pazuda bremzes vismaz atceraties?

Ne skaists, ne lietojams...

Raimonds 23.maijs 2019 0:09
0 0 Atbildēt

Škoda ir normāls brends un nenopērkot vilcienus zaudēs 70 miljonus Eiropas naudas.

rudens68 23.maijs 2019 8:18
0 0 Atbildēt

Palaidniex

Militāros patruļkuģus spēja šeit salikt

Vernons 23.maijs 2019 10:29
0 0 Atbildēt

Latvijā būvē ātrākās mazās lidmašinas Pasaulē! Latvija var! Viss atkarīgs no tehnoloģijas.

Palaidniex 23.maijs 2019 14:43
1 1 Atbildēt

Kāds tam, es atvainojos, sakars ar RVR un dzelzceļu? Esi painteresējies vismaz - kā tās lidmašīnas dzima? Kas tās projektēja?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti