Novirzīs 4,5 miljonus eiro četriem kritiskiem reģionālās nozīmes ceļu posmiem 1

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Satiksmes Ministrija | 3.jūnijs 2019 16:14

Pārvērtējot līdz šim noteiktās prioritātes attiecībā uz autoceļu pārbūvi, Satiksmes ministrija lēmusi novirzīt 4,5 miljonus eiro četriem reģionālas nozīmes ceļiem asfaltbetona seguma atjaunošanai.

Finansējums tiks novirzīts ceļiem P37 Pļaviņas – Madona – Gulbene posmā no 7. līdz 27. km, P112 Kuldīga – Aizpute – Līči posmā līdz 15. km, P60 Dagda – Aglona posmā no 28. – 35. km, kā arī P73 Vecumnieki – Nereta – Subate ceļa garumam 7, 3 km. Tādējādi jauns asfaltbetona segums tiks uzklāts ap 48 km autoceļu.

Iepriekš nauda bija ieplānota 8,3 km garam vietējas nozīmes autoceļa posmam V1101 Dobele – Lestene – Tukums, kas ir apmierinošā stāvoklī, bet tā pārbūve nav steidzama.
 
“Vērtējot veicamo darbu apjomu Latvijas autoceļu tīklā, konstatējām, ka situācija ir kritiska un atsevišķus posmus ir steidzami jāatjauno. Autoceļa Dobele – Lestene –Tukums satiksmes intensitāte ir 364 automašīnas diennaktī, un lielākās sūdzības ir par to, ka grants seguma ceļš vasarā ļoti put. Lai atrisinātu problēmu, pietiktu ar ceļa mitrināšanu. Nav racionāla pamatojuma, kāpēc iepriekšējās valdības laikā finansējuma trūkuma apstākļos tika pieņemts šāds neloģisks lēmums. Saskatu šeit ne tikai nesaimniecisku rīcību ar valsts naudu, bet arī iepriekšējā satiksmes ministra privātās intereses,” norāda Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Butāns.

 

 
Visi komentāri
 
Freijers 4.jūnijs 2019 9:46
0 1 Atbildēt

Grantenes ir XIX gs. atlieka, kas diemžēl LV ir pa pilnam, ja kādam šķiet, ka tā ir tikai putēšana, ko turklāt var mazināt laistot...tad tā gluži nav, jo rudeņos un pavasaros uz tādiem ceļiem var visu balstiekārtu izdauzīt (kas arī notiek), nav normāli, ka tādi ceļi ved uz apdzīvotiem ciemiem.

Protams ir prioritātes, apsveicami vismaz ka galvenās šosejas ir savestas (vairumā) +/- stāvoklī

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti