Lidostā “Rīga” taksometriem jaunas prasības (+ VIDEO) 14

 
iAuto | 16.septembris 2019 12:48

“Lidosta beidzot brīva no bandītiem”. Tā par jauno taksometru kārtību lidostā “Rīga” saka taksometru vadītāji.

Lai nepieļautu pilsētas viesu apkrāpšanu, no šodienas pie atlidošanas termināļa var piebraukt tikai tie taksometri, kas atbilst augstākām prasībām un saņēmuši speciālu licences kartīti. Pagaidām kartītes saņēmuši tikai zīmola “Red Cab” taksometri.

 
Visi komentāri
 
ro 16.septembris 2019 13:37
1 8 Atbildēt

Politisks pasūtījums un vienas firmas lobēšana! Sižetā tas viens taksists stāsta ka brauciens līdz centram maksā 15 euro..kas viņi debīli vai ?Es no lidostas līdz valdemārielas 100 "Kaplītim" par pandu , ja nemaldos samksāju 9 eur.. izskatās ka tieši bandītu firma lidostā ir palikusi, jo sen jau zināms, ka redcab plēš no saviem klientiem naudu.. tāpēc arī izdevīgāk ir caur aplikāciju uzsūtīt, vai panda taxi izsaukt..

Fufaika 16.septembris 2019 13:48
8 1 Atbildēt

Ja patīk klausīties krievu šansonu un braukt piepīpētā taksī, kas jūk ārā braukšanas laikā, tad Panda ir ok.

Taxify ir daudsz labāks serviss un takši. Red cab ir 1:1 ae Balik taxi.

ro 16.septembris 2019 14:28
2 8 Atbildēt

Nu neatceros nevienu pandu ar kuru būtu braucis un ir atļauts/bijis piepīpēts..un atvaļinājuma laikā parasti diezgan nobraukājos.. un pēc būtības, ja vien Tev nav jānobrauc 100km ar taxi, tad poxui cik jauns auto.. maksāt 15eur pa braucienu līdz centram ir ok? Te runa ir par situāciju, ka pie licences tiek pakalpojuma sniedzējs ar acīmredzami uzskrūvētām cenām..tajā pašā laikā stāsta , ka bandītu laiki beigušies..varbūt vienkārši bandītu laiki legalizējušies?

he 16.septembris 2019 16:51
4 2 Atbildēt

šajā gadījumā, jā, var ar aplikāciju kādu lētāku variantu atrast. Šķiet, ka tas nav aizliegts, izsaukt un gaidīt taksi. Bet taksometriem lidostā, kas tur var stāvēt un gaidīt klientus, maksa līdz centam ir ierobežota, lai izskaustu bandītu gadījumus, kad tev (un jebkuram neuzmanīgākam tūristam) prasa 50 vai pat 100 eur par šo braucienu. Tāds tad arī ir mērķis, lai šos bandītus, kas ar pēc skata noalistām mašīnām (kam vajadzētu būt lētākām), prasa astronomiskus ciparus.

+ lidosta rada valsts tēlu - līdz ar to ir diezgan svarīgi, lai kūpošas miskastes (taksometri) neapkalpotu valsts viesus. Ja ir vēlme, lētākus variantus katrs var atrast, bet tā nerīkojas vidējais atbraucējs.

JanJan 17.septembris 2019 8:51
0 0 Atbildēt

Redcab un Baltictaxi vienmēr ir bijuši dārgāki, jo atkarībā no panda taxi ir sakarīgi. Jā, panda ir lēts, arī esmu lietojis studiju gados utml. Bet, ja tev gribās braukt ar samērā jaunu, tīru, smuku auto, kur vadītājs pieklājīgs, ģērbies formā un salons nav piepīpēts - tad ņem panda.

Ja tev gribās uztrāpīt uz kaut kādu zeku ar piepīpētu salonu, tad droši ņem lētos takšus.

JanJan 17.septembris 2019 8:53
1 1 Atbildēt

tfu pārākstījos:

Bet, ja tev gribās braukt ar samērā jaunu, tīru, smuku auto, kur vadītājs pieklājīgs, ģērbies formā un salons nav piepīpēts - tad ņem redcab.

wons 16.septembris 2019 14:40
1 4 Atbildēt

Iedot licenzi vienai firmai, konkurence vispār nekāda 15eur garantēta summa no lidostas līdz centram Vienīgie pareizi taxisti starā

Vai tas JKP ministra biznesa redzējums ? Vai bezkompromisu tiesiskums ?

he 16.septembris 2019 17:31
4 2 Atbildēt

jebkurš, kurš izpilda prasības, var braukt. Esmu daļēji pārsteigts, ka BalticTaxi nav izņēmuši licenci. Nu vai varbūt vēl nav paspējuši, jo kaut kas dokumentos nav sakārtots...

wons 16.septembris 2019 17:42
1 1 Atbildēt

bet ja tās prasības uzrakstītas speciāli kādai vienai firmai ?

MTZ 16.septembris 2019 21:53
4 0 Atbildēt

rekur, AirBaltics ari šodien izņēmis licensi.

Prasības, cik lasīju likās ok. Pietiekami liela flote, busiņš, bērnu sēdeklīši, ne vecāki par 5 gadiem auto. Ja šo nevar izpildīt, tad ok, lai nebrauc, neredzu problēmu.

MTZ 16.septembris 2019 21:54
0 0 Atbildēt

AirBaltic biju domājis kā Baltic Taxi

JanJan 17.septembris 2019 8:56
3 1 Atbildēt

Piekrītu - pie lidostas vajag reprezentablus auto, nevis kaut kādus zekus ar 15 gadīgu mersi/bummeru, cietuma tetovējumiem uz rokām un kakla, krievu popmūziku un georga lenti/krievijas karogu pie spoguļa.

Kanibaals 17.septembris 2019 19:24
0 0 Atbildēt

Uz vietas jau ņem tūristi un tiem pirmo iespaidu uzreiz nevajag sabojāt, pagūs vēlāk.

wons 18.septembris 2019 7:48
0 0 Atbildēt

Bolt taxis drīkst pie lidostas piebraukt, vai nedrīkst ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti