Blaumaņa iela Rīgā šodien bez mašīnām (+ FOTO) 6

 

Blaumaņa iela Rīgā, 1.02.2020. Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.februāris 2020 10:04

Turpinot mobilitātes eksperimentu, šodien no plkst.10 līdz plkst.20 Blaumaņa iela visā garumā tiks atvēlēta gājējiem, velobraucējiem, kā arī dažādām uzņēmējdarbību veicinošām iecerēm un citām aktivitātēm, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Vienlaikus, plkst.11 Blaumaņa ielas, Krišjāņa Barona ielas un Pērses ielas skvērā Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) kopā ar Satiksmes departamenta vadību, pilsētplānotāju Viesturu Celmiņu, pārstāvjiem no apvienības "Pilsēta Cilvēkiem" un Rīgas Centra attīstības biedrības informēs par plānotajiem mobilitātes pasākumiem un šā gada prioritārajām iecerēm satiksmes jomā.

1.02.2020. Foto: iAuto.lv

Blaumaņa ielas iedzīvotājiem, kuri savas automašīnas novieto iekšpagalmos, aicināti jau laicīgi saplānot savu dienu tā, lai līdz plkst.10 izbrauktu no iekšpagalmiem un atgrieztos mājās tikai ap plkst.20. Savukārt tie autovadītāji, kuri ir iegādājušies mēneša abonementu vai iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot bez maksas blakus esošo ielu maksas stāvvietās. 

Arī SIA "Rīgas satiksme" informē, ka līdz plkst.20 autostāvvietas šajā ielā būs slēgtas. Tie autostāvvietu klienti, kuri ir iegādājušies iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās autostāvvietās blakus esošajās ielās esošajās bez maksas. 

Uzņēmēji tiek aicināti šo iniciatīvu aktīvi izmantot kā iespēju savā labā, veicinot uzņēmējdarbību un dažādos veidos piesaistot apmeklētājus. Kā liecina aptaujas dati, pēc Tērbatas ielas mobilitātes eksperimenta vietējo kafejnīcu un tirdzniecības vietu apmeklējums un peļņa konkrētajā dienā pieauga pat par 30%, apgalvo pašvaldība.

Kā ziņots, Rīgas dome katra mēneša pirmajā sestdienā slēgs privātajam transportam kādu no centra ielām, atvēlot to gājējiem un velobraucējiem. Mobilitātes eksperimenta mērķis ir atdzīvināt Rīgas centru, veicinot iedzīvotāju mobilitāti un pilsētvides attīstību.

1.02.2020. Foto: iAuto.lv

Laikapstākļi nebija labvēlīgi, taču pasākums izskatījās jauks. 1.02.2020. Foto: iAuto.lv

1.02.2020. Foto: iAuto.lv

1.02.2020. Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 3.februāris 2020 5:48
0 5 Atbildēt

Tikai *fakinie* laika apstākļi izbojā visu ideju utt.

Palaidniex 3.februāris 2020 8:16
11 0 Atbildēt

Ja godīgi, es neredzu nekādu problēmu tiem pašiem pārdesmit cilvēkiem aiziet uz jebkuru ielu, uzrīkot vietējiem uzņēmējiem apgrozījumu arī ar neslēgtu ielu.

Kas tas par fetišu - paieties pa BRUĢĒTAS ielas vidu? Ko tas maina? Vai tiešām labi pavadīta sestdiena ir šoppings uz bruģa starp daudzstāvu īres namiem?

Man, kaut kā atpūta ir vairāk ar svaigu gaisu un naivu apziņu, ka tā vairāk varētu būt kādā no pilsētas parkiem, krastmalā vai vispār ārā no pilsētas!

Palaidniex 3.februāris 2020 13:35
3 0 Atbildēt

P.S. Ja ir labs pasākums, tad teju nekādi laika apstākļi nespēj izbojāt pasākumu...

Kā jau biju minējis - uz šīs ielas slēgšanu ieradās, manuprāt, pat mazāk nekā uz "cirku" ar Tērbateni...

Es 3.februāris 2020 9:54
4 0 Atbildēt

Man ir piedāvājums,lai viss būtu godīgi,uztaisīt eksperimentu ,iela bezgajejiem,tikai automobiļiem veltīta,laba ideja,

ZZZZ 3.februāris 2020 10:19
0 0 Atbildēt

Man vienalga. Bet no pieredzes, ne LV piem. daudzās kūrorta un vienkārši vēsturiskajās pilsētiņās ar lielu tūristu apmeklējumu nekas netiek slēgts. Satiksme notiek praktiski gājēja ātrumā un visi laipni tiek kur vajag. Kam nevajag tie izvēlās citus maršrutus, ātrākus.

Palaidniex 3.februāris 2020 11:41
4 0 Atbildēt

Mums ir 94 HEKTĀRUS liela Vecrīga, pieskaitiet Tirgu, Spīķerus, Citadeli, kanāla parkus un Esplanādi - sakārtojiet to vispirms priekš "promenādēm" vietējiem un tūristiem, Sakārtojiet Krastmalu, kad tas būs tad arī var slēgt Hipokrāta ielu Mežciemā, Sagarova ielu Pļavniekos, Jūrmalas gatvi Imantā utt...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti