Izstrādās plānu Rīgas pilsētas un tās apkārtnes transporta plūsmu pārstrukturēšanai

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Satiksmes Ministrija | 2.oktobris 2020 8:30

Satiksmes ministrijā pirmo reizi kopā sanāca starpinstitucionālā darba grupa, lai izstrādātu koncepciju transporta radīto videi kaitīgo izmešu samazināšanai Rīgas pilsētā un aglomerācijā.

Koncepcijā paredzēts ietvert priekšnosacījumu izstrādi transporta plūsmu pārstrukturēšanai Rīgā un tās apkārtnē ar mērķi mainīt satiksmes dalībnieku paradumus un samazināt transporta radīto negatīvo ietekmi uz vidi.

Uzrunājot darba grupu, satiksmes ministrs Tālis Linkaits akcentēja, ka no darba grupas tiek sagaidīts skaidrs plāns, kā sasniegt izmērāmus rezultātus – CO2 izmešu samazinājumu, uzlabojot vides stāvokli, mainot sabiedrības paradumus, mainot Rīgas un Pierīgas transporta sistēmu. Šī mērķa sasniegšanai nepieciešama Rīgas pilsētas, Pierīgas pašvaldību, plānošanas reģiona un citu ieinteresēto institūciju aktīva sadarbībā, savas uzrunas noslēgumā norādīja ministrs.

Koncepcijas izstrāde paredz sagatavot konkrētu projektu sarakstu, kas būtu finansējami Atjaunošanas un noturības mehānisma ietvaros, kā arī identificēt turpmākajos izstrādātā modeļa īstenošanas posmos realizējamos projektus, iezīmējot to potenciālos finansēšanas avotus.

Darba grupa izveidota, pamatojoties uz Ministru kabineta 18.08.2020. sēdē izskatīto informatīvo ziņojumu par Eiropas Atveseļošanas un noturības mehānismu ar mērķi atbalstīt investīcijas zaļajā un digitālajā ekonomikā. Darba grupas uzdevums ir izstrādāt konceptuālu modeli transporta radīto videi kaitīgo izmešu samazināšanai.

Darba grupas darbu vadīs Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece Ligita Austrupe. Darba grupā iekļauti AS “Pasažieru vilciens”, VAS “Latvijas dzelzceļš”, VAS “Latvijas valsts ceļi”, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta, SIA “Rīgas satiksme”, Rīgas plānošanas reģiona pārstāvji. Darba grupas sēdēs pēc nepieciešamības tiks pieaicināti citi speciālisti un eksperti.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti