Nākamnedēļ pastiprināti veiks Rīgas ielu attīrīšanu no smiltīm un putekļiem 3

 

Foto: Ekrānbilde no Balticwebcam.com

RDSD | 27.marts 2021 9:39

Gaisa temperatūrai nostabilizējoties virs nulles, no pirmdienas Rīgas domes Satiksmes departaments sāks pastiprināti attīrīt ielas no smiltīm, netīrumiem un putekļiem.

Tiks veikta visu maģistrālo ielu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšana. Tāpat sakoptas tiks arī sabiedriskā transporta pieturvietas un tīrīti lietus ūdens pieņēmēji. Pēc tam brauktuvju tīrīšana tiks veikta 3-5 reizes nedēļā.

Ielu tīrīšana tiks veikta daļēji mehanizēti, jo atsevišķās vietās brauktuvju malu attīrīšana ir jāveic ar lāpstām. Putekļu savākšana ar vakuuma iekārtām jeb tā sauktā “mitrā tīrīšana” tiks uzsākta pēc smilšu novākšanas. Netīrumi un smiltis tiks nogādāti oficiālās izgāztuvēs.

Ielu uzturētājiem ir uzdots darbus veikt tā, lai maksimāli netiktu traucēta satiksmes plūsma, piemēram, tīrīšanas darbi uz maģistrālajām ielām pamatā netiek organizēti rīta stundās un pēcpusdienā. Darbi tiks organizēti arī nakts stundās. Tāpat ielu tīrīšanas darbu veikšanai var tikt uzstādīti informatīvi plakāti un ceļa zīmes, kas brīdina par pagaidu apstāšanās un stāvēšanas aizliegumiem.

Grants ielu apstrādi paredzēts sākt maijā, kad šo brauktuvju segumi būs pilnībā apžuvuši, tomēr labvēlīgu laikapstākļu gadījumā šie darbi var tikt ieplānoti arī agrāk. Šobrīd šos darbus vēl nevar veikt, jo segumos ir liels mitruma daudzums un smagās tehnikas iebraukšana šajās ielās situāciju tikai pasliktinātu.

Par nepieciešamību veikt ielu tīrīšanu vai bīstamībām Rīgas ielās aicinām iedzīvotājus ziņot Satiksmes vadības centram, zvanot uz bezmaksas diennakts tālruni 80003600 vai rakstot rdsvc@riga.lv.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 27.marts 2021 13:56
3 1 Atbildēt

Krievijā, neviens smiltis netīra. Rīdzinieki, ieskaitot iauto.lv Māri, grib lai viss būtu ka Krievijā. Bet Krievijā ir tā:

Arhangeļska.

Rostova:

Krotow 28.marts 2021 1:19
2 1 Atbildēt

Zj jau tava Krievija. Kaut vai bbūtu nofilmējis kā šovakar 10. tramvajam uz Akmens tilta nopakaļ vilkās tāda putekļu aste, kas atstātu jaņos pat Haleja komētu.

Kanibaals 28.marts 2021 19:15
1 0 Atbildēt

Virspusēja tā tīrīšana, kas robežojas ar haltūru.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti