Paplašina vilcienu satiksmi ērtākai ceļošanai

 

Gulbenes dzelzceļa stacija Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

SM | 1.jūnijs 2021 11:20

Lai vasarā, epidemioloģiskajai situācijai uzlabojoties, varētu ērtāk ceļot ar vilcienu, no 1. jūnija vilciens no Rīgas uz Madonu kursēs katru dienu un piektdienās, sestdienās, svētdienās – līdz Gulbenei, uz kurieni doties nedēļas nogales ceļojumā.

"Strādājam pie tā, lai vilcienu satiksmi attīstītu kā galveno pasažieru pārvadāšanas veidu un lai tas būtu ērtāks un ātrāks, salīdzinot ar citiem transporta veidiem," saka satiksmes ministrs Tālis Linkaits. "Viss nav izdarāms uzreiz, bet pakāpeniski. Esam palielinājuši eksprešu skaitu uz Daugavpili, Valmieru, Cēsīm. Attīstījuši vilcienu satiksmi ar jauniem reisiem uz Krāslavu un, sākot ar šo nedēļas nogali, arī uz Gulbeni. Nākotnē plānojam jaunus maršrutus reģionālajā satiksmē starp Latvijas pilsētām modernā "Rail Baltica" vilcienā."

Regulāra vilcienu satiksme ir ieguvums Madonas, Cesvaines un Gulbenes novada iedzīvotājiem, kuri šo ērto un par pieejamu cenu transporta veidu vēlas izmantot galvaspilsētas sasniegšanai. Vienlaikus ar vilciena reisiem uz Madonu un Gulbeni ir izmaiņas reģionālo maršrutu autobusos, lai nogādātu pasažierus līdz dzelzceļa stacijai un otrādi – no dzelzceļa stacijas līdz iecerētajam galamērķim.

Vilciens no Rīgas uz Gulbeni visu vasaru kursēs piektdienu vakaros, sestdienu rītos un svētdien ap pusdienlaiku, savukārt no Gulbenes tas aties sestdienās no rīta un vakarā un svētdienu pēcpusdienā. Precīzu vilcienu kursēšanas laikus no jebkuras pieturas šajā maršrutā var apskatīt vilcienu kustības grafikā "Pasažieru vilciena" mobilajā lietotnē vai mājaslapā.

Gulbenē ceļotājiem ir sagatavota orientēšanās spēle "Atklāj Gulbeni no jauna!", ir iespēja atklāt pastaigu takas pilsētas sakoptajos parkos, izpētīt Vecgulbenes muižas vēstures stāstus, izzināt dzelzceļa vēsturi interaktīvajā centrā "Dzelzceļš un Tvaiks". Katru trešo sestdienu Gulbenē notiek Zaļais tirdziņš.

Dodoties reisā uz Gulbeni, no vilciena var izkāpt arī Cesvainē, kur ir iespēja apskatīt Cesvaines viduslaiku pili ar parku, vai Jaunkalsnavā, lai dotos uz vienu no Latvijas skaistākajiem dārziem Latvijas valsts mežu arborētumā. Uzrādot derīgu vilciena biļeti līdz Jaunkalsnavai, ieejai Kalsnavas arborētumā saņem 1 eiro atlaidi pieaugušo biļetei. Savukārt ar ģimeni teritorijas apskatē dodieties par 10 eiro.

Ceļojumu ar vilcienu uz Gulbeni sestdienās var turpināt pa šaursliežu dzelzceļu, dodoties braucienā ar vienīgo regulāri kursējošo šaursliežu vilcienu – Gulbenes–Alūksnes bānīti. Var izmantot iespēju aizbraukt līdz Alūksnei, bet var arī izkāpt un dienu pavadīt gleznainajā Stāmerienas pagastā – apskatot Stāmerienas pili. Bānīša kursēšanas laiki ir pielāgoti pasažieru vilciena pienākšanas un atiešanas laikiem Gulbenes dzelzceļa stacijā.

Aicinām izvērtēt veselības drošību, ceļojot ar sabiedrisko transportu, un ievērot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti