Aizdomās par kukuļņemšanu aizturēti ceļu policijas darbinieki 16

 
3.marts 2010 9:52

26.februārī VP Iekšējā drošības biroja darbinieki operatīvo pasākumu laikā aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturēja divus VP Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Ceļu policijas bataljona darbiniekus.

Aizturētie Rīgā, pildot dienesta pienākumus, par ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošanu, apturēja kādu automašīnu. Lai automašīnas vadītājam netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, ceļu policijas darbinieki pieprasīja un pieņēma kukuli Ls 40 apmērā.

VP IDB par minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320.panta 3.daļas „Par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, ko izdarījušas valsts amatpersonas, grupā, izmantojot savu dienesta stāvokli”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Uzsāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija aicina informēt Iekšējā drošības biroja darbiniekus par gadījumiem, kad policijas darbinieki nav godprātīgi pildījuši savus dienesta pienākumus vai arī pārkāpuši likumā noteiktās normas.

VP Iekšējā drošības biroja anonīmais uzticības tālrunis (automātiskais atbildētājs) - 67075456

 
Visi komentāri
 
275263. viesis 3.marts 2010 11:29
0 0 Atbildēt

Tā viņiem vajag, nav ko ņemt kukuļus.....

275267. viesis 3.marts 2010 13:41
0 0 Atbildēt

jāvadā līdzi 50 ls naudaszīme ar pierakstītu numuru:) un šitas telefona numurs

275270. viesis 3.marts 2010 14:14
0 0 Atbildēt

Ļoti labi.

275286. viesis 4.marts 2010 8:21
0 0 Atbildēt

vai tad nav jau atbrīvoti nozieguma sastāva vai pierādījumu trūkuma trūkuma dēļ?

275288. viesis 4.marts 2010 10:57
0 0 Atbildēt

Lielāko daļu, šakaļus, viņus vajadzētu pakapeniski noņemt no trases un pārlikt darbā skurbulī. Tas savā laikā bija ministra Gulbja izcilākais sasniegums, kad par izcilu stulbuma parādīšanu viņš vienu CP darboni sodīja ar pazeminājumu darbā. Pagājušonedēļ bija iespēja pavērot CP darbībā.

Lūk, pēc vakara lekcijām augstskolā, koleģis docents mani veda uz mājām. Pie lidostas viadukta nobrauktuves aptur CP, liek docentam pūst trubā. Vairākas reizes pēc kārtas - bet viss pa nullēm. Pārsteidza, cik ļoti CP darboņi palika nikni un dīvaini comenti sekoja viens otram:" atkal nekā!, cik var ķert !, visss pa nulllēmm...!, visi te BAIGIE nedzērāji atkal novākušies....bet mums te jāsalst un jāķer... " utt. Ne viņam OCTA , ne auto reģistracijas apliecība interesēja - to nemaz neprasīja. Neapmierinātais CP darbonis burtiski iemeta docentam klēpī vadītāja apliecību, un pat neatsveicinoties un neatvainojoties metās apturēt nākamo braucēju. Bijām dziļā šokā par pašreizējo CP "līmeni" un attieksmi pret autovadītājiem. Bet, nenolaidīsimies arī līdz tādam līmenim, lai sūdzētos oficiali. Esmu 100% pārliecināts, ka pie nākamā Valsts budžeta grozījuma , IeM pastāv lielas iespējas samazināt tēriņus - PAMATĪGI samazinot CP rindas. Labāk, lai to godīgi un grūti pelnīto naudiņu LIELĀKU policijā saņem krimināloperi, eksperti, izmeklētāji un iecirkņu inspektori. Bet tās "šakaļu" rindas ir daudz jo daudz vēl jāparetina. Vai arī jānomaina personalsastāvs.

275289. viesis 4.marts 2010 11:51
0 0 Atbildēt

Tieši tamdēļ vajag oficiāli pasūdzēties, lai vēlāk tiktu atlaisti šie nevis citi.

275290. viesis 4.marts 2010 12:47
0 0 Atbildēt

Viesi - Ja samazinās CP algas, tevuprāt - tas samazinās vai palielinās korupciju CP rindās? ;)

P.S. Par attieksmi - es tev pilnībā piekrītu.

275292. viesis 4.marts 2010 14:37
0 0 Atbildēt

Parasti kukulis ir letāks nekā oficiāls protokols. Un ja vien iepriekšējie rakstītāji nav *irsēji tad gribētu redzēt to godīgo kukuļnedevēju kurš Ls 20 vietā neoficiāli maksās Ls 50 oficiāli+ soda punkti.

Lai tas iemet man ar akmeni.

275296. viesis 4.marts 2010 17:41
0 0 Atbildēt

ura ura... varētu pie reizes painteresēties par RD un citu ierēdņu algu izcelsmi..

tas gan nav pie tēmas protams.

275303. viesis 5.marts 2010 8:49
0 0 Atbildēt

IkdienasViesis 31 [?] pirms 22 stundām

Lūk, pēc vakara lekcijām augstskolā, koleģis docents mani veda uz mājām. Pie lidostas viadukta nobrauktuves aptur CP, liek docentam pūst trubā. Vairākas reizes pēc kārtas - bet viss pa nullēm.

-------------------------------------------

Docents vakara stundaa un skaidraa? Tas nevar buut, jo nevar buut nekad!!! :-) Droshi, ka "sauso kaifu" bij kjeeris :-) :-) :-) Kas nu tas par Docentu, iistais bija maaciibu filmaa "Fortuunas dzhentlmenji" :-)

Pārsteidza, cik ļoti CP darboņi palika nikni un dīvaini comenti sekoja viens otram:" atkal nekā!, cik var ķert !, visss pa nulllēmm... !, visi te BAIGIE nedzērāji atkal novākušies... bet mums te jāsalst un jāķer... " utt.

--------------------------------------------

Nu, ja pa nopietnam, tad jaakjer ir, un max nezheeliigi! Ko lai dara, ja padariitais darbs nesniedz gandariijumu "rullee zhuupa" izskataa. Man gan identiskaa situaacijaa, sveetdienas riitaa 04.30 uz Salu tilta virzienaa uz R. centru teica, ka manu bildi vajadzeetu uzstaadiit jau pie Lielupes tilta Priedainee, ar uzrakstu "Vinjsh brauca naktii no Juurmalas NEDZEERIS!"

Reecaam visi :-)

275305. viesis 5.marts 2010 9:51
0 0 Atbildēt

Tie augstskolu docenti un profesori jau nu varēja paklusēt. Cik viņi paši par nodokļu maksātāju naudu nav uzdzīvojuši pa ārzemēm, konferenču, semināru aizsegā... Un tie vēl ir tikai ziediņi, par projektiem nerunāsim.

275328. viesis 7.marts 2010 10:15
0 0 Atbildēt

Ja tas policists būtu ielogojies šeit, šaubos, vai ņemtu kukuļus, - polilogi.lv - skati šeit.

275340. viesis 8.marts 2010 10:24
0 0 Atbildēt

Un cik ir noķerti kukuļu devēji?

275344. viesis 8.marts 2010 11:58
0 0 Atbildēt

Manuprāt daļai braucēju problēmas sagādā ka viņi gaida no CP visādas tur sasveicināšanās,laipnības u.t.t.Man ir pilnīgi vienalga - sveicinās,nesveicinās,stādās priekšā,nestādās,kakova hrena man jādzird vai tas ir Ivars Kalniņš,vai Juris Ozoliņš,pilnīgi pofig...Pabāžu pa spraudziņu dokumentus,pa spraudziņu saņemu atpakaļ...

275378. viesis 9.marts 2010 15:08
0 0 Atbildēt

Pēdējā laikā, iestājoties pavasarim, aktuālāka kļuvusi tematika par CP problēmām. iauto lapās vien šobrīd vienlaicīgi tiek apspriesti vairāki raksti par problemām CP apritē. Vēl pavisam nesen par CP tika rakstīts pavisam maz. Bet, pašlaik, uzspīdot biežāk saulei, CP aktivitātes izgaismojas arvien biežāk. Un tiešām, šobrīd ielās CP brigādes arī kaut kā pamanāmas arvien biežāk - arī viņu aktivitātes aktualizējas. Sestdien jutos pārsteigts par vienas Rīgas CP brigādes aktivitātēm Slokā, privāto māju mikrorajonā. Teritorijā, kur ziemas sezonā pa retam izbrauc tikai vietējie iedzīvotāji. Bet CP brigāde aktīvi apbraukāja mazās Dzirksteles, Lāčplēša, Lauku, Apes, Garkalnes, Tirzas,Pļaviņu, Vidzemes ielas apturot teju visas retās tur braucošās mašinas. Laikam jau priekš CP interesanta nodarbe. Man, pa mājas logu vērojot tās aktivitātes, gan nekas interesants nešķita...

275471. viesis 13.marts 2010 22:25
0 0 Atbildēt

A Jūs cienītie nepārkāpjat,braucat pēc noteikumiem,alkoholu pie stūres nelietojiet,esiet pieklaīgi un korekti un tad pret Jums būs tāda pati attieksme.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti