Aizdomās par kukuļa pieņemšanu aizturēti ceļu policijas darbinieki 3

 
23.marts 2010 14:07

19.martā Valsts policijas Iekšējā drošības biroja darbinieki aizdomās par kukuļa pieņemšanu aizturēja divus ceļu policistus.

<250>Operatīvo pasākumu laikā tikai aizturēti divi VP Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kārtības policijas pārvaldes (KPP) Patruļpolicijas pārvaldes Ceļu policijas bataljona (CPB) darbinieki.

Aizturētie Rīgā, pildot dienesta pienākumus, par ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošanu, apturēja kādu automašīnu. Lai automašīnas vadītājam netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, ceļu policijas darbinieki pieņēma kukuli Ls 280 apmērā.

VP IDB par minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320.panta 3.daļas „Par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, ko izdarījušas valsts amatpersonas, grupā, izmantojot savu dienesta stāvokli”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Aizturētie policijas darbinieki ir atstādināti no dienesta pienākumu pildīšanas, un kā drošības līdzeklis viņiem piemērots – uzturēšanās noteiktā dzīves vietā.

Uzsāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija aicina informēt Iekšējā drošības biroja darbiniekus par gadījumiem, kad policijas darbinieki nav godprātīgi pildījuši savus dienesta pienākumus vai arī pārkāpuši likumā noteiktās normas.

VP Iekšējā drošības biroja anonīmais uzticības tālrunis (automātiskais atbildētājs) - 67075456

Nesen jau tika aizturēti divi ceļu policisti par līdzīgu gadījumu - lasiet šeit »»

 
Visi komentāri
 
275753. viesis 24.marts 2010 7:17
0 0 Atbildēt

ideaaali!!

275765. viesis 24.marts 2010 12:59
0 0 Atbildēt

Tiešām, ļoti labas ziņas. Pēdējā laikā jau kopā četri. Kad nākotnē tiks aizturēts 4 - simtais CP darbonis, tad varēs SĀKT spriest par situacijas uzlabošanos CP personala sastāvā.

275892. viesis 30.marts 2010 8:56
0 0 Atbildēt

Baigi izsmeļoši,

Būtu uzrakstījuši par ko?

Nu ta atraduši 280 Ls (baigaā vērtība)

--

Būtu aizturējuši un atstādinājuši valsts vīrus (tos, kuri ņēmuši kukuļus)

A_P

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 4

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti