(!) Ceļu policists krāpjas ar alkometru 15

 
14.maijs 2010 10:56

Drošības policija 2010.gada 11.maijā, veicot operatīvo eksperimentu aizturēja 3 Valsts policijas Ceļu policijas darbiniekus.

Konstatēts, ka Carnikavā Valsts policijas Ceļu policijas darbinieks no autovadītāja pieprasīja un pieņēma kukuli – 100 latus par to, lai viņš nesastādītu administratīvā pārkāpuma protokolu par automašīnas vadīšanu alkohola reibuma stāvoklī.

Sākotnējās izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka Ceļu policijas darbinieks ir viltojis alkometra rādījumu, to mākslīgi palielinot virs pieļaujamajām 0.5 promilēm.

<250>Veicot aizturēto Ceļu policistu dienesta auto apskati tika konstatēti trīs alkometri, divi no kuriem tur nedrīkstēja atrasties, jo ir „norakstīti un iznīcināti”.

Viens no aizturētajiem Ceļu policijas darbiniekiem tika atzīts par aizdomās turēto un piemērots drošības līdzeklis - aizliegums ieņemt amatus Valsts policijā un aizliegums izbraukt no valsts.

Pārējiem noteikts procesuālais stāvoklis - persona pret, kuru uzsākts kriminālprocess.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

 
Visi komentāri
 
276768. viesis 14.maijs 2010 11:28
0 0 Atbildēt

Nepietiek jau, ka vairums CP darbinieku ir "šakaļi" - izrādās, ka daudzi ir arī žuļiki. Autovadītāji jau agrāk bieži ir saskārušies ar aizdomīgiem CP radaru "rādījumiem" un bijuši spiesti maksāt nepamatotus sodus, tagad redzam, ka var šmugulēties arī ar alkometriem. Tas jau ir daudz bīstamāks process, jo sodi un atbildība par šmigas lietām ir daudz lielāki. Uzskatu, ka Zivtiņam daudz nopietnāk jādomā par savu pašreizējo personalsastāvu - reali būtu nepieciešams veikt vismaz 50% personala rotāciju vai maiņu. Tas uzlabotu CP reitingus un darba kvalitāti, kas pēdējā laikā ir kritiski vāja.

276769. viesis 14.maijs 2010 11:31
0 0 Atbildēt

Vel kāds šāds gadījums, un IMO ir pamats sākt domāt vai nav vajadzības samazināt noteikto sodu par braukšanu dzērumā, jo pie šādiem "jokiem" tikpat labi iekrist var pilnīgs atturībnieks !!!

276770. viesis 14.maijs 2010 11:37
0 0 Atbildēt

Tiesa šādam viltus alko testam ir viena intersanta fīča - iekrist var tikai kukuļdevēji, jo tehniski visus alko "pozitīvos" klientus ir jānogādā "ambulatoram" asins alko testam !!!

276771. viesis 14.maijs 2010 11:57
0 0 Atbildēt

Ja es zinu, ka neesmu lietojis, tad uzreiz pieprasu braukt uz ambulanci un ja tur būs nullīte, tad sargās menti. Te jau ir ķēruši tādus, kas uz robežas.

276772. viesis 14.maijs 2010 12:05
0 0 Atbildēt

Sāls jau tajā apstāklī, ka nedarbojas CP vadības bieži piesauktais sauklis: "bet Jūs apturējušais CP darbinieks ir godīga amatpersona, kas nekļūdās",- šo izmanto, ja vadītājs sūdzas augstākai vadībai, ka nav pārbraucis pa sarkano, nav mainījis joslas, nav pārkāpis utml gadījumos, kur pārkāpums bieži tiek fiksēts "uz aci" vai citādi nav dokumentāli pierādāms kā tikai no "amatpersosnu liecībām". Derētu šos rakstiņus sakrāt un ja kādreiz, tpu, tpu, tpu gadīsies tāda situācija, iedot CP vadībai palasīt un atkārtot, iespējams noderētu arī 1.instances tiesās, kur arī bieži lemj par labu valstij ņemot vērā "amatpersonas liecības patiesumu" pret "parastā pilso''na meliem".

276776. viesis 14.maijs 2010 12:40
0 0 Atbildēt

Var kaut kā uzzināt viņu vārdus un kur iepriekš dežūrējuši?

Man viens paziņa ko līdzīgu stāstīja, kā nācies atpirkties..

Pie šāda razvoda jebkurš gribētu atpirkties.. Īpaši, ja padomā, ka vakar taču hokeju skatījos un 3 aliņus izdzēru..

276779. viesis 14.maijs 2010 18:17
0 0 Atbildēt

Divas lietas:

1. Pārbaudiet vai alkometra trubiņā nav spirta vates pikucis

2. Prasiet uzrādīt mērījumu, ja ne tad pēc 15min pieprasiet atkal mērīt un piefiksējiet vai ments "nejauši" neslēdz alkometru ārā pirms ir saņemta atskaite.

Ā... un trešā lieta, ja brauciet nelietojiet neko alkoholisku vispār(mutes skalojamais, kefīrs utt), jo no tiem kuriem nesmird arī nemēģinās apčakarēt.

276780. viesis 14.maijs 2010 18:26
0 0 Atbildēt

Mani kārtējoreiz nošokēja teksts "un iznīcināti" – tas jau šogad ir otrais gadījums – ka saka ka ir iznīcināts – bet īstenībā tas tā nav!

Šausmas pat iedomāties cik vēl daudz visādu "iznīcināto" mantu klejo pa Latviju?

276783. viesis 14.maijs 2010 22:09
0 0 Atbildēt

Divas lietas:

1)pie stūres šmigā vai ar iespējamu šmigu sēžās tikai daiņi.

2) mentiem ķepā dod nedatīstītie , kuriem pat nau jēgas skaidrot kā tas pectam atsit atpakaļ.

276784. viesis 14.maijs 2010 23:52
0 0 Atbildēt

paziņām un darbā šoferu mērīšanai ir alkometri. daudz reizes iedzerot tāpat vien bijām pūtuši - nu tā intereses pēc cik ir pēc aliņa, cik pēc vīniņa utjpr., dažādiem cilvēkiem rādījumi ir ļoti atšķirīgi, citam ar diviem aliem ap 0,7, citam ap 0,3, arī otrā rītā rādījumi ļoooti interesanti. kādam cilvēkam vienmēr šie rādītāji bija izteikti zemāki kā citiem, nu apmēram 0,3-04 promiles pēc 2 aliem, ap 0,5-0,6 promilēm pēc trīs aliem. tas mērot uzreiz. principā pēc stundas jau gandrīz nekas. tā nu vienā reizē ar čomiem iedzer 2 alus, vakariņas, padzer tēju utt kamēr pārējie vēl kādus alus iedzer un pēc kādām 2,5 stundām pēc otrā alus brauc paķerot iedzērušos pa ceļam līdzi. Promilēm, ņemot vērā pieredzi toč nevajadzētu būt. apstādina. liek iepūst. kaut kādas 0,76 promiles. bļin, kas tas tāds. pēc 15 min otrs pūtiens. atkal tieši tas pats, pat nedaudz vairāk. vot mēsli. sākas pārrunas, atzīšanās, ka pirms pāris stundām divi ali izdzerti - menti - nu ar diviem aliem pirms trīs stundām tādam subjektam nevar būt promiles, bija vismaz 5 aliņi, subjekts 0 toča nebija, jāraksta protokols. ievads. ahā jurists, un kur strādā. ahā, tur un tur ar tādām lietām cilvēks ņemās. paliek poliči tādi kautkādi. ko darīsim - brauksim uz Hospitāļu ielu, ahā, uzgaidiet lūdzu ārpus mašīnas, pēc mirkļa - laimīgu ceļu, jūsu dokumenti.. vot kā.., tagad saprotams kāpēc tādas promilītes gadījās..mācība bija laba, lai arī desmitiem reižu pēc tam bija mērīts un nebija saprotams, kā no diviem vieglajiem aliņiem pēc ntajām stundām var rādīt 0,76..

276787. viesis 15.maijs 2010 20:38
0 0 Atbildēt

IZSAKU LĪDZJŪTĪBU CEĻU POLICISTIEM.

276789. viesis 16.maijs 2010 0:24
0 0 Atbildēt

katrs grib uz kautko nopelnit un tas ir normali jo latvija ar polic algu ir sarezgiti izdzivot es pats atstaju gimeni lv un loti smagi stradaju francijas alpu krumos lai sagadatu iztiku un kreditsaistibas ar dzimteni un ceru uz drizu atkal tiksanos ar lv uz visiem laikiem

276790. viesis 16.maijs 2010 12:47
0 0 Atbildēt

Zivtiņš pūst no galvas. Kadru rotācija nelīdzēs.

276794. viesis 17.maijs 2010 9:56
0 0 Atbildēt

Pēc idejas policijai tagad ir jāatceļ pilnīgi visi šo inspektoru uzliktie un izrakstītie sodi, jo fakts ka inspektors darbojas nesavtīgi un Valsts un kārtības interesēs ir apgāzts un pierādīts ka inspektors darbojies savtīgās interesēs un varēja izrakstīt sodus aiz atriebības par kukuļa nemaksāšanu. Piemēram par jostām, par apgaismes ierīcēm – fakts nav pierādāms un balstās tikai uz inspektora subjektīvo viedokli…

Nākamais.

IZNĪCINĀTĀS lietas – kāds tak reāli ir parakstījis aktu par šo lietu iznīcināšanu, kā ar numurzīmēm tā arī ar alkometriem – kā ir ar šā cilvēka atbildību?

276801. viesis 17.maijs 2010 11:17
0 0 Atbildēt

Par tiem radariem arī māc lielas šaubas. Atceros, ka mani reiz apturēja CP brigāde lidostas viadukta nobrauktuvē, un parādīja ātrumu uz radara: "66" Oriģinalais Stalkera tablo bija aizlīmēts ar līmlentu - papildus tablo bija pie radara pielīmēts ar zilu izoleni. Izskatījās ļoti neuzticami un nepārliecinoši - likās, ka tas radars no mistkastes ir izvilkts. Pārliecinājies, ka man biografijā nav neviena soda, CP darbonis bija pietiekami solids un izteica man tikai mutvārdu brīdinājumu, par ko biju priecīgs. Bet, palika šaubas, ka tas radara tablo to "66" rāda visiem un vienmēr... Viennozīmīgi, ka policijas specdienestiem Zivtiņa CP darboņi ar jākontrolē daudz biežāk un stingrāk. Atceros, ka pirms pāris gadiem BIJA RAKSTI, Jelgavas apkārtnē viens CP darbonis tramdījis lētticīgus šoferus ar Philips matu fēnu, kuram klāt bijis piemontēts elektroniskais pulkstenis.

Ļoti apbēdina fakts, ka pret CP patvaļu ļoti nespējīgas ir izrādījušas administratīvās tiesas. Vidēji 99% spriedumu ir par labu CP darbiniekiem, kas ir nereāls faktiskais rādītājs. Par to jau bijuši daudzi raksti Jurista vārdā. Šķiet, ka administratīvā tiesa neprot korekti un precīzi izvērtēt CP darbības "godprātīguma" jēdzienu, jo tiesai "tumša bilde" ir CP obligātie sodu plāni (joprojām dziļi noslēpumā turēta lieta) , kas reali gan sarauj saikni ar "godprātigas darbības" jēdzienu kā tādu. Plāna ikdienas izpilde CP darbiniekiem ir kā LIKUMS.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti