Aicina novērst policijas iesaistīšanu taksometru ķīviņos 19

 
28.maijs 2010 8:34

Taksometru firmas “Maxi Taxi” valdes priekšsēdētājs Genādijs Aksjonovs ir nosūtījis vēstuli LR iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei.

Vēstulē norādīts, ka pēdējā pusgada laikā pasažieru pārvadājumu tirgus dalībnieki cenšas savas konkurences cīņas jautājumus risināt ar policijas palīdzību.

“Mani uztrauc ne tikai tas, ka konkurentu angažēti policisti traucē maniem darbiniekiem pelnīt iztiku, bet arī tas, ka policisti, tā vietā lai rūpētos par kārtību un drošību, paši iesaistās apšaubāmos un angažētos darījumos,” uzskata Genādijs Aksjonovs.

Arī trešdien, 26.maijā, jau trešo reizi tikai aizturēti divi “Maxi Taxi” mikroautobusi, savukārt pēc tam, kad Genādijs Akjosnovs piesteidzās notikuma vietā, lai sniegtu paskaidrojumus, tie no viņa netika pieņemti, savukārt par it kā pārāk uzstājīgu savu tiesību paušanu, policijas iecirknī uz neilgu laiku tika nogādāts arī Genādijs Aksjonovs, viņam vairākkārt draudot un ņirgājoties. To viņš min arī savā iesniegumā LR iekšlietu ministrei.

<250>Nepilna gada laikā “Maxi Taxi” autobusi jau vairākas reizes ir nelikumīgi aizturēti un tikai pēcāk, ar tiesas spriedumu ir atgriezti atpakaļ. “It kā vajadzētu pietikt ar vienu šādu reizi, lai policijas pārstāvji pienācīgi iepazītos ar transporta jomā pastāvošiem likumiem un to specifiku. Taču izskatās, ka šādas policijas darbības notiek apzināti, ar mērķi konkurentu uzdevumā kavēt “Maxi Taxi” darbību,” stāsta Genādijs Aksjonovs.

Kā apstiprinājumu Genādija Aksjonova aizdomām par policistu savtīgu rīcību, tiek minēts fakts, ka jau otro reizi autobusu aizturēšanu vada Germans Čistjakovs, kurš jau iepriekšējo reizi vairāk nekā 3 mēnešus rūpīgi iepazinās ar situāciju un toreiz neslēpa, ka viņa galvenais mērķis ir aizturēt automašīnas un kavēt uzņēmuma komercdarbību, nevis noskaidrot situācijas būtību.

“Germans Čistjakovs labi pārzina situāciju, bet apzināti nevēlas pieprasīt un saņemt no SIA „Maxi Taxi” paskaidrojumus, un ar komercdarbību saistītos dokumentus, bet darbojas tikai un vienīgi ar mērķi aizturēt automašīnas un liegt uzņēmumam nodarboties ar komercdarbību,” uzskata Genādijs Aksjonovs, piebilstot, ka pēdējā aizturēšanā bez Germana Čistjakova piedalījās arī Artūrs Vinovskis un vēl vismaz 15 policijas darbiniekus, kuri aktīvi piedalījās “Maxi Taxi” automašīnu aizturēšanā, taču nestādījās priekšā un dokumentus neuzrādīja.

“Maxi Taxi” pārvadājumus veic ar pasažieru mikroautobusiem, kurus iespējams savlaicīgi pieteikt gadījumos, kad vairāki klienti vēlās vienkopus doties kādā braucienā. Aktuālais strīds radies dēļ tā, ka pēc vairāku ieinteresēto klientu pasūtījuma, “Maxi Taxi” bieži veic neregulāru pasažieru grupu pārvadāšanu Olaines virzienā. Šajā maršrutā regulāros pārvadājumus šobrīd veic “Rīgas Taksometru parks”, un saprotams, ka “Maxi Taxi” darbība nonāk pretrunā ar “Rīgas Taksometru parks” ekonomiskajām interesēm, bet likumīgu šķēršļu tādai darbībai konkurentam atrast nav iespējas.

Genādijs Aksjonovs zināja teikt, ka policijas līdzstrādnieki periodiski saņem konkurenta sagatavotās sūdzības par iespējamiem pārkāpumiem “Maxi Taxi” darbībā, taču atšķirībā no citām līdzīgām situācijām, šajā specifiskajā gadījumā pēc sūdzības saņemšanas nekavējoties tiek veikta pārbaude ar autobusu aizturēšanu līdz lēmuma pieņemšanai.

“Saprotams, ka autobusu ilgstoša stāvēšana bez darbības nodara “Maxi Taxi” ievērojamus zaudējumus. Tas ietekmē gan vismaz 6 darbinieku spējas nopelnīt sev iztiku, kā arī nav ieņēmumu, lai norēķinātos ar līzinga kompāniju u.c. To, acīmredzot, saprot arī konkurenti un viņu angažētie policisti, jo autobusi tiek aizturēti bez pienācīga pamata un tiek atdoti pēc ilga laika, tas ir tad, kad tiks pieņemt lēmums administratīvajā lietā.

Autobusi tiek aizturēti bez pienācīgās SIA “Maxi Taxi” darbības pārbaudes, formāli un brīvi traktējot normatīvo aktu prasības un savu pilnvaru robežas. “Augstāk minētais liecina par to, ka policijas līdzstrādnieku darbību motivē nevis cīņa par likumības ievērošanu, bet palīdzība konkurences cīņā ar mērķi kaut uz laiku neitralizēt vienu no tās dalībniekiem. Pēc būtības policijas līdzstrādnieku netālredzīgas darbības ne tikai veicina tā saucamos “taksistu karus”, bet faktiski iesaista valsts struktūras šajā cīņā un nodara kaitējumu policijas prestižam,” uzskata Genādijs Aksjonovs.

“Maxi Taxi” ir transporta sabiedrība kura darbojas legāli, un pamatojoties uz LR Autotransporta direkcijas izdoto licenci Nr. PS 01135 nodarbojas ar pasažieru neregulārajiem pārvadājumiem Latvijā un ārzemēs. Pārvadājumi tiek veikti pamatojoties uz pienācīgi noformētajiem dokumentiem. Autobusus vada “Maxi Taxi” darbinieki. Pārvadājumi tiek veikti visā Latvijas teritorijā, kas dažreiz, rosina citus pārvadātājus cīnīties par klientiem, paaugstināt pakalpojumu kvalitāti un/vai pazemināt cenas.

 
Visi komentāri
 
277244. viesis 28.maijs 2010 11:27
0 0 Atbildēt

Ko viņi lecās, ka braukā nelegāli? Olaine-Rīga brauc katru dienu viņu busi, nav ne uzrakstu, biļetes neizsniedz utt. Protams, ka konkurentiem nepatīk nelegāls bizness.. Pilnīgi atbalstu viņu iznīdēšanu!

277246. viesis 28.maijs 2010 12:02
0 0 Atbildēt

Normālā valstī pirmoreiz izteiktu brīdinājumu, otreiz atņemtu licenzi, trešajā reizā ieliktu cietumā.

277247. viesis 28.maijs 2010 12:04
0 0 Atbildēt

Ne pa tēmu! Rekur labs krievu sižets par Iskrām: auto.fishki.net/comment.php?id=2174

277250. viesis 28.maijs 2010 12:44
0 0 Atbildēt

Pilnībā piekrītu 277244.viesim.

Uz Olaini šie busiņi brauc katru dienu noteiktos laikos.

Kas interesanti, samaksu par braucienu prasa pirms izkāpšanas. Tas laikam tādēļ, lai izvairītos no gadījumiem, kad kontrolieru varētu konstatēt, ka pasažieri samaksā naudu un brauc bez biļetes.

Lieki piebilst, ka biļetes šajā busā nekad netiek izsniegtas. Vadītājs parasti ir ļoti agresīvs un pat rupjš.

Viennozīmīgi iestājos par šādu parazītu izskaušanu!

277251. viesis 28.maijs 2010 13:11
0 0 Atbildēt

Genādijs reāli sajaucis valstis kur darboties ar savu bezbiļešu un kādu tur vēl "biznesu".

277254. viesis 28.maijs 2010 14:25
0 0 Atbildēt

Mēs maksājam nodokļus, kurus pārskaita dotācijās pustukšajiem autobusiem, kamēr Gena brauc pa priekšu. Busus vajag ne tikai aizturēt, bet konfiscēt. Pamēģiniet Vācijā braukt pirms maršruta autobusa, nolasīt pasažierus un pēc tam vēl ministrei sūdzēties par apbižošanu. Vācijā viņš jau sen sēdētu....

277256. viesis 28.maijs 2010 15:29
0 0 Atbildēt

spriežot pēc iepriekšējiem komentāriem, nav dūmu bez uguns. ir pašiem arī grēciņi.

277257. viesis 28.maijs 2010 15:40
0 0 Atbildēt

277254. viesis pirms 1 stundas

te būtu jāpadomā kāpēc autobusiem ir vajadzīgas dotācijas, ja gena spēj iztikt bez tām :D

ja tagad kāds teiks, ka dotāciju saņēmēji maksā nodokļus, tad es ieteikšu tomēr paskaitīt cik liels ir dotācijas apmērs, cik nodokļos samaksā dotāciju saņēmējs un cik nodokļos samaksā gena ;)

277259. viesis 28.maijs 2010 16:51
0 0 Atbildēt

domāju, ka gena nodokļos arī neko dižu nesamaksā... jo nodarbojas ar neregulāriem pārvadājumiem un knapi savelk galus... :D

277261. viesis 28.maijs 2010 18:59
0 0 Atbildēt

koks ar diviem galiem

no vienas puses ir Genas, kas it kaa nosmelj " legaalajiem" " paarvadaatajiem" kreejumu, nemaksaa nodokljus un veido eenas ekonomiku....

no otras puses ir "legaalie" "paarvadaataaji", kuri: 1) "godiigi" vinneejushi " godiaagajos" tenderos un 2) sanjem papraavas dotaacijas no tautas naudas.

no augstaak mineetaa izriet, ka viens siiks " zaglis" apzog otru - rafineetaaku un lielaaku , ar partejisko aizmuguri ?

277265. viesis 28.maijs 2010 22:01
0 0 Atbildēt

+1

"no augstaak mineetaa izriet, ka viens siiks " zaglis" apzog otru - rafineetaaku un lielaaku, ar partejisko aizmuguri ?"

277271. viesis 29.maijs 2010 10:46
0 0 Atbildēt

Palaidniex 475 [?] pirms 18 stundām

gena vismaz neprasa dotācijas ;) un "ceļu nodokli" maksā un vismaz minimālās algas un reizi nedēļā soļaru ielej

paskaties cik tie olaines parastie pārvadātāji samaksā nodokļos un cik saņem subsīdijās :D

es saprotu, ka uz zilupi vajag dotēt autobusu, jo ir 3 pasažieri gadā, bet olaine ir guļamistaba 20% rīgā strādājošo :D:D:D

277274. viesis 29.maijs 2010 11:30
0 0 Atbildēt

gribi teikt, ka olaines mikriņu dotē Olaine?

un tas godīgais nelej degvielu reizi nedēļā, nemaksā min. algas - lai būtu atskaite, kur parādīt kā dotācija bākā sagājusi? jo tam dotācijas nepieciešamība arī jāpierāda ar VIDā nododamiem dokumentiem par saviem tēriņiem...

un kas teica, ka gena vispār lej tankā pirktu solāriju, nevis uz kontrobasu vien dzīvo?

domāju te tiešām ir cepiens par to, ka vieni zaglīši apsper otrus zaglīšus...

palaidniex

277275. viesis 29.maijs 2010 11:57
0 0 Atbildēt

reulāros autobusu pārvadājumus dotē valsts!

ja kautko dod vēl pašvaldība, tad tā ir pašvaldības iekšējā lieta

a mana norāde bija uz to, ka uz olaini brauc daudz vairāk pasažieru kā uz zilupi, līdz ar to TAS maršruts ir ekonomiski izdevīgs un manuprāt NAV dotējams....

kāpēc man tā liekas? tāpēc, ka gena pa to maršrutu braukā.... "neregulāri", bet braukā....

neregulāri nozīmē, ka ne visiem regulārajiem reisiem 100 metrus pa priekšu viņš brauc :D:D:D, bet tikai 99 %iem :D

p.n.

ja tavā rīcībā ir pierādījumi, ka gena vālē uz kontrabasa, tad kāpēc tu viņus vēl neesi lindiņai aizsūtījis?

277282. viesis 29.maijs 2010 13:54
0 0 Atbildēt

Rēzeknē pie dzelzceļa stacijas citi "genas"(ar nosaukumu "muižniece") veiksmīgi atņem pasažierus vilcienam-stāv viens čomiņš pie stacijas durvīm un pusčukstus piedāvā "Rīga-pieci lati".Un vienmēr ir busiņš pilns-cilvēki laikam drošāk jūtas busiņā,kurš,ignorējot jebkurus CSN ,pilnā gaitā nesas,nevis mierīgi sēž vilcienā un lasa grāmatu...

277292. viesis 29.maijs 2010 17:46
0 0 Atbildēt

uz Olaini imho tur maz ko dotē. Tur ir dzelzceļš

277294. viesis 29.maijs 2010 18:04
0 0 Atbildēt

UUSA 51 [?] pirms 4 stundām

tu tak esi vienīgais, kas te vēl zina, kas ir Grāmata :D:D:D

277644. viesis 22.jūnijs 2010 15:11
0 0 Atbildēt

jaa, dstulbakais ir tas, ka MAXI TAXI soferis manu meitu izsedinaja no sava kruta autobusa ar DERIGU SKOLENU menesbileti, kas deriga lidz Jaunolainai!!!!!!!!!!!!

277652. viesis 25.jūnijs 2010 15:32
0 0 Atbildēt

Ja kas, MAXI TAXI soferi mani kaa invalidi izlika uz ielas. Lai gan mana invalida aplieciba ir deriga. Esmu sudzejusies Olaines Domei par MAXI TAXI, un Olaines Dome teica, ka abiem parvadatajiem ir javed invalidi.

Ari RTP esot javed invalidi.

Pie tam RTP it ka braukajot nelegali...

jaa, stulbakais ir tas, ka MAXI TAXI soferis manu meitu izsedinaja no sava krutaa autobusa ar DERIGU SKOLENU menesbileti, kas deriga no Olaines lidz Jaunolainei! !!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti