Policija autovadītājiem dalīs jaunās «Svētku Dzērienkartes» 4

 
8.jūlijs 2010 10:55

Valsts policija arī šovasar īstenos jau pērn aizsākto akciju „Nebrauc dzēris! Dārgi.”, dalot autovadītājiem jaunās „Svētku Dzērienkartes”.

Tās atgādinās nesēsties pie auto stūres alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē un uzsverot jaunpieņemtos sodus, kas stājās spēkā no šā gada 23.jūnija.

Ir ierasts, ka ik gadu autovadītājiem tieši uz Līgo svētkiem tiek atgādināts par nesēšanos pie stūres reibumā, taču šogad VP vēlas uzsvērt to, ka līdz ar Līgo svētkiem svinēšana nebeidzas, svētki turpinās visas vasaras garumā daudzu brīvdabas pasākumu laikā, kad joprojām katra autovadītāja pienākums ir būt atbildīgam par sevi un saviem līdzbraucējiem.

VP jūlija un augusta nedēļas nogalēs, kad notiks daudzi brīvdabas masu pasākumi, strādās pastiprinātā režīmā un akcijas ietvaros apturētajiem autovadītājiem dalīs jaunās „Svētku Dzērienkartes”, kur piedāvāti dažādi dzērieni par jaunām – vēl augstākām cenām kā iepriekš. Akcijas mērķis ir ikvienu ceļu satiksmes dalībnieku rosināt uz pārdomām par to, ka, līdz ar jauno sodu sistēmu, sēšanās pie auto stūres alkohola reibumā var izmaksāt dramatiski augstu cenu un atstāt nepatīkamas sekas turpmākajā dzīvē.

Jaunie sodi pārskatāmā veidā „Svētku Dzērienkartē” paredzēti arī maka formātam, kur uzskatāmi parādīts, kādi sodi un soda punkti tiek piemēroti par sēšanos pie stūres reibumā.

Tāpat arī ikvienam ir iespēja apmeklēt jaunizveidoto interneta resursu www.nebrauc-dzeris.lv, kur iespējams apskatīt „Dzērienkartes” elektronisko versiju, papildus pieejami audio klipi par dzērumā izraisītām sekām un cita noderīga informācija.

Akcijas iniciatoram SIA „Baltijas Izklaides Aģentūra”, kas akciju kopā ar AS „Aldaris” finansēja jau pagājušā gadā, šogad pievienojusies arī apdrošināšanas akciju sabiedrība „BTA”.

Kā norāda SIA „Baltijas Izklaides Aģentūra” radošais direktors Andris Jēkabsons, „Ir lieliski, ka ar šādu atsaucīgu uzņēmumu dalību ir iespējams plašāk izvērst ieceri, primāri šīs ieceres vērtība – parādīt seku likumsakarības, lai tās paliek atmiņā.”

AS „Aldaris” valdes priekšsēdētāja Ināra Šure: „Sociālā atbildība ir viena no „Aldaris” stratēģiskajām prioritātēm. Augstu novērtējam iespēju sadarboties ar atbildīgiem partneriem un veicināt drošu braukšanu, kā arī izskaidrot un akcentēt lielo atbildību, kas guļas uz autovadītāja pleciem, sēžoties pie spēkrata stūres. Šogad „Aldaris” spēris soli tālāk un savu sociālo atbildību apliecinājis arī Eiropas līmenī, iesaistoties Eiropas Ceļu satiksmes drošības hartas projektā, un tādējādi dodot savu ieguldījumu dzīvību glābšanā uz Latvijas ceļiem. Arī turpmāk plānojam aktīvi iesaistīties sociālās aktivitātēs drošas braukšanas jomā”.

Jānis Lucaus, apdrošināšanas akciju sabiedrības „BTA” valdes loceklis, viceprezidents: „Mēs, kā Latvijas vadošā apdrošināšanas sabiedrība ar lielu klientu skaitu, savā ikdienas darbā ļoti uzskatāmi redzam, cik svarīgi ir ievērot visus iespējamos preventīvos drošības pasākumus, lai pasargātu gan savu īpašumu, gan savu un līdzcilvēku veselību un dzīvību dažādās kritiskās situācijās. Un katra paša atbildības izjūta lielākoties ir izšķirošais faktors, kas pasargā no nelaimes. Tādēļ atbalstām šo akciju, jo tās mērķis ir celt iedzīvotāju apziņas līmeni.”

Kā jau zināms, jaunās izmaiņas paredz, ka par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā, ja alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promili, vadītājam varēs atņemt vadīšanas tiesības uz četriem gadiem un piemērot naudas sodu līdz pat 1000 latiem, kas ir divreiz vairāk nekā iepriekš.

Apkopotā statistika liecina, ka 2009. gadā par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā pie atbildības saukti vairāk nekā 7600 transportlīdzekļu vadītāji, savukārt 2008. gadā tādi bijuši vairāk kā 10 000.

Tādēļ, kā ik gadu, VP aicina visus autovadītājus būt apdomīgiem, nesēsties pie automašīnas stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā, ievērot visus ātruma ierobežojumus, kā arī citus ceļu satiksmes noteikumus. Atcerēsimies, ka arī katram blakussēdētājam un līdzbraucējam ir iespēja izglābt savas un savu tuvinieku dzīvības. Tāpat aicinām nepalikt vienaldzīgiem un ziņot policijai, ja Jums ir aizdomas, ka kāds automašīnas vadītājs sēdies pie stūres reibumā.

Protams, VP spēkos nav pārbaudīt visus Latvijas autovadītājus, tādēļ katram autovadītājam būtiski ir saprast, ka ne jau sods, lai cik bargs tas arī nebūtu, ir tas, kam būtu jāattur no sēšanās pie stūres reibumā, bet savas un savu tuvinieku dzīvības vērtības apzināšanās.

 
Visi komentāri
 
277907. viesis 9.jūlijs 2010 13:33
0 0 Atbildēt

Tas nu būs tik svarīgas pasākums, lai atkal apturētu un traucētu autovadītājus. Varbūt, atkal uz dažām dienām tiks atrauti no darba policijas realā darba darītāji - izmeklētāji, operi, experti , iesaistot tos "dzērājkaršu" dalīšanā autovadītājiem. Tiešām, CP vadībai pēdējā laikā prāts nesas uz muļķi, tas ir bēdīgi. Toties, absoluti nekas netiek darīts, lai uzlabotu satiksmes drošibu uz ceļiem. Pašiem CP jau sen bija jāpaziņo attiecīgām iestādēm, ka Jūrkalnes/Apūzes stūris ir kļuvis bīstams parredzamības ziņā - traucē krūmi "Lukoil" pusē. Pēdējā laikā avārijas tur ik dienu, bet no CP reakcijas nekādas. CP ,lūk, ir pamanāmi nedaudz tālāk - pie lidostas viadukta uzbēruma, kur ikdienas naudas sodu plāniņš pildās ar uzviju. Nekāds tur BĪSTAMS krustojums viņus vispār neinteresē....lai tik sitās. Cerams, ka pienāks diena, kad sakarīga valdība to CP kantori likvidēs un reorganizēs pēc ES nosacījumiem kā tas jau noticis daudzās valstīs. Pašreizējā CP darbība - tā ir padomjlaiku VAI palieka. Kā izcili pozitivs piemērs attīstībā jāmin CSDD kantoris, kas padomjlaikos funkcionējot VAI sastāvā bija tikpat nožēlojams kā CP pašreiz.

Pats nākamnedēļ dodos atvaļinājumā - LAI arī citiem iauto lasītājiem un redakcijas pārstāvjiem: laba un jauka atpūta!

277910. viesis 9.jūlijs 2010 23:55
0 0 Atbildēt

aha... pat pilnīgi skaidrā pa bedru ceļiem var zaudēt samaņu.

277911. viesis 10.jūlijs 2010 13:01
0 0 Atbildēt

deksteram arī izdalīja?

277912. viesis 11.jūlijs 2010 10:07
0 0 Atbildēt

Vēl viens iemesls meklēt kašķi un radīt iespējami daudz problēmu CP darbiniekiem nepamatotas apturēšanas gadījumā. Diemžēl ejam tikai arvien dziļāk bezjēdzībā, izraisot arvien lielāku riebumu un necieņu pret institūciju (un tās darbiniekiem), kura tiek finansēta no nodokļu naudas un kurai teorētiski tomēr vajadzētu nodaroties ar satiksmes drošības nodrošināšanu, nevis peļnas plāna pildīšanu un apšaubāmām reklāmas akcijām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti