Brauc 3,5 promiļu reibumā un piedāvā kukuli

 
4.oktobris 2010 21:45

25.septembrī sešos pēcpusdienā Plāņu pagastā uz ceļa Smiltene - Strenči 16.km apturēta automašīna, kuras vadītājs, 1959. gadā dzimis Plāņu pagasta iedzīvotājs, piedāvāja policijas darbiniekam veikt nelikumīgas darbības.

Pārkāpējs piedāvāja policistiem nesastādīt protokolu par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, apmaiņai piedāvājot kukuli. Vīrietis Valsts policijas dienesta automašīnā atstāja 200 latus.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc KL 323. panta 1. daļas Par kukuļdošanu, par ko paredzēta atbildība - brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem.

Noskaidrots, ka vīrietis 2005.gadā, kad pie automašīnas stūres bija sēdies vairāk kā trīs promiļu alkohola reibumā, uzbraucis gājējai, kas mirusi notikuma vietā. Par šo noziedzīgo nodarījumu vīrietim tiesa piespriedusi divus gadus reālu brīvības atņemšanu. Tas nav traucējis viņam šogad 25. septembrī atkārtoti sēsties pie stūres alkohola reibumā un jau bez Transporta līdzekļa vadīšanas tiesībām. Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta 2. daļas. Par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēta atbildība- brīvības atņemšana uz laiku līdz 2 gadiem vai arests vai piespiedu darbi, vai naudas sods 9000 latu.

Šoreiz vīrietis automašīnu vadījis 3,5 promiļu alkohola reibumā un, kā paskaidrojis izmeklētājam, gribējis „nobraukt tikai mazu gabaliņu”.

Policijā reģistrētā informācija diemžēl liecina, ka, lai arī ievērojami paaugstināti sodi par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, par ko regulāri tiek informēti iedzīvotāji, dzērušo vadītāju skaits nesamazinās. Aizvadītās nedēļas nogalē Vidzemes reģionā reģistrēti 12 gadījumi, kad vadītājs pie transporta līdzekļa stūres sēdies, būdams alkohola reibumā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 19

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti