Policija pret nelikumīgiem riteņu bloķētājiem 3

 
14.marts 2011 10:13

Valsts policijas viedoklis par PTAC lēmumu saistībā ar SIA Parking Control lietotajām riteņu bloķēšanas iekārtām.

Kā tas viss darbojas »»

Papildus lasiet šeit »»

Saistībā ar Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) 2010.gada 25.novembra lēmuma Nr. E03-KREUD-60 par administratīvā soda un tiesiskā pienākuma uzlikšanu (Lēmums) SIA Parking Control (PC) (uzdodot PC nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi, kas citastarp izpaužas kā riteņu bloķētāju uzlikšana/nenoņemšana līdz automašīnas īpašnieks/lietotājs ir veicis soda naudas samaksu), Valsts policija (VP) savas kompetences un pilnvaru ietvaros pildīs PTAC rīkojumu panākt riteņu bloķēšanas iekārtas neuzlikšanu un/vai noņemšanu.

Ņemot vērā to, ka PC labprātīgi neizpilda PTAC Lēmumā uzliktos pienākumus, PTAC uzsācis lēmuma piespiedu izpildi, vēršoties VP un uzliekot tai par pienākumu panākt riteņu bloķēšanas iekārtas neuzlikšanu un/vai noņemšanu.

PTAC Lēmuma izpildes nodrošināšanā VP darbinieki, saņemot informāciju par to, ka PC pilnvarota persona automašīnai ir uzlikusi riteņu bloķēšanas iekārtu, izbrauks uz notikuma vietu un pieprasīs PC pārstāvim nekavējoties noņemt uzstādītās riteņu bloķēšanas iekārtas.

Ja PC pilnvarota persona atteiksies labprātīgi noņemt riteņu bloķēšanas iekārtas, VP darbinieki varēs realizēt savas tiesības, lai personu sauktu pie normatīvajos aktos noteiktās atbildības par amatpersonas likumīgā rīkojuma vai prasības nepildīšanu. Savukārt automašīnas īpašniekam tiks piedāvāts izsaukt speciālos dienestus riteņu bloķēšanas iekārtas noņemšanai. Pakalpojuma tūlītēja apmaksa šajā gadījumā būs jāveic pašam automašīnas īpašniekam, kurš pēc tam civiltiesiskā kārtā varēs piedzīt izdevumus no PC, jo atbilstoši Administratīvā procesa likuma 364.panta pirmajai daļai visas ar šāda PTAC Lēmuma piespiedu izpildi saistītās izmaksas būs jāsedz PC.

Vienlaicīgi VP vērš uzmanību uz to, ka PTAC Lēmumā minētā prasība šādā gadījumā VP veikt patstāvīgu riteņu bloķēšanas iekārtas noņemšanu ir uzskatāma par prettiesisku un VP kā iestādei nerealizējamu, jo neietilpst VP kompetencē, uzdevumos, funkcijās un neatbilst likuma „Par policiju” normās deleģētajām pilnvarām.

 
Visi komentāri
 
281997. viesis 14.marts 2011 13:23
0 0 Atbildēt

Neticu, ka kaut kas tiks panaakts. Veel pagaajsh nedeelj shie darbonji ciitiigi lika blokjeetaajus.

282072. viesis 16.marts 2011 21:38
0 0 Atbildēt

:D:D:D

ja tev uzlikts sūds, tad tev ir izvēle

1) samaksāt summu A stāvvietas operatoram laijamais sūdu noņem

2) izsaukt speciālo Noņēmēju Kantori un samaksāt tam summu B.... vēlāk tu varēsi samaksāt advokātam summu C un vērsties tiesā par summas B piedziņu no kantora, kuram tu pēc būtības neesi samaksājis par sniegto pakalpojumu (sūdu tev uz riteņa liek tikai tad, ja tu parkingā stāvi uz šaru)

pašiem nav tiesību nedz noņemt tos sūdus nedz pieprasīt lai jamie noņem :D:D:D tiesiska valsts saucās :D:D:D

282104. viesis 18.marts 2011 12:33
0 0 Atbildēt

maitas shie SIA Parking Control, pats biju ticis uz shiem, prasiija uz vietas nomaksat 20 ls lai nonjemtu bloketajus, ne parskaitijums ne kas a uz vietas. pilnigs rekets! Beidzot tas arprats ir apturets

-----------------------

www.autoserviss24.lv

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti