Aiztur vīrieti par vairāku simtu atpakaļskata spoguļu stikliņu zādzību 6

 
14.aprīlis 2011 13:32

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas birojā uzsākti desmitiem kriminālprocesu par automašīnu atpakaļskata spoguļu zādzību gadījumiem.

Zādzības ilgākā laika posmā reģistrētas visās septiņās Vidzemes reģiona apkalpojamo iecirkņu teritorijās. Sadarbībā ar Igaunijas Rietumu prefektūras kolēģiem Igaunijā aizdomās par zādzību izdarīšanu policija aizturējusi 1983. gadā dzimušu Rīgas iedzīvotāju, kam tiesa pēc procesa virzītāja ierosinājuma piemērojusi drošības līdzekli- apcietinājumu.

Kā pastāstīja Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas galvenais inspektors Guntis Gailis, sankcionētas kratīšanas laikā vīrietim piederošajā dzīvoklī Rīgā izņemti vairāki simti atpakaļskata spoguļu (ar un bez ietvariem un stiprināšanas mehānismiem), parkošanās sensori, lukturi un citas mantas. Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis „strādājis” viens un aizturētās personas materiālie apstākļi mudina domāt, ka bizness bijis ienesīgs. Vīrietis pārvietojies ar luksus klases sporta automobili, viņa dzīvesstils un iecienītie iepirkšanās centri sagrauj jebkuru priekšstatu par vidusmēra zagļa ārējo izskatu un dzīvesveidu. Nozagtos stikliņus viņš realizējis autoservisos un „klientus” nereti atradis pēc sludinājumiem internetā.

Iespējams, viņš veicis arī vairākas pasūtījuma zādzības un policija pārbauda vīrieša saistību ar vēl citiem noziedzīgiem nodarījumiem. Aizdomās turamās personas „kontā” ir vairākas zādzību epizodes, kas veiktas Igaunijas un Lietuvas teritorijā. Izmeklēšana turpinās.

Policija vērš iedzīvotāju uzmanību uz nepieciešamību parūpēties par sava īpašuma drošību, veicot kaut elementārus pasākumus tā aizsardzībai. Starp apmēram sešiem simtiem kratīšanas laikā izņemto spoguļu pagaidām konstatēts tikai viens spoguļa stikliņš ar marķējumu. Tai pat laikā vairāku nozagto automašīnu stikliņu vērtība sasniedz vairākus simtus latu.

Policija iesaka nežēlot laiku un doties pie speciālista, lai uz spoguļa stikliņa iegravētu, piemēram, automašīnas valsts numura zīmi. Tas Jums katrā ziņā izmaksās daudz lētāk, ietaupīs Jūsu naudu, laiku un enerģiju nekā gadījumā, ja kļūsiet par zagļu upuri. Arī zagļi atzinuši, ka marķēts stikliņš automātiski tiek atzīts par zādzībai nederīgu, jo to realizēt ir praktiski neiespējami.

 
Visi komentāri
 
282456. viesis 14.aprīlis 2011 22:42
0 0 Atbildēt

roku veiklība un nekāds apmāns

ari marķetos spoguļus zog principāli, lai iegrieztu tiem kas marķējuši ,tā ka risinājums šai problēmai nav

282457. viesis 15.aprīlis 2011 8:42
0 0 Atbildēt

Risinājums ir - vīrs ar snaipera šauteni tuvējās mājas balkonā :-)

Nav jāšauj nost, pietiek ar t.s. "miega kapsulu", pārbaudīts praksē,

darbojas ekselenti! Vajag paskatīt Krievijas TV!!! :-)

282459. viesis 15.aprīlis 2011 9:21
0 0 Atbildēt

Da labi tad jau var arī vienkāršāk - ievietot spogulī tādu pat "mehānismu" kā banku naudas maisiem, tikai krāsas vietā kaut ko apdullinošu vai iemidzinošu - jo to spac-krāsu - no auto nedabūsi nost, lai gan protams arī zaglis nedēļu nevarēs atmazgāties.

282506. viesis 19.aprīlis 2011 0:19
0 0 Atbildēt

To WALA

Vari ievietot tai spogulī ko gribi, zags tāpat. Varbūt ne pa tēmu, bet man pa brīvdienām apzaga servisu. Nozaga instrumentus, pāris auto magnetolas. Kur pārdot, instrumentus loģiski pa lēto kādam automehāniķim, tam protams prieks - atnes Kamasa instrumentus par 10 Ls kuri maksā 210 ....

Kamēr tas turpināsies spoguļu utt. zagļi dzīvos zaļi un brauks ar Cayene, jo policijai vis ir "pajāt", noķēra - zaglis atpirkās. Pašlaik esmu ļoti nikns!!!!!

282541. viesis 20.aprīlis 2011 13:09
0 0 Atbildēt

Man gada laikā nosaga spogulus 4 reizes ar visiem ietvariem! Tai skaitā arī marķētos! Marķētie aizgāja nakst laikā, jo tumsā to marķējumu tā pat neredz. Tā kā marķēsana mani no kārtējām galvassāpēm ar apdrošinātājiem nepasargāja! :(

282630. viesis 28.aprīlis 2011 18:38
0 0 Atbildēt

Šiem tipiem prasās pēc vieglas eitanāzijas. Vai vismaz grāpstīgo pirksteļu nogriešanas. nekas cits viņus neārstē.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti