Jūrmalas Domes atbilde iAuto par spilgtajiem Ziemassvētku dekoriem Strēlnieku prospektā (+ VIDEO) 26

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 15.janvāris 2020 16:50

Lai labāk saprastu jautājumu būtību par Ziemassvētku dekoriem Jūrmalā, aicinām noskatīties šo video:

iAuto redakcija 9.janvārī nosūtīja jautājumus Jūrmalas domei un šodien (15.janvārī) saņēmām sekojošas atbildes.

Kā Jūs vērtējat redzamo situāciju? 

Video redzamie dekori Strēlnieku prospektā ir uzstādīti 2019. gada decembrī, un ir papildinājums ar analogu dizainu un tehniskajiem rādītājiem jau 2018. gadā uzstādītajiem gaismas dekoriem Rīgas ielā ceļu posmā no Lielupes tilta līdz Dzintaru tiltam. Ceļu posmos, kur blakus neatrodas citas izgaismotas reklāmas vai gaismas objekti, un pie noteiktiem laika apstākļiem, dekori izceļas ar gaismas intensitāti.  Lai problēmu risinātu, nākamajā sezonā plānots dekoriem samazināt gaismas intensitāti. 

Jāpiemin, ka drošības apsvērumu dēļ Jūrmalas pilsētā visa veida digitālā reklāma un lielformāta digitālie ekrāni, kas citviet Latvijā ir aktuāla problēma, nav atļauti.

Cik izmaksāja video redzamo gaismas dekoru uzstādīšana Strēlnieku prospektā? 

Viena gaismas dekora izmaksas ar montāžu un pieslēgšanu pilsētas ielu apgaismojuma elektrotīklam sastādīja 450 eur bez PVN. Kopumā uzstādīti 65 dekori.

iAuto papildinājums: Kopā tas sanāk 29 250 EUR bez PVN)

Cik lieli ir uzturēšanas izdevumi mēnesī?

Uzturēšanas izmaksas ir tikai par patērēto elektroenerģiju, kas ir divas reizes mazāka kā par līdzīgu dekoru, kas aprīkots ar kvēlspuldzēm.

Labprāt iepazītos ar pašu konkursa nolikumu un rezultātiem, lūdzu atsūtīt publikācijas saiti! 

Dekorus paši izgatavoja un piegādāja Jūrmalas pašvaldības uzņēmums SIA “Jūrmalas gaisma”, konkurss šim nolūkam netika rīkots.

Kas un kad pieņēma šo objektu? Vai ir akts? 

Dekoru piegādes/ pakalpojuma līguma izpildi kontrolēja Pilsētplānošanas nodaļas darbinieki.

Atbildes saņēmām no Jūrmalas pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas Zanes Leites.

Citi raksti par šo tēmu:

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
Nja 15.janvāris 2020 17:03
1 6 Atbildēt

Laikam visiem būtu labāk, ja tāda Jūrmala nemaz nebūtu.

650 15.janvāris 2020 19:00
1 4 Atbildēt

Kritika par "piekasīšanos" ir galīgi nevietā.Šis ir tikai apsveicami, ka "kāds" vispār spēj "uzprasīt" par lietu stāvokli savā pilsētā.Ja reiz ir Svētku dekors- tam būtu jārada prieku, nevis neizpratni un kaut kādu atklāta pofigisma iespaidu.Skaidrs, ka tas šīssezonas jaunievedums tika nepienācīgi izvērtēts.Nav taču jāpērk pats lētākais un bezgaumīgākais draņķis.Jo tepat ir arī reāli skaisti un cituviet neredzēti piemēri:

Kaut vai arī šis, burtiski turpat uz blakus ielas- pat neskatoties uz miglubildi, ideja ir saprotama:

Bet lūk šis nav nevienam saprotams- ne braucējam, ne blakussēdētājiem.Līdzīgi kā sākotnēji bija ar luksoforiem turpat uz atjaunotā ielas posma.Kuru pamat/uzdevums laikam ir nakts vidū izgaismot zaļi sarkanu visu apkārtni.Pat dzelzceļa semafori spīd ar mazāku intensitāti.Un priekš kam tagad tāds starojuma haoss meža vidū? Pat fotoierīces aizrijas un nespēj to pienācīgi pārraidīt-

iAuto 15.janvāris 2020 19:19
1 2 Atbildēt

No kuras ielas ir trešais foto? Tas arī šī gada jaunums?

650 15.janvāris 2020 19:50
1 1 Atbildēt

Autostrada Kauguri-NewKemeri.Tas ir tipa turpinājums- ko nepakāra uz Dubultu/Strēlnieku prosp, tas "aizgāja mežā".MegaGaišs tagd būs vismaz līdz Ķīniešu Jaungadam.

Dīvāna komentāri 15.janvāris 2020 21:03
1 1 Atbildēt

Viss pašlaik tiek visi atvienoti.

Paraudajat.

Sēžat tumsā....

Neredzu kur problema

iAuto 15.janvāris 2020 21:08
9 13 Atbildēt

Problēma, ka pašvaldības darboņi ar savām aktivitātēm pa iedzīvotāju naudu apdraud cilvēku veselību un dzīvību - apžilbina transporta līdzekļu vadītājus!

Dīvāna komentāri 15.janvāris 2020 21:18
11 3 Atbildēt

Nu es braucu katru dienu, mani piemēram nekas tur neapžilbina.

650 17.janvāris 2020 0:22
0 0 Atbildēt

Katru dienu, ja? Paskat ko...Es gan braucu vidēji tikai 4x nedēļā. Tātad TU pastiprināti deldē manu ceļu un bojā manu gaisu- par ko MĒS maksājam vienādas nodevas.Tev ir jāmaksā 1,75x vairāk nekā man! Dēļ tādiem gudriniekiem jau tas asfalts izļogās un tie aku vāki iegrimst!

J 15.janvāris 2020 23:24
5 2 Atbildēt

Šķiet iauto iebrauca auzās ar šo tēmu.

iAuto 15.janvāris 2020 23:49
3 8 Atbildēt

bez argumentiem izklausies pēc iesaistītās puses!?

aldis 16.janvāris 2020 6:49
6 4 Atbildēt

kam nahren jums tie kaitinošie drošības kodi??????????mans šoferīti braucot sāka stresot,tieši jūsu koda pēc,teicu piestāj,vēl dusmīgāks palika.........pats sms nerakstu pie stūres,bet ja kritiski,tad esmu darījis gan bet adresāts saprata! pat tagad kaitina!!!!!!mēģinu vēlreiz!........vēlreiz

iAuto 16.janvāris 2020 8:48
1 0 Atbildēt

Drošības kods ir tāpēc, lai samazinātu SPAM ierakstus portālā. Ja nav tā koda, tad var uzlikt programmu, kura automātiski ievieto daudz nevēlamu ierakstu. Tagad arī šādi ieraksti ir, bet stipri mazāk un tos raksta cilvēki manuāli.

Reģistrētiem lietotājiem drošības kods netiek prasīts.

Braucot pie stūres labāk ir nelasīt un noteikti nevajag rakstīt komentārus.

aldis 16.janvāris 2020 6:58
1 0 Atbildēt

a vot neiebrauca bet parādīja cik vienkārši ko uz ceļa napamanīt (otrā bilde)

650 16.janvāris 2020 2:31
2 5 Atbildēt

Nu ja,auzās riktīgi, pilnīgi aka līdz ausīm.Tikko materiāls par dekoriem,tā kā pēc burvja mājiena šovakar viņu vairs nav...

Gada sausais atlikums pēc pārējajiem nelabvēļu gaudojumiem- sataisīta pāreja uz viņpasauli Asaros,nāvespunkts Lienes ielā rekonstruēts trīs mēnešus ātrāk par noteikto termiņu.Dubultu stacijas mikroviļņu ātrumkamera pēkšņi sākusi "reģistrēt" arī no rīgas virziena ielavījušos steidzīgos bandītus.Talsu šosejas un Dub-prospekta jauno idiotluksoforu gaismasspēja samazinājusies par 50% un naksnīgajiem garāmbraucējiem pavērusies reāla iespēja nelietot saulesbrilles.Vēl te kaut kas bija "nejauši" noticis,ātrumā grūti atcerēties.Jācer ka domes slepenie aģenti arī turpmāk turpinās uzmanīgi lasīt šī nepieklājīgā portāla paustos ciniskos viedokļus.

Cerams,ka ar laiku tiks arī atrasta iespēja naktī atslēgt strāvas padevi nonstopā 25/55/sek funkciOnējošo kretīn/semaforu pie pašas domes un ierīkot dzintara lunaparka apmeklētājiem iespēju šķērsot 4joslu autobāni bez izklaides pasākumam sekojošas paviesošanās kapsētā.Gan jau vēl šo/to varētu piebilst,- uz Galvenās ielas sen nav inspicēts g-pāreju marķējuma atlikums un neviens nav iedomājies izmērīt daudzo desmitu kanalizācijas vāku iegrimes dziļumu asfalta segumā- Tai Skaitā,nesen "atjaunotajos" ielas fragmentos.

Vēl derētu aizsūtīt kādus pieredzējušus aģentus "paostīt" garāmbraucējiem piedāvātā gaisa kvalitāti Pumpuru Apriņķī uz Dubultu prospekta.Iezemieši tur varētu būt apraduši ar to situāciju,bet garāmbraucēji gadiem ilgi strīdās- vai Kūrorta noskaņojumam atbilstošo ozonalizēto izgarojumu cēlonis meklējams kanalizācijā vai tomēr asenizācijā..

aldis 16.janvāris 2020 6:29
0 0 Atbildēt

nav tik traki,nestresojiet,man nav traucējuši tālo aizmāršas-pamidžinu,parāda ka tikai tālie....nu jā,piebremzēju, pat nonoburkšķu,bet tā otrā miglu bilde,nu vot nav patīkama!!!tā varētu būt kaitinoša pat tiem kuri kaut caur to pilsētu izbrauc 1x dzīvē!

aldis 16.janvāris 2020 9:32
0 0 Atbildēt

nevarat uzlikt neesmu robots....bet nu labi,es labāk par un ap autiņiem bet noteikti zinu ka jūsu lapu lieto daudzi......un diemžēl arī pie stūres uztaisat vienkāršāk

iAuto 16.janvāris 2020 11:35
0 0 Atbildēt

Reģistrējies kā iAuto lietotājs un drošības kods nebūs vairs jāvada

Nja 16.janvāris 2020 12:28
0 0 Atbildēt

Varbūt uzlikt lapai updeitu?

iAuto 16.janvāris 2020 13:41
0 0 Atbildēt

??

650 16.janvāris 2020 13:38
2 0 Atbildēt

Drošibas kodu varēja vienkārši "uzlabot" (vienkāršot).Jo problēma ir viņa vizuālajā saskatāmībā.Atstāt Lielos burtus un ciparus,un koda lodziņā likvidēt traucējošās svītrojumu līnijas.

Tas, ka šeit par 9/10 izteiksies dažādi Jūrmalas nelabvēļi un "nečikstēšanas" speciālisti,tas ir skaidrs.Bet vēl skaidrāks, ka tieši Domes pārstāvji šos materiālus lasa.Sveiciens viņiem,lai izlasa pēc jaunākajām Cssd rekomendācijām- uzmanīgi un "divreiz".

Jo godīgi sakot,principā jau NAV runa par apžilbināšanu vai braucēja nespēju.Runa ir par bezatbildīgu bezsaimnieka attieksmi.Par kopējo finansu izlietojumu nepienācīgi pārdomātā veidā.Par Godprātīgu Speciālistu trūkumu satiksmes un morāles stratēģijā un uzraudzībā.

Jūrmalā ir VIENA tā tur visuGalvenā iela.Tā (sen jau varēja...) būt sakārtota un aprīkota pēc vispasaules visaugstākajiem standartiem.Kā jaunās autostrādes Čehijā- kuras spīd un laistās gluži kā Kosmosā. Bet reāli ir pa lielam prasts fufelis.Valsts vienīgajā "atlikušajā" oficiālajā Kūrortā,ar vienīgajām pusotru gab "atlikušajām" kūrorta ārstniecības iestādēm un podā nolaistajām pārējām/bijušajām kūrorta iezīmēm...

Aku vāki uz šis ielas ir vnk katastrofāli- bet NAV neviens par to publiski runājis.Tur uz 20km tās ielas ir aptuveni 20 luksofori un plus vēl kādas 5 atlikušās neregulētās gājēju pārejas. Uz kurām "vietValdība" pagaidām NESPĒJ uzturēt drošibai atbilstošu marķējumu un pienācīgu izgaismojumu.

Dudultos pie tikko jaunā izremontētā 200m ielas fragmenta pie jaunā luksofora virzienā no/rīgas braucot,tieši pirmajā joslā rēgojas pa 15cm asfatā iekritis kontrol/akas vāks, tieši kreisā riteņa trajektorijā,tieši kur apstājas pats pirmais auto pie tā luksofora.Nožēlojami- ka šo Suudu neviens kontrolētājs/pieņēmājs/uzraugs nav "ieraudzījis".Jo tas "satiksmes megamezgls" tacu nav vēl pabeigts, pagaidiet,tūliņ pat jau aiznākamogad viss tur būs labāk.

Aizbrauciet piem vakarā uz Jelgavu- kura vēl nesen bija līdzīgā pusnolaistā izskatā.Pavērojiet, kāds ir "iespaids" vnk iebraucot un caurbraucot.Neiedziļinoties niansēs- kur (drošivien) jelgavniekiem pašiem kā ikdienas zinātājiem tomēr būtu gan ko iebilst.

Jelgavā jau paris gadus kā ir radīta LV teju vienīgā (man zināmā...) gājēju pāreja ar asfaltā iestrādātiem spīdošiem marķējuma elementiem.Necilā vietā, uz Rūpniecības ielas, akkurāt puskilometru no Ģintarmužas.Iespējams tieši uz Turieni būtu jāaizsūta pieredzes apmaiņā mūsējos kūrortsPeciālistus.Jo pilsētas mērogā tās ir kapeikas- ko ''izmaksātu" to 25gab pāreju aprīkošana."Zaudējums" būtu samērojams ar šo te strīdīgā izskata 65gab ķiniešu izcelsmes megaledgaismekļu cenu.Ieguvums,savukārt, būtu naudā un graudā neiz/mērojams.Bet pagaidām runa ir vien par par tā saucamo atbildības pietrūkumu savu tā saucamo "L-vēlētāju" priekšā un vienkārši par viņu kaitināšanu.

Gazi 16.janvāris 2020 19:38
0 4 Atbildēt

vai dieniņ vai dieniņ, ka tik atkal par kaut ko papukstēt. nekas nežilbina. nav jau jāblenž uz dekoriem, jāskatās uz ceļa.

? 16.janvāris 2020 20:37
1 0 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu par aku vākiem. Citās pilsētās problēma ir, ka vāku gredzeni ir iekrituši asfaltā, bet jūrmalā tie lielākajā daļā pat ir ielas līmenī, taču laikam jau amortizējošie gredzeni zem vākiem ir izbeigušies. Tas, ka to nesakārto ir tīrākā nolaidība. Vēl jo vairāk, ja Jūrmala iekasē sezonas iebraukšanas maksu (miljonos gadā). Nauda kur palika? Kāpēc braucējiem jālauž savi auto?

650 17.janvāris 2020 0:04
1 0 Atbildēt

Pilsētā ar iebraukšanas maksu un ar praktiski vienu galveno ielu NEKAD nav bijis tāds stāvoklis, ka šī iela būt bijusi pilnībā sakārtota.Pirmos kādus desmitpacmit neatkarības gadus viņu centās sakārtot.Gadiem ilgi tur braucēji jaaajās pa apvedceļiem un ierobežojumiem.Bet tikko viens remonts beidzās, tā jau nākamajā nedēļā turpat divus stabus tālāk tika rakta nākamā būvbedre- lai kaut/kam kaut/kur ievilktu nākamās apakšzemes komunikācijas.Cik tur līdzekļu ir gadu gaitā savulaik iekritis melnajos caurumos,iztecējis caurajās trubās un izkūpējis zilajā gaisā- to nu neviens xuexperts tagad vairs nepateiks.Lietus ūdens paškanalizēšanās sistēma arīdzan ir atstāta pašplūsmā,par tās uzlabošanu vairs reti kurš runā.Nauda nau,pašol d....

Atliek vien cerēt uz klimata izmaiņām- ka mellužos un majoros būs mazāk nokrišņu.Iespējams, ka tad atradīsies līdzeļi, lai Beeidzoot izceltu no asfalta dzīlēm vismaz tās pāris kontrol/akas majoruStacijas un pilsētValdības ēkas tiešajā tuvumā- kur pāris tajās līkumotajās virāžās cenšoties ietrāpīt,autoLohi gadiem ilgi lauž riteņus un klabina savus atlikušos zobus.

Bet, kā var spriest šeit pēc dažiem raksturīgiem komentiem un pēc "apzinīgo" pisloņu dāsni saspraustajiem mīnusiem- tad nākotne skaidra.Īstenie pilsētas patrioti ir pieraduši "ēst" tieši to, kas tek zem tiem slavenajiem slavenajiem vākiem.

Martins 17.janvāris 2020 1:47
2 0 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu it īpaši nepatīkami ir kad slapjš laiks, palīdz ja nolaiž saulessargu, problēma ir pavisam vienkārša projekta izstrādātājam nav ne mazākās nojausmas par gaismošanas tehniku un vadlīnijām. Dekorāciju vajag izgaismot ņemam led lenti, kādu lenti pirkt? a ņemsim niknāko kas ir toč nekļūdīsimies un lūk rezultāts. Tā ir vienkārši nekompetence.

EZ 26.janvāris 2020 17:06
0 0 Atbildēt

Lietus kanalizācija. patiešām, atstāta pašplūsmā. Visur, kur vien soļus speru, rensteles pilnas ar dubļiem, nav tīrītas vellssazin kad. Brīdī, kad uzlīst lietus, paradoksāli, bet ap renstelēm veidojas peļķes, tieši tam tā nevajadzētu būt. Viss, kā jau dziļos laukos

Migla 22.janvāris 2020 18:56
0 0 Atbildēt

Kāpēc iauto nepievērš svarīgiem ceļa apzīmējumu neesamibai Jūrmalā ?

Braucot uz patstāvīgi remontēto tiltu no no dzirnavu ielas, nav ceļa apzīmējumu. Tumsā bīstams likums.

Tāpat Priedaines pusē zem Lielupes tilta.

Ļoti liels haoss braucot uz kauguriem no karjeras puses, kur apgriešanās. Daudzi iedomājas, ka tur vienvirzienu ceļš jo esot no Jēkabpils ielas puses ceļa zīmes ⛔, bet nesaprot vienvirziena ceļu apzīmē ar zīmi zilā fonā bulta. Rezultātā tur avāriju situācijas katru dienu. Pēc visa zīmējuma, tur jāgriežas no labās puses.

Skolas iela, kur zīmuļi bērnu laukums nepareizi zīme 30 uzstādītas, drīzāk trūkst darbību beigas.

Kauguros liela daļa ir dzīvojamā zona, nesaprotu vai tas ir vajadzīgs, jo pārsvarā daudziem autovadītāji neinteresē drošība. Policija arī nedežūrē un pat paši brauc pāri 39km/h. Domei prasīju, lai saliek guļošos, lai pasargātu no tiem glupiem autovadītājiem.

Kam jārūpējas pilsētā par drošību?

Tallinas ielā 4 joslas un nav regulējamā gājēju pāreja, Jums tas patīk jau ievēroju

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti