Slikta ceļa projekta rezultātā tika lauzti automobiļi, to varēja uzreiz, bet vismaz 2022.gadā salabo (+ VIDEO) 22

 
iAuto | 14.aprīlis 2022 18:00

Satiksmes plānotāji beidzot atģidušies, ka satiksmes apļus, kas gadiem bija lamatas neuzmanīgāku un gabarītos lielāku automobiļu vadītājiem, var samērā vienkārši uzlabot, proti, riepas netiks plēstas, ja malas paplašinās ar bruģi.

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 14.aprīlis 2022 19:15
2 4 Atbildēt

Latvijā ir pilns ar šitādiem marazmiem!!

Kur rekonstruē "izlabojot" komunistu laiku apļus un kur uzbūvē jaunos, tur ātrums ar kādu var izbraukt šo apli ir pamatīgi samazināts.

Jēkabpilī pie dz/stacijas un Pļaviņās pie Aiviekstes tilta ātrums ar kādu var izbraukt apļus ir samazinājies vismaz par 20 km/st, ja brauc ar vieglo un piekabi, tad vismaz uz 40 km/st ir kritums.

Rr19 14.aprīlis 2022 21:03
3 0 Atbildēt

Nevari izbraukt, mauc pa taisno, dažiem izdodas.

msh 15.aprīlis 2022 6:40
1 0 Atbildēt

Kā tu nesaproti - tas nav defekts, tā ir fīča! Aizej palasi purnagrāmatā "pilsēta atsevišķiem cilvēkiem" lapu - atradīsi piemērus kur šie īd par kaut kādām rekonstruētām Rīgas ielām, ka esot līkumiem/izbrauktuvēm pārāk lieli rādiusi sataisīti - tādi pieļauj pārāk lielus ātrumus, pilsētā tik ātri nav jābrauc!

Pļurkt 15.aprīlis 2022 13:44
0 0 Atbildēt

Kakogo huja taisīt sliktāk kā bija??"?????????????

msh 15.aprīlis 2022 14:59
0 0 Atbildēt

Kā tu nesaproti! Pilsētā jāiet ar kājām un jābrauc ar velosipēdiem, nevis jābrauc ar mašīnām! Attiecīgi lai mudinātu cilvēku vēlmi pārkāpt no mašīnām uz velosipēdiem un lai pasargātu "neaizsargātos satiksmes dalībniekus", vajag "mierināt satiksmi". Elementāri Vatson

Pļurkt 15.aprīlis 2022 15:33
0 0 Atbildēt

Te runa iet par apvadceļiem un riņķiem ĀRPUS PILSĒTĀM!!!!!

1 16.aprīlis 2022 9:26
0 0 Atbildēt

"Drošības nolūkā"...

spriidiic 14.aprīlis 2022 19:25
1 1 Atbildēt

Jaukajā bruģētajā paplašinājumā, kādi ir Sēnītes aplī, labās puses noapaļojumos ir iebūvēti apm. 120mm augsti betona kluči. Papildus extra- ja Rīgā apļos pamazām uzrodas kāda atsevišķa josla, tiem, kuri brauc pa labi pirmajā, šeit aplī var iebraukt tikai perpendikulāri apļa joslām.

Vernons 14.aprīlis 2022 20:22
8 4 Atbildēt

To kropli, kas to apli zīmēja piesiet pie bordas nobrauktuvē!

Vai tad patiesi ir tik grūti izlasīt CSL 19. pantu "Pienākumi un tiesības"! Pienākums apli izveidot tādu, lai tas būtu drošs un braucams!

Rr19 14.aprīlis 2022 20:43
1 0 Atbildēt

Tiem Kauguru apļiem labās malas mazie būsi vairāk nobrauktā nekā lielie būsi.

Kanibaals 17.aprīlis 2022 10:38
3 0 Atbildēt

》lamatas neuzmanīgāku un gabarītos lielāku automobiļu vadītājiem

Šitiem kropļiem atņemt tiesības pirms nodarījuši vēl lielāku skādi un būs satiksme daudz drošāka.

WALA 14.aprīlis 2022 23:17
1 0 Atbildēt

Elementāri, ja projektētajām nav vismaz 3 gadi stāžs pie jebkāda CE vai D kategoriju prasoša tr-ta stūres, tad tādu kadru nelaiž pie krustojumu plānošanas, un labākajā gadījumā tāds drīkst projektēt ceļu taisnos posmus, bez šķērsojuma un tikai 1 līmenī ....

Kanibaals 17.aprīlis 2022 10:42
0 0 Atbildēt

Aha un lidostas drīkst projektēt tikai Boeing piloti. Ir tāda lieta kā Autoturn un visu var sarēķināt. Nelaime tikai tā ka plakans papīrs pacieš visu un var iezīmēt to kas dzīvē izskatīsies savādāk.

anoagask 17.aprīlis 2022 19:31
0 0 Atbildēt

projektētājam jāpārzin standarti un pareizi šabloni/templates jābīda CAD programmā. Vai tādu ārprātu akceptē LVS?

650 14.aprīlis 2022 23:48
6 9 Atbildēt

Visiem apļiem visur vienmēr visas malas visvairāk nobraukā tieši Lohi.Un visdrīzāk jau ar parastiem vieglajiem auto.Tādu "vadītāju", kurš nespēj izkontrolēt sava hlama trajektoriju, citādi kā par lohu nosaukt diez vai ir iespējams.

Šie te paranormālie kau/gurū riņķi vienkārši ir ar klaji nepareizu trajektoriju,tāpēc Lohiem problēmas ir jo lielākas.Un tā saucamais Sunis arī samērā abi "zin ko ēdis", tapc preventīvie sāls kaisītāji ziemas naktīs tur riņķo kā kossmonauti orbītā.Par jūr malas nabagnodevu naudiņu šis te brīnumlohprojekts šitā te tika izkonstruēts un tā līdz pat šī gada aprīlim tur nonstopā rēgojās tie izgrauzumi.Pa visu šo laiku (par jūrLohu naudu) tur ticis trubā/iebērts nezcik megatonnu šķembu, taču līdz šim itin nekas nav līdzējis.

Neskaitot vēl to, ka pirmajam aplim trajektorijas kritiskākajā vietā ir iespēja ierakstīties vai nu 2m dziļā grāvī, vai nu knapi metru no brauktuves esošajā elektrostabā.Vidējajam aplim līdzīgs vid

ejā pirksta cienīgais stabs ir kāreiz iesprausts precīzi tieši tur, kur kāds mazāk pieredzējis kasskadieris varētu aiziet "pa taisno".

Un nākamais "medicīniskās apskakates objekts" gadiem ilgi netraucēts gozējas pie Slokas karjera vēsturiskajām vējdzirnavām, kur T-veida krustā līdzīgs iekšmalas izgrauzums ir sassniedzis vismaz 4m garumu un vismaz 0,4m dziļumu.Tur laikam tiek gaidīts kāds Upurēšanās rituāls,kad kāds kārtējais pavassara iedvesmotais lohs nolauzīs kādu riteni vai pat sprandu. Nerunājot ja tumsā vai vēl ar kāda pretimbraucēja piedalīšanos.

Rexx 15.aprīlis 2022 6:11
7 5 Atbildēt

Varbūt vienkārši vajadzētu apgūt prasmes kontrolēt savā braucamrīka kustības trajektoriju?

Latvietis 16.aprīlis 2022 9:57
0 1 Atbildēt

Tā taču ir Latvija, Te ir Pohuj uz iedzīvotāju vēlmēm. Galvenais ka nauda sabāztas kabatās.

Burģis2 16.aprīlis 2022 14:53
0 0 Atbildēt

Kādu vēl bruģis??? Ventspils-Kuldīgas ceļš, pagrieziens uz Liepāju: bruģa akmeņi pa ceļu, saplēstas riepas un izsisti stikli....jau gadu

650 16.aprīlis 2022 15:09
1 0 Atbildēt

Cerams, ka tie patiesie jūr/malas nīdēji, kuri te par taisnības izklāstu katrreiz saliek mīnusus, vasarā sarīsies ūdeni/sāļo un kārtīgi padomās, vai iebraukt te "otrreiz".Ieskaitot tos ziemēļurzemes bandītus un tml tranzītgudriniekus,kuri (vienlaikus gānot visu Skaisto) šosezon aizkadrā ir iecerējuši veiksmīgi apbraukt kūdras meža remontu.Viņus te laipni gaida jaunķemeru meža remonts, cerams ka būvdarbus izdosies izstiept vismaz līdz augustam.Kā ari, nākamās 2 peldsezonas (cerams) sakritīs ar plānoto dzintarpārvada remontu.

Tādējādi, vietējie varēs ieelpot/dziļāk un sālsūdens paraugos 1mā ssēkļa rajonā drošvien būs mazāk uriina klātbūtnes,nerunājot par kūrviesu atstātajām fekakālijām zilā kāroga kāpās un/vai jaunākajiem kovida variantiem izelpā.

ps., bet vispār par LVijas lohiem šobrīd raksta visā passaulē: tg24.sky.it/mondo/2022/04...ano-auto-fiume

WALA 17.aprīlis 2022 8:59
0 0 Atbildēt

Intersanti, kas ta pašiem IT trūkst lūžņu kas upē vai pa kalnu noripo, ka par LV tāda interese ...

Jūrmalnieks 19.aprīlis 2022 9:24
0 0 Atbildēt

Interesanti, cik ilgi tur šie ārmalu akmeņi dzīvos? Ik dienu braucu pa šiem apļiem, un pamats jeb apakša netiek nekādīgi stiprināts vai ar šķembu vai citiem tehnologiskajiem risinājumiem... Vienkārši ir izrakta vieta, iebērts grants slānis kas ticis pieblietēts, pa virsu iemesti šie laukakmeņi, uzliets cements pa virsu un akmeņi iesēdināti, tulīt sabērs melnzemi vai granti pa virsu un smuki izskatīsies gatavs. Piķis kabatā būs.

Bet dažas reizes smagais ar pilnu kravu uzbrauks un akmeņi sasēdīsies, izlidos un pēc gada-diviem būs tikpat traki ja ne pat trakāk kā bija, kad vienkarši malās grants bija.

Naudu mākam izsaimniekot...

Nesāksim par lielo kauguru daudzstāvu māju pagalmu projektu, kur papildus auto vietas ir uztaisītas uz papīra... Realitatē, tās 3-5 papildus vietas uz vienu māju neko iedzīvotājiem realajā dzīvē nedos! Un būs jāturpina vakaros riņķot ap mājām meklējot vietu! Bet vairāk tak ir!... Un atkal ļoti labs piķis nosmelts no pašvaldības budžeta par bezjēdzīgu projektu.

juriz 25.aprīlis 2022 10:03
0 0 Atbildēt

Skatos, nedēļu tur stāv tie mietiņi, lentas. Neviena taču nav nobraukta, nolocīta. Tātad var izbraukt tos apļus tā kā bija iecerēts - smuki, lēni, uzmanīgi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti