F1 vienojusies par jaunu Konkordas līgumu 2

 
Nozare.lv | 27.septembris 2013 17:35

F1 vadība piektdien paziņojusi par jauna Konkordas līguma parakstīšanu, vēsta Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Vienošanos par līgumu apstiprināja arī F1 pasaules čempionāta vadītājs Bērnijs Eklstouns.

Foto: fia.com

Konkordas līgums pilnībā stāsies spēkā, kad to būs parakstījušas visas iesaistītās 11 komandas. Tajā izklāstīti F1 gada tirdzniecības ieņēmumi, kas veido aptuveni vienu miljardu dolāru (520 miljoni latu). Komandas ar šo līgumu cer vēl vairāk uzlabot savu finansiālo situāciju

Konkordas līgums ir komerciāla vienošanās starp komandām, sacensību īpašnieku firmu CVC un FIA.

"Paredzams, ka noslēgtā vienošanās uzlabos FIA finansiālo situāciju, kā arī sniegs tai lielāku lomu motorsportā. Visas puses ir vienojušās par spēcīgu un stabilu sporta pārvaldības sistēmu, kas ietver F1 grupu, FIA un iesaistītās komandas. Līgums paredz stabilu pamatu turpmākai F1 attīstībai,'' ziņo FIA pārstāvji.

Pēc oficiālas vienošanās šis būs jau septītais Konkordas līgums. Pirmais Konkordas līgums tika noslēgts 1981.gadā.

Iepriekšējais Konkordas līgums beidzās aizvadītā gada 31.decembrī, bet līdz šim visas iesaistītās puses vēl nebija panākušas jaunu vienošanos.

Sacensību īpašniekiem, CVC firmai, kuras izpildkomitejas vadītājs ir Eklstouns, ir komerciālas tiesības uz sacensībām nākamos 97 gadus, kas nozīmē, ka tā saņem lielu daļu no ienākumiem.

 
Visi komentāri
 
Ruu@uto 28.septembris 2013 13:40
0 0 Atbildēt

Nevis Konkordas, bet KONKORDIJAS līgumu, iAuto, paskatieties, ko šis vārds nozīmē franču valodā!

Ruu@uto

iAutoSports 28.septembris 2013 14:10
0 0 Atbildēt

Tieši tādēļ, ka oriģinālvalodā (franču) ir "Concorde", uz latviešu valodu šis vārds būtu pārnesams kā "Konkorda". Ja franciski būtu "concordia" (arī tāds vārds viņiem ir), tad būtu "konkordija".

Patlaban man nav iespējas pārbaudīt vai pareizāks pārnesums uz latviešu valodu būtu konkorda vai konkorde, tomēr ziņu aģentūrai LETA/Nozare.lv šāda iespēja bija, un ticu, ka viņi to ir izmantojuši :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti