Latvijas blakusvāģu un kvadraciklu izlases pēc angļu sportista traģiskās nāves izstājas no Nāciju kausa sacensībām 4

 
Nozare.lv | 13.oktobris 2013 19:34

Latvijas blakusvāģu un kvadraciklu izlases pēc angļu sportista traģiskās nāves svētdien pieņēmušas lēmumu izstāties no Nāciju kausa sacensībām Itālijas pilsētā Čingoli.

Foto: lamsf.lv

Finālsacensības svētdien sākās ar kvadraciklu grupas pirmajiem braucieniem, tomēr vienā no tiem smagi krita Anglijas komandas braucējs - tikai 17 gadus vecais Konors Smits -, kurš no gūtajām traumām mira.

Pēc šī notikuma sacensību norise uz nezināmu laiku tika apturēta, tomēr pat gadījumā, ja tās tiktu atsāktas, Latvijas sportisti trasē vairs nedotos.

"Latvijas blakusvāģu un kvadraciklu komandas Nāciju kausa sacensībās pēc tik traģiska notikuma trasē šodien vairs nebrauks arī tad, ja sacensības tiks atjaunotas," vēstīts Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Motokrosa komisijas paziņojumā.

Vēlāk pēc žūrijas komisijas sēdes čempionāta turpmākie finālbraucieni tika oficiāli atcelti.

Pirms traģiskā notikuma tika aizvadīts viens kvadraciklu grupas finālbrauciens, kurā Edgars Meņģelis pēc izcīnītās pirmās vietas tika diskvalificēts par dzelteno karogu neievērošanu, bet Kārlis Bole tika klasificēts astotajā vietā.

Jau vēstīts, ka sestdien kvalifikācijas sacensībās Latvijas blakusvāģu un kvadraciklu izlases ieņēma astotās vietas.

Tāpat sestdien savā blakusvāģu kvalifikācijas grupas braucienā krita Māris Rupeiks ar Haraldu Kurpnieku, kuri svētdien traumu dēļ nebūtu startējuši jebkurā gadījumā. Kurpnieks no slimnīcas jau esot izrakstīts, bet par Rupeika veselības stāvokli konkrētāku ziņu vēl nav.

Pērn Latvijas kvadriciklu braucēji Eiropas Nāciju kausā izcīnīja piekto vietu.

Savukārt Latvijas blakusvāģu izlase uz Nāciju kausa goda pjedestāla stājusies katru reizi kopš 2004.gada - 2005. un 2007.gadā izcīnītas uzvaras, tāpat piecas reizes (arī pēdējos divus gadus) ieņemtas otrās reizes, bet divas reizes Latvija šajā laikā palikusi trešā.

 
Visi komentāri
 
J 14.oktobris 2013 13:05
0 0 Atbildēt

Pareizi raksta "kvadricikls", nevis "kvadrAcikls"

iAutoSports 14.oktobris 2013 17:31
0 0 Atbildēt

LU Latviešu valodas institūta izveidotajā vārdnīcā gan teikts kas cits:

www.tezaurs.lv/mlvv/

J 14.oktobris 2013 22:22
0 0 Atbildēt

Kārtējo reizi kkāds valodnieks izklaidējas stellējoties par JaunEndzelīnu un bīdot savu versiju, jo vēl kādu laiku atpakaļ bija kvadricikls, ko apstiprina arī dažādi normatīvi (pamēģini atrast kvadraciklu):

likumi.lv/google_search...&q=kvadricikls

iAutoSports 25.oktobris 2013 17:00
0 0 Atbildēt

Ierēdņu sacerētie teksti nu ir pēdējā vieta, kur lūkoties pēc pareizas latviešu valodas. Diemžēl.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti