Motokrosists Jonass noslēdzis piecu gadu līgumu ar "Red Bull Factory" 1

 

Foto: Publicitātes foto

Nozare.lv | 30.jūlijs 2014 10:00

Talantīgais latviešu motokrosa braucējs Pauls Jonass noslēdzis piecu gadu līgumu ar augsti attīstītās KTM rūpnīcas pasaules čempionāta MX2 klases komandu "Red Bull Factory", kas viņam ļaus pēc attiecīgās pieredzes iegūšanas iesaistīties cīņā par pasaules čempiona titulu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja 17 gadus vecais Jonass, līgums stāsies spēkā līdz ar nākamā gada janvāri, bet atlikušo šīs sezonas daļu viņš turpinās pārstāvēt KTM rūpnīcas satelītkomandu "KTM Marchetti".

Jonass iepriekš šo sezonu bija izlēmis turpināt pasaules čempionāta MX2 klasē, atsakoties no dalības Eiropas čempionāta sacensībās 250 kubikcentimetru klasē. Viņš piedalījies sešos čempionāta posmos, pašlaik kopvērtējumā ieņemot 26.vietu.

"Būšu pilnībā nodrošināts ar visu tehnisko ekipējumu un labākajiem sacīkšu motocikliem, kādi vien ir pieejami. Tāpat ar mani strādās rūpnīcas komandas treneri, kas ir milzīgs ieguvums," noslēgtā līguma detaļas komentēja Jonass.

Šis gads Jonasam ir pēdējais, kurā ir spēkā viņa iepriekš noslēgtais līgums ar KTM rūpnīcas komandu.

"Ļoti cerēju, ka tikšu pie jauna līguma. Tas bija mans galvenais šīs sezonas mērķis," neslēpa pagājušā gada Eiropas un pasaules čempions 125 kubikcentimetru klasē Jonass.

Sezonas sākumā Jonass cerēja uz to, ka spēcīgais Nīderlandes braucējs Džefrijs Herlingss 2015.gadā pārcelsies uz prestižāko MXGP klasi, kas līdz ar to atstātu "Red Bull Factory" komandā brīvu MX2 klases vietu. Lai arī divkārtējais šīs klases čempions Herlingss izlēmis arī nākamo gadu pavadīt MX2 braucēju sabiedrībā, Jonass izpelnījies komandas vadības uzticību un tādējādi kļūs par viņa komandas biedru.

"Ne velti ir noslēgts līgums uz pieciem gadiem. Nav tā, ka viņi jau pirmajā gadā vēlas mani redzēt pasaules čempiona godā," pauda Jonass. "Pie tā strādāsim soli pa solim. Man nav, kur skriet, jo komanda mērķu sasniegšanai ir devusi piecus gadus. To gaitā centīsimies tikt pie titula."

Izceļams, ka MXGP klasē "Red Bull Factory" komandu pārstāv arī septiņkārtējais pasaules čempions Antonio Kairoli no Itālijas.

Pašreizējo līgumu ar KTM rūpnīcas komandu, kā arī "Red Bull" Jonass noslēdza pirms 2012.gada sezonas. Viņa tikšana līdz pasaules čempionāta MX2 klases slieksnim jau pa šo laiku uzskatāma par lielu panākumu, jo vidējais dalībnieku vecums šajā klasē ir no 20 līdz 23 gadiem.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 30.jūlijs 2014 12:57
1 0 Atbildēt

Labāk puika būtu skolā gājis, nevis ar enerģijas dzērieniem aizrāvies.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti