Jonass: Nepieciešams vairāk laika pavadīt uz motocikla (+ video) 1

 
Nozare.lv | 7.marts 2016 7:21

Latviešu motokrosa braucējam Paulam Jonasam ar ātrumu viss ir kārtībā, taču nepieciešams vairāk laika pavadīt uz motocikla, norādīja pats sportists.

Jau vēstīts, ka svētdien Taizemē notikušajā pasaules čempionāta otrajā posmā MX2 klasē Jonass pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, taču spēja finišu sasniegt devītajā vietā, bet otrajā braucienā viņš ieņēma piekto pozīciju. Šo posmu divu braucienu summā latvietis noslēdza piektajā vietā.

"Šī man bija sarežģīta nedēļas nogale - visu laiku nedaudz neveicās. Sestdien kvalifikācijas sacensībās man bija problēmas ar īkšķi, kamēr sacensību pirmajā braucienā pirmajā aplī piedzīvoju lielu avāriju. Atkritu uz pašām beigām, taču bez priekšējo bremžu palīdzības man izdevās izcīnīt devīto vietu," savā "Facebook" lapā raksta Jonass. "Savukārt otrajā braucienā "izcēlu" startu, biju vadībā trīs apļus, taču atkritu uz piekto vietu."

"Ātruma man pietiek, tikai nepieciešams vairāk laika uz motocikla," pauda Jonass.

Kā zināms, sezonas pirmajā posmā Katarā Jonass ierindojās trešajā vietā. Tikmēr citam Latvijas motokrosa braucējam Robertam Justam no "HSF Logistics" komandas posms Taizemē bija pirmās pasaules čempionāta sacensības šosezon. Tajās viņš ierindojās 12.vietā.

Jonass pērn aizvadīja pirmo pilno sezonu pasaules čempionātā, līdz pat pēdējam posmam pretendējot uz uzvaru kopvērtējumā, beigās izcīnot MX2 klases pasaules vicečempiona titulu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 100 punktiem ir Jonasa komandas biedrs "Red Bull KTM Factory Racing" vienībā Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, 74 punkti ir britam Maksam Enstijam, kurš par četriem punktiem apsteidz krievu motosportistu Aleksandru Tonkovu. Jonass ar 68 punktiem ir ceturtais, bet Justs ar 19 punktiem ieņem 19.vietu.

Pasaules čempionātā šosezon paredzēti 18 posmi, no kuriem sestais 1.maijā risināsies Ķegumā, kur tiks aizvadīta Latvijas "Grand Prix" izcīņa.

 
Visi komentāri
 
JanisGrinhofs 7.marts 2016 22:22
1 0 Atbildēt

Sezona būs grūta, konkurence par pārējām vietām, izņemot pirmo, uz pjedestāla pamatīga. Bet Pauls ir pierādījis, ka viņš ir cīnītājs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti