Latvijas čempionātā Apē sīvāko konkurenci sastāda igauņi

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 24.maijs 2016 8:21

Svētdien, 22.maijā Apes mototrasē norisinājās ilgi gaidītais II Latvijas čempionāta posms motokrosā solo klasēm, paralēli aizvadot arī daudzu iecienīto Vaidavas kausu un šīs sezonas pirmās LaMSF Zelta Mopēda sacensības. Mājiniekiem spēcīgu konkurenci sagādāja kaimiņvalstu sportisti, kuri papildināja arī pjedestāla pakāpienus.

MX125 klasē uzvaras laurus plūca Daniil Balandin no Krievijas. Otro vietu posmā izcīnīja Latvijas sportists, motokluba „Kalsnava MB” pārstāvis Rainers Žuks, bet trešo vietu ieņēma Ventspils motokluba „Rodeo” sportists Toms Babris.

Veterānu klasē pirmais trijnieks abos braucienos bija ļoti pārliecinošs un izkārtojums gan finišā, gan posma kopvērtējumā nemainīgs – joprojām nepārspēts, kāpjot uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, palika „MX Ādaži” vadītājs un pārstāvis Leons Kozlovskis. Otro vietu posmā ieņēma „CAMK Latgale” sportists Raivo Freibergs, bet trešajā vietā ierindojās sporta kluba „X99/ Slīterāni” pārstāvis Mareks Lavrovs.

Mini MX klasē pārāki šoreiz izrādījās Igaunijas pārstāvji, pirmo vietu ieņemot Marko Lepik, bet otro Targo Tintso. Labāko trijniekā tomēr izdevās ielauzties vienam latvietim, motokluba „Litene” braucējam Guntim Lakstīgalam.
Latvijas kausa Senioru klasē risinājās visnotaļ sīvas cīņas, bet uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena tomēr kāpa kaimiņu sportists – Aivo Rabbi. Otro vietu posma izcīnīja Jānis Mironovs, pārstāvot „CAMK Latgales” motoklubu, bet trešo vietu izcīnīja Ventspils motokluba „Rodeo” vadītājs un pārstāvis Arvis Sanders.

Atgādinām, ka MX1 klasē uzvarēja „MX Moduls” sportists Dāvis Ivanovs, otro vietu izcīnīja Ventspils motokluba „Rodeo” braucējs, igaunis Priit Ratsep, bet trešo „MX Ādaži” pārstāvis Toms Macuks. Savukārt MX2 klasē pirmo vietu izcīnīja Dāvja komandas biedrs Kārlis Sabulis, otro vietu ieņēma Igaunijas pārstāvis Karel Kutsar, bet trešo vietu – „Ghetto MX Team” sportists Indrek Magi.

Šajā posmā sezonu uzsāka arī LaMSF Zelta mopēda sacensības motokrosā, kuras atdzīvinājis slavenā Matīsa Karro tēvs – Ainārs Karro, aicinot ikvienu šī sporta veidotāju pievienoties braukt gribētāju pulciņam. Dalībnieku skaits bija gana liels un skatītāji ar īpašu interesi vēroja notiekošo trasē - redzams, ka Zelta mopēda sacensības Latvijā joprojām ir iecienītas.

ZM -16 klasē pirmo vietu izcīnīja motokluba „Ape” sportists Regnārs Gabranovs, otro vietu izcīnīja „Karro MX” pārstāvis Rojs Gredzens, bet trešajā vietā ierindojās Patrick Poldma no Igaunijas. ZM16+ klasē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Toms Leitis no „Apes” motokluba. Otro vietu posmā izcīnīja Dagnis Skurulis no „Karro MX”, bet trešo vietu izcīnīja šī kluba vadītājs – Ainārs Karro.

ZM 2A klasē pārāks izrādījās Ilgonis Karro no Apes motokluba. Otro vietu ieņēma Arvo Matheus, bet trešo – Vilmārs Zaķis. ZM Meiteņu klasē goda pjedestāla augstāko pakāpienu iekaroja igauniete Valdas Marlejen, otro vietu izcīnīja Laura Skurule no „Karro MX”, bet trešo – igauniete Katrin Kibbal. ZM Sports klasē uzvaras Laurus plūca Ainārs Karro no Karro MX, otrajā vietā komandas biedrs Dagnis Skurulis, bet trešajā „Apes” motokluba pārstāvis – Renārs Karro.

Jau šajā nedēļas nogalē, 28. un 29. maijā Gulbenē norisināsies Latvijas čempionāts blakusvāģiem un kvadracikliem, kā arī Latvijas kausa izcīņa motokrosā. Savukārt nākamais LaMSF Zelta mopēda posms 12. jūnijā tiks aizvadīts Stelpē.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti