Latvijas čempionātā Gulbenē uzvar Rupeika ekipāža, Meņģelis piekāpjas Saar

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 29.maijs 2016 18:46

28. maijā Gulbenes „Staru” mototrasē norisinājās II Latvijas čempionāta posms motokrosā kvadraciklu un blakusvāģu klasēm. Uzvaras laurus B/V klasē plūca Māra Rupeika un Kaspara Liepiņa ekipāža, bet Q Pro klasē pārāks šoreiz izrādījās Igaunijas sportists Kevin Saar.

Ļoti sīvas cīņas risinājās iespaidīgajā blakusvāģu (b/v) klasē, taču pārliecinošu sniegumu spēja uzrādīt mājinieki – Māris Rupeiks un Kaspara Liepiņš (MK Salacas kauss), kuriem uzvara abos braucienos un līdz ar to vieta uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Taču daudzus skatītājus pozitīvi pārsteidza pēc ilgiem laikiem trase atkal kopā redzamā brāļu Daideru ekipāža (MK Salacas kauss), kuri dienas kopvērtējumā izcīnīja 2.vietu un otrajā braucienā mina uz līderu papēžiem. „Šogad jau bija plānots Latvijā startēt kopā, bet traumu guva Kaspars Stupelis un nācās šo sportistu aizvietot pasaules čempionātā,” komentē Lauris Daiders. „Runājot par šodienu - izskatās, ka šī būs vienīgā reize, kad šogad startēsim kopā, jo pārējie posmi sakrīt ar Beļģijas vai pasaules čempionāta posmiem. Kopā arī treniņos neesam braukuši daudz - kādas trīs reizes,” iesmejas sportisti, „bet šodien viss bija kārtībā. Sapratām, ka trasē ļoti svarīgi ir starti, bet apdzīšana bija grūta. Domājam, ka kopā Latvijas čempionātā noteikti startēsim nākamgad.” Trešo vietu posmā ieņēma kaimiņu K.Varik/ E.Koiv ekipāža.

Diemžēl ļoti nepatīkamu kritienu piedzīvoja kvalifikācijas uzvarētāji un pasaules čempionāta pārstāvji – I. Radionova un A. Lintera ekipāža. Nolūstot stūrei sportistu spēkrats kļuva nevaldām, abiem sportistiem zaudējot kontroli. Šobrīd neoficiāla informācija liecina, ka traumu guvis pilots.

Ļoti spēcīgi sportisti no Latvijas un kaimiņvalstīm sestdien startēja klvadraciklu klasē. Uzvaras laurus dienas izskaņā tomēr plūca Igaunijas uzlecošā zvaigzne Kevin Saar (Motokruīzs), uzvarot abos braucienos. Otro vietu tik pat pārliecinoši ieņēma Latvijas meistarīgākais kvadraciklu pārstāvis Edgars Meņģelis (X-Kross): „Viens no iemesliem, kādēļ neuzvarēju, noteikti ir kvalifikācija – neizdevās trasi iepazīt tik daudz, cik gribētos – sanāca veikt tikai 3 apļus. Kvalifikācijā jutos ļoti labi, bet gadījās maza tehniska ķibele, kuras dēļ šajā braucienā labāk bija nobraukt malā, turklāt sacensībās nebraucu ar Eiropas čempionāta moci, šeit braucu ar treniņmoci – tas ir mazliet vājāks, bet muļķīgi novelt vainu uz to – esmu no cilvēkiem, kam patīk nosodīt sevi. Kvalifikācijā piektais apļa laiks tomēr maksāja un abi starti „noraka” abus braucienus – sāku ārpus piecinieka ap 8. /9. vietu, turklāt trasē bija lieli putekļi. Tas arī bija viens no iemesliem, kādēļ nevarēja tik labi apdzīt.”

Skatītājiem noteikti bija neierasti redzēs Edgaru uz II nevis I goda pjedestāla pakāpiena, ņemot vērā pēdējā laika sniegumu sportista izpildījumā. „Es pat īsti neatceros, kad Latvijas sacensībās nebiju uzvarējis, bet šoreiz piesardzība spēlēja galveno lomu. Redzēju, ka arī pēdējā aplī varu pacīnīties ar līderi Saar, bet atpalicējs iztraucēja plānu un tas noteica brauciena likteni. Nav par ko dusoties – treniņam ļoti laba gonka un mocītis kalpoja godam. Katrs brauciens ir jauns starts, noteikti mēģināšu turpmāk apsteigt Saar,” pēc sacensībām komentēja sportists.

Trešo vietu kvadraciklu klasē izcīnīja Raivis Sootee (MX Ādaži), kurš sacensības komentē sekojoši: „Pirmajā braucienā bija labs stars – aizgāju otrais. Bija diezgan lieli putekļi un dažās vietās nācās nedaudz atlaist gāzi. Trešajā aplī pazuda sēdeklis un strauji sāka kristies temps - bez krēsla vēl neesmu iemācījies braukt. Otrajā braucienā biju nomierinājies, - samierinājies ar to, kas notika pirmajā braucienā. Startiņā nokoncentrējos – ļoti gribēju izcelt startu un tā arī izdarīju. Lielāko brauciena laiku braucu pa priekšu, bet tad redzēju, ka Saar ar Meņģelis brauc klāt - pieļāvu kļūdas un divi valnīši mainīja rezultātu. Kopumā tomēr esmu ļoti apmierināts, jo mani apdzina ļoti augsta līmeņa sportisti. Šobrīd plānoju startēt Eiropas čempionāta posmos, kas norisināsies Baltijā.”
Paralēli trasē devās arī Latvijas kausa un Latvijas Junioru čempionāta pārstāvji, par kuriem informācija sekos, bet šodien, 29. maijā Gulbenē cīņas aizvada Latvijas kausa solo klases. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti