Bruno Rožkalns saka, ka Biķernieku trasē negadījuma vietā riepas bija, bet iAuto.lv fotogrāfijās tās esot izkasītas (+ video) 63

 
Māris Ozoliņš, iAuto.lv | 22.augusts 2016 15:01

Portāla iAuto.lv redakcija pēc motosportista negadījuma publicēšanas 2.jūlijā Biķernieku trasē saņēma vairākus pārmetumus gan no organizatoriem, gan no Biķernieku trases atbildīgās personas.

Negadījums Biķernieku trasē 02.07.2016 Foto: iAuto.lv aculiecinieka foto

Jau tajā pašā nedēļas nogalē iAuto.lv redakcija saņēma zvanu ar jautājumiem par publikāciju, bet tas bija normāli, var jau aprunāties.

Interesantas lietas sākās vēlāk, kad nākošajās sacensībās pienāca klāt Bruno Rožkalns, viens no motošosejas sacensību „Latvijas Balva 2016”organizatoriem un pārmeta iAuto.lv nepatiesas informācijas publicēšanu, proti, negadījuma vietā riepas esot bijušas, bet publicētajās fotogrāfijās tās esot izkasītas ārā. Lūk, video intervija:

Man kā iAuto.lv redaktoram ir tikai viens komentārs, mēs esam pārliecināti, ka negadījuma brīdā šajā vietā riepas nebija un ne iAuto.lv, ne aculiecinieks no fotogrāfijām riepas nav izkasījis. Turklāt vairāki aculiecinieki vēlāk apstiprināja, ka riepas negadījuma vietā nav bijušas.

Mēs neesam sporta trašu eksperti, tāpēc sazinājāmies ar Biķernieku trases direktora vietnieku Normundu Lagzdiņu, lai uzzinātu informāciju par riepu nepieciešamību attiecīgajā vietā. Diemžēl arī no Lagzdiņa kunga saņēmām pārmetumus pašā telefonsarunas sākumā, kāpēc šāda informācija bija jāpublicē, vai tad mēs publicētu arī erotiska satura fotogrāfijas, ja tādas tiktu atsūtītas un kāpēc nepublicējām informāciju par sacensībām.

Neveiksmīgo piemēru ar erotiska satura fotogrāfijām nekomentēsim, bet pārmetums par sacensību neatspoguļošanu gan neiztur kritiku, lai arī tas nav mūsu pienākums, iAuto cenšas informēt par visiem motoru sporta notikumiem Latvijā un plānojam pie tā arī palikt. Lūk, publikācijas par šīm sacensībām gan pirms, gan pēc: 

Vēlāk mums izdevās sarunāt tikšanos un ar N. Lagzdiņa kungu Biķernieku trasē un apskatījām negadījuma vietu. Par riepu barjeru drošības nolūkos saņēmām viedokli, ka visur riepas nenoliksim un ja sadursmes leņķis ar aizsargsienu ir mazāks par 15 grādiem, tad riepas pat nedrīkstot likt.

Katrs mēs varam kļūdīties, bet svarīgi ir secinājumi. Mēs neapgalvojam, ka riepām konkrētajā vietā bija jābūt, bet uzdodam jautājumus. Pavisam, kas cits ir trases īpašnieku, organizatoru un pašu braucēju juridiskā atbildība, kuru noteikt var ar tiesas lēmumu vadoties pēc normatīvajiem aktiem un iesaistīto pušu juridiskajām saistībām.

Motoru sports savā būtībā ir riskants un diemžēl negadījumi būs. Tāpēc ceru, ka visas iesaistītās puses izdarīs savus secinājumus un Biķernieku trase kļūs drošāka. Vismaz nākošajās sacensības motosportista negadījuma vietā riepas jau bija izvietotas un vismaz viens automobilis tajās ieslīdēja.

Biķernieku trase nedēļu vēlāk Foto: iAuto.lv

Mēs apzināti neko nerakstām par cietušo sportistu, tas ko varam pateikt, ka dzīvībai svarīgie orgāni nav cietuši, bet traumas bija ļoti smagas. Novēlam drīzāku atveseļošanos.

Ja biji negadījuma aculiecinieks, lūdzu raksti komentāros, vai riepas bija vai nē!

Raksts "Smags negadījums Biķernieku motošosejas aplī (+ foto)" ir šeit >>> 

Biķernieku trase nedēļu vēlāk Foto: iAuto.lv

Biķernieku trase nedēļu vēlāk Foto: iAuto.lv

Jaunās dzelzsbetona barjeras ar drošības sētu Biķernieku trasē Foto: iAuto.lv

 
63 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nomiks 22.augusts 2016 15:20
21 5 Atbildēt

Vispār pilnīgs PZDC, ja sacensību organizatori stāsta pilnīgas muļķības un apvaino bilžu apstrādē.

Man vispār liekas jocīgi, ka pats organizē sacensības, pats ir eksperts, kas dod atļauju notikt sacensībām. No labas pārvaldības te ir ļoti, ļoti tālu.

Pats personīgi pazīstu gan cietušo motobraucēju, kurš patiešām ir dzimis laimes krekliņā, gan arī notikušā aculiecinieku, kurš brauca tieši uzreiz aiz cietušā braucēja un visu notikušo redzēja savām acīm.

Konkrētajā līkumā nekādu riepu negadījuma brīdī NEBIJA. Abi divi braucēji ir gatavo to apliecināt tiesā, ja būtu tāda nepieciešamība.

Cik sapartu, šobrīd tiek apsvērta doma, kā risināt šo jautājumu tālāk tiesas ceļā. Skaidrs, ka pats braucējs ir vainojams pie notikušā negadījuma - acīmredzot nebija izvēlēts pareizs braukšanas ātrums, trajektorija, riepas, vai varbīt viss kopā, bet pārsteidz organizatoru rīcība, pilnībā distancējoties no notikušā. Nekāda palīdzība no viņu puses nav piedāvāta, tieši pretēji - esošās fotogrāfijas tiek apšaubītas, fakti sagrozīti.

No neoficāliem avotiem zināms, ka organizatoru B.Rožkalnu šajā jautājumā konsultē ceļu satiksmē iesaistītajiem plaši zināmais Edgars Džeriņš, kurš pats ir kaislīgs motobraucējs. Ja tā tiešām ir taisnība, tad nemaz nebrīnos par faktu sagrozīšanu. Atsevišķiem "juristiem" tā ir ikdiena.

rt 22.augusts 2016 15:27
20 1 Atbildēt

Vajag pacelt augšā projektu un apskatīties vai riepām tur bija jābūt vai nē! Ja riepām tur bija jābūt, bet to nebija, tad būvniekus pa Maximas ceļu...

iAuto 22.augusts 2016 16:19
17 0 Atbildēt

Tas, ka cilvēki dara lietas, lai nopelnītu ir normāli un atbalstāmi. Šeit nav runa par to, bet kāpēc pārmest mums to, kā nav?!? Kā saka, vainīgs ir ziņnesis...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti